Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tico cu GPL?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Mihai41221
Stiu ca suna ciudat, dar ma bate gandul sa-mi iau un Tico si sa-i pun gaz. Am mai avut masini...de la altii blush.gif dar mereu m-am lovit de problema combustibilului...merg destul de mult si nu-mi permit sa dau jumatate din salariu pe benzina...
Zicea un amic ca s-ar gasi rezervoare de gaz pt. Tico f. mici (25l) si ar fi loc de montat undeva sub masina, nicidecum in portbagaj.
E mai buna combinatia GPL-carburator sau GPL-injectie?
Multumesc anticipat!
Michael41192
amandoua sunt bune !
lucian14
se pune gazul (butelia) obligatoriu in portbagaj. asa cer reglementarile in vigoare.
am avut un prieten cu gaz pe tico... avea o butelie mica (subtire montata in spate lipita de bancheta in portbagaj) de 25 L , cum zici tu ...parca.
era f. mandru de consumul masinii. (mai mergea si cu bicicleta cand i se parea ca a consumat prea multa benzina )
pe urma a vandut-o sa-si ia matiz.
acum nu poate sa-i puna si lu ala gaz pana nu iese din garantie (pierzi garantia la motor)!
nu are importanta carburator sau injectie
biggrin.gif biggrin.gif >-)
Michael41192
sunt anumite firme care monteaza gpl si iti dau garantie la motor !
lucian14
da-ne si noua cateva exemple de firme din astea pls.
Ca tare sunt curios cum fac ei asta? bicycle.gif
Mihai41221
QUOTE(Michael41192)
sunt anumite firme care monteaza gpl si iti dau garantie la motor !


Da, chiar asa, da-ne si noua detalii pls!
eddie
Tu te uiti in gura tuturor? Eu nu am vazut decat 2 Tico cu GPL, tu vrei sa-l ai pe al treilea, chiar crezi ca merita?
Vasile26083
Te-ai intrebat cat este economia pe care o faci si cand iti amortizezi investitia? Pentru ca tico consuma f putin si pe benzina.

Mai ieftin decat atat nu se poate. Eventual daca-i pui pedale biggrin.gif bicycle.gif biggrin.gif
Vasile26083
Te-ai intrebat cat este economia pe care o faci si cand iti amortizezi investitia? Pentru ca tico consuma f putin si pe benzina.

Mai ieftin decat atat nu se poate. Eventual daca-i pui pedale biggrin.gif bicycle.gif biggrin.gif
eddie
Eu nu am auzit de GPL montat decat in portbagaj, altundeva,de exemplu daca il pui sub masina(?),cum ai zis tu,poate o faci racheta ! :wave:
Laura
hai sa fim seriosi! :shifty:

chiar va doriti, cu totii, sa umblati cu bomba in portbagaj? :thumbdown:
nu cred!
Dupa ce ca amaratul de tico consuma extraordinar de putin, are un portbagaj de ... tu mai vrei si gpl? dai banii fara rost.

Mai bine iti iei tico ala pe care il doresti, il tii cat il tii si il vinzi decat sa bagi bani in el aiurea. :idea:
Mihai41221
Multumesc pt. pareri, indiferent ca sunt pro sau contra!
Economia ar fi undeva pe la 60-65 %, dupa niste calcule in minte, iar benzina va ajunge curand la 40-45 de mii, cred eu, trebuie sa ne aliniem cu preturile ca in EU... :evil: :evil: :evil: :evil: Salariile mai pot astepta, cica...
Iar despre explodat, eu n-am auzit nimic pana acum. Voi da?
Porbagajul, sau ocuparea lui in totalitate e o problema la care n-am rezolvare inca, intr-adevar, ma mai gandesc. Se pare ca posibilitatea montarii rezervorului in locul rotii de rezerva e doar o idee putin probabila.
Bafta!
eddie
QUOTE(laura-10)
hai sa fim seriosi! :shifty:

chiar va doriti, cu totii, sa umblati cu bomba in portbagaj? :thumbdown:
nu cred !

Chiar nu sunt bombe,s-au facut teste.S-au incendiat 2 autobuze alimentate unul GPL si unul normal.Au explodat tarziu,fara o explozie puternica....cam in acelasi timp...
Laura
daca zici tu... eu raman la parerea mea ca este o formula destul de dubioasa. eu nu as face asa o investitie, chit ca se faca benzina 100.000 litrul.
Nazareno Gabrielli
Nu stiu cat de rentabil este insa de bomba pe roti nu poate fi vorba.

Daca vedeti sau auziti vreo masina pe GPL care a explodat sa-mi spuneti si mie...spune asta desi nu am GPL....
Mihai41221
Am vazut Matiz cu gaz, de scoala, dar n-am putut sa intru in vorba cu instructorul...
eddie
QUOTE(Mihai41221)
Am vazut Matiz cu gaz, de scoala, dar n-am putut sa intru in vorba cu instructorul...

De ce,avea masca de gaze pe fata? biggrin.gif
wizzard
Daca ti-ai pus problema montarii GPL pe Tico inseamna ca:

- te intereseaza numai si numai scaderea costurilor de intretinere (carburant mai ieftin)
- nu te intereseaza spatiul - vei avea o masina fara portbagaj wink.gif
- nu te deranjeaza scaderea usoara a puterii motorului
- nu te deranjeaza ca vei mai baga si benzina pentru ca pornirea se va face pe benzina, iar iarna se merge putin putin pe benzina (pana se incalzeste motorul)

Ai calculat in cat timp iti recuperezi investitia? Cat timp ai de gand sa pastrezi masina? Raspunde la aceste intrebari si vezi daca se merita... Daca iti recuperezi investitia intr-un an si masina o pastrezi pentru cel putin 2 ani, eu zic ca se merita.

