Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfaturi climatizare auto
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Pages: 1, 2
george40152
Nu vreau sa fac reclama nimanui, vreau sa ajut cu sfaturi niste oameni.
Cu acest nou topic sper sa nu mai deranjez pe nimeni.
Si de aici revin: daca avetii intrebari cu instalatia de aer conditionat sau cu instalatia de incalzire auxiliara va rugam postati aici pentru sfaturi.
guerilla
ok.
prima data nu te-ai exprimat corect. iar reclama a pus punctul pe i.
am sa incep eu prin a pune intrebari zic eu pertinente.
1. cat din puterea motoroului consuma o instalatie de aer conditionat.
2. se poate monta aer conditionat pe orice masina sau exista conditii minime pe care trebuie sa le indeplineasca - un anumit volum de spatiu util in zona motorului, diverse electronice, etc.
3. care sunt, in general, defectiunile cele mai frecvente la astfel de instalatii.
4. o instalatie de aer conditionat cu reglaj manual se poate transforma in reglaj automat?

cam atat pentru moment.
tks
madalina
una este sa dai niste sfaturi desinteresat si alta sa faci reclama! daca te limitezi la prima optiune, relicitarile noastre si bun venit! Pentru reclama, contacteaza administratorii!
george40152
Pentru CristianT:
1. circa 5-10 cp
2. da se poate monta a/c pe orice autovehicol, vehicol agricol, militar, aeronava, in mers sau in stationare
3. stricarea compresorului sau infundarea instalatiei, spargerea sau ruperea circuitului
recomandari: schimbati la timp filtrul dehidrator, rulmentul compresorului, completarea cu ulei special a instalatiei
4. da se poate transforma dar sincer nu recomand varianta a/c automat deoarece este mai putin fiabila dar cei drept mai confortabila
Pentru madalina:
Sincer nu am vrut sa-mi fac reclama, am vrut doar sa ajut niste oameni care ajung in service-uri "specializate" si care platesc foarte mult pe niste defecte care se pot repara si nu schimba
Referitor la site-ul nostru; NU NE PRICEPEM SA-L FACEM MAI COMERCIAL, noi ne pricepem la climatizare auto si atit. Cine face de toate si nimic bun? Toti? Noi nu!
p.s. cea mai buna reclama este "din gura-n gura"
guerilla
Mersi de raspunsuri.
Poti intra in detalii cu privire la gama generala de instalatii de aer?
Exista mai multe tipuri constructive?
Ce se recomanda si ce nu, cand vrei sa-ti montezi o astfel de instalatie?
Care sunt modelele ce au randament mai bun?
Ce se instaleaza odata cu "aerul" - conducte de aerisire, filtre, etc? (aca se doresc guri de ventilatie in spate de exemplu)
Cam cat costa o astfel de instalatie - ca ordin de marime intreb - eventual o comparatie: manual/automat
de ce spui ca cea automata este mai putin fiabila?
george40152
Iata raspunsurile:
In principiu toate se compun din: un vaporizator, un condensor, un compresor, un filtru dehidrator, o valva de expansiune si conductele sau furtunele aferente plus partea electrica de comanda
Da sint mai multe tipuri: aer conditionat pentru pasageri, refrigerare-congelare, in mers sau in stationare
Nu se recomanda sa o duci la plapumar.
Randamentul se calculeaza in functie de ce ai nevoie.
Sint multe de spus la instalare. Aer in spate? Destul de complicat la turism obisnuit.
Noua circa 1200-1500 eur in functie de marca. SH circa 500-1000 eur. A/C automat mai scump cu aproximativ 200 eur.
Randamentul este mai mic si se defecteaza mai repede, consum mai mare de combustibil deoarece compresorul merge aproape continuu.
Eugen39137
Am o masina mai veche (1988) si as vrea sa schimb condensorul cu unul "paralel flow". Gasesc? Si cat costa? Nou si second hand.
george40152
Despre ce masina este vorba?
Se poate sa gasesti un condensor cu flux paralel universal. Pretul nu ti-l pot spune acum. Daca te decizi da-mi trimite-mi un E-mail.
In orice caz pe unul nou nu ar trebuii sa dai mai mult de 120-150 Eur.
Eugen39137
E vorba de Citroen-ul CX din semnatura. Scrie 86 dar i-am facut recarosare cu o caroserie din 88 care are si AC pe ea. Am iau dimensiunile in weekend si ti le voi comunica.
Florin42855
pentru George - am trimis un mail pe autoclima in care detaliez o problema - va rog daca se poate un raspuns (tot mail) cu o estimare aproximativa
va multumesc!
daniel47253
salut !
am si eu opel Y20DTH si nu-mi mai merge AC-ul. asta toamna mergea, acum nu mai vrea. am observat ca nu mai cupleaza compresorul. ce m-a mirat este ca daca las conecta AC-ul mai mult timp, radiatorul de AC se raceste. care poate fi problema...?
Liviu38956
Nu mai ai agent frigorific in instalatie. De aceea nu mai cupleaza compresorul. Ai o fisura, pierdere pe undeva. Asta poate fi numai una din cauze.
daniel47253
pai daca nu mai am freon in instalatie, de ce se raceste radiatorul de AC,,,?.
Dragos46340
Salut! Intrebare in legatura cu aer conditionat. Am vectra c cu aer normal nu automat. La ralanti se aude un pacanit cand e cuplat aerul. cand il inchid sau turez un pic motorul dispare. De la ce e problema ?
Mersi
moza49255
cine stie cat costa un filtru deshidrator pentru instalatia de aer conditionat la opel astra f din 93`
moza49255
eu am pus o instalatie de aer conditionat pe un opel astra f din `93 motor c16nz, dar totusi mai am o mika problema.cum a stat mult desfacuta instalatie se pare ca filtrul s-a infundat si acum nu merge instalatia prea bine caci creste presiunea prea repede si decupleaza la 25 bari si apoi iara cupleaza si tot asa.........in orasul meu nu exista vreo firma care se ocupa cu asa ceva fapt pentru care am fost la WES AUTO in Arad, super de meseriasi baietii de acolo si ca zgarcitul nu am schimbat filtru ....acum am problema asta si sper sa o rezolv in curand cand o sa mai am drum prin zona.......acum stie cineva ce trebuie sa faca filtrul ala.............?
Alex35520
Am o problema cu AC-ul. Pana in toamna lui 2005 cat a fost cald am folosit AC-ul pe rece si totul a fost in regula: racea foarte bine si eficient. Odata cu venirea frigului am folosit AC-ul pe cald si a mers la fel de bine toata perioada rece.

