Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce ulei sa folosesc, help me pls!!!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
cristina38726
am un rover 25, nu mai am carte tehnica si tre' sa-i schimb uleiul si nu stiu ce sa-i pun. cei de la rover mi-au spus "ulei de bmw". cum adica??? si mai am nevoie si de un service, nu prea scump, unde sa ma duc sa-mi puna uleiul si sa se mai uite la el, asta pana imi fac revizia la rover. pls help!!
ps- daca aveti ceva sfaturi, va rog sa-mi dati!
Nazareno Gabrielli
da-mi anul fabricatiei, capacitatea motorului si o sa te ajut.

E diesel sau pe benzina?
G e o r g e
a mai postat acelasi lucru la rover , de 2 ori !!!

http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=3188
si
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=3187

ia gata. stati intr-un topic si atat.
cristina38726
este din 2001, pe benzina si e motor de 1.4i, capacitate cilindrica 1396, putere 76KW. de asta aveai nevoie?

ok george, vb numai aici.
Nazareno Gabrielli
5W40
5W30

Unul dintre astea de la Mobil 1 sau Castrol.

Daca te duci la service la Automobile Bavaria iti pune un ulei 5W40 original BMW.
G e o r g e
dupa cum a spus si mircea .

de preferat sa mergi cu masina in service totusi .
cristina38726
eu vreau sa ma duc la service, dar la rover pot sa ma duc de abia in februarie, atunci este liber. asa ca, daca stiti vreunul bun, va rog sa-mi spuneti si mie. ce diferenta este intre 5w40 si 5w30. aa..si cam cat costa revizia, uleiul stiu cat e.

mersiiiiiiiii
Gica-6
Pai de ce tocmai in februarie ? Sa inteleg ca atunci ai programarea.. ?? :!:
Bine ca nu am luat nici o masina de la Automobile Bavaria.. :evil:

Daca nu gresesc, prima cifra (5-ul) reprezinta comportamentul uleiului pe timp de iarna si este bine sa fie cat mai mica, asa cum e 5, iar cea de-a doua e pentru vara si e bine sa fie mai mare. Ma rog asta spus de un amator, cred ca oricare din cele doua va fi bun pt. masina ta.
James Kilowatt
Eu prefer uleiul sintetic multigrad. 5w50 sau 5w40 de la mobil, de exemplu. Constuctorul (seat) recomanda Repsol sintetic numai ca e de trei ori mai scump... Un schimb de ulei cu tot cu filtru si manopera ar costa cat 10% din masina laugh.gif
Prima cifra mica inseamna ca uleiul e fluid la rece, ceea ce inseamna ca porneste usor si protejeaza motorul inca din primele secunde, cand se produce cea mai mare parte a uzurii.
A doua cifra mare inseamna ca isi pastreaza viscozitatea si la temperaturile inalte. O a doua cifra mica inseamna economie de carburant, iar o a doua cifra mare inseamna protectie mai buna a motorului.
Mihai35439
Atentie mare cu aia de la Automobile Bavaria ca nu prea pun uleiul pe care il aduce cleintul! Adica il fura si baga ce gasesc ei pe acolo. In service cica n-ai voie sa intrii ca asa e regulamentul. Daca masina nu mai e in garantie recomand ilocuirea uleiului la orice service la care poti vedea cum iti pun uleiu pe care il aduci. Apropo de Automobile Bavaria e unul dintre cele mai proaste service-uri si spun asta din proprie experienta. Chestia cu uleiu s-a intamplat la mai multe persoane.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.