Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Citroen C3
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Citroen > C2/C3
Alin2
Salut,
Vreau sa-mi iau un C3 1,6 sensodrive, ce pareri aveti despre el.
Merci
krysty
design nașpa rău de tot! in rest merge. cănd ți-o iei dă-ne și noua vestea cea mare.
Alin2
Ce-i nashpa la design? Inetroirul sau exteriorul?
krysty
man!!! intrebarea ta mă face să cred că n-ai vazut-o niciodată! mă refeream la exterior(chestie de gust). interiorul arată bine iar motorul am ințeles că e destul de nervos.
krysty
oau! 1,6? scuze, acum am observat! mai mult decât suficient pentru oraș!
guerilla
cum ziceai: chestie de gust. mie imi place cum arata c3. nu te bagi cu ea pe autostrada pt ca c3 e masina de oras si daca ii pui si sensodrive-ul chiar nu ai probleme.
Alin2
La 192 km/h, cat spune cartea, cred ca nu te faci de rusine nici pe autostrada?
krysty
depinde de stabilitate! in general mașinile concepute pentru oraș(printre care se numără și C3) au astfel de probleme. mai ales la curbe!
guerilla
adevarul e ca prin oras cu viteza mare si cu sensodrive te poti crede un mic schumi
foarte misto chestia ai cu schimbatorul la volan .. mai ales la o masina de clasa lui c3.
apreciabil.
recomandare: daca tot dai banu ia si acoperisul ala de sticla, sa te simti "cu capul in nori" cand o conduci.
succes in achizitie
OMEGA
Imi place extrem de mult C3-ul mai ales daca e vrede, iar motorizarea si senso-drive sunt super ok!
Laszlo_

buna ..de ce nu iti iei un peugeot 206 hdi sau 307...sunt mai bune...
Laszlo_

exista o varianta de peugeot 206 hdi de 1400 cmc..consuma extrem de putin motorina..3-4 litri..perfect pt oras ..eu am unul de 200 cmc dar imi place enorm..dar depinde de gusturi....in oirce caz dac-l achizitionezi sa o folosesti cu bine si sanatate...!!!!
Sorin1
Chiar cand a aparut, m-am binoclat si eu la ea, mie imi faceau cu ochiul cele doua motorizari diesel. Pe nevasta-mea , mai ales, a impresionat-o de numa'...tot ne-a placut, exterior si interior...niste chestii noi, novatoare.Era cat pe ce s-o luam, dar, dupa ce am calculat mai mult, avand nevoie de o masina de familie, cu care sa te deplasezi mai mult in afara orasului si chiar peste granita, am hotarat ( chiar cu putin regret) sa luam ceva mai mare. Daca mi-as permite o a 2-a masina, de oras sa zic asa, mai ales pentru doamna mea , aproape sigur as opta pentru C3, una din variantele diesel...e faina rau, parerea mea.
Sincer, nu-i inteleg pe cei ce vor sa faca din o masina de acest fel un bolid, cu nu stiu cati cai putere, etc...vreti sa faceti curse?Pai luati fratilor o masina mai sport ...parerea mea, care nu trebuie sa coincida cu a celorlalti, nu?
Sorin von Siebenburgen
Razvan30882
Alin2. I-ati C3. Super masina, iar daca ai bani ia-o full, eventual neagra. Scuze de sugestie, dar mie imi place mult. Nu cred ca sunt subiectiv, chiar daca eu am un C5.
sandman
si eu tot neagra ti-as spune sa o iei. acuma depinde de tine. sa ne zici si noua cum merge!!!
Laur007
Ce stiti cum sunt suspensiile la C3, am auzit ca sunt rigide e adevarat?
ncristi
Ce motoare pe motorina are?
Laur007
C3 1.4 HDi 70 CP
1.4 HDi 16V 92 CP

