Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Service competitiv si de incredere pentru Ford
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Gabi36586
Salutare,

Sunt un proaspat propietar de Mondeo 2.0 TDI ( 115 cp ) - fabricatie 2001. Cand mi-am cumparat masina, am testat-o la service-ul BDT - sediul din Semanatoarea. Masina fost OK, insa mecanicii - foarte scarbosi si "importanti" cu mine ca propietar. De asemenea, nu am avut voie sa ma uit si eu la teste, cu atat mai putin, nu ai voie in service ca sa urmaresti lucrarea ce se executa pe masina ta. Eu sunt adeptul conceptului ca atunci cand cineva umbla la masina ta, sa vad si eu ce-i face - deasemena pentru revizia la fiecare 10.000 Km, vreau sa vad si eu schimburile de filtre, de ulei, testarea, etc. Ei nu fac decat sa-ti dea cheile si sa-ti spuna ca au schimbat "asta si asta". Vreau si eu sa vad ca era intr-adevar nevoie ca piesa aceea sa fie schimbata.
Intrebarea mea este daca va loviti de aceleasi restrictii si alte service-uri, daca mai sunt si alte service specializate Ford in Bucuresti, daca ati fost si in alte parti, si cam ce recomandati ?
Christina26262
Am fost si eu la BDT cand erau tot in semanatoarea (acum s-au mutat) cand am cumparat-o si am pus-o la tester si i-am rugat pe aia sa verifice orice se poate. Mecanicii au fost de treaba si m-au lasat sa stau langa masina duap ce tenatativa lor de-a-mi explica ca nu se poate asa ceva a esuat lamentabil. Nu mi=a placut ca a trebuit sa astept inca vreo ora desi imi facusem programare. Piesele sunt la fel de scumpe la ei ca si la romcar, iar manopera e si ea destul de piperata, vreo 12eu/h parca. Ce mi-a palcut la e ei e ca nu mi-au luat nici un ban pentru verificarea de atunci, desi a durat vreo ora cu totul.
Eu am tot Ford si acum merg la GNV Omega, un service din Voluntari care nu m-a dezamagit pana acum, din contra. Mi-au reparat masina si de Craciun cand nu mai lucra nimeni, iar manopera e de vreo 7eu/h fara tva parca.
Sklembe
Daca nu simti ca ar exista vreo problema la motor, iti recomand sa faci reviziile de 10000 la EREBUS (langa gara de nord). Sunt atestati de Ford si nu ai nici o problema cu garantia. Pentru probleme de tinichigerie poti sa mergi tot la ei. I-am testat si au lucrat super ok si se comporta absolut civilizat.

Pentru chestiuni legate de motor (daca e nevoie de testere specializate, doar la Romcar sau BDT te poti descurca).
Gabi36586
Va multumesc frumos pentru raspunsurile voastre.
Dati-mi si mie va rog numerele de telefon la care as putea sa contactez service-urile de care vorbeati : Opel Erebus si GNV Omega
Sklembe
Am un numar de mobil de la Erebus insa suna direct la receptie:
0 7 2 3 5 5 7 9 9 0

Au sediul pe strada Ion Bianu, pe langa gara de nord.

Cele bune!
ciobanu33567
Bine ai venit in lumea servisurilor FORD!!!!!!!!!!
TEAPA!!!!!!!!!!!!!!!!!
ciobanu33567
Ca-sa intelegi de ce zic asta ,intra la subiecte 'ford tranzit turneo'
Am explicat acolo ce am patit , chiar daca este vorba de alt tip de ford, mi-am expus acolo nemultumirea fata de service.
madalina
Pentru probleme legate de Ford (sau oricare alta masina din grupul Tiriac), faceti plangere direct la conducerea grupului Tiriac.

