Help - Search - Members - Calendar
Full Version: E buna dacia solenza?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
Cristi3
Fratilor, vreau sa-mi iau si eu masina si m-am hotarat pentru o Solenza. Care va pricepeti spueti-mi si mie isi merita banii, eu inca nu am vazut-o dar am auzit ca ploua si in asta. E adevarat? Mi-o recomandati sau nu?

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-07 18:15 ]
wizzard
nu am condus o solenza, dar din cate am vazut si cate a auzit de la proprietari se merita. este o supernova... ceva mai buna. si apoi in Bucuresti sunt f multe solenze ceea ce poate insemna fie ca sunt foarte multi romani prosti care isi cumpara o masina slaba, fie ca romanii astia sunt destepti cumparand o masina buna. daca te intereseaza strict o masina noua cred ca solenza este una dintre cele mai bune variante (la pretul asta - 6 mii si ceva de euro), dar daca nu te deranjeaza sa ai o masina sh intereseaza-te de un ford scorpio din 96 full care il gasesti la 6-7.000 de dolari. eu sunt indragostit de masina asta
Dragos5
Parerea mea este ca merita banii. Este posibil sa mai ploua in ea insa se rezolva usor in garantie. Eu am o Supernova, daca nu o aveam sigur imi luam o Solenza. Daca vrei sa o iei ai grije la furnizor, daca esti din Bucuresti, evita Latin Efe si Adras. De la LAtin stiu din experienta proprie, de adras stiu de pe site-ul OPC-ului. Succes
krysty
cu siguranță e mai bună decât celelalte dacii! iar motorul chiar "trage" bine.
Laurentiu_007
Eu cred ca Solenza se merita sa o cumperi doar in versiunea Scala.Per total este un pas inainte fata de SupeRNova.Eu zic ca e o alegere buna.
wizzard
acum 1 ora am vazut o solenza facuta praf. hmmm ... e buna, nu?
A Go Go
Avind in vedere ca de la aparitia ei Solenta a vindut peste 5000 de masini se pare ca este buna.....asa cum v-am spus eu. Merita 6300 de euros.
Cred ca este cea mai ieftina masina noua din lume la ora actuala.
Succes la noii posesori de Solenta:)
Sorin1
Sfatul meu : NU-TI LUA SOLENZA ! Nu te lua dupa numarul de bucati vandute, etc, etc...abureli...statisticile, evaluarile se fac dupa cateva luni de rulare.Daca chiar vrei ceva nou, asemanator, ia un Clio Symbol la aceeasi motorizare, e doar cu 1000 in plus, aproximativ. Ce-si doreste uun om cand achizitioneaza o masina noua? Confort+siguranta+intretinere usoara. Siguranta e zero la asta! Cofort?...aproape zero, degeaba iti ofera la 2 modele clima, ca merge aiurea, cosumand in plus atata timp cat nu are geamurile atermice, izolare proasta. Crede-ma ca nu vorbesc tampenii, lucrez pt. indusria auto, si nu numai asta de aici...cunosc Solenza ! Mai bine mai asteapta cateva luni si pun pariu ca o sa ma cauti sa-mi dai o bere !
Sorin von Siebenburgen
Dragos4
Vad ca nu s-a rezolvat problema cu "doua usere identice ca nume", vad ca s-a mai inregistrat cineva Dragos. NU iti lua Solenza. Nu iti lua o masina chiar daca si numai volanul ei e facut in Romania. Daca ai banii astia pentru Solenza, mai asteapta putin si ia-ti un 206, nu mai ai mult de asteptat! Sau cu banii pe care ii ai acum, decat sa ii dai pe Solenza mai bine da-i pe o masina second hand, care a parcurs kilometri in Romania doar pana in orasul tau si nu mai multi. Merita mult mai mult. Vei fi multumit de Solenza doar daca pana acum ai avut/condus doar Dacia Berlina 1310, de asta normala. Altfel, iti va parea rau, cate vor cadea pe ea, inca din garantie!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-06 22:11 ]
A Go Go
Pentru Sieben Bergen Sorin specialistul in Solenta.....vezi ca o sa pierzi pariul.
Solenta se vinde foarte bine si se pare ca vor vinde pina la sfirsitul anului intre 20000 -30000 de bucati.
Vezi ca o sa trebuiasca sa-ti faci o lista cu-i datorezi tu bere sa mai bine incepe sa-ti stringi bani la pusculita ca altfel iti pierzi imaginea de parolist
Solenta este OK desi unii inca ridica-n slave Peugeotul si VW-ul de fapt niste marci proaste in comparatie cu calitatea chiar si a masinilor americane....ca in comparatie cu cele japoneze nu mai vorbesc.
Pa ,si astept si eu o berica smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
4x4
De accord cu Sorin , Cristi nu-ti lua solentza i-ati masina ... daca nu e o sa am dreptate impart eu berile care sunt de dat cu Sorin ... macar sa se intample asta...!!!!!
Sorin1
Tizule, vad ca iar citesti mesajele mele si nu pricepi...poate de prea multa engleza. First of all, dai un miel ca m-ai botezat. A doua chestie, eu nu am pus nici un pariu in ceea ce priveste numarul de bucati vandute de Dacia, ceea ce se deduce ca ai inteles din ce ai scris. Si, fara suparare, tu, de peste ocean, care nu ai cum sa ai contact direc cu ceasta masina, cred ca esti cel mai putin in masura sa-si dea cu parerea. Vad ca tu citezi doar din site-ul asta, unde e singurul loc unde o lauda...cred ca-i plateste Stroe sa le faca reclama. toate ublicatiile de specialitate, reviste, emisiuni TV, au desfiintat-o, cat e de proasta.Uita-te la americani ca doar acolo esti: cam pe primul plan e siguranta celor din masina...la Dacia nu se face nici un test, nici o componenta de interior nu e testata cum se comporta la impact, siguranta pasagerilor nu e unul din obiectivele lor...tot o dai cu nr. de bucati vandute; uite, pun acum un pariu cu tine : eu zic ca graficul de vanzari va fi un clopot al lui Gauss, acum suntem pe partea ascendenta, sunt o groaza de romani care nu prea gandesc, din aceia care au strans ani multi bani pentru o masina, visand la clasica berlina si acum, cand le-au fluturat un motor Renault, nu s-au mai gandit la caroserie, interior, finisaje, etc...parca i-au hipnotizat...astia sunt marea masa a cumparatorilor. Punctul maxim va fi atins inspre iarna, cand vor incepe sa apara problemele, pe urma la vale Spunea unul aici ca ce daca ploua si in asta, ca doar o rezolva in garantie ! Eu il intreb ce face dupa expirarea garantiei?!? Si sa stii ca nu-s "specialist" in Solenza, am legatura doar cu ceva componente; eu ti-am spus ca am legatura cu ind. auto, dar mai ales cu cea din vest, asa ca am termenul de comparatie, macar la componente, design, etc. Daca chiar vrei sa-ti demonstrez cum nu le pasa de clienti, cum ii doare undeva de ei, ia setul de cele 3 poze publicate initial cu Solenza, ia-o pe cea cu interiorul, bordul , si o sa-ti demonstrez cateva greseli si nepasari flagrante, pe care ei le stiu, dar spun ca romanul nu merita mai mult. Mai mult, multi din aia ce au contribuit direct la ea, aia din fabrica, daca-i intrebi daca si-ar cumpara, ar raspunde negativ majoritatea.
Si nici despre Peugeot si VW nu cred ca iti dai corect cu parerea. Incepand cu designul, motorizari, eu zic ca iau fata la grozaviile alea americane. De ce oare la toate testele privind poluare, siguranta, nu auzi de marcile americane?
Dan F> boierule, nici o grija: nu e si nici nu va fi beri de dat de impartit...de acord sa le impartim pe cele ce le primim drept multumire de la cei carora "le-am deschis ochii"
Sorin von Siebenburgen