Acum, odata cu venirea caldurii am constatat ca racirea nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Chiar si dupa 20-30 minute de functionare aerul este la temperatura normala, dar nu rece cum ar trebui si sunt nevoit sa merg cu geamurile deschise ca altfel mor de cald in masina.

In momentul de fata, AC-ul functioneaza foarte bine pe cald (incalzeste foarte repede si eficient), dar nu raceste aproape deloc. Hai sa zic ca poate dupa vreo 5-10km parcursi cu el pornit, incepe dar foarte timid sa dea un aer ceva mai racoros decat atunci cand il pornesc.

Nu vreau sa ma gandesc la varianta potrivit careia, cei de la service sa fi facut vreo gluma acum vreo 2 luni cand am avut-o la ei, asta ca "replica" la nemultumirile mele manifestate legitim si sa se fi gandit ca pana am eu nevoie de AC sa ma racoresc, uit ca masina a fost si pe la ei biggrin.gif. Ar fi deja prea mult si scandalos.

Ma gandesc totusi ca ar putea fi o alta problema dar nu am idee care si cam cat m-ar costa s-o rezolv. La Porsche am jurat ca a fost ultima oara cand m-am dus cu masina, asa ca nu am idee unde-as putea rezolva elegant, profesional si convenabil.

Ii rog pe cei care mi-ar putea da cateva sfaturi in legatura cu problema sa fie amabili si sa-mi raspunda. Le multumesc anticipat.