Eu m-am plans de serviceul Mazda aici pe Forum si cineva mi-a trimis mail, si-a cerut scuze pentru comportamentul celor din service, s-a interesatde masina etc. Oricum, o mare schimbare fata de indiferenta totala de pana acum. Mai multe plangeri, mai multe sanse ca lucrurile sa se indrepte!
ciobanu33567
De fiecare data cand ma duc cu masina la ford sa repar ceva, dupa ce plec de acolo ma suna cineva sa se intereseze daca sunt multumit de treaba facuta de cei din service.
De fiecare data am raspuns nu!. ei si ce nu s-a modificat nimic
madalina
Foarte urat din partea lor! Pcat ca exista un singur service ford in iasi (din cate inteleg de la tine)!
romeo38962
In Romania respectul fatza de client nu exista !! cu skoda mea am tras la patzanii prin service-uri... sa va fereasca d-zeu de vreo bushitura sa trebuiasca sa umblati dupa asigurator si dupa baietzii din service sa va faca masina mai repede...
Negoescu37864
Fratilor e dandana mare cu Ford'u. Eu sunt fidel marcii si sunt la a treia masina asa ca ii cunosc bine pe cei de la Romcar. Ultima oara, chiar anul asta, m-am programat la o "geometrie" si dupa ce am venit la ora exacta am mai asteptat 2 ore jumate in care nu s-a intamplat nimic. Cand am indraznit sa pun o intrebare bine ca nu am fost si luat la bataie ca "nu vezi dom'le ca e rampa ocupata" . De parca as fi ocupat-o eu.
Nu merita sa va mancati nervii si existenta cu astia si culmea le-au afisat sefii pe perete o pancarda cu "company mission" sa .........auziti tupeu "asigure cel mai inalt nivel de servicii si sa ne transforme in clienti pe viata" . Pacat de saracii sefi ca sunt bine intentionati dar au o problema ca nu stiu sa-si aleaga angajatii si mai ales sa-si formeze o echipa.
Bine ca am intrat pe forum ca intentionam sa merg acum la BDT.
Am auzit si eu ca la Erebus e OK. Va spun cum a fost.
ciobanu33567
Las-o ma ca merge asa!!!
ciobanu33567
Asta este lozinca dupa care se ghideaza cei din servisul ford.
Singurul din Iasi!

N-am vrut sa-mi vopsesc o aripa la ei , si mi-au scos jumatate de masina din garantie.......... Is prosti.

Eu am contract cu un alt service din iasi la care imi duc masinile, si un pusti care lucra acolo si caruia iam interzis sa se atinga vreo data de vreo masina dea mea, lucreaza acuma la ford!!!. Si cica este f apreciat acolo ca este f bun.

Deci este clar pregatirea celorlalti mecanici!
Daniel40510
E drept ca nici nu am avut mari probleme, nici nu am vrut sa intru peste mecanici, mai ales ca nu ma pricep... Shi oricum nici mie nu mi-ar conveni la servici sa vina diversi sa ma incurce din treaba. :bash:
Insa s-au miscat repede, mi-au dat piesele schimbate inapoi, au avut piese de schimb. Ma rog, piesele sunt un pic mai scumpe ca'n magazin, da' c'est la vie, nu trebuie sa alergi tu dupa ele. smile.gif
Daniel40510
Vorbeam despre BDT de care am fost destul de multzumit
Vlad40609
Cei de la BDT nu stau la discutii cand este vorba de o piesa care poate fi reparata ...la ei se schimba asta e clar ...si de multe ori diagnosticarea lor nu este foarte stralucita...o sa iti dau un exemplu concret..am avut o problema cu un ford escort 1.8 TD din 1999...si m-am dus la BDT(Semanatoarea)...dupa ce ca a trebuit sa astept o sapt pt progamare , am fost informat ca este vorba de pompa de injectie si ca trebuie schimbata la un pret de 1300 E.. nu am fost convins ca asta era problema asa ca am fost la un alt BDT pe langa Casa Scanteii..si acolo acelasi lucru ...pana la urma am primit o informatie cum ca ar exista un service pe langa complexul europa care se ocupa cu asa ceva...
desi cladirea lor lasa de dorit am intrat totusi..i-am spus unui mecanic care este problema shi raspunsul lui a fost foarte sigur si direct ..va costa 6 mil lei sa o reparati ...este vb de electrovalva care regleaza avansul...asta este o dovada clara ca un meserias adevarat se gaseste greu !!