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-07 09:21 ]
Dragos4
"Solenta este OK desi unii inca ridica-n slave Peugeotul si VW-ul de fapt niste marci proaste in comparatie cu calitatea chiar si a masinilor americane....ca in comparatie cu cele japoneze nu mai vorbesc."

Stai MAI LINISTIT. Cum sa zici asa ceva!? Ce masini americane... In primul rand tre sa ii pui cui cu remorca, in care sa ai benzina la tine la cat consuma alea, se termina resursele globului vazand cu ochii in felul asta, cica numai pana prin 2060 or sa ajunga, si nu numai asta, sunt facute cum sunt facute si casele acolo... nu pentru lunga durata, ca acolo omul si-o cumpara, dar se plictiseste de ea dupa un timp, si spre deosebire de alte zone, acolo sunt bani sa isi achizitioneze alta oricand. Masina veche merge la "crusher" iar el isi cumpara alta instant. Cum sa compari Peugeot si VW cu o masina americana, nu zic, or mai fi si exceptii deal de Dodge sau altele... insa media celor de acolo e mult sub media celor din Orientul Indepartat, si evident net sub Europa!
Sorin1
Koane Bogdane, adevar grait-ai ! suntem pe aceeasi lungime de unda...sper ca din ce in ce mai multi sa ni se alature ! URAAAA !!!
Sorin von Siebenburgen
Cristi3
Multumesc pentru informatii. Astept in continuare noi informatii depsre Dacia Solenza. Peste doua luni ma intorc in tara si oricum nu am mai mult de 5000 $ poate mai iau o mie imprumut daca ma hotarasc sa o cumpar. Oricum va multumesc.
A Go Go
Citiva useri care scrieti pe acest Forum nu ati avut de aface cu nici o masina americana si nici macar cu una japoneza. Voi va dati pareri din presa europeana auto-moto si din auzite...dar si auzitele sint incorecte . Multi sinteti pusti cu carnet proaspat de conducere si cu aluri de mari cunoscatori desi fie vorba intre noi multi visati pe ascuns la o Solenta dar nu va duce punga decit la vre-o rabla de VW , Audi sau Peugeot veche de 15-20 de ani si numai cu bube-ncap. La fel vorbea unul si despre casele din America. Uite eu am o casa foarte mare si foarte bine construita si care se apreciaza in valoare in fiecare an,iar tot pentru specialistul in case, lumea nu-si cumpara case si masini in fiecare an ca la voi...... smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif unde "tunarii" sint in floare. Aici muncim din greu. smile.gif
Nu nu am mers cu Solenta dar stiu sa citesc si sa ma informez si de pe alte situri ... Ca pret si ca utilizari Solenta este o masina care-si merita banii .Probabil ca ati papat Daciile lui mamica si taticu gratis....care de fapt au fost bune la trinteala si bune ca si pret.... si acum ati deschis si voi ochii catre occident si Solenta nu va mai ajunge la nas ....dar chiar si asa cumparati hirburi din Vest ca sa aratati bine pe plaja de la Mamaia desi multe sint cu-n picior in groapa smile.gifsmile.gif
Merg in Ro. destul de des si calatoresc cu Dacia . Isi face treaba si ma duce de la punctul A la B fara nici o problema. Am o Dacie 1300 la Iasi care ma asteapta de fiecare data cind vin in Ro.fie cu afaceri fie in vacanta. Ieftina ,comoda, merg unde vreau cu ea si inca ceva foarte ieftin de gasit piese...dar numai ca nu se strica cam des. In restul cind nu sint acolo varu-meu are grije de ea, nu numai atita da-l duce si pe el la servici.
Simplu.
Pentru Sapte Bergen iti dau eu berea ca nu-i bai ....dar nu pentru Solenta ca asta se va vinde ca pinea calda.smile.gifsmile.gif
Jack
Solenza ??????? BESHI ! Nu stiu cum poate sa-si cumpere cineva o asemenea masina?! Nu am ce sa comentez la o aemenea masina . O iei dinainte depasita din toate puctele de vedere. In special confort . Nu o sa fac recomandari , dar eu zic sa dai skip la asta. Apropo , stiati ca servodirecia e optionala ?!
A Go Go
Servo-directia este un lux la multe masini europene desi la cele americane este standard de vre-o suta de ani...smile.gif
Servo-directia este frumos s-o ai dar nu reprezinta partea unei masini cu care nu poti traii fara.Ma refeream la valoarea Solentei pentru banii pe care-i dai si care este excelenta pentru pretul cerut.
Daca te uiti la frontul Solentei este uimitoare asemanare intre ea si noul Megane.
Este de fapt un Megane facut in Romania. dar de trei ori mai ieftin.
Pa
A Go Go
Tot pentru Jack