Cel putin variantele comercializate la noi.
istrate40563
suspensiile sunt un pic rigide. eu am un c3 1.4 benzina cu climatronic....
ce ma deranjeaza la aceasta masina este faptul ca nu imi arata consumul mediu.
in rest numai de bine. arata supermisto. si se comporta bine.
Badfish40941
Am fost sa vad C3-u' asta...are si vreo 1 000 euro reducere. E si frumos rau de tot. Ceva despre garantii?
madalina
Garantia este (sau era in urma cu un an si 3 luni) 1.5 ani automat si se platea extinderea garantiei de la 1,5 la 3 ani.
Badfish40941
multumesc.s-ar putea sa imi iau un verde brotacel...pare tare frumos si chiar am auzit ca se tine bine pe drum...mica, mica...dar are si portbagaj mare...sau macar suficient.
madalina
Fa drive-test, afla opinii ale posesorilor, nu te lasa cucerit de "am auzit ca.." si nici de design. Verifica te rog ceva cand vezi urmatorul C3: are acum partea interioara a capotei vopsita. Cand a aparut nu era vopsita din economie!
istrate40563
ce versiune vrei sa iti iei?
baga mai multe detalii.
eu am un c3 albastru - bleu. e super-masinuta. are o multime de gadget-uri pe ea.
adrian41198
Au si reduceri de pret, in caz ca nu ati observat.
ender45787
Ma lamureste si pe mine cineva ce inseamna sensodrive ? si care este diferenta dintre pilot automat si limitator de viteza ?
Andrei Suzuki
Pilot automat=cruise control:adica la o viteza anume pornesti acest pilot automat,si masina va merge constant cu viteza setata.Daca vrei faci o depasire, accelerezi si dupa ce ai revenit pe banda si iei piciorul de pe acceleratie,masina revine la viteza initiala.Se decupleaza daca apesi ambreiajul sau frana.
Limitatorul de viteza: pai iti spune chiar denumirea ce e asta.Limiteaza viteza la o anumita valoare. Se gaseste in special pe masinile cu motoare puternice.
Deci astea 2 nu au nimic in comnu.
James Kilowatt
QUOTE(Andrei Suzuki)
Pilot automat=cruise control:adica la o viteza anume pornesti acest pilot automat,si masina va merge constant cu viteza setata.Daca vrei faci o depasire, accelerezi si dupa ce ai revenit pe banda si iei piciorul de pe acceleratie,masina revine la viteza initiala.Se decupleaza daca apesi ambreiajul sau frana.
.



...... asta in cazul in care nu ai Renault Vel Satis si uita sa se mai decupleze, indiferent ce-i faci biggrin.gif Iar cand te duci cu el la mecanic, te mai si da renault in judecata ca le faci reclama negativa biggrin.gif
ncristi
Esti sigur ca este vorba de vel satis?...eu nu am auzit asa ceva...
James Kilowatt
In franta e celebru cazul. Dupa ce a aparut publica declaratia unuia cu vel satisul, au sarit mai multi care cica a patit-o. Renault i-a dat in judecata pe toti, sustinant ca expertii lor nu confirma defectul, desi toti sunt de acord ca sunt defecte care nu sunt reproductibile si care nu lasa urme in memorie... in fine
Apoi, a fost un caz cu un camion, care a fost inclusiv fimat din elicopter, si care s-a dovedit ca a avut o problema mecanica, si nu electronica.
James Kilowatt
Revin cu precizari. Au fost mai multe marci cu problema asta, insa renault sunt cele mai multe (4 facute publice in franta, vel satisul, laguna, megane si clio), o toyota corolla si un audi a3. Cumva este normal ca renault sa fie cu cele mai multe probleme pentru ca vinde de 4 ori mai multe masini cu regulator de viteze decat marcile concurente. Anormala este atitudea marcii dupa incidente.