Asa ca inainte de a lua o decizie asculta mai multe pareri !
Bafta
zefir34016
QUOTE(madalina)
Pentru probleme legate de Ford (sau oricare alta masina din grupul Tiriac), faceti plangere direct la conducerea grupului Tiriac.

Avem aici interviul cu dl. Viorel Niculescu(-Ford ) din revista Capital care tocmai si-a dat demisia din grupul TiriacAuto/Romcar. Pleaca din Romania sa lucreze pentru Ford in... Croatia. De ce oare? (intrebare retorica)
Munteanu39641
salutare!
Sa va spun ce probleme am avut eu cu service-ul Ford din Sibiu.
Am un Tranzit, si in toamna 2003 m-ai spart oglinda un pros cu tirul. Plus ca a trebuit sa claxonez in disperare sa opresc tirul. Si sa vezi.....s-a ars claxonul. Mda, masina noua....n-am ce zice, poate ca am facut uzde el, dar n-ar fi trebuit sa se strice
In fine, am dus-o la service. Am lasat masina 2 zile. Ma duc s-o ridic, si stupoare, nici macar nu s-au atins de ea.Ba frate, neseriosi mai sunt aia., Mi-au zis ca dureaza 2 sapt pana vine claxonul. Am luat masina, urmand sa mai vin, nu-mi permit sa stea pe margine, trebuie sa produc. Mai aveam si 2 zgarieturi, care le-am scos prin casco. nici de alea nu s-au apucat. Am revenit primavara, si dupa lungi astepatari la servici, cam o zi intreaga mi-a luat sa stau pe capul alora am reusit. Dar greu, foarte greu. Asta e! Traim in Ro. Imi place Fordul, e masina buna, n-am avut probleme cu ea in iarna asta. Pacat de servicurile astea care-i strica reputatia FORDULUI.
cosmin36162
legat de service...
1. spuneti/mi si mie cat costa reviziile la 15.000 km la un Ford Mondeo 2.0 TDci 115 CP, modelul nou? am vorbit cu un reprezentant de vanzari de la BDT si mi/a spus ca e vreo 7.000.000 incluzand manopera. E adevarat?

2. acelasi reprezentant de vanzari mi/a spus ca in intervalul celor 3 ani de garantie pe care o ofera Ford, tipul de garantie oferit este de felul celor de la Toyota sau Mazda adica TOTALA. sunt acoperite orice fel de probleme inclusiv amortizoare, bucsi si chestii de astea, FARA LIMITA DE KILOMETRI. si asta e adevarat???
Dan45566
Bineinteles ca te-a mintit cu privire la garantia TOTALA. In realitate, garantia acopera defectele de fabricatie. Amortizoarele, bucsele, bieletele sunt piese care sunt garantate maxim 60.000 Km avand in vedere starea soselelor noastre.

In alta ordine de idei, nu vad ce producator auto ar da o garantie de 3 ani pe amortizoare si bucse in conditiile in care un Diesel poate parcurge si 150.000 Km pe an. Trebuie sa fim realisti !

In materie de Service, am fost foarte multumit de baietii de la Colina Motors, unde o revizie cu schimbare si de bujii m-a costat mai putin decat o revizie fara bujii la Romcar. Pe deasupra, am fost programat la ora 14:00 si CHIAR la ora aceea masina a intrat in service. Nota 10!
G e o r g e
ar fi bine . iar am avut show cu cei de la romcar.

masina nu blocheaza toate rotile la franare puternica, ceea ce duce la o "fugire" a fundului, pb fiind o roata de pe spate. ei vin si imi flutura pe sub nas rezultatele testului de pe banc. eu ok , hai afara. merg afara la 40 km/h trag frana de mana , masina cucu tot inainte a mers blink.gif si cica aveam eficienta 61% pe axa spate . buuuun

dupa inca juma' de ora de certuri inclusiv cu seful de service sau unul mai rasarit de acolo in fine , care incerca sa-mi explice ce e ABS ul blink.gif si ca daca ala functioneaza masina franeaza cum trebuie blink.gif blink.gif ies in proba. frana la viteza mai mare la limita , ghici ce se intampla , masina vruuuum de fund intr-o parte , asta de la volan (mecanicul care sustinea ca masina este perfecta) uite domn'le ca nu fuge , eu : PREA RAU !!! ca fuge de fund mama ei de masina .