Tu nu recomanzi Solenta ?
Pai asta ar fi trebuit sa le-o spui celor 5000 de clienti care au cumpart-o din Aprilie ,a.c. ,cind a fost introdusa si pina acuma....
Eu cred ca si tu jinduiesti la una ca prea o critici de mama focului in fond fara temei....smile.gifsmile.gif
A Go Go
Pentru Sapte munti si ptr Dragos...da voi sinteti pe aceiasi unda da una gresita.
Daca Peugeotul si VW erau marci bune se vindeau ca pinea calda.
prima(Peugeotul) s-a vindut in America acum mai bine de 20 da ani dar a fost asa de proasta ca s-au retras de pe piata. Vinzarile au vorbit si calitatea proasta.

Defecte mari :
Nu pornea la rece
Se strica in fiecare luna
Nu tu piese de schimb imediat ci dupa 3 sapt de asteptari

cealata VW -ul se vinde pe piata americana de fapt singura piata mai mare care i-a ramas ca in Europa masinile europene nu se mai vind anul asta bine dar din masina poporului dupa care i s-a dat si numele s-a transformat intr-o masina a bogatului desi dotarile pe care le au marcile VW sint sub nivelul unui Cadillac la fel ca si comfortul lor .

Alte marci care nu au mai reusit pe piata americana sint :
Renaultul si Fiatul amindoua retragindu-se tot acum 20 de ani si tot din cauza calitatii inferioare a lor. Nici macar noile Renaultruri si Fiaturi nu sint percepute astazi ca masini de incredere pe aceiasi piata de desfacere ,cea mai mare din lume si piata oamenilor cu bani si care vor masini de calitate si nu cutii de conserve la preturi exorbitante.
Asa ca voi doi sinteti pe aceiasi unda minus 5000 noi posesori de Solenta si citeva milioane de cumparatori americani....!smile.gif)))
OMEGA
Nu-mi place Solenza, de ce:
Are sezutul scaunelor prea mic, portbagajul ala parca l-as fi decupat cu foarfeca de hartie.
Acel spoiler e absolut degeaba. Si calitatea finisarilor nu e cine stie ce. A sa nu uit mono CD cum naiba?
Puncte forte: design-ul partii frontale; cutia; motorul daca e tunat
OMEGA
A sa nu uit de servo-directie din cauza careia ai dacie si nu sala de forta mobila, mai ales in parcari
Sorin1
Tizule, hai sa-ti raspund punctual.Sunt, e adevarat, multi juniori pe acest forum, dar nu e cazul meu; am 32 de ani, am de peste 10 ani carnetul, peste 600000km si la a 4-a masina...am inceput cu a parintilor, pe care nu am fript-o si e si acum buna de tras.E adevarat ca nu am avut de-a face cu masini japoneze pentru ca nu-mi place design-ul lor. In schimb am avut de-a face cu Ford, da' model european, nu american care, fara suparare, lasa de dorit la design...stii vorba aia cu gusturile care nu se discuta, treaba americanilor ce le place, poate are legatura si cu faptul ca-s clasificati ca fiind poporul cel mai aiurea intolit : chestie de gusturi.Tu numesti Seat-ul meu de 2 ani rabla? ai umor...esti simpatic. Tocmai ca muncesc din greu ( pe bani faini, of course) nu-mi permit sa-mi bat joc de ei si sa-i bag intr-o Solenza> Tot o dai cu numarul de bucati vandute ca o placa de gramofon defecta. Ti-am spus sa mai astepti. 5000 de potentiali prosti e chiar putin la o populatie de 23 mil in scadere...ma asteptam la cel putin 85%.
Next> dai exemplu Peugeot de acum 20 de ani...bai tizule, ma dezamagesti...chiar asa fara argumente esti?...de ce nu raspunzi cu argumente reale si la alte chestii cum ar fi poluarea masinilor americane, dispretul afisat fata de conservarea mediului, etc...probleme ce ti s-au mai pus aici. Apropo de acum 20 de ani...cam atunci luau foc niste modele americane prin benzinarii...cam atunci mureau copiii din cauza airbag-urilor prost gandite de americani, care-e adevarat-le-au inventat. Ia intereseaza-te,, ca tot un european le-a rezolvat problema ! Daca ai chiar asa un casoi in state, si aterizezi cu "afaceri" si in vacante aici, de ce nu te infigi tu la o Solenza? Iti plac senzatiile tari de mergi cu aceeasi veche Dacia prin Romania?...Care la cel mai mic impact cu un tembel neatent ( nu din vina ta) te poate trimite in Nirvana ?!?! Io am facut o groaza de km in Ro si in afara fara cel mai mic incident din cauza mea...dar masina buna mi-a salvat viata...cu Dacia, nici o sansa. Tu nu intelegi odata ca Solenza nu are nimic proiectat care sa-ti ofere siguranta...sa protejeze pasagerii?...Apoi, chestia cu boicotul din America a marcilor straine e si o chestie nationalista acolo, mentalitate de Al Bundy: sa fie Made in USA.Deci, noi, toti europenii suntem prosti si tembeli ca preferam marcile noastre din motive pe care le putem justifica cu argumente : economicoase si putin poluante :ne gandim la resursele Terrei si la aerul inhalat, peste 15-20 de ani de copiii nostri, designul care e net superior americanilor...de nu ar fi asa, ati lua voi premiile la targuri si expozitii, siguranta, care nu e data de gabaritul de salupa ci de alte chestii.Voi cu ce argumentati?...zau ca-s curios. Si esti atre prost informat cu vanzarile pe piata europeana...tine cont ca , de ex, la Ford, Focus e model european, standardele sunt europene, numele, intamplator (sic) e american! Si, ca o noutate pentru tine ( nu si pentru noi, europenii), servo-directia nu mai e un lux de multisor aici..e in dotarea de serie, aa, la besinutele de masini de litraj mic, de oras, nu se justifica, e drept. Chestia ca la voi e de mult, ar fi si culmea sa nu fie, la tonajul salupelor voastre, facea pe el soferul pana rotea covrigul ! Apropos, eu, in dotarea standard am climatronic, computer de bord, etc...si e o masina obisnuita, de serie...clasa medie...la voi cate modele similare au ?
Astept sa te vad in Solenza...
Sorin von Siebenburgen
P.S. : ai luat poza ce ti-am spus?...esti in stare sa gasesti 3 defecte izbitoare?...mira-m-as !
Sorin1
Era sa uit...Koane Solom, korekt, frontalul e interesant, inspirat din Megane...nu e identic cum se vede peste ocean da' ai observat si tu, cum de altfel au observat mulit, culoarea siglei, albastra, care merge ca nuca-n perete?...regula, in cazul asta, in toata industria auto: ori e neutra, ori, daca e colorata, e destul de mica si in mai multe ( 2-3) sa se confunde in "decor" aici e imensa si albastra...merge de trazneste cu o Solenza verde, nu? La interior, nu ai sesizat nici o anomalie la fetele de usi?
OMEGA
Sorine, cine s-a mai uitat si la panourile usilor, cand am auzit de mono CD care inca ma frapeaza, am mai scris eu pe aici cred:
au inceput cu fata, au continouat bine cand au ajuns la sfarsit si-au depasit bugetu si hai sa ne batem joc.
Pt cel foarte interesat de pustii sau minorii de pe aici, sa stii ca n-am decat 16 ani da cam fac la cunostinte pe multi de pe aici
A Go Go
Pentru 7 munti

