Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 12dec
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2
LizardKing
hai noroc! ca nu mai tre sa plec in congo!!
Andrei Suzuki
Si ce-i cu asta?
V l a d
daca tot suntem in febra alegerilor si inca nu stim cine si ce, va propun repede un sondaj ca sa lamurim situatia 50%-50% laugh.gif laugh.gif laugh.gif
madalina
Credca nu mai are rost, din moment ce BEC-ul l-a anuntat castigator pe Basescu
Nazareno Gabrielli
Astept demult aceasta zi. Vreau sa-i vada fata neagra de suparare a lui Nastase atunci cand va trebui sa se recunoasca infrant si sa-l felicite pe Basescu. tongue.gif tongue.gif tongue.gif
stefan_ieu
Era suparat de aseara, de cand s-au dat rezultatele sondajelor. Desi batea campii ca e presedinte, ca a castigat, etc, se vedea o mare diferenta fata de cum s-a manifestat acum 2 saptamani. Era clar sa stia el ceva.....
Iar despre rezultatele alegerilor (daca si BEC-ul spune ca nu prea mai are ce sa se schimbe....) :
:wav:
valentin37036
Tocmai am aflat de la tv "EuroNews" ca Basescu a cistigat.
Ma bucur foarte mult, cred ca romanii merita sa traiasca mai bine, e bine sa mai schimbam cite ceva, sa mai "aerisim" Romania. Nu ma astept la miracole, dar...il detest din toate punctele de vedere pe Nastase.
Hai Basescu-le, fii rau si musca in PSD, ca ani de zile ti-au facut zile fripte ! E rindul tau !
V l a d
nu erau inca rezultatele bec atunci cand am postat eu sindajul tongue.gif da oricum a castigat in sfarsit cine trebuie :cheers: :cheers: :cheers:
krysty
QUOTE(V l a d)
...da oricum a castigat in sfarsit cine trebuie...
aici ai perfecta dreptate. am inlocuit niste comunisti cu alti comunisti, niste hoti cu alti hoti. cine nu a prins vremurile asta se cheama rotirea cadrelor la 4 ani. destul au flamanzit pd-ii 4 ani, acum a venit vremea sa roada si ei osul, ca Romania are pulpa mare, mai e loc de muls. de pnl nu vorbesc ca oricum ei au fost si vor ramane niste carpe. au stat capra sub papucul taranistilor in vremea defunctului cdr, acu stau capra sub bocancul fomistilor din pd. intradevar va fi mai bine dar nu pentru noi ci pentru oportunistii care se milogesc de noi sa le acordam votul o data la 4 ani. ziua de azi mi-a confirmat ca in Romania nu se face politica ci curvariseala. exemple elocvente sunt ultimile luari de pozitie ale pur si udmr.

uite de asta nu am votat si nu voi vota. nu vreau sa fiu partas la laturile politice ale mult iubitilor si stimatilor fosti, actuali si viitori reprezentanti ai romanilor de aici si de pretutindeni. toti sunt o apa si-un pamant.

sa ne traiti bine tovarasi alesi. mai bine ca noi. cui ii pasa?! noi latram, caravana trece(o data la 4 ani). faptele voastre sunt lupta pentru ciolan.
madalina
Si care ar fi solutia in opinia ta, Krysty?
V l a d
nu are nici o solutie, e doar revoltat.. poate il vroia pe vadim sau poate vrea sa emigreze... krysty lasa sa mai vina si altii ca astia au fost destul... ne-am cam plictisit de ei laugh.gif
LizardKing
Cu toate ca inteleg scarba unora pentru "clasa politica" din Romania asta nu inseamna ca scuz lipsa spiritului civic . Nu inteleg totusi modul asta de a renunta la un vot care de fapt sanctioneaza greselile guvernarii trecute. Si de fapt nu numai ale guvernarii, ci si ale presedintelui si ale administratiei locale. Cineva spunea ca romanii aleg intotdeauna intai varianta cea mai proasta si progreseaza cu pasi foarte mici trecand nu direct la una foarte buna ci la varianta un pic mai buna decat precedenta. Asa cum in 96 am facut un mic pas, nu neg ca in 2000 s-a facut un mic progres (de la degringolada totala la stabilitate - cu pretul coruptiei, totusi), asa cred ca si acum nu este un giant leap ci doar MAI bine. Marele noroc ar fi ca Basescu sa fie asa cum de fapt nu spera nimeni - vertical si prezent in viata politica romaneasca. Acest mic pas din 12 dec ar putea fi transformat, ajutat si de constrangerile pentru intrarea in EU, intr-un adevarat salt. Bineinteles ca multi nu isi dau seama ca mirajul EU se va plati cu banii si munca lor. Insa, in aceste conditii aproape ideale, acest efort poate duce la viata mai buna pe care o dorim.
Eu pentru asta am votat. Pentru posibilitatea asta. Nu cred ca o sa-mi para rau vreodata. Nu pare rau nici pentru votul dat conventiei si lui Constantinescu in 96 si nici pt votul dat lui Iliescu (in turul 2) in 2000.
Imi cer scuze pt peroratie, dar fiind OFFtopic si pentru ca am citit aproape tot ce s-a scris in ultimul timp simt ca va cunosc (macar pe unii dintre voi), mi-am permis.
krysty
QUOTE(V l a d)
... krysty lasa sa mai vina si altii ca astia au fost destul...

