Help - Search - Members - Calendar
Full Version: opel vectra
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Vectra / Insignia
Avram-5
Salutari tuturor opel-istilor.stie cineva cam ce poate un vectra 2.0 DTI din 2001 :minigun:
SSARG
Din 2001-adica Vectra B?
CRG
QUOTE(Avram-5)
Salutari tuturor opel-istilor.stie cineva cam ce poate un vectra 2.0 DTI din 2001 :minigun:


Am mers acum vreun an cu una de 2.0 DTI si ca sa ma conving ca e pe motorina, l-am rugat pe sofer sa-mi arate motorul. Super stabila, avea super cuplu, putere, a ajuns la 140 km/h fara sa ne dam seama. Crede-ma, sunt pretentios la capitolul "izolare fonica". Din cate imi spunea tipul (fan Opel Vectra), motoarele de 2.0 si 2.2 DTI sunt superbe, in comparatie cu 1.7 dti sau cdti, care au fost facute intr-o alta conjunctura (cu alt producator, nu-mi mai aduc bine minte).

Probleme de care mi-a povestit:

- pentru economia de baterie, daca temperatura exterioara e mai mare de 11 grade Celsius, nu mai actioneaza bujia la pornire. Asta nu inseamna ca nu porneste, dar o face ceva mai greu;
- priza de aer pentru motor este destul de joasa, asa ca ai grija prin ce ape ale tzarii o bagi.

Si ca sa-ti demonstrez cat de bine mergea mashinutza, la inceputul lui 2004, tipul si-a mai luat inca un Vectra 2.2 DTI nou-noutz.

Bafta
mike.omega
2.0DTI(ecotec daca nu ma insel) e cel mai reusit motor diesel dezvoltat pana acum de opel...
Insa tata GM s-a gandit sa doneze opelului motoare noi diesel(CDTI) de la varul fiat biggrin.gif
Adica 1.3 CDTI(80-85-cp, daca nu ma insel!)
1.9CDTI(150CP pt opel beer.gif )
Si mai urmeaza unul mai mare biggrin.gif
SSARG
Am condus un Vectra B din '97, 2.0DTI:
-trage de rupe...;
-demaraj super, poti sa te ''iei'' cu multe masini pe benzina;
-super consum;
-fiabilitate deosebita=>intretinere ieftina ca braga(a, are si transmisie pe lant!!).
James Kilowatt
Eu am un coleg care a avut una din 2000, si a avut niscai probleme cu ea dupa 4 ani. Servodirectia, si apoi turbina, taman cand a iesit din garantie. A reparat-o si a maritat-o.... nu toti sunt convinsi ca e superfiabila.
SSARG
Corect!Chiar ma gandeam zilele trecute ca daca as posta pe forum ''Ce parere aveti despre marca....cutare?'' este imposibil sa nu apara cativa care sa spuna ''mama, e super masina etc...'' si, culmea, chiar sa aiba dreptate!
Asta nu inseamna ca nu poti avea ghinionul sa nimeresti o masina cu probleme!
Asa ca rectific: Opelul Vectra pe care il mai cinduc eu din cand in cand si pe care il stiu este o masina super! Si imi place mult si cum arata(mai rar masini nemtesti frumoase!).
G e o r g e
1.9 vine in 2 trepte de putere 120cp si 150cp.

1.3 are 70cp
HalbaSus
Eu am un vectra B 2.0 DTL (doar 83 de ponei) dar motorul e tot ecotec la fel ca si 2.0 DTI care are 101 cp... Referitor la afirmatia "trage de rupe" trebuie sa adaug ca trage de rupe pt o masina cu 101 cp si o caroserie de aproape 1.5 tone...
As mai adauga ca majoritatea vectrelor b vin echipate cu niste gume "raintype" cu un talon obscen de mare (70)... lucru care dauneaza stabilitatii in ciuda suspensiei destul de rigide. Recomand calduros schimbarea gumelor pe unul cu un talon mai mic (desigur doar in cazul celor care au ghinionul sa aiba respectiva echipare: Raintype 185/70/14).
Comparativ cu competitoarele directe: VW Passat/A4 este mai lenta.

Avantaje:
Spatiu interior foarte generos (chiar si pe bancheta din spate - spatiu mai mare decat cel de la A4 spre exemplu).
Stabilitate buna (dupa schimbarea pneurilor)
Consum decent (desi motoarele facute de grupul VAG sunt ceva mai eficeinte)
intretinere ieftina (comparativ cu VW/Audi)
pret decent

Dezavantaje:
Performante mai slabe decat la concurenta
Fiabilitate indoielnica - thanks a lot GM -
Avram-5
multumesc tuturor pentru informatii.Acum ca am cumparat un Vectra am vazut ce poate. Am fost un fan VW si sunt inca dar.... raportat pret/dotari,etc fara discutie Vectra e net superioara VW respectiv Audi.Ce ulei recomandati pt. 2000DTI ecotec? bicycle.gif
HalbaSus
Recomand 5W-40 pt performante maxime... desi merge lejer si cu 15-W40... ca marca eu folosesc Mobil 1 dar sunt multe marci care ofera cam aceasi calitate.
VIOREL-17
:boxing: AUDI-STUL

Am avut o Vectra B 2.0DTI noua si am dat-o dupa 6 luni. Mi-am luat apoi un Passat 130CP si dupa un A4 130CP. Vectra nu mi-a placut aproape deloc la performante si are multe hibe. Nu stiu despre Vectra C. Insa Vectra B mi s-a parut instabila la viteze mari (peste 140) mai ales cu vant lateral. Atentie la consumul de ulei al motorului 2 DTI: "papa" cam 1 litru la 1-2000 km. Succes!
eddie
[quote="VIOREL-17"] Atentie la consumul de ulei al motorului 2 DTI: "papa" cam 1 litru la 1-2000 km. Succes!