Masina de care "cica " lua foc prin benzinarii acum citiva(20 de ani) ani cum zici tu cind tu aveai 12 ani si erai pioner la ceasca tragind linia ....si uitindu-te pe cele 3 canale TV care te informau pe tine exact de cea ce se intimpla in USA la fiecare minut ( ai fi vrut ...) se numea Pontiac Fiero. Era facuta nu din plastic dar din fibra ....Motorul la spate, joasa ,roti de sport si singura care a luat foc s-a supra incalzit ,remedierea s-a facut imediat si totul a fost OK.
Eu in 1984 am avut modelul Pontiac Fiero SE II
care a fost o masina excelenta cu motor iin 4 cil. nici o problema cu luarea de foc. Dupa ea a venit Pontiac Fiero GT cu un motor de 6 cilindrii dupa care productia s-a oprit pe piata intrind Toyota MR si MR II care era o copie identica a Fiero-ului si nu invers dar de o calitate si pret cu care Pontiacul nu mai putea concura.
Sint sigur ca presa lui Ceausescu din acei ani de pionerat ai tai v-a spus toate detaliile acestui model ....smile.gif
Seatul tau si in general este de fapt un Fiat spaniol facut in Spania mai bine-ti luai Punto ca-i mult mai bun. De fapt spaniolii pe care i-am cunoscut eu unii nici macar nu au auzit de SEAT dar cei care au ,nu si-l cumpara ci il exporta catre Romania pentru cei carora nu le place Solenta:)smile.gif
Chestia cu masinile mari din America si cu polutia am mai auzit-o eu la politica facuta de "verzi " la voi de fapt un grup de comunisti deghizat in ecologisti propaganda pe care tu o papi....Poluarea masinilor in America este strict controlata cu masurile cele mai stringente fiind luate in statul California masuri asa de stricte ca pina si nemtii au venit sa invete cum sa le aplice la voi acolo ca pe la voi tot ce-i nemtesc e bun restul nu conteaza...chiar daca astazi calitatea marfuriolr germane este undeva la coada.
Dacia mea 1300 este re-facuta total,caroserie ,motor,nou totul fiecare bucse este noua.
Vorbind de cit de sigure sint Daciile in accident ,nu sint sigure dar nici tinichelele eroupene nu sint mai sigure. Cu cit mai mare masina ca volum cu atit mai sigure sint in caz de...
Seatul tau este la fel de sigur ca si Dacia:)smile.gifsmile.gifsmile.gif
Solenta mi-o voi cumpara fiindca pretu-i bun si este exact produsa pentru Romania.
In alta ordine de idei nu este o conversatie intre noi si voi eu fiind roman poate cu o cetatenie diferita de-a ta da tot roman ramin.
Capisci?
berica ti- dau eu cind vin ....dupa 20000 de Solenta vindu-te in comparatie cu cite Seaturi ??????? Aud ???? Aud ????smile.gifsmile.gifsmile.gif
Peugeu-l la care ma referea era 506 ...ah modelul care i-a dat in cap Firmei la vinzari in USA ...sau 503 ???Hi ,hi, sau toate modelele!