arata-mii si mie pe acei... altii. psd-ii au ramas in mare masura aceeasi, 9 exministrii cdr sunt acum in pur, pd-ii sunt mult cunoscutii fsnei imbratati in alte ţoale, pnl-ii sunt cam tot aceleasi carpe din timpul guvernarii taraniste. udmr nu se pune ca interesul lor este altul decat cel national. despre prm chiar nu are rost sa risipesc cerneala pe forum.
deci... orice as fi votat... i-as fi votat pe aceiasi!
V l a d
macar avem fete proaspete la televizor ca de nasty si de ili ma saturasem! laugh.gif
madalina
Cineva trebuie sa conduca orice tara. Pana vom ajunge la o dezvoltare tehnologicacare sa permita democratia directa, nu avem alta solutie.

Neparticiparea la vot e o atitudine civica, intr-adevar, dar daca toata lumea ra gandi asa, tara asta asta ar ajunge intr-un haos si mai grav decat este acum.
Nazareno Gabrielli
krysty, te inseli amarnic.

Mesajul tau ar fi trebuit sa inceapa cu fraza: "nu am fost la vot" si sa se incheie repede. In opinia mea cine nu voteaza nu prea are dreptul sa se revolte.
Daca e sa o luam dupa rationamentul tau nici Revolutia nu ar fi trebuit facuta pentru ca veneau alti comunisti la putere si totul e zadarnic. Acum cred ca iti dai seama ca e un non-sens ceea ce spui. Comunistii dispar incet-incet, dar e nevoie de timp. Sunt si multi tineri in Parlamentul cel nou.

Iar acum schimbarea este evidenta pentru ca s-a schimbat "dirijorul" care face muzica. Pana acum am avut dirijori comunisti pana in maduva oaselor, care au lucrat efectiv pentru partidul comunist. Astia nu se pot schimba pana la moarte si ma refer aici la Nastase si Iliescu. Constantinescu a fost un incompetent. E alta discutie.

Iti spun sincer ca Basescu e altfel, e cinstit. I-am cunoscut pe multi dintre politicieni prin prisma muncii mele, inclusiv pe Basescu. E algerea cea buna in momentul de fata. Nastase este compromis si in fata propriilor oameni pentru ca au facut aranjamente impreuna ani de-a randul. Nu era nici o speranta ca PSD sa nu mai fure in stil mare si sa vina cu oameni noi.


Ma opresc aici, dar daca vrei iti mai dau argumente cu duiumul.
krysty
QUOTE(Mircea KDT)
...In opinia mea cine nu voteaza nu prea are dreptul sa se revolte...

in opinia mea daca nu-mi place mancarea servita nu o mananc. prefer sa se supere gazda decat sa o vomit dupa aia.
QUOTE(Mircea KDT)
...Daca e sa o luam dupa rationamentul tau nici Revolutia nu ar fi trebuit facuta pentru ca veneau alti comunisti la putere si totul e zadarnic. Acum cred ca iti dai seama ca e un non-sens ceea ce spui...

un non-sens e ceea ce spui tu. Nu poti pune in balanta idealurile revolutiei cu ceea ce se intampla acum in politica romaneasca.
QUOTE(Mircea KDT)
...Sunt si multi tineri in Parlamentul cel nou...
da, sigur, ponta, daciana sarbu… scuteste-ma.