Alex
sergiu1
este o vectra c din 2002 2,2dti la care nu am mai folosit aerul cam de 1 luna .ieri cind l-am pornit,nu a mai bagat aer rece,decit la temperatura de afara indiferent la cit il reglam.(se aude un suierat cind il cuplez)am inteles ca ar fi o valva de expansiune pe unde ar pierde freon pt, ca asta se usuca daca nu este folosit aerul. poate cineva sa-mi zica unde este situata aceasta valva? am manualul de service dar nu am reusit s-o localizez.
Ghita A.
QUOTE(george40152)
...Randamentul este mai mic si se defecteaza mai repede, consum mai mare de combustibil deoarece compresorul merge aproape continuu.


Si atunci de ce se recomanda in cartea tehnica a masinii sa folosim aerul cond automat si sa nu folosim pe cel manual? Doar ca sa se strice mai repede?
Daca se poate as dori o explicatie logica, si nu ceva de genul teoria conspiratiei....
Respecte,
DANIEL77790
QUOTE(daniel47253)
pai daca nu mai am freon in instalatie, de ce se raceste radiatorul de AC,,,?.
DANIEL77790
[RADIATORL DE AC SAU MAI CORECT SPUS CONDENSATORUL TREBUIE SA SE INCALZEASCA LA APROXIMATIV 65 DE GRADE LA TINE ESTE RECE PTR CA NU AI FREON IN SISTEM. 98 LA SUTA RADIATOR SPART. ASTRA G ARE DEFECT DE PROIECTARE LA TURBINA DE LA CONDENSATORUL AC
DANIEL77790
VALVA DE EXPANSIUNE SE AFLA EXACT LA INTRARE IN BORD DIN COMPARTIMENTUL MOTORULUI UNDE INTRA CONDUCTELE IN BORD. SUERATUL SE AUDE PTR CA AI FREON PUTIN
DANIEL77790
PTR.ALEX CLIMA NU ARE ROLUL SA INCALZEASCA IN COMPARTIMENTUL DE PASAGERI. EA NU FACE DECIT RECE
CALDURA CARE SE PRODUCE NU ARE LAEGATURA CU CLIMA EA ESTE PRODUSA DE APA CALDA DIN BLOCUL MOTOR.
AC POATE SA FACA NUMAI AER RECE.LATINE NU ESTE FREON IN SISTEM SAU O MICA PROBLEMA ELECTRICA (vezi daca ai 12 V in mufa de la compresor) ASTA DUPA CE STII CA AI FREON IN SISTEM.
LA MODELUL TAU DE MASINA CADE CONDENSATORUL.ADICA SE SPARG
LA CAPITOLUL CINE TE POATE AJUTA CHIAR EU MOB.0744791100
AM SI CONDENSATORUL (RADIATORUL AC) LA 550 RON NOU + 1 AN GARANTIE
eddie
DANIEL,te rog in primul rand sa nu mai scrii toate mesajele cu litere mari .
In al doilea rand,incearca sa astepti un raspuns,nu posta de 3 ori consecutiv.
Iti spun asta pentru ca esti nou pe forum si sper sa intelegi din prima,multumesc.
ion72855
Am inteles ca aerul conditionat poate duce la aparitia cancer-ului pentru cel care il foloseste, eu la birou il folosesc destul de rar si acum vine dilema, doresc sa achizitionez un AC insa frica, este cumva vreun model care nu functioneaza pe freon?
a3des
Dupa cum stim toate Fabiile vin cu optiunea "aer conditionat". Oare chiar nu exista posibilitatea sa se moteze cumva after-sales sistemul climatronic? Ce ii mai lipseste masinii in afara de unitatea de comanda?
Mihai64798
Senzorul de temperatura care ar decupla in momentul in care s-ar atinge temperatura dorita ?
Radu48012
Salut va deranjez si eu cu cateva intrebari.
Am fost la service si am umplut instalatia cu freon. Aerul a mers ok pt 2 sapt. La o a doua vizita la service am aflat ca se pierde freon pe la compresor. Solutia oferita este schimbarea compresorului sad.gif. Pt schimbarea garniturilor am inteles ca nu dau garantie.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?
Ce sa fac sa mai caut pe cineva ca ofera garantie la schimbarea garniturilor? (cam 3-4 mil) sau sa schimb compresorul (400-500 euro)?
Se merita sa incerc prin schimbarea garniturilor?
Este posibil acest lucru?