A Go Go
Tot pentru 7 bergen si pentru ceilalti comeseni:)

Fordu-i, Ford OK smile.gifsmile.gif
Focusul se vinde in America ca pinea calda si nu este ca model nici o diferenta intre Focusul european si cel american ,nici una....ah poate ca americanii nu platesc extra pentru dotari asa cum va fura pe voi acolo in Eu. cu platitul extra pina si pentru un pahar de apa cu cuburi minuscule de ghiata in ele daca ti se face sete....smile.gifsmile.gif
Fordu-i Ford !!!!
Ah si Opelul este GM....
Jaguarul este Ford....
Saab-ul este GM.....
Chrysler-ul este Mercedes desi aicea aceasta asociatie cu Mercedes in viitor se v-a intrerupe sper fiindca Chryslerul are modele mult mai faine decit bitrinul Mercedes....plus ca de cind Mercedesul si-a bagat coada ,modelele Chrysler s-au scumpit desi calitativ au stagnat sau au ramas la acelasi renume de ne-sigure...trebuind "mosite" la service ..deh la fel ca si mercedesurile:)smile.gifsmile.gif
Pa eu tot cu Dacia mea si cu "hirburile" astea mari si setoase....


Dragos4
"Koane Bogdane, adevar grait-ai ! suntem pe aceeasi lungime de unda...sper ca din ce in ce mai multi sa ni se alature ! URAAAA !!!
Sorin von Siebenburgen"

Care Bogdan ca nu vad nici un Bogdan pe aici. Odd...

"si nu este ca model nici o diferenta intre Focusul european si cel american ,nici una...."


Probabil ca Focus-ul din USA consuma cu vreo 10-15 litri mai mult la suta de kilometri,

"ca doar ce dracu... este combunstibil in sol si-n ocean, si doar ce dracu daca noi americanii consumam jumate din ce consuma globul. Cum? se termina resuresele in 45-50 ani? Si ce? Masini mai mici tot nu facem! asta de-al dracului! si nici sa consume mai putin! pentru ce sa facem sa picure benzina in motor in loc sa TOARNE CU GALEATA? lasa, nu merita efortul... lasa ca se naste vreun Einstein in Europa la voi sau vreun James Watt si inventeaza un alt motor (daca vom termina si apa din oceane cu motoarele pe apa), si lasa ca cu banii nostri il cumparam pe el cu tot cu proiectul de motor patentat, sau daca nu, trimitem vreo 60-70 Mig-uri sa traga peste Europa, ca nimeni nu ne sta in cale, cine sunt ei cei mai destept si cei mai deasupra lumii!?"

Seat se vinde din ce in ce mai mult. Incepe lumea sa ii gaseasca raportul bun pret calitate. Tu esti peste apa. Ai spus ca vii aici in vacanta si in legaturile cu afacerile, prea des nu cred ca vii, deci oricat te-ai informa de pe Internet ce se intampla pe aici, NU e ca si cum te-ai afla aici fizic, si ai iesi pe strada sa vezi care si cum sunt masinile...
Uite ca eu am un harb european, Peugeot 205, care la voi s-au scos acum nu stiu cate zeci de ani ca erau proaste, iaca ca Peugeotul asta european e din 85, a circulat in Germania pana prin 94, cand a fost adus aici. Si din 94 circula pe strazile Iasului, si uite-l ca merge, si sunt strazi rele aici in Romania, ca suntem inapoiati, un sfert din cei de peste apa au auzit de noi, dar uite-l ca merge, inafara de motor care a fost schimbat pe la 500- 600 000 kilometri, numai ulei si placute de frana. Cam atat. (Si nu stiu daca la voi, gasesti masina cu capacitate cilindrica de 1900 cmc care sa consume inafara 3.9 si in oras 5. Motorina). Iar la voi, unde sunt strazile care sunt, s-au elimitat de pe piata Peugeoturile ca se stricau? Pai cum explici asta? Ca le aruncati de pe zgarie nori? Si uite ca o Supernova de un an, si nu de 18, tot pe strazile Iasului, nu a facut fata nici un sfert. Pe Supernova nu s-au bagat francezii prea mult. Insa pe ce nu s-au bagat, aia a cazut. Jentile nu s-au crapat sau rupt, in rest, varza. Iar pe o Solenza, sa spunem ca nu cade chiar tot din ce au pus romanii pe ea. Insa jumatate cade. Ei da-o dracului de Solenza, ca aduc dinafara un Golf 3 sau ceva, si ma tine cat a tinut Peugeotul asta, MACAR.
Piersicutza
chestia este ca francezii au facut o masina pentru romani. adica, cam scumpa(normal au venit sa castige nu sa faca acte de caritate) la calitatea pe care o ofera. astia suntem noi in viziunea lor: niste fraieri care putem da bani(relativ multi) pentru un semirebut. am spus semirebut deoarece este oarecum laudabila echiparea solenzei cu motor si cutie renault. dar cam putin pt pretentiile care le au! sau e deja mult si atat?...