QUOTE(Mircea KDT)
...Pana acum am avut dirijori comunisti pana in maduva oaselor, care au lucrat efectiv pentru partidul comunist. Iti spun sincer ca Basescu e altfel, e cinstit...
asa e. comunistii nostri sunt mai cinstiti decat ai lor, hotii nostri fura mai putin decat ai lor etc.
madalina
Si totusi, Krysty, cum vezi tu iesirea din situatia asta?

Ca nu putem sta toti acasa. Ce alta modalitatea mai buna vezi sa legem conducatorii? Pana cand se va ajunge la vot uninominal si vom putea alege oameni si nu liste, trebuie macar sa legem raul mai mic.
krysty
de ce sa alegem raul cel mai mic cand chiar tu spuneai ca votul uninominal este unul din pasii spre normalitate. de ce sa fim obligati sa inghitim in continuare 100 de incompetenti si fripturisti de langa unul bun?
Nazareno Gabrielli
Paralela ta intre votare si mancare e lipsita de sens. Daca la asta crezi ca se reduce alegerea unui presedinte subiectul este inchis.

Idealul Revolutiei a fost schimbarea. Am facut acea asemanare pentru ca la scrutinul acesta, in esenta, tot schimbare mi-am dorit, ca multi altii care au iesit in strada si s-au bucurat. Schimbarea de la putere a comunistilor Iliescu si Nastase& Co.

Pe langa Ponta si Daciana mai sunt Lavinia Sandor, Liviu Nostoran, Cozmin Gusa, Cristian Boureanu si lista poate continua.
Iar despre Ponta am o parere buna ca om, desi imi vine sa vomit cand vad ca e in PSD.

[/quote]asa e. comunistii nostri sunt mai cinstiti decat ai lor, hotii nostri fura mai putin decat ai lor etc.[/quote]

Daca pornesc de la premisa ca ceea ce spui tu este adevarat dreptatea este tot de partea mea. Pana la urma trebuie sa alegi varianta cea mai buna. Iar daca Basescu&co fura mai putin decat Nastase si ai lui, aleg prima varianta, adica pe cei mai cinstiti.

Cu respect.........






QUOTE(krysty)
QUOTE(Mircea KDT)
...In opinia mea cine nu voteaza nu prea are dreptul sa se revolte...

in opinia mea daca nu-mi place mancarea servita nu o mananc. prefer sa se supere gazda decat sa o vomit dupa aia.
QUOTE(Mircea KDT)
...Daca e sa o luam dupa rationamentul tau nici Revolutia nu ar fi trebuit facuta pentru ca veneau alti comunisti la putere si totul e zadarnic. Acum cred ca iti dai seama ca e un non-sens ceea ce spui...

un non-sens e ceea ce spui tu. Nu poti pune in balanta idealurile revolutiei cu ceea ce se intampla acum in politica romaneasca.
QUOTE(Mircea KDT)
...Sunt si multi tineri in Parlamentul cel nou...
da, sigur, ponta, daciana sarbu? scuteste-ma.

QUOTE(Mircea KDT)
...Pana acum am avut dirijori comunisti pana in maduva oaselor, care au lucrat efectiv pentru partidul comunist. Iti spun sincer ca Basescu e altfel, e cinstit...
asa e. comunistii nostri sunt mai cinstiti decat ai lor, hotii nostri fura mai putin decat ai lor etc.
Iulian HondaFan
Basescu e raul cel mic, nu trebuie sa uitam ca a fost in guvernele FSN din 1990-1992 si a fost coleg cu Nasty-boy dar si cu Stolojan. Apoi sa nu uitam ca el e cel care a fost principalul actor al neintelegerilor din guvernul CDR-PD din 1996-2000 si a debandadei politice din acei ani.

Nu se poate insa nega ca omul a progresat si are vederi liberale, deci e clar mai evoluat in gandire decat Ilici si Nasty. Nu stiu cat de sincera este atitudinea sa anticoruptie, dar faptul ca in ultimii 4 ani a fost principalul nod in gatul PSD-ului prin lupta sa continua in Bucuresti cu ei e o bila alba.

Krysty, sincer in acest moment nu vad nici un partid politic mai bun decat PNL-PD, edrept ca si DA sucks dar asta e cea mai buna varianta oferita. PNTCD e clar compromis de incompetenta si lipsa de pragmatism politic din timpul guvernarii CDR si nici nu mai are oameni politici de calitate.

oricum riscul instabilitatii politice este f. mare, Basescu nu s-a remarcat ca un artizan al compromisurilor, in parlament va fi greu sa se mentina o majoritate stabila dar sa speram ca Basescu va reusi.

