Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme cu inghetul
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
mioara40618
Sunt curioasa ce se poate face cand iti inghiata apa in motor si in alte piese in care circula apa.Auzisem ceva ce incalzit masina pe dedesubt si ma intrebam daca nu este cam periculos.
Nazareno Gabrielli
ca sa nu se intample asta bagi antigel la venirea sezonului rece.

Daca uiti sa faci asta si ingheata apa in circuit sa nu cumva sa mai pornesti motorul.....ca-l spargi.....
CRG
Asta era pe vremuri, si numai la diesel-uri. Motorina se aprinde mai greu, la fel ca si uleiul de altfel. La temperaturi extreme (si antigel ioc), stiu ca gheatza poate deforma metale. Dar n-am auzit in viatza mea sa se intample asa ceva. Banuiesc ca oricum, prima victima ar fi pompa de apa, la o eventuala pornire.
mioara40618
personal n-am patit-o dar cineva mi-a lasat in grija masina fara sa puna antigel iar vremea era departe de a se schimba drastic.Daca imi aduc bine aminte era vorba de pompa de apa insa tipul a incercat sa o porneasca...cureaua abia se misca si se auzea un zgomot rau.Dupa ce ii pui antigel si dezgheti motorul de ce trebuie sa ai grija sa o pornesti la nu stiu cate ore cum facea respectivul?
Wally40355
Am doua solutii super:
1) Bag-o-n casa, in cazul in care ai lemne;
2) Da-i foc la toata sau pune-o la fiert.
Am un prieten care a avut rezultate remarcabile. Chiar i-a incoltit. band.gif
mioara40618
QUOTE(Wally40355)
Am doua solutii super:
1) Bag-o-n casa, in cazul in care ai lemne;
2) Da-i foc la toata sau pune-o la fiert.
Am un prieten care a avut rezultate remarcabile. Chiar i-a incoltit. band.gif

tu iti bati joc de mine sau ce?EU vreau sa stiu ca sa fac in astfel da cazuri iar tu ma pui sa bag masina in casa?
mioara40618
Eu nu ti-as dori niciodata sa patesti asa ceva fiinca nu cred ca este placut sa pasti o masina inghetata bocna din cauza ca cineva a uitat antigelul si fara prea multe instrumente in porbagaj.
James Kilowatt
In principiu, daca o patesti sa inghete, nu prea iti mai ramane decat sa te rogi.....
Cand se dezgheata, te uiti sa vezi daca nu picura pe undeva. Gheata poate sa sparga diverse parti metalice, sa impinga capace, sa paradeasca etansari;.. daca nu picura, nivelul e ok, incerci sa o pornesti si vezi tu ce se intampla.... dai ai noroc, nimic. Daca nu....
Zetics40545
Si daca nu o pornesti poate sa iti crape blocul motor. Am o cunostinta care si-a aranjat berlina in felul asta.
guerilla
in timp ce astepti sa se dezghete te duci si cumperi antigel. cand se dezgheata, scoti apa, pui antigel nediluat (in mod sigur nu o sa iasa toata apa ca va ramane ceva inghetat) si apoi inainte sa o pornesti, invarti volanta manual - adica invarti de fulie/ventilator cu mana, ca sa rupi pelicula de apa inghetata. apoi bagi benzina manual la cama, dai la cheie la automat, pornesti motorul si o lasi sa se incalzeazca.
dupa ce s-a incalzit un pic, faci aerisirea, verifici nivelul de lichid (apa+antigel) si completezi daca e cazul cu apa. distilata bineinteles.
pe viitor nu mai uita de antigel!!
riscurile sunt mari, nu atat la partile metalice cat si la garnituri, etansari, furtune.
spor la treaba
eddie
Daca nu ati auzit de incalzitul masinii pe dedesupt cu butelia, va spun ca eu am auzit un mare BUUUUUUUUUUM. Un fost vecin, care nu stia nimic, dar nici nu asculta de sfaturi, nici carnet nu avea, dar avea masina, intr-o iarna, chiar de Craciun, s-a gasit el sa-si incalzesca motorul pe dedesupt cu o butelie de voiaj(de aia poloneza). Butelia a luat foc, de-abia a reusit cineva sa o indeparteze dintre masini, pe iarba,in curtea blocului dar cei pana la etajul 2 nu au scapat cu geamurile intregi niciunul si la balcoane si la camere. Iar geamurile de pe scara s-au spart si alea pana pe la etajul 6-7. Tot asta a reusit sa-si spele break-ul rosu, cum l-a cumparat cu o cutie de dero intreaga. Nu avea spor la adus galeti de apa sa mai limpezeasca masina, toata parcarea era plina de spuma, o nebunie, nu alta. Bineinteles ca masina a ramas matuita din momentul ala pe vecie. De aceea e bine sa intrebi in stanga si dreapta si sa asculti, macar de sfaturile bune....
mioara40618
Sunt de mare parere ca trebuie sa ceri sfatul mai ales sa nu ajungi cu masina ingeras si cu exceptia sa nu-ti spuna cineva sa o duci la cald in casa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.