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-08 21:47 ]
Tudor1
Desi am doar 17 ani si inca n-am carnet- conduc de vreo 2 ani si pana acum am avut 1 accident destul de grav cu Dacia mea (nu conduceam eu!). Vreau sa va marturisesc ca mergeam cu 20-30/h si cealalta masina, tot dacie mergea la fel de incet pt ca era o panta fff mare si era si o curba de vreo 100 grade (era ca la munte- serpentina super nasoala) si la viteza aia ambele masini s-au facut varza - pe cuvantul meu de onoare!!! La volan era mama care dupa ce s-a izbit de volan, acesta nu mai putea fi folosit - parca ar fi fost din sarma- eu am dat cu capu' de perbriz -care a iesit din locasul sau, iar tot botul masinii era facut armonica- masina nu mai era folosibila!!! Am uitat sa spun ca dacia e de vreo 3-4 ani- deci nu prea veche. //Tata a avut un accident cu un ford escort din cca. '88 si dupa ce a intrat in unu cu vreo 50km/h - el credea ca masina e varza dupa bubuitura si dupa zguduitura simtita- DAR cand a coborat a constatat ca spoilerul fata era putin crapat in lateral si nimic in rest. DECI numai pentru sigurata voastra- daca tineti la SIGURANTA voastra AS CAM spune ca nu ar trebui sa va cumparati o DACIE fie ea si Solenza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wizzard
tudore, hai sa clarificam ceva ca incep sa creada baietii astia ca esti fiu de superman la un impact frontal la 50km/h toate masinile, absolut toate masinile (inclusiv hummer, inclusiv cele cu bull-bar) patesc mai mult decat sa ramana in urma impactului cu spoilerul crapat. Deci, eu cred ca tatal avea 50 de km/h si a intrat in fundul unei masini care rula in fata lui cu 47-49 km/h. daca nu a fost asa poate ca ai visat nu am nimic cu fordul pentru ca mie chiar imi plac masinile ford: confort, performante, consum redus
Sorin1
Tizule, incepe sa-mi scada "consideratziunea" pentru capacitatile domniei tale. Daca nu as fi convins ca esti barbat, juram ca esti blonda!
First of all, Seat nu e Fiat, e VW...cum poate un asa cunoscator ca tine sa gafeze asa grav? Mi-e si mie rusine! Pentru mea culpa, arunca un oki la http://www.seat.com sau http://www.seat.ro .site-uri fain facute; ca sa salivezi, uita-te la Toledo TDI, aia e a mea...exact argintie, ca in poza...nu io am vrut culoarea, da' nevasta-mea e sefu' Si sa afirmi ca spaniolii nu o cumpara, grav de tot. Sa-ti zic ceva: am o verisoara stabilita acolo ( nu-i azilanta, nu culege capsuni) si am intrebat-o cam cum e pe acolo. Intereseaza-te si tu si te vei enerva constatand ca nu ai dreptate !
E adevarat ca acum 20 de ani eram pionier, ca asa era modelul, da' nu ma uitam la teveul nostru, ma uitam la sarbi si la unguri...sau citeam, sau ascultam povestile bunicului si ale lui frate-su, care a facut 16 ani puscarie politica pentru ca era intelectual ; la aia "mucosi" 12 ani, ii stiam pe Tutea , Noica si altii, asa ca nu fa pe nimeni comunist aici...taman tu, care dupa ceea ce afirmi aici, sigur ai in jur de 50 si e un castig pentru noi ca esti acolo, ca ai fi ingrosat sigur randurile pesedeilor, neo-comunisti.
Polution se traduce poluare..."polutie" e altceva, e ceea ce poate, ai avut tu la varsta pionieratului meu
Nu la posturile comuniste am vazut reportajele cu masinile voastre ce au luat foc, ci pe Discovery, de curand."Voi", americanii, recunoasteti cel mai greu gafele de proiectare, desi majoritatea creierelor sunt importate si ar fi usor sa dati vina pe "zestrea genetica" a "veniturilor". In acelasi reportaj, Opel recunostea fara probleme ca le-au luat foc in benzinarii din cauza electricitatii statice.Nu stiu daca al vostru era Pointiac sau altceva ca nu m-au interesat detaliile astea. Si daca tot faci pe obiectivul si spui ca masinile americane au rezolvat problemele de acum 20 de ani, de ce nu acorzi acelasi gir si europenilor de la Peugeot sau altora?..unde ti-e obiectivismul?
Daca tot pomenesti de poluare: te-am mai intrebat o data, de ce americanii au refuzat sistematic sa ratifice conventiile privind poluarea si conservarea mediului? Lumineaza-ma tu, ca eu is doar un ardeleam prost, nu un geniu moldav....
Si eu am o Dacia refacuta total, da' o folosesc numai pentru mers la tara, de altceva mi-e teama sa o folosesc.Berica ta sper sa nu-mi stea in gat sau sa ma mai prinda aici. Cum poti compara o masina de 6000 cu una de 20000 ca vanzari?Se adreseaza aceluiasi segment, faceai pe niznaiul sau ai trantit balega?Tu tot nu ai inteles sau nu mi-ai citit toate mesajele, sau nu ai facut conexiunea intre ele, nu le-ai pus cap la cap. As fi fost cel mai fericit roman din lume sa avem o masina buna, care sa-si merite banii...nu as fi ezitat, as fi cumparat-o. Dar, de cand am vazut proiectul, produsul, totul a fost o cumplita deziluzie. Si asta a fost unul dintre micile motive, cumulate, care ne-au hotarat sa ne gandim la plecare. Tu poate castigi usor 6300 Euro, noi tragem cateva luni. Poate cand o sa fiu dincolo, la job-ul meu, o sa mi se rupa de banii astia. Deocamdata imi respect prea mult venitul.
Pomenesti de Jaguar, Mercedes...am lucrat pentru ei...al 2-lea a fost deziluzie cand am vazut cat de tampiti sunt la unele chestii.
Si nu-mi spune mie ca Focus din USA e acelasi cu Focus din D.Test, ca asta mi-a venit in minte: stii de ce Toyota a avut un fiasco cu lansarea lui Pajero in Argentina?Si e o masina de vis ! Piata e foarte subiectiva, nu poti compara cum faci tu , sunt prea multe variabile in ecuatie....nu te-ar rezolva nici Teoria haosului matematic
Teoria ta ca o masina e cu atat mai sigura cu cat e mai mare, e ca si teoria aia ca cu cat scula e mai mare, cu atat face treaba mai buna ...wrong, dude ! Nu trebuie sa fie mare, trebuie sa fie desteapta ! Sa stii ca s-a dezvoltat o teorie freudiana referitoare la legatura dintre masina condusa si performantele in bedroom ...ce nu-i avantajeaza pe americani si e elaborata de " ai vostri"...sa nu-mi spui ca si aia erau verzi deghizati sau comunisti
Afirmatia ta ca Seat-ul meu confera aceeasi siguranta ca si Dacia, e de-a dreptul puerila; nu stiu daca a fost facut intr-un acces coleric, din rautate, se vroia o lovitura sub centura, da' mi-a smuls un zambet....nu ai habar koane...asta e cea mai buna categorisire !
Daca o sa-mi mai fi simpatic cand aterizezi sau o sa mai fiu aici, inainte de beri, iti dau la o tura mai lunga Seat-ul si sa spui sincer dupa aceea !
Sorin von...tradu tu ca vad ca le ai...cica !

