Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pornire la rece dificila la Reanault 19
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Dorin40356
Renault 19 1,8 i 79 kw, an 1995, rulaj 104.430 Km (#10322)
:bash:

Am cumparat un Reanaul 19 cu motor de 1800cc pe injectie fabricat in anul 1995 care porneste foarte greu cand motorul este rece.
Prima cheie este foarte lunga, dar motorul porneste pentru scurt timp. Dupa a doua cheie, care este mai scurta, motorul porneste si functioneaza ceva mai mult. Dupa a treia cheie motorul functioneaza deja 1-2 minute pana la oprire. Dupa a patra cheie motorul porneste usor ambalat dupa care revine la un ralanti normal. Dupa ce s-a incalzit motorul se poate pleca in cursa. Daca se apasa acceleratia inainte de a se incalzi motorul, acesta se opreste. Care poate fi cauza? Unii spun ca ar fi calculatorul defect ori o supapa de aer sau chiar una din sondele lambda!
S-a mai intalnit cineva cu o astfel de problema?
Alin40548
salut.
nu m-am intalnit cu aceasta problema personal.
dar din ce ai pove tu, este clar ca motorul are o problema de amestec la rece. prea mult aer. semana cu pornirea la rece a unui motor cu carburator clasic: socul modifica amestecul, crescand cantitatea de carburant si micsorand cantitatea de aer. de unde si concluzia cu supapa, sondele lambda (nu stiam ca are 2?) sau calculatorul care modifica, toate, amestecul.
as verifica etanseitatea sistemului de admisie cu aer: filtrul de aer, burduful de legatura intre filtru de aer si galeria de admisie. s-ar putea ca o fisura sau o neetanseitate perfecta sa-ti dea peste cap amestecul. curata daca poti si clapetele de acceleratie/admisie cu un spray special cu degresant.
bafta multa.
Iulian41798
Salut,
Am patit si eu la fel ca Dorin. Problema mea era de la o sonda de temp a apei, care nu "recunostea" apa rece si aveam pb pana se incalzea apa. (dadeam 3-4 chei pana puteam pleca de pe loc, asta chiar si vara!!!!). Verifica sondele de apa
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.