Imi pare tare rau de abandonul lui Stolojan, mie inca mi se pare ca e cel mai desirabil politician de varf si reintoarcerea lui in acest moment ar fi de dorit. tariceanu nu ma prea entuziasmeaza, dar oricum e de preferat lui Nasty.
krysty
un inceput mai "fulminant" nici ca puteam avea: :banghead:


A.M.Press - 14 decembrie 2004 13:43
Traian Băsescu a gafat de două ori la capitolul " politică externă"

Viitorul preşedinte al României, Traian Băsescu, câştigătorul turului doi al alegerilor prezidenţiale în faţa contracandidatului său Adrian Năstase, a ţinut un discurs incendiar, rostit pe ton ferm, legat de priorităţile sale ca ocupant al fotoliului de la Cotroceni. Surse diplomatice de la Bucureşti se arată nedumerite de accentuarea priorităţii legate de axa Washington-Londra-Bucureşti, care pare " a ocoli Bruxellesul ca şi ţările surori din Uniunea Europeană - Franţa, Italia, Germania" . Probabil că joi, la Bruxelles, lui Traian Băsescu, spun aceştia, i se vor cere detalii şi nuanţări în legătură cu această declaraţie. O a doua gafă făcută de viitorul preşedinte ar fi redeschiderea negocierii unor capitole pentru aderarea la Uniunea Europeană. Este un lucru grav, " ca şi cum ai deschide o cutie cu şerpi" , opinează aceleaşi surse.



acu da-o draq de UE sau stabilitate politica. circul a inceput. asezativa bine in fotolii ca serialul are multe episoade.

ps: respect votul fiecaruia, fie ca au votat cu nastase, vadim sau basescu. sunt convins ca ati facut-o cu gandul la mai bine pentru viitorul tuturor.
Iulian HondaFan
A propos, daca Basescu reuseste si iese Tariceanu prim-ministru laugh.gif fanii Peugeot vor avea poate preturi mai bune in Ro... din cate stiu Tariceanu are francisa Peugeot in Ro.
madalina
Cat timp a fost primar, a cautat PNA-ul orice despre Basescu si afara de supra-cercetatul dosar Flota, nu au gasit nimic. Dar din pacate, mai exista in DA si oameni precum patriciu, Paul Pacuraru, Catarama etc
Iulian HondaFan
QUOTE(krysty)
A.M.Press - 14 decembrie 2004 13:43
Traian Băsescu a gafat de două ori la capitolul " politică externă"


Nu cred ca trebuie sa fim sfiosi in raport cu UE, trebuie negociat totul la sange, daca acceptam anumite chestii nu le vom mai putea schimba. Si polonezii au facut acelasi lucru si i-au "deranjat"pe nemti si francezi dar au obtinut ceva mai mult decat altii. Daca ramanem la mentalitatea de frate mai mic si sarac ( care, e drept, suntem) nu vom avea sanse de progres. Si alte tari europene sunt mai degraba pro-USA-UK decat pro Franta-Germania si nimeni nu le trage de urechi ( nimeni nu a spus ceva de faptul ca Blair afirma in permanenta ca el sta cu Bush).

Mie imi repugna total politica externa a administratiei Bush si mi-ar place mai mult ca Ro sa se alinieze cu Germania si Franta, dar am pierde mult daca ii respingem pe americani, o linie de mijloc ar fi de preferat.

Cuvantul de ordine trebuie sa fie Pragmatism in politica externa, trebuie sa avem obiective clare si sa ne straduim sa ne negociem in pozitia dorita.
Watcher
QUOTE(Marius-Iulian)
din cate stiu Tariceanu are francisa Peugeot in Ro.

Citroen.
Nazareno Gabrielli
Stau si ma mir cat de usor este influentata lumea de unele stiri, care cu greu le pot numi asa.

In primul rand, AM Press este o agentie de presa pe care nimeni nu o ia in seama, pentru ca nu este serioasa si este de partea PSD-ului la partea editoriala de politic.