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-09 06:45 ]
Sorin1
Dragos> boierule, mea culpa. Imi cer scuze...poate dau mielul de botez
krysty
mai dragilor, voi faceți miște comparații halucinante! comparați dacia cu niște MASINI(pt ca asa se numesc cele produse in occident)! sunt standarde de siguranța, securitate, ținuta de drum diametral opuse! dacia poate fi comparata cu skoda felicia, lada sau yugo nicidecum cu ford [varianta europeana ca cea americana e varza(cu riscul de a'mi sari sorin in cap)], vw, renault etc.
guerilla
Sorin USA, in caz ca nu stii Seat este gama sport a concernului VW (ca si Audi in segmentul lux) si este un produs spaniol. Ca nu il stii tu si restul americanilor nici nu ma mira, ca voi oricum nu vedeti mai incolo de pontiac, saturn, etc.
iar cand iti arunci si tu ochii pe un site al diasporei te crezi mare expert in Dacia Solenta. vino tata si condu una si mai vorbim... cand ai sa vezi cum se aude inauntru, cum miroase plasticul infect, scaune de parca ai sta pe un wc, lipsa oricarui confort, consum excesiv de mare pentru o masina din clasa ei, te gandesti de zece ori inainte sa arunci cu banu.
bineinteles, la salariile voastre va permiteti sa cumparati una pe an ca sa va alinati orgoliul de patrioti si sa va atribuiti meritul de a ajuta economia din romania.
ah... si cat priveste dacia ta de la iasi sau de unde o fi ea: cum zici nene ca te satisface si merge super bine, cand doua posturi mai incolo te dezici si bagi ca ai schimbat totul la ea? pai bine monser da asta e o afacere, sa schimbi totul in masina...
iar cand mai vorbesti de fiesta nu mai zi ca a fost inlocuta de focus ca te umpli de jena...
Dragos4
"dacia poate fi comparata cu skoda felicia, lada sau yugo nicidecum cu ford"

Skoda Felicia inseamna VolksWagen. dacia NU poate fi comparata cu Skoda Felicia... ai CAM gresit aici. Cu Lada la fel, a scos acum niste modele Lada, Samara, ultimile care au un design care merge... in general Lada, de cand a aparut au facut niste masini durabile in timp, dar care cam consumau, si, si mai in general, rusii fac chestii bune comparativ cu noi, => ca nici Lada nu se compara cu ceea ce au pus romanii pe dacie. La Yugo nu ma bag ca nu cunosc. Am auzit doar de nume.

Numa Bine!
krysty
dragoș, de gresit cam gresesti tu. skoda felicia e bine-știut ca a fost un dezastru(chiar ei au recunoscut), lada înca mai are probleme(ca sa nu mai vorbim de design care la ei înseamnă a taia cu toporul, a noastra mai are ceva rotunjimi).
Dragos4
Ma scuzi, probabil despre Felicia am fost informat eu gresit INSA, SIGUR nu cred ca e mai proasta decat Solenza, in care, si la ProMotor au spus, si prin alte mijloace mass-media, ca, atunci cand stai inauntru parca ai motorul pe scaunul din dreapta, plasticul folosit in interior parca reciclarea unor colace de wc, etc etc etc etc. Tu ti-ai lua Masina francez-o ROMANEASCA sau Skoda Felicia?
Piersicutza
Dragos, cristian are dreptate. Felicia o prima Skoda care a scos-o VW dupa revolutie.E aceea care seamana cu tico numai ca e putin mai mare. Trebuie sa o stii! Si intradevar a fost un dezastru. Cu exceptia motorului TOATE materialele au fost de CEA MAI PROASTA CALITATE. Cehii au hulit-o mai tare decat hulesc unii dintre noi Solenza. Insa vedeti unde au ajuns ei. De ce nu ar putea ajunge tot acolo si Dacia?! Pentru orice exista un inceput!
Dragos4
Probabil ca stiu despre care este vorba, dar nu imi inchipuiam, nu auzisem sau citisem chiar asa rau despre ea.

Normal ca ar putea ajunge si Dacia, sa faca si Dacia o masina ca Skoda Superb care este o nebunie! Clasa inalta, limuzina, dar economicoasa. Design Extraordinar. ... Imi este greu, greu sa imi imaginez un model de Dacia care sa se poata puna in balanta cu Skoda Superb, sau macar Octavia, sau cu un model strainde masina de lux, din acele indepartate viitoruri!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-06-09 21:38 ]
4x4
Sunt convins ca sunt putini pe acest forum care au intradevar cunostinte ok in domeniul auto , dar ca sa revin la tema discutiei legata de solentza la calitatea pe care o ofera, pretul nu se justifica , in afara de motor si cutie la fel ca si la nova , nu exista absolut nici un motiv de lauda in afara de faptul ca a inceput sa mai semene a masina dar nu este de ajuns ca sa ceri pe ea o caruta de bani.

Legat de VW , Seat , Ford si chiar Skoda sau Lada e clar ca nu sufera comparatie.