certuri , alt drive test cu cineva si mai mare , care ma intreba de ce nu am incredere in bancul lor de teste blink.gif si dupa ce a pus si el frana si a vazut ca masina intr-adevar fuge a zis ca am dreptate :evil: blink.gif

acum va intreb eu : eram unul mai nestiutor si un pic mai slab de inger asa , ma fraiereau si imi luau banii ? ce ziceti ? si mai plecam si cu masina in stare proasta de acolo :evil:
Munteanu39641
Am un Tranzit Bus si treb sa astept sa-mi vina geamul lateral dreapt. A trecut deja o saptamana, oare mai treb sa astept mult?
Ghinion mare am avut ca mi s-a spart geamul, dar asta e , nu te poti pune cu natura, mai ales cu vantu'. Bine ca n-am patit-o mai rau.

In fine, am stat vreo 2 ore prin service, sapt trecuta, doar ca sa se uite putin la masina si sa vada ce geam treb. sa comande. Am asteptat 2 ore pana mi-a venit si mie randul.
Cei de la sevice o sa ma sune cand vine geamul, dupa aia treb sa ma programeze si dupa aia cred c-o sa stau o zi intreaga prin service, plus ca am am si cateva zgarieturi. Offf DOAMNE!!!!

Bafta tuturor!
madalina
Dan, la pick-up-ul meu am garantie inclusiv la bucse 3 ani sau 100.000 de km, in conditiile in care masina este utilizta 90% din kilometrii off-road, iar cei de la Nissan au stiut de cand am facut comanda pentru ce vreau masina.
CRG
tocmai vin de la Romcar Cernica, pentru inlocuirea barei fatza (era rupta superficial dinainte sa o cumpar) si sunt total oripilat dupa ce am vazut ce fac baietii cu masinile inainte sa intri in posesia lor....

turau de nebuni niste motoare, prima spalare o fac cu un sampon super
murdar, mai lovesc manerele si oglinzile cand dau cu un "mop" pe masini.. poate ca era mai bine sa nu stiti...

bineinteles ca nu m-au lasat sa stau langa masina in timp ce au schimbat bara, si n-au invelit scaunele in nici un plastic, ca sa nu le murdareasca.. noroc ca nu o sa mai am treaba cu ei (service-ul il am la Inscut).
Constantin54197
Fratilor eu am fost la Ausburgh si vreau sa spun ca sunt ieftini si foarte profesionisti
Te lasa sa vezi ec iti fac iti dau piesele vechi inapoi samd
Am fost de 3 ori la ei
1 am schimbat amortizoarele la ei 17E per amortizor spate cu tot cu flanse
2 Am schimbat 2 bucshi bascula cam 8 E bucata manopera vb
3 Am schimbat 2 bucshi bara torsiune fatza 5 E amandoua si 5 E au costat:D
Eu sunt Ok cu ei si chiar mi-a placut
La Romcar am fost demult cand am luat un Mondeo 2.0 din 98 nou si au fost de cacat de atunci am mai facut o revizie la ei de m-a uscat si ata
La mondeo am schimbat de curand adik la 120K un Injector si atat:D:D:biggrin.gif:D
Belea masina
Bafta
Larry55350
Salut,

Eu sunt absolut nou pe acest forum, dar m-am gandit sa va descriu "peripetiile" pe care le-am avut cu cei de la Romcar. Asta ca sa va feriti, pe cat posibil, de acestia...

Din cauza unui prost care se uita probabil in orice alta directie decat inainte, a trebuit sa bag masina in service. Iar cei de la casco (allianz) m-au indrumat catre Romcar, evident...doar fac parte din acelasi grup...