Cat priveste "bomba din portbagaj".... nu am auzit de accidente nefericite din cauza GPL-ului. Si pe de alta parte "Daca merg pe strada si imi cade o caramida in cap?". wink.gif

Nu sunt adeptul GPL-ului, dar il consider o varianta buna pentru cei care merg mult si nu isi permit sa plateasca benzina in conditiie in care pretul ei este asa de ridicat... Decat sa ai masina pe benzina si sa o admiri in fata blocului pentru ca nu ai bani de benzina, mai bine ii pui GPL si mai faci si tu un drum-doua wink.gif
Mihai41221
10X, o tin mai mult de 2 ani, cu siguranta, dar mi-e greu sa calculez cam cat o sa merg cu ea... De spatiu...mai vedem, cu viteza n-am probleme, merg lejer cu 70 afara fara sa ma enervez de altii care ma depasesc cu masini antice, vechi si de demult... Acum merg cu o Mazda de 2 litri din '84 cu injectie...schimb intre 1300 si 1500 rpm, fara probleme...desi masina intra pe rosu la 6500 si alearga cu 180...
Multumesc frumos pt. pareri!
wizzard
Incearca sa faci o medie lunara... Cam cati km mergi pe zi/saptamana/luna? Cu aproximatie... Este foarte important ca sa vezi in cat timp iti amortizezi investitia. Daca faci aproxim 2.000km pe an vei avea nevoie de 5 ani pentru amortizarea investitiei si nu se merita. Spune-mi cu aproximatie cati km mergi pe luna si iti spun in cat timp se amortizeaza investitia.
lucian14
la 10.000km/an se amortizeaza deja instalatia! Asta v-o spun din experientza
puterea scade f. putzin ( o sa potzi merge cu 140km/h asta tot din experientza)
spatiul in portbagaj e problema ta (rezevorul toroidal este solutia)
tico si matiz pe gaz am vaut eu si ii cunosc pe proprietari...nici unul nu s-a plans de probleme.
de explodat vad ca inca nu am reusit (eu mai incerc tongue.gif )
benzina este la fel de exploziva ca si gazul... explozia se produce in fatza la motor din scanteie iar gazul are protectie la la ruperea conductei de alimentare pe cand la benzina nu totdeauna a prevazut asta constructorul...
daca mai avetzi nelamuriri trimit factura de consultantza ca asa m-a invatzat un coleg de pe masini.ro beer.gif
Mihai41221
Eee, da' ce-s sofer de duminica? Fac 800-1000 pe luna...deci un an sau putin peste e suficient pt. amortizare...Cand era benzina 4500 faceam 100-150 de km pe zi numai pt. mine...acum ar trebui sa-mi dau tot salariul.
Ca idee, un portbagaj extern cam cat ar fi? Oare creste consumul cu mult? Stiu ca acum multi ani spuneau astia de la Dacia ca prostia aia metalica deasupra masinii creste consumul cu un litru. Asta nou e mult mai aerodinamic...
Multa bafta!
wizzard
Portbagajul extern nu se merita la Tico. Masina este si asa mai putin stabila comparativ cu alte modele, daca ii pui portbagaj deasupra centrul de greutate al masinii urca un pic, iar masina devine si mai putin stabila... Consumul nu stiu cu cat ar creste, dar cu mai mult de 1-2 l/100km nu are cum sa cresca.
Mihai41221
Are un prieten o SuPerNova, daca o vinde...poate o iau. Putin off topic, gaz pe Supenova cum suna?
eddie
SuperNova nu consuma exagerat ca si Tico,deci nu ar trebui montat GPL pe ele,asta e parerea mea.....Iti bati joc de motoare.La kilometrii care ii faci pe an(12.000),nu meita GPL,dai niste bani gramada si nu ii mai amortizezi,pana se strica motorul....
wizzard
La SuperNova nu se merita gaz pentru ca instalatia este mult mai scumpa (~1000eur) si la 10.000km efectuati pe an inseamna ca amortizezi investitia in 3-4 ani.
Mihai41221
K, n-am stiut ca e asa scumpa...in cazul asta nu merita, ai dreptate!
cristian46035
Am vazut mai multe tico cu gpl...Problema esentiala este amplasarea rezervorului care ocupa mult spatiu in porbagaj,intrucat nu exista rezervor toroidal asa de mic,incat sa intre in locul rotii de rezerva. Prin amplasarea unui rezervor de 45l se creaza o alta problema...Nu mai poti sa scoti din locas roata de rezerva.Solutia eleganta este rezervorul de 25l,care din nefericire nu prea se gaseste,cel putin eu nu am gasit. In privinta uzurii motrului prin folosirea de gpl,este o prostie sa crezi asa ceva.Am masini care functioneaza fara probleme de 3 ani parcurgand peste 4000km lunar fara probleme de motor. Rugaminte...cunoaste cineva firma care vinde rezervoare de 25?
lucian14
olgun star gaz se cheama si mi-au zis ca imi monteaza mie rezervor mic in Matiz!!! au firma pe langa pasaj lujerului spre grozavesti pe linia lu tramvaiu rapid (langa un shell - unde mai stateau curvele intr-un timp biggrin.gif )
lucian14
portbagajul extern este o solutie f. buna la matiz si tico... doar daca nu ai de gand sa mergi la curse cu ele.
costa cam 5 mil. + suportzii 2 mil. si are 350-380 Litri
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.