Eu am intrebat exact despre ce spui tu intr-un topic aici la Opel si nu mi-a raspuns nimeni ca ar fi asa,din contra.....Cred ca sunt povesti scrise in niste reviste frantuzesti(le-am citit)care se refera la motorul de Opel 2.0DTI Ecotech de pe Opel ( e o Zafira in poza)...parca nu e acelasi motor pe toate?Dar eu am Zafira ! :bash: Se spune ca daca e supraturat in rodaj,se pot alinia segmentii si dupa 50.000 de km,poate avea un consum de 1 litru de ulei/1.000km. Se remediaza simplu, de desface motorul si se aliniaza segmenti la loc,120 de grade unul de altul...si se rezolva.Eu nu cred asta,desi mai am o masina frantuzeasca, nemtii sunt niste domni,lauda masinile frantuzesti, pe cand viceversa nu prea e valabila.Alte pareri?Exemplificati din experienta voastra va rog!
VIOREL-17
[quote]= eddie33

Sa stii ca am vorbit din experienta cu motorul de 2.0 DTI. Nu mi s-a intamplat numai mie ci si unui prieten care si-a luat tot o Vectra B noua. Scuze, dar nu dai 10000 EURO sa desfaci motorul si sa faci aliniere la segmenti ca sa micsorezi consumul de ulei. De asemenea, nu mi se pare normal ca la o astfel de masina sa-ti afiseze computerul lipsa de ulei la fiecare 1-2000 km. La Passat sau Audi nici nu a fost vorba de asa ceva. De aceea la Opel agreez motoarele pe benzina care par foarte fiabile.
Avram-5
[quote="VIOREL-17"]

Am avut o Vectra B 2.0DTI noua si am dat-o dupa 6 luni. Vectra B mi s-a parut instabila la viteze mari (peste 140) mai ales cu vant lateral. Atentie la consumul de ulei al motorului 2 DTI: "papa" cam 1 litru la 1-2000 km.

cati km avea vectra respectiva?Eu am avut acum 8 ani un opel vectra care era ca dracu de puturoasa si chiar am zis atunci ca nu mai vreau sa aud de Opel in veci! Am avut apoi un Passat care a mers nu zic nu, dar la orice masina poti sa ai ghinion iar chestia cu rotirea segmentilor nu prea o inteleg de ce se intampla, principiul e acelasi la toate motoarele ca doar nu le-or pune nemtii de la Opel altfel segmentii. Cu respect Avram!
HalbaSus
QUOTE
Am avut o Vectra B 2.0DTI noua si am dat-o dupa 6 luni. Mi-am luat apoi un Passat 130CP si dupa un A4 130CP. Vectra nu mi-a placut aproape deloc la performante si are multe hibe. Nu stiu despre Vectra C. Insa Vectra B mi s-a parut instabila la viteze mari (peste 140) mai ales cu vant lateral. Atentie la consumul de ulei al motorului 2 DTI: "papa" cam 1 litru la 1-2000 km. Succes!


Sunt de acord cu lipsa de performante a opelului... mai ales fata de passat si A4 de 130 cai... cat despre stabilitate... nu stiu ce sa zic despre stabilitate... eu zic ca e vina pneurilor... mai ales daca sunt alea stock... au talonul prea inalt (mi se pare ca stock sunt 185/70/R14)... cu talon mai jos masina e destul de stabila... cam la fel de stabila ca un passat... audi-ul e un picutz mai jos si cred ca si mai aerodinamic deci e mai bun decat cele 2... si suspensia cred ca e mai desteapta.

Referitor la consumul de ulei eu zic ca e cam suspect... mie nu mi se intampla asa ceva (tot motor ecotec)... cred ca era ceva in neregula cu masina... sau poate era ulei full-syntetic care are calitatea de a se evapora... da e o calitate nu un defect... smile.gif[/code]
G e o r g e
saracul motor o papa si el ulei daca are 300 000 km blink.gif
Avram-5
[quote="Halba-2"][quote]
Mersi pentru inform. pe care mi le-ai dat. Cred ca am sa iau un ulei Mobil 5w50. E necesar inlocuirea uleiului din servodir.? Am vazut ca sunt sub minim si are o culoare rosiatica! beer.gif
lucian39835
Am gasit de curind un Vectra 2,2 dti - mai 2001. Cu 8400 E poate fi al meu. Se merita ???.................e full si are 110.000 km.
Avram-5
QUOTE(lucian39835)
Am gasit de curind un Vectra 2,2 dti - mai 2001. Cu 8400 E poate fi al meu. Se merita ???.................e full si are 110.000 km.


Eu am ajuns cu al meu la 8 550 E, gata imnatriculat (cu tot ce a insemnat taxe din germania-romania,vama rar,etc) si e din oct.2001, 156 000 Km. deasemenea are cam tot, inclusiv climatronic. Cred ca e un pret bun iar schimbul de ulei, filtre te costa cca. 3 mil. eu dupa nici o luna zic ca e o masina buna, chit ca am fost inainte in passat fabr.1994 Bafta. S-auzim de bine! :wave:
lucian39835
Eu am ajuns cu al meu la 8 550 E, gata imnatriculat (cu tot ce a insemnat taxe din germania-romania,vama rar,etc) si e din oct.2001, 156 000 Km. deasemenea are cam tot, inclusiv climatronic. Cred ca e un pret bun iar schimbul de ulei, filtre te costa cca. 3 mil. eu dupa nici o luna zic ca e o masina buna, chit ca am fost inainte in passat fabr.1994 Bafta. S-auzim de bine! :wave:[/quote]


biggrin.gif :cheers: :cheers: :cheers:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.