Krysty, lucrez de ceva ani in presa si stiu ce inseamna cand aduci ca argument "surse diplomatice". O agentie de presa nu are voie sa faca asa ceva, adica sa comenteze. Agentia de stiri trasmite de regula stiri exacte cu referiri foarte clare la subiectii in cauza.
Iar daca faci afirmatii defaimatoare iti trebuie declaratia clara a cuiva foarte avizat. Altfel, taci din gura indifrent daca esti ziar sau tv. Cand nu se respecta principiile astea insemna ca totul este o facatura.

Sa zicem ca eu preiau stirea la ziar si o sa spun la final "transmite AM Press care citeaza surse diplomatice de la Bucuresti". Este un fas la care nici un ziarist obiectiv nu pune botu.
Sa-ti spun de ce. Pentru ca daca te da in judecata cel care se simte lezat de stirtea respectiva (in cazul acesta Basescu) nu ai cum sa sustii cele afirmate. Iar ziarul se face vinovat de publicarea stirii chiar daca spune ca apartine agentiei AM Press.

Iar daca este sa discutam despre poltitica externa, Basescu nu a zis nimic nou. Romania tine in primul rand cont de 2 puteri: SUA si Anglia. Aduti aminte de cate ori s-au dus conducatorii nostri in ultima vreme la Washington si la Londra.

Defectul lui Basescu este ca le spune prea franc. Trebuie sa invete sa fie mai diplomat. Adica sa zica ce trebuie sa zica, ceea ce vor unii sa auda.




QUOTE(krysty)
un inceput mai "fulminant" nici ca puteam avea: :banghead:


A.M.Press - 14 decembrie 2004 13:43
Traian Ba˘sescu a gafat de doua˘ ori la capitolul " politica˘ externa˘"

Viitorul pres¸edinte al României, Traian Ba˘sescu, câs¸tiga˘torul turului doi al alegerilor prezident¸iale în fat¸a contracandidatului sa˘u Adrian Na˘stase, a t¸inut un discurs incendiar, rostit pe ton ferm, legat de priorita˘t¸ile sale ca ocupant al fotoliului de la Cotroceni. Surse diplomatice de la Bucures¸ti se arata˘ nedumerite de accentuarea priorita˘t¸ii legate de axa Washington-Londra-Bucures¸ti, care pare " a ocoli Bruxellesul ca s¸i t¸a˘rile surori din Uniunea Europeana˘ - Frant¸a, Italia, Germania" . Probabil ca˘ joi, la Bruxelles, lui Traian Ba˘sescu, spun aces¸tia, i se vor cere detalii s¸i nuant¸a˘ri în lega˘tura˘ cu aceasta˘ declarat¸ie. O a doua gafa˘ fa˘cuta˘ de viitorul pres¸edinte ar fi redeschiderea negocierii unor capitole pentru aderarea la Uniunea Europeana˘. Este un lucru grav, " ca s¸i cum ai deschide o cutie cu s¸erpi" , opineaza˘ aceleas¸i surse.
madalina
Asta de la A.M> Press e ca cea din mizeria de ziar numit Atac. Titlul era " Basescu jigneste 5.000.000 de romani care nu l-au votat, numindu-i cabotini si prosti", iar ceea ce a declarat Basescu )(asa cum a vazut oricine in direct la TV) a fost: singurii oameni pe care nu ii suport langa mine sunt cabotinii si prostii, fara nisi-o referire la cei ce l-au votata sau nu.

Discursul de ieri al lui Basescu pe obiective incepea cu "Ina farade relatia speciala cu UE, Romania trebuie sa se bazeze in politica externa pe Londra si Washington", iar integrarea in UE este unul din primele sale obiective.

In alta ordine de idei, au acceptata atatea tampenii la negocieri, incat trebuie neaparat sa renegociem unele puncte. sa va amintesc numai faptul ca din 2007 au acceptatsa nu se mai vanda masini care nu indeplinesc normele euro 4?