Accidentul nu a fost grav, mi-a indoit aripa fata si bara...plus far si proiector...
Buun... Am asteptat 2 saptamani programarea si m-am prezentat la ei...
Mi-au spus ca ma anunta cand este gata, dar tot eu a trebuit sa-i sun dupa 2 saptamani ca sa-mi spuna ca a fost reparata. Reparata din punctul lor de vedere, nu si al meu, evident...
In saptamana care a urmat a trebuit sa ma deplasez zilnic pana la ei, deoarece nu au fost in stare sa puna la linie capota fata de aripi. Si in fiecare zi aceleasi discutii (inclusiv cu nu stiu ce superior de pe acolo care vorbea de parca era stapanul tau) si promisiunea ca a doua zi va fi ok.
Sa nu uit. Am reusit sa vad ce inseamna tinikigerie la ei: un om se urca pe capota iar celalalt trage din partea cealalta de parca ar vrea sa o rupa-n doua...poate asta este si motivul pentru care nu ai acces unde lucreaza...
La sfarsitul saptamanii am realizat ca nu ajung la nici un rezultat cu ei si am hotarat sa scot masina din service...

Dar surpriza! (povestea nu se termina aici) : ii dau keie si motorul incepe sa scoate sunete ciudate, pe care nu le avea cand am bagat masina in service... constata ca este de la cureaua de trasmisie si trebuie skimbata impreuna cu fulia, dar ei nu sunt de acord sa o skimbe decat daca fac o noua comanda pe garantie. Asta in conditiile in care ei considerasera necesar sa dea motorul jos pentru a calibra caroseria... Oamenii nu au vrut nici in ruptul capului sa-si asume vina pentru ceea ce se intamplase si dupa un scandal "monstruos" sunt nevoit sa accept sa-mi skimbe cureaua si fulia pe garantie (noroc ca mai era in garantie).
Si pe deasupra au reusit si sa-mi zgarie bara spate. Am o hartie de la ei prin care se angajeaza sa-mi vopseasca bara pe keltuiala lor, dar mi-e si frica sa ma intorc sa le las masina...

Sper ca nu v-a plictisit povestea mea, dar cam la asta se rezuma service-ul Romcar... in conditiile in care practica acele preturi exagerate!

As vrea sa le fac reclamatie, dar nu stiu unde si mai ales daca rezolv ceva...
Larry55350
Am fost pentru o revizie la Colina Motors si oamenii mi s-au parut de incredere si profesionisti.
N-am asteptat prea mult ptr programare si m-au preluat imediat cum am ajuns... Si nu m-au obligat sa skimb placutele pe spate (care sunt cam tocite), spunandu-mi ca mai merg vreo 600km...

Sa vedem cat i-o tine si pe ei...
Adin.C
Am un mondeo 2.0 TDCi ( care tocmai implinise un an si sase luni), dupa un drum pe autostrada cu o medie de viteza de 170 Km/h (era pornit cruise controlul), cind intru in Bucuresti, ajung si eu la o viteza normala de 60 km/h, si se supraincalzeste motorul de parca eram cu Dacia lu' tata pe serpentine :evil: ... ( garantia o am la BDT Vest) si fiind aproape de BDT, o duc la ei ( era cam 10 seara) sa nu o mai chinui - sa-i fi vazut pe baietii de la poarta cum imi impingeau masina, ca i-am pus la munca. Dimineata, ma duc la ei sa vad ce are "Dacia mea de 2o si ceva mii de euro" imi spun ca a murit termostatul si daca e sa-l inlocuiasca trebuie sa-l platesc (garantia de 3 ani :minigun: masina are 80.000 km facuti)ca nu mai e in garantie...ceva cu un an jumate pe care tocmai ce-l depasisem. Dupa ce-l intreb cat la suta din masina mea mai este in garantie ( intrebare fara raspuns) imi inlocuieste termostatul, ma taxeaza si plec....surpriza, pe la Casa Scanteii "Dacia Mondeo" se incinge iarasi blink.gif ...o duc inapoi si ( fara sa-si ceara scuze) imi spun ca "mai incearca??.....a doua zi, dimineata ma suna sa-mi spuna ca era pompa de apa de fapt - acoperita de garantie.Cat despre termostatul inlocuit - asta e, banii sunt dati ( mai bine luam o sticla de Jack si ma faceam pulbere) si....bonus! o zgarietura ce-mi acopera doua usi si un pic din spate - pe care, dupa o cearta cu ei - inutila, mi-am facut-o singur :bash:

P.S. In rest, sunt foarte fericit cu masina asta, oricum e singura problema pe care mi-a facut-o...pana acum :wave:
G e o r g e
si eu sunt curios cum e cu garantia aia INTEGRALA !

dany_ford poate ne lamuresti si pe noi! uite ce zice lumea pe aici !
dany_ford
Deci in garantie care acu e 4 ani fara limita de km, se inlocuieste orice piesa care pica datorita defectelor de fabricatie (inclusiv si termostatul lui Adin - trebuia schimbat pe garantie - probabil nu aveau chef sa faca formularistica de garantii), cu exceptia consumabilelor, si a suspensiei (bucsi, capete de bara, pivoti, telescoape, directie), care sunt garantate 100.000 km.
Adin.C
Mersi, e bine de stiut ce intra pe certificatul de garantie la capitolul etc...oricum inca nu facusem suta de mii de km :evil:
G e o r g e
nu aveau chef sa faca...

si cand ziceam eu ceva de serviceul ford zicea lumea ca's nebun ... blink.gif
dany_ford
George, mi-ai zis sa iti spun cum e cu garantia! Ti-am zis! Acum, ca de obicei, precum ma asteptam, normal generalizezi. Asta nu inseamna, ca peste tot e la fel (si pana la urma, la toti importatorii sunt mici probleme cu service-ul). Mai vorbim noi cand iti vine masina din semnatura, si sa nu crezi ca la o poarta este lupul, iar la alta, mieluselu cel bland.
G e o r g e
mai am doua subaru , si cu serviceul nici o problema cu nici una smile.gif ce vroiai sa spui ?

serviceul subaru este printre putinele super profi wink.gif mai intreaba .
CRG
Dany, sorry pentru locul und lucrezi, da' nu e generalizare, e statistica / actuariat pur..
Cornel001
Norocu' meu ca o sa am "pila" la BDT Vest :coolspeak:
Pe de alta parte e naspa sa vezi ca la cat dai pe masinile astea ai nevoie de pile :evil:
Asta e in legatura cu durata de asteptare: 3 luni la comanda... deh , cum mi-a spus un dealer, europa de est, importanta mica asa ca stai la coada...
Dany, consumabilele alea, toate au garantie 100.000 km ? ( inclusiv amortizoare, ambreiaj). Delaeru mi-o zis de 1 an juma... mi se pare normal sa fie pe nr de km, nu pe ani aici ?? Il mai trag eu de limba... a, si daca vrei poate imi spui ce parere ai despre diferenta calitate 5 (Germania) vs 4 usi (Spania) de care am intrebat pe topicu cu dotarile ?
Adin.C
ca sa-mi trag o concluzie pentru mine, BDT Vest - suchs ( proprie experienta), cei de la Romcar nu-s mai grozavi (asta din ce ati scris voi) si ramane sa-i incerc pe cei de la Colina M. (mai am vreo 3.000 Km pana la revizie) bicycle.gif see ya
dany_ford
Amortizoarele, ambreiajul, nu sunt consumabile. Consumabile sunt filtrele, placute de frana, discuri de frana, etc. Si da se inlocuiesc daca pica din cauze de fabricatie. La ambreiaj, e clar ca nu se inlocuieste daca il "prajesti" (se vede la demontare), prin stil agresiv de conducere.
Legat de diferenta de calitate Germania vs. Spania, nu este diferenta, chiar as putea spune ca in Spania sunt ceva mai atenti la calitate. Iar termenul de comanda, la fel e si in Europa de Vest, nici vorba de chestii gen importanta mai mare sau mai mica. Doar ca ei au mult mai multe configuratii pe stoc, deci cam mici sanse sa nu gasesti o config. preferata de tine.
Mircea62351
Raspuns pt. larry55350 (inteleg ca ai Mondeo 01 TDCI sau TDDI):
Ref. la mesajul din 09.09.05, intradevar ti s-a defectat fulia arborelui cotit. Fiind defect de fabricatie, trebuia sa ti se inloc. in conditiile garantiei auto (indiferent ca este garantie normala sau extinsa). Asa ca ti s-a inloc. fulia arborelui cotit si cureaua de agregate (cel mai probabil impreuna cu intinzatorul curelei de agregate care este afectat de vibratiile induse in cureaua de agregate de catre fulia defecta).
danmatyas
fordul are garantia 4 ani fara limita de km.asta nu include filtrele si placutele de frana.restul este totul in garantie.va zic sigur pt ca lucrez la ford.numa bine!
madalina
Ce sigur esti!