Multumesc anticipat.
Eugen OmegaFan
QUOTE(Radu48012)
Salut va deranjez si eu cu cateva intrebari.
Am fost la service si am umplut instalatia cu freon. Aerul a mers ok pt 2 sapt. La o a doua vizita la service am aflat ca se pierde freon pe la compresor. Solutia oferita este schimbarea compresorului sad.gif. Pt schimbarea garniturilor am inteles ca nu dau garantie.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?
Ce sa fac sa mai caut pe cineva ca ofera garantie la schimbarea garniturilor? (cam 3-4 mil) sau sa schimb compresorul (400-500 euro)?
Se merita sa incerc prin schimbarea garniturilor?
Este posibil acest lucru?

Multumesc anticipat.

Salut,
Aceeasi problema am avut-o si eu la Omega. Am cumparat semeringul pt compresor AC de la Reprezentanta Opel./ Pretul a fost 70 Ron. L-am schimbat la un atelier la care am platit manopera + verificat instalatia cu azot + incarcare cu freon 180 Ron. Functioneaza foarte bine si am primit garantie 6 luni. Nu cred ca problema garantiei este un impediment sa schimbi semeringul care la pret (60 Euro ) nu se compara cu achizitionarea unui compresor!
Succes :wave:
DANIEL77790
In legatura cu garniturile ptr.compresorul ac de opel vectra. Trebuie sa stii exact unde pierde freon. Compresorul are 2 inele de cauciuc (garnituri ) care etanseaza carcasa compresorului si poate pierde pe la axul compresorukui unde exista o presatupa speciala care etanseaza pe ax si dupa un anumit nr. de km sau ore de functionare ea se uzeaza. I ndicat este sa schimbi toate garniturile daca tot il desfaci.
DANIEL77790
Intrebare ptr. Ion. Cum aveti dumneavoastra contact cu freonul din sistemul de AC din moment ce ea este o instalatie compacta si etansa.Daca se intimpla ca ea sa aiba o scurgere de freon ea nu mai functioneaza.
Daca nu ar exista AC ar trebuii sa dispara cancerul.
Marius61768
Am si eu o problema cu instalatia de aer conditionat! Am verificat cu un frigotehnist ca am freon in instalatie, insa desi apas butonul AC si ledul aferent se aprinde observ ca nu imi vine aer rece, ci la temperatura de afara. Am observat ca desi e butonul aprins compresorul nu lucreaza (am inteles ca trebuie sa se invarta). O singura data mi s-a intamplat (dupa ce am mers cu masina vreo 10-15 Km) sa tot insist apasand AC si sa observ ca imi vine aer rece (si intr-adevar compresorul era cuplat). De la ce sa fie?? E posibil sa fie un contact imperfect?? Si daca da unde?? Astept o sugestie! Multumesc frumos!
Mentionez ca este vorba de masina din semnatura Opel Astra 2001 sept.
Radu48012
Multumesc pt lamuriri smile.gif.

Unde pot sa chimb si eu garniturile de la comprsor? As vrea undeva unde sa am si garantie.

Am incercat la Radacini si au zis ca "nu exista chit de reparatii la compresor". La Mattrix nu imi dau garantie ca la ei "nu merg decat 3 din 10 compresoare reparate" smile.gif.
Ceva sfaturi?

pt Eugen OmegaFan = unde ai efectuat lucrarea? Au fost baietii ok?

Multumesc
Eugen OmegaFan
Am incercat la Radacini si au zis ca "nu exista chit de reparatii la compresor". La Mattrix nu imi dau garantie ca la ei "nu merg decat 3 din 10 compresoare reparate" smile.gif.
Ceva sfaturi?

pt Eugen OmegaFan = unde ai efectuat lucrarea? Au fost baietii ok?