Uitati-va la cele 11 conditii speciale pentru Romania, conditii imposibil de indeplinit, chiardaca am aduce cel mai bun specialist din lume in cel mai potrivit post de decizie.
krysty
QUOTE(Mircea KDT)
...Defectul lui Basescu este ca le spune prea franc. Trebuie sa invete sa fie mai diplomat...
nu trebuia sa-mi dai un raspuns pe care il stiam deja. smile.gif perioada de guvernare + cea in care a fost primar(totusi primarul capitalei nu a unui satuc uitat de lume) au trecut pe langa el ca trenul prin gara. nu a invatat ioc de diplomatie. "dar sa-l iertam ca e mic si are timp sa invete."

nu, nu are voie sa greseasca! in functia in care a fost investit nu are voie sa transforme destinul Romaniei in ciorna! ca o va intoarce ca la ploiesti nu ma indoiesc. a devenit deja proverbial pentru el.
krysty
QUOTE(madalina)
...sa va amintesc numai faptul ca din 2007 au acceptatsa nu se mai vanda masini care nu indeplinesc normele euro 4?
...
si ce e rau in asta? :shock: preferi ca in continuare Romania sa fie cimitirul de masini al occidentului?
madalina
Nu mai vreu nici eu sa vad toate cazaturile pe strada, dar puteau interzice circulatia masinilor care nu sunt cel putin euro 1. Dece eu, proprietar al unei masini cu euro 3 sa nu imi mai pot vinde masina? (stentie, nu e vorba de prima inmatriculare, ci de vanzare).

Plus ca artrebui stimulata cumpararea de masini noi, Si ce face guvernul? Creste accizele la masinile cumparate in leasing, unele dintre ele luate de persoane fizice care nu au avut alta posibilitate de a-si cumpara o masina noua.
V l a d
pai compari o toyota euro 3 de 3 ani cu dacia solenza care inca se fabrica?
hai sa fim seriosi krysti, nici tu nu crezi ce spui. Chestia cu euro 4 era o prostie. Asta e tara in care traiesti, si daca esti in stare sa lasi un rau mai mare sa infranga un rau mai mic doar pentru ca esti indiferent atunci nu stiu ce mai cauti aici in Ro, poate e mai bine sa emigrezi acolo unde toti sunt cinstiti si umbla cainii cu covrigi in coada. Esti tare naiv daca nu iti dai seama de jocurile politice ce se desfasoara la nivel international, nu local.
Gica-6
Perfect de-acord ca nu trebuie sa ne lasam "dusi de val" si sa intram in UE cu orice pret, de altfel cred ca prima perioada de intrare in UE va fi si una grea, adica ni-se vor apropia preturile la produsele de baza de cele din Uniune (cum am inteles ca s-a intamplat si in Ungaria), iar salariile vor ceste nitel, depinde probabil de fiecare companie. Asa ca n-are decat Basescu sa deschida "gropa cu lei" sau cum ii ziceu aia...
Circ la radio si TV vom avea cu siguranta din partea sa, fiindca are alt temperament decat fostul sef al statului, asta o sa fie naspa, dupa mine, dar omul e luptator :blackeye: , sper eu sa fie pus pe treaba, poate ii era mai potrivit locul de prim ministru, s-ar fi pus mai bine in valoare decat ca presedinte.
krysty
QUOTE(V l a d)
pai compari o toyota euro 3 de 3 ani cu dacia solenza care inca se fabrica?
hai sa fim seriosi krysti, nici tu nu crezi ce spui. Chestia cu euro 4 era o prostie. Asta e tara in care traiesti, si daca esti in stare sa lasi un rau mai mare sa infranga un rau mai mic doar pentru ca esti indiferent atunci nu stiu ce mai cauti aici in Ro, poate e mai bine sa emigrezi acolo unde toti sunt cinstiti si umbla cainii cu covrigi in coada. Esti tare naiv daca nu iti dai seama de jocurile politice ce se desfasoara la nivel international, nu local.

1-de ce sa emigrez? pt ca asta e moda ultimilor zile? :puke:
eu sunt unul din cei care nu vor sa emigreze!
2-am lucrat in strainatate si cunosc foatre bine si "cainii' si "covrigii" de acolo. diferentele sunt enorme, crede-ma.
3-cu naivitatea eu zic s-o lasi mai moale. habar nu ai de jocurile politice de la nivel national cu atat mai putin de cele de nivel international. daca ne vom intalni candva o sa-ti explic cu ce se mananca politica. smile.gif

o noapte si vise placute.
si maine e o zi.
:nike:
Iulian HondaFan
QUOTE(Watcher)
QUOTE(Marius-Iulian)
din cate stiu Tariceanu are francisa Peugeot in Ro.