stergatoarele sunt in garantie, becurile sunt in garantie...?!?

Ai grija cu ce promiti! eu daca as fi clientul tau si m-ai asigura ca totul este in garantie cu exceptia filtrelor sia placutelor, as face scandal daca nu s-ar intampla asa.

Pe cai neoficiaciale am aflat ca motorul si cutia au 4 ani garantie, restul mult mai putin, restul avand o durata de viata garantata mult mai mica.

Iar de la romcar mi s-a spus ca "garantie reprezinta intotdeauna o negociere intre client si noi".

blink.gif
Marian62535
ce parere aveti de ford din constanta blush.gif
Doru24650
Tot ce spunem noi aici , inclusiv cei care lucreaza la ford, sunt vorbe. Putem vedea pus pe site si un certificat sau contract de garantie ? Un document , in care scrie negru pe alb, la ce se refera aceasta garantie ? Este ea toatala ? Ce include ? Ce exclude ? Un posesor de ford nou, sau unul din cei care lucrati la ford , nu puteti pune pe topic un astfel de document ?
Mircea62351
E destul de simplu, garantia acopera defectele de fabricatie ale pieselor componente ale autovehiculului, precum si manopera defectuoasa de montare a pieselor din fabrica. Singura problema e ca aprecierea defectelor de fabricatie (incadrarea unei defectiuni in garantie sau in afara garantiei) cade in sarcina service-ului care face constatarea defectiunii (in sarcina conducerii atelierului). Fata de regula de mai sus mai sint amendamente: de ex. pt. anvelopele de prima echipare pe auto garantia nu o ofera producatorul autovehiculului (de ex. Ford) ci un importator al respectivei marci de anvelope in Romania. De asemenea in garantia extinsa a auto (ultimii ani, anii 3 si 4 de garantie) o serie de componente ale autovehiculului nu mai beneficiaza de garantie. Toate aceste componente excluse de la garantia extinsa sint detaliate in Cartea de garantie extinsa.
micropronic
am un ford fusion nou din luna 03/2007 cu 19k km la bord si e in service la bacau de 40 de zile.
- doua saptamani pt. constatare;
- doua saptamini sa vina piesa;
- nu vine piesa ca nu se mai fabrica;alta comanda alte doua saptamani;
- nici un raspuns.

Am fost si la ROMCAR bucuresti in persoana si nu am primit decit ridicari din umeri si propuneri sa astept un telefon. Nu luati FORD degeaba ...
Constantinescu25549
Hai sa va povestesc un pic de Ford Lyon GALLIENI AUTOMOBILES Franta.
Sunt in vacanta la LYON de cca 1 saptamana si am avut o problema ce am discutat-o pe forum legat de turatia motorului cand schimbam vitezele.
Am zis ca daca masina tot e in garantie hai sa contactez o reprezentanta din Lyon.
Am vorbit la telefon cu un domn care m-a invitat la service-ul lor la prima ora dimineata. Extraordinar, nu ? In Romania ma programeaza in minim o saptamana.
M-am dus acolo, mi-au verificat garantia si mi-au dat o persoana cu care sa pot vorbi in engleza pentru ca franceza vorbesc mediu si mai greu le pot explica ce problema de turatie am la masina.
Am urcat impreuna cu mecanicul la un drive-test, au legat tester-ul la masina si ne-am intors la service fara nici o eroare. La fel ca si in Romania.
De aici in colo lucrurile au inceput sa difere:
Cei din Romania mi-au spus: sa asteptam pana pica ceva si apoi schimbam piesa care s-a dus.
Cei din Lyon mi-au spus: vom testa fiecare senzor in parte si vedem care da eroare. In 10 minute au gasit senzorul de la pedala de ambreaj. Deoarece nu il aveau pe stoc si-au cerut scuze ca trebuie sa vin si a doua zi sa mi-l monteze. Ceea ce am si facut si acuma masina merge brici.
Am fost in drive-test dupa schimbarea senzorului sa se asigure ca nu mai sunt probleme si mi-au spus ca ar trebui schimbat un injector pentru ca bate un pic la turatie mica. Si de asemenea EGR-ul pentru ca atunci cand o calc la blana scoate fum vreo 3 secunde. S-au oferit sa mi le schimbe tot in garantie dar din pacate trebuie sa ma intorc in tara si nu mai pot astepta pana vin piesele din Paris. Au fost de nota 10000000000 !!!!!!
In Romania cei de la service au observat zgomotul de la injector si au spus ca "merge si asa ca nu este nici o uzura si nu va afecta in nici un fel motorul", iar legat de fum au zis ca "toate motoarele diesel fumega".
De ce dracu a trebuit sa cumpar masina din Romania si de ce trebuie sa ma duc la reprezentantele astea unde se trateaza totul cu superficialitate ?
PS: La finele reparatiei la Lyon a venit la mine un domn pe la vreo 55 de ani in costum si m-a intrebat daca sunt multumit de reparatie. Am spus ca sunt foarte multumit si am facut cunostinta..........Era directorul Ford Lyon Franta. Misto, nu ?
silviu1988
da intradevar compari romania cu restu lumi....wink.gif).....logik k noi nici in 100 de ani nu vom ajunge k ei. oricum legat de ford, unchiumiu are un ford escort 1.8 diesel si merge super. l-am condus eu.....si kiar am ramas impresionat.....asa k masini nu am ce le reprosa......dar vad k e o problema cu servisurile.....bine k se strica rar.....

Te rog să nu mai folosești limbajul de chat pe forum, și să nu mai postezi anunțuri, chiar și de cumpărare
bigrobert
QUOTE(cosmin36162 @ Mar 13 2005, 10:12 PM) *
legat de service...
1. spuneti/mi si mie cat costa reviziile la 15.000 km la un Ford Mondeo 2.0 TDci 115 CP, modelul nou? am vorbit cu un reprezentant de vanzari de la BDT si mi/a spus ca e vreo 7.000.000 incluzand manopera. E adevarat?

2. acelasi reprezentant de vanzari mi/a spus ca in intervalul celor 3 ani de garantie pe care o ofera Ford, tipul de garantie oferit este de felul celor de la Toyota sau Mazda adica TOTALA. sunt acoperite orice fel de probleme inclusiv amortizoare, bucsi si chestii de astea, FARA LIMITA DE KILOMETRI. si asta e adevarat???


1. Din cate stiu, sunt accesibile, iar suma pe care ai scris-o tu e chiar senzationala, avand in vedere ca eu, pentru un amarat de Renault Clio Symbol diesel am platit, la prima revizie, cea de 15000, cam 850 de ron...

2. Tocmai i-am schimbat masina nevesti-mii, i-am luat un Fusion pe benzina, nou, si garantia e de 4 ani fara limita de km. Scria acolo, la Ford, ca pentru cine si-a luat masina cand era garantia de 3 ani, se prelungeste automat. Deci e bine smile.gif

Bineinteles, conditia e sa-ti faci reviziile obligatorii, 15000 km sau un an...
bigrobert
QUOTE(Constantinescu25549 @ Dec 7 2007, 01:04 PM) *
Hai sa va povestesc un pic de Ford Lyon GALLIENI AUTOMOBILES Franta.
****



Buna povestirea, ma bucur sa aud de un bun nivel de "customer care", desi nu e din Romania...
Sa tin minte, daca mi se pare ceva in neregula la masina, sa ies cu ea la plimbare prin alte tari europene, poate rezolv mai repede si mai bine smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.