Multumesc[/quote]
Salut,
Dupa cum am spus chitul de reparatie l-am cumparat de la reprezentanta Opel din... Oradea.
Locatia mea este Oradea, si aici am facut si reparatia la un atelier specializat in AC de masina. Am primit si garantie dar numai pt lucrarea executata, respectiv schimbarea semeringului de la compresor. Daca scapa freon numai pe la semering, nu este cazul sa dai jos compresorul si sa schimbi si inelel de cauciuc.
Succes :wave:
HalbaSus
Azi in timp ce mergeam cu un prieten in masina am observat ca prin climatizarea de la A4 vine un usor miros de... balegar blink.gif ... initial am crezut ca cineva s-a gandit sa imprastie ingrasamant prin parcurile din oras dar apoi mi-am dat seama ca mirosul vine din climatizare. Nu e primul miros urat pe care il simt de la climatizare dar mirosurile "normale" seamana cu mirosul de oua clocite si parca dispar mai repede... din cate stiu acele mirosuri (poate/probabil si acesta) sunt cauzate de bacterii care se instaleaza in instalatia de aer conditionat din cauza condensului creat acolo (poate ma insel)... stiam ca una din solutiile (mai mult de prevenire ce-i drept) a acestui fenomen este sa opresti compresorul (in cazul meu asta inseamna sa apas butonu ECON de pe climatronic)... tot ce a facut aceasta manevra a fost sa faca sa puta si mai tare... nu stiu daca conteaza dar diferenta de miros fata de mirosul "clasic" de climatizare era substantiala... acest miros nu era atat de intepator ca acela "normal" si dupa cum spuneam mirosea mai mult a balegar decat a oua clocite (chiar am avut o discutie interesanta cu pasagerul din dreapta care dintre ele este mai urat biggrin.gif).

Intrebari:
- Cum se foloseste acel spray de dezinfectare sau ce e... recunosc ca nu am folosit niciodata un asemenea spray. Unde se pulverizeaza, cum trebuie folosit, etc...
- Sigur nu e din alta cauza ? Oare mirosul depinde de "specia" bacteriilor ?

P.S:
Eugen OmegaFan: poate vii si tu la o viitoare intalnire: http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=4308&start=80
cristi52331
Salutare!

Vreau sa va supun si eu atentiei un fenomen care mi se intampla de ceva vreme (doua-trei saptamani):
Desi nu dau drumul la ventilator (selectorul pe pozitia 0) intra totusi un firicel de aer in masina...
Daca folosesc si aerul conditionat, dupa ce il opresc (adica dupa ce opresc ventilatorul) ramane parca pe conducte ceva care se incalzeste ingrozitor si parca intra un abur cald in masina, este ca si cum ramane aer pe conducte, se incalzeste si intra incet in masina...
Ce parere aveti?
Radu48012
Salut

Chiar nu stie nimeni unde pot sa schimb garniturile de la compresor si sa am si garantie ?

Multumesc :wave:
MARIAN-102
Fratilor in lupta cu AC, imi puteti spune si mie unde pot sa fac o verificare a instalatiei de climatizare automata la un Audi 100 din 1990 si eventual o incarcare cu freon, pe undeva in zona Timisoara?
MARIAN-102
Vad ca inca nu a raspuns nimeni,inca. Oricum m-am mai uitat pe sub masina si iata ce am observat: compresorul AC porneste, se opreste,iar porneste,iar se opreste. Toate aceste porniri si opriri se fac cu o usoara patinare,parca s-ar chinui sa cupleze. Radiatorul de AC pare sa se incalzeasca. Ce sa fie oare? Sa fie doar lipsa de freon din instalatie?
florin58588
Va rog sa ma ajutati si pe mine, Am luat de curand un Opel Astra si am observat ca acel condens de la Ac in loc sa imi curga pe furtunasul destinat acestui scop situat undeva la jumatatea masini imi curge la picioare in dreapta fata;Am bagat si eu mana pe dedesupt pe sub bord si am vazut ca se prelinge apa de pe tubulatura sau nu stiu ce plastice sunt acolo.Va rog sa-mi dacti sfaturi unde sa umblu pt ca meseriasi la mine in oras nu prea sunt si cel mai bine iti faci tu treaba.Beleaua este ca nu stiu ce sa fac aacolo.
DANIEL77790
Pentru Marian. Eu te pot ajuta 0744791100
andretti97213
Salut!
Cine imi poate spune cat m-ar costa sa imi instalez o astfel de instalatie??
Thanks
George96549
Ai tu instalatia sau vrei sa o cumperi si sa ti-o monteze cineva?
nicu56776
salut am un opel astra G1,7 din 2000 si nu merge AC am fost la un meserias si mi-a spus ca eceva electric de la compresor platoul ala nu stiu cum se numeste exact ce e drept , am cautat si nuam gasit nicaeri imi poate spune cineva unde as putea gasi nou sau second
alex113372
buna ziua....imi puteti spune daca imi puteti monta instalatia de AC pe Ford Sierra ? instalatia o am completa, motorul este scos pentru moment special pentru aceasta operatiune, si este vorba despre acea depupare in tabla dintre compartimentul motor si habitaclu, decupare pentru care nimeni nu garanteaza ca va fi perfecta. Astept un pm cu raspunsul dvs, eventual si un pret estimativ. Va multumesc
ion95129
Bun gasit

Eu am astra caravan 2003 cum motor de 2000 cc. clima automata si va spun asta nu ca sa ma laud ci ca sa stiti ca am cu ce ma deplasa din punctul A in punctul B si nu caut sa imi fac masina de familie.Ce ma mananca foarte tare este ca impreuna cu fiul meu vrem sa ne apucam de prostii. Vrem sa cumparam o "coaja" de Dacie si sa ne punem cu flexul ,sudura,bormasina pe ea. Nu conteaza daca la final va iesi ceva din ea sau nu, important e ca 1-2 ani sa ne tina creierele ocupate. Vrem sa incercam sa vedem ce putem scoate din sarmana masina, adica sa punem pe ea cam tot ce se poate. Putem sa punem aer conditionat pe ea? Daca da, de unde il cumpar si mai ales.....cine ma invata ce trebuie facut?
Va multumesc. Aaaaa, sa nu uit, luati nota ca nici eu nici fiul meu nu suntem nebuni......Parerea noastra.Nevasta-mea e de alta parere.
Toate bune
air_wolf
se poate pune AC pe dacie. ai nevoie de o masina care sa doneze: compresor, linii de presiune, radiatorul, tubulatura interioara, mecanismele de control. sfatul meu: mergeti si orientati-va spre masinile vechi cu motor de mic litraj, sub cel al daciei, care au AC. cu cit compresorul e mai mare, cu atit se reduce din puterea motorului. se pot pune fulii modificate dar randamentul va fi altul si rezultatul va fi un compresor bulit.

bafta si poate puneti poze.
ion95129
multumesc, sigur o sa punem poze dar mai dureaza. Eu m-am gandit la aerul conditionat de la un matiz. Am vazut la dezmambrari un matiz care stiu sigur ca are aer insa nu stiu cat de mult a fost afectat de socul accidentului. Maine(sambata) ma duc sa arunc un ochi si sa discut pretul. Oricum eu si fecioru`meu nu suntem la prima tentativa de acest gen. Acum cativa ani am facut in cateva zile un motocultor dintr-un motor de motocicleta IJ de 350cc. Fugea de manca norii mai ales pe camp. Aveam si remorca la el, era un fel de bordel, adica iti era rusine cand te vedea lumea in el dar inauntru te simteai bine mai ales ca noi avem si spiritul asta, fara mancare stam dar nu si fara ungjii inegrite de lovituri si degete scrijelite cu cheia de 13. Stima maxima !!!
gogu113798
te rog sa-mi spui cam cat costa si unde se poate instala aer conditionat la Matiz si pentru GPL separat
ion95129
ohooo, am fost sa cumpar aerul de matiz. Mi-a cerut ala pe toata instalatia 800 eurici. Pai frate, el nu a dat 800 pe tot matizul si mai e si lovit.De unde stiu eu ca mai merge compreesorul ala..?!?!?. Mai caut .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.