Citroen.


aha, Citroen, eram tot la PSA dar marca cealalta. Poate face si dansul "cinste" daca iese PM si mai lasa din adaosurile comerciale enorme pe care le au masinile in Ro...
V l a d
de unde stii tu krysty ce habar am sau nu am eu de jocurile politice din romania? Nu ne cunoastem asa ca nu te hazarda in declaratii ca nu stii cu cine vorbesti si cate sau nu stiu. Poate am si eu ceva cunostinte in domeniu, ce zici, e posibil?
Dupa cate declari pe paginile anterioare nu iti convine nimic din ce se intampla in tara asta, asa ca te incadrezi in profilul omului ce vrea sa emigreze. Daca nu vrei sa o faci e foarte bine atat pentru tine cat si pentru tara asta, dar atunci nu mai acuza in stanga si in dreapta pr toata lumea ci gaseste tu niste solutii. Caci daca nu votezi inseamna ca nu vrei sa faci nimic.
Iulian HondaFan
Vlade, nu e mai mare Administrator decat Super-Moderator? Cum poti sa iti contrazici superiorul? :shock: smile.gif :scratch:

In alta ordine de idei, crezi ca problemele Ro sunt mai mici daca lumea s-ar arata mai putin nemultumita?

In rest de acord ca daca nu votezi nu te poti plange de cei alesi, pt. ca nu te-a interesat din capul locului cine iese.

toate cele bune.
madalina
Nu neaparat cine nu voteaza nu se poate plange, ci cine nu ia o atitudine, nu propune o solutie, ci doar sta pe margine si critica, nu are dreptul sa se planga.

Eu nu m-am dus la vot la referendumul pentru Constitutie deoarece am lucrat si eu (impreuna cu alte cateva sute de oameni) la modificarea Constitutiei. Am citit textul dupa ce lucrasera la ei specialistii. Era exceptional fatade vechea Constitutie. A intrat in Comisiile Parlamentului si l-au facut varza. Asa ca am ales sa pretestez neprezntandu-ma la vot.

Nu am nimic impotriva celor care nu voteaza, dar prin presa, prin ong-uri, prin implicare intr-un partid politic lupta pentru a schimba ceva.
CZY
Sa analizam putin exagerarea cu euro 4 obligatoriu la masini. Mie mi se pare intentionata si cu atat mai blamabila cu cat nu loveste in lumpenproletariat, clientii electorali carevasazica ci in transparenta clasa de mijloc. E lucru stiut ca rapciugile alea de berline pot fi carpite si pot circula indefinit, adica pana li se va permite.... Dar vorba cuiva, de ce sa permiti unui om ce munceste sa cumpere o toyota cu euro 3? Sa deranjeze pe strazi gipanele si limuzinele clasei politice (si a odraslelor/tarfelor acestora)?? Ajungem un soi de Mexic al Europei in care unii cu rolls-ul si altii cu bicicleta. Curat murdar...
Iulian HondaFan
poate chestia se refera la masinile noi si la cele SH din afara.

mie mi se pare inimaginabil ca sa pretinzi Euro4 la vanzarea tuturor masinilor chiar si cele care erau deja in tara, deci SH intern. si la SH din afara ar trebui sa se accepte masini de pana in 5 ani, si deci euro3. dar in sfarsit sa zicem ca vor sa stimuleze productia interna si sa dea de lucru la niste zeci de mii de romani care muncesc la Dacia sau la furnizorii acesteia.

Ce in Franta sau Germania nu iti poti vinde masina chiar daca nu are Euro 4? Nu cred ca in Ro se vor aplica astfel de norme in timp ce acestea nu se aplica in Vest.
madalina
Se aplica ce norme accepta fiecare tara la negocieri. Exista domenii in care decizia se ia exclusiv de catre institutiile europene, decizii care se iau de comun acord (guverl national+UE) si decizii ce suunt luate exclusiv de guvernul national, asta pentru membrii.

Pentru aspiranti: faci ca noi sau nu te primim. Daca si UE castiga de pe urma aderarii tarii respective, este mai flexibila, daca nu si se combina si cu slabni negociatori, fara coloana vertebrala se ajunge la aberatii.
krysty
QUOTE(V l a d)
...Poate am si eu ceva cunostinte in domeniu, ce zici, e posibil?...

bineinteles ca e posibil. nu am zis ca eu le stiu pe toate si ceilalti nimic. departe de mine. doar ca intortochiate sunt uneori tainele politicii iar marea majoritate aflam doar ce trebuie... iar uneori doar ce vrem sa auzim. :salute:
krysty
QUOTE(Marius-Iulian)
...Vlade, nu e mai mare Administrator decat Super-Moderator? ...