Am citit si ceva detalii tehnice si mi s-a cam zbarlit parul in cap biggrin.gif Multiplexarea este folosita aproape exclusiv, chiar si in circuite vitale, desi se stie ca are buguri. Din motive de economie se fac cam multe compromisuri, un senzor de viteza de la ESP defect poate da peste cap si frana, si regulatorul de viteza. La o laguna cu cutie automata de exemplu iti trebuie foarte mult sange rece sa o poti opri in cazul "inghetului" electronicii, butonul de start/stop nu mai merge, ca sa o poti scoate din viteza din mers trebuie sa-ti aduci aminte de un buton lateral care in mod normal nu e folosit, iar daca masina e inchiriata si nu stii de el, ca sa o franezi cu motorul cuplat si ambalat trebuie sa apesi cu 135kgf pe pedala de frana.. chestie masurata de reporterii care au facut experimentul. Adica aproape triplul fortei de franare in situatii de urgenta.
CCI
Ca sa revenim la topica... smile.gif Mie imi place C3, dar nu mi-as lua unul, mi se pare o masina pentru femei. Mai ales verdele acela deschis. Sotia mea insa ar cam vrea sa ne luam a doua masina un C3 ;-) si cred ca banuiti de ce. Si daca se poate un C3 Pluriel, cu atat mai bine.

Mie personal mai mult imi place un Clio ca masina pentru mine. Merge si 206, dar mai putin. Tot Clio smile.gif
eddie
QUOTE(Cristian31773)
Mie personal mai mult imi place un Clio ca masina pentru mine. Merge si 206, dar mai putin. Tot Clio smile.gif

Bravo,ai facut o alegere inteleapta!
cristi48033
Salutare, tocmai m-am bagat la un C3 1.4 hdi. Sper sa fi facut o treaba buna...Daca imi puteti da cateva informatii despre service si probleme tehnice (daca ati avut) Preturi la revizii si daca sunt lucruri cu care trebuie umblat atent...Am inteles, de ex. ca n-ar trebuii turata prea rau in primii 2500 km. Bafta multa, Cristi
CruiSeR
In Bucuresti conduc un C3 si pana acum n-am avut probleme nici macar cu locurile de parcare (exceptand vecinii excentrici tongue.gif) Suspensiile sunt putin rigide insa nu poti cere prea mult de la o astfel de masina.. C3 Pluriel din cate stiu eu are probleme pe timp de ploaie.. intra apa smile.gif Cam nasol... dar daca ati luat lectii de inot e ok smile.gif)
lucian14
Pana la urma a explicat cineva sensodrive-ul... eu am inteles ca are schimbatorul de viteze pe digital la volan ca masinile de curse nu?!!
Paul46623
Da, ai schimbator cu padele pe volan (de fapt undeva in spatele 'covrigului').
maria75093
QUOTE(Alin2)
Salut,
<BR>Vreau sa-mi iau un C3 1,6 sensodrive, ce pareri aveti despre el.
<BR>Merci


Buna,

si eu am avut candva o parere buna despre aceasta masina... cert e ca mi-am si cumparat-o...doar ca doar la 1400 km pe autostrada m-am trezit ca mi s-a rupt roata cu pivot cu tot...nu am mai avut nici frane...ceva incalificabil pentru o masina noua la 1400 de km ...nici macar nu apucasem sa-i fac prima revizie...norocul nostru ca nu aveam viteza, maxim 75km/h....iar raspunsul celor de la ats citroen: considerati-o ca pe intamplare nefasta....
Acum mi-am angajat avocat si probabil umblu cu ei prin procese...
Deci fratilor aveti grija ce masina va cumparati... eu una nu mi-as mai lua citroen c3 in veci..
lucian14
de ce ii dai in judecata?
adi86781
stie careva in cat timp iti da masina dupa ce le dai banii?
lucian14
Pai scrie in contract omule!!! Poate sa dureze si 3 luni smile.gif
sorin37756
QUOTE(Andrei Suzuki)
Pilot automat=cruise control:adica la o viteza anume pornesti acest pilot automat,si masina va merge constant cu viteza setata.Daca vrei faci o depasire, accelerezi si dupa ce ai revenit pe banda si iei piciorul de pe acceleratie,masina revine la viteza initiala.Se decupleaza daca apesi ambreiajul sau frana.


Daca nu decupleaza....!!!!!!!!!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.