Ma batea un gand sa fac un credit pentru solentza pe " motive " si mentalitati pur romanesti dar indiferent cum am privit lucrurile tot nu am putut si convins ... si am incercat ... ca sunt 5000 de romani care au cumparat-o cred ca sunt firme care isi schimba parcul auto .

Eu unul astept un nou model dacia pentru o noua discutie pe forum ...

succese la toti .
Mihail1
Scria cineva ca masina trebuie privita doar ca mijloc de transport. De acord dar cand o privesti e bine sa te vezi si pe tine in ea. Daca vrei sa-ti cumperi o Solenta, foarte bine, sunt banii tai, dar nu uita ca este tot o Dacie adunand in ea toate defectele caracteristice romanilor, cei care mai sus au criticat-o au dreptate. Daca vrei ca masina ta sa fie noua mai bine te imprumuti (de unde vrei tu) si incearca un 206 sa VW si astept sa ne spui parearea ta!
Sorin1
Dane eF> sunt totusi destui pe forum care au habar de masini, cum tot asa sunt multi care bat apa in piua
Spui ca astepti noul model pentru o noua discutie pe forum. Well, codata X90 are botul asemanator cu inSolenza, va fi in aceeasi clasa si mult mai scumpa decat se spune, in jur de 8-9000. La banii aia cati vor refuza o masina straina, chit ca a noastra va fi complet schiimbata? Eu nucred ca se vor inghesui, efectul psihologic fiind prea mare...romanul tot spre vest opteaza, prea a luat tzepe de la ai lui.
Sorin von...chematzi translatorul ala
Peugeot_Fan
Dacia Solenza este o masina foarte frumoasa,chiar minunata.Nu este scumpa si este facuta de Renault-Dacia.
DANIEL33434
...intru de ceva vreme pe site-ul asta si ma minunez!Ce naiba aveti toti cu masinile romanesti?BA FRATILOR,BAAAAA !!!Pe vreamea lu' Ceasca cand va dadeati cu o amarata de Dacie 1300 erati in culmea fericirii,credeati ca ati prins pe D-zeu de picioare.Erati in stare sa dormiti intr-o Dacie noua(1300)...si acum?...voi cititi ceea ce chiar voi scrieti?De ce nu va place fratilor Dacia?E masina ,are 4 roti te duce unde vrei...ce mai vreti la pretul asta?...si sa stiti voi dela mine ca 5100 de euro nu sunt putini bani.Sa va mai intreb ceva...DE CAND NU ATI MAI URCAT VOI INTR-UN AUTOBUZ?...sa mai mergeti la munca cu "mijloacele de transport in comun" sau credeti ca toata lumea isi permite masina?va zic o chestie,fara suparare:MAI SCOATETI SI VOI CAPUL AFAR DIN MASINA CAND MERGETI PE UNDEVA.Sa vedeti ca 90% din cei ce va inconjoara sunt oameni amarati care n-au visat niciodata sa aibe o masina,fie ea si Dacie.Nu va suparati pe mine,dar eu cred ca prea v-ati luat nasul la purtare!Acum 15 ani habar n-aveati cei aia masina,si acum vorbiti de tunning,habar n-aveati cei ala tv color si acum visati la neoane pe masini si mai stiu eu ce chestii.TREZITI-VA FRATILOR!Masina a fost inventata sa ne usureze deplasarea,nu sa va credeti voi zei pe 4 roti.Totusi tre sa ne gandim ca multi dintre noi nu isi permit nici chiar sa viseze la o masina!
...sper sa mai vorbim!...astept pareri![/b]
G e o r g e
asa si ?

:shock:

daca nu sti si matale , comunismul este o utopie. egalitatea intre toti nu are cum sa existe , pentru ca toti suntem diferiti!

asa ca daca vrei sa fii egal cu unul care da la lopata si nu tinzi spre ceva mai bun asta e treaba ta. dar daca altii au vrut mai mult, si au obtinut mai mult, de ce sa nu se bucure de ce au ? :roll:
Rai
Apropo de masini Dacia poate ne trebuie o masina sa mergem numai de la A la B dar vrem si putina siguranta si comfort.Cred ca e normal si daca ma gandesc ca acum 100 de ani prea exista multe masini si oamenii traiau si asa.Dar atunci de ce mai invatam sau avem studii sa renuntam la telefon sau la TV color si sa ne multumim cu putin.Eu unul zic nu avem progres technic si trebuie sa continuam sa inbunatatim totul.
Solenza are un motor si o cutie buna e facuta de altii dar restul nu merge si o masina ieftina si mai buna au dovedit-o tot Dacia sau Renault cu Loganul deci se poate si altfel.
Daniel32762
Am o Dacia Solenza fabricata in ianuarie 2004.Are 10.000 km la bord.
Si mai am o Dacie 1300 veche de 25 de ani si daca mergi cu ea si dupa aia te urci in Solenza iti dai seama ca asta din urma este intradevar masina.Dupa Solenza sa mergi de ex cu un VW passat din 94 si o sa observi ca Solenza este caruta.
La revizia de 10.000 km sau efectuat urmatoarele operatiuni: schimabat ulei, filtru de ulei, filtre de benzina si filtru de la aerul conditionat.Pana acum totul normal dar sa vedeti ce urmeaza: ambele planetare (au inceput sa bata cam de la 4000 de km), ambele bielete de directie(avea un ,,clantanit'' la miscarea volanului), sinele de la scaunul soferului (scartaia scaunul in mers de-ti venea sa-ti tragi palme), blocul de lumini (in ultima saptamana nu mai schimba cum trebuie fazele). Sa nu mai zicem de CD-player mono, boxe care gajaiau de noi, proiectoarele de ceata nu functionau de noi.
Doamne ajuta-ma sa o vand repede.
VA MANANCA ZILELE FRATE.NU O CUMPARATI.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.