nu! unii sunt mai noi, altii mai vechi.

aici e o dezbatere de idei. unii pricep mai repede altii mai tarziu. smile.gif
insa mai presus de toate trebuie sa avem taria de a accepta optiunea fiecaruia si de a o respecta, fie ca unora, in anumite momente nu ne convine. altfel ne putem intoarce linistiti la perioada de dinainte de '89.

cat priveste faptul ca am fost acuzat ca as fi un "gigi contra" e cat se poate de fals. nu mie rusine ca sunt roman, NU vreau sa emigrez. Romania in 15 ani a avansat foarte mult. exista o presa independenta, exista o economie de piata(asa cum e ea, dar exista), exista multe lucruri care inainte de revolutie le vedeam doar in filmele americane(nu are rost sa fac un opis deoarece le cunoasteti foarte bine). sunt doar dezamagit de politicienii romani. cred ca imi acordati acest drept. smile.gif
James Kilowatt
Pai iti acordam mult mai multe drepturi de atat laugh.gif Iti acordam si dreptul sa le iei locul. Te incumeti? Ce sanse iti dai?

Apropo. Este cineva pe aici care crede in "generatii de sacrificiu"?
krysty
QUOTE(MR28673)
... Iti acordam si dreptul sa le iei locul. Te incumeti? Ce sanse iti dai? ...

a incerca sa faci bine celor care si-au exprimat increderea pentru tine votandu-te, cat si celorlati bineinteles, nu e un drept ci o obligatie. le cam incurci tu da'... ce sa-i faci, nimeni nu s-a nascut perfect. smile.gif
cat despre a ma incumeta, nu o voi face. ar insemna sa fiu inghitit de caracatita politica si sa ajung candva, Doamne fereste, ca ei. e imposibil sa lupti de unul singur impotriva uraganului.
James Kilowatt
q.e.d. Deci, vom avea intotdeauna aceleasi caracatite de conducatori. :evil:
Sau cel putin, urmatoarele zeci de ani. Ceea ce ma duce din nou la intrebarea de mai devreme.... sunteti de acord cu "generatii de sacrificiu"?
krysty
nu cred ca cineva e de acord sa faca parte din "generatia de sacrificiu". ar fi o tampenie sa fie asa. realitatea cruda este ca generatiile de sacrificiu se succed cu regularitate de cateva mii de ani. ca sa nu ma intorc foarte mult in istorie, bunicii nostri au prins un razboi, parintii nostri comunismul, noi noua ordine mondiala, copiii nostri... cine stie ce ne rezerva viitorul.
parafrazînd un cronicar moldovean: "nu vremurile sunt sub om,
ci omul sub vremuri"
James Kilowatt
Da, asa este. Insa unii considera ca a trai in Romania perioada noii ordini mondiale nu este o alegere prea inspirata. Pot fi condamnati?
Stii, povestea un klingon in star trek laugh.gif Cica unu' a ales sa stea afara in timp de furtuna... spunand ca el este barbat, si ca va face furtuna sa-l respecte. Toti ceilalti s-au adapostit. Cand a venit furtuna, l-a facut pulbere. Morala: Furtuna nu respecta nebunii laugh.gif
Perioadele nasoale sunt inevitabile, poate. Insa nimic nu ne opreste ca la nivel individual sa cautam adapost. Sa faci foamea in Romania nu-i ajuta nici pe romani, si nici nu ajuta la formarea unei noi ordini mondiale mai echilibrata. Atunci, la ce bun?
madalina
Krysty, pana acum doar te-ai plans, dar fara sa propui o solutie viabila. La vot ti se pare inutil sa mergi, sa intri in politica (tu sau oricine altcineva cu intentii bune) ti se pare inutil. Ce facem? Doar sta pe margine si ne plangem sau propunem si o solutie?
Nazareno Gabrielli
Am citit ultimele mesaje si am vazut dezbaterea despre problema cu Euro 4.
Nu stiu daca o sa ramana asa sau daca partea romana va cere un compromis in acest sens pentru a se adapta la realitatea din tara noastra. Este de vazut.
In rest, pot sa va spun ca am citit majoritatea capitolelor negociate cu UE. Urmatorii 2 ani pana la momentul aderarii si poate inca vreo 2-3 ani vor fi foarte grei. Pana in 2007 se vor inchide sute de abatoare care nu corespund, cateva mari combinate siderurgice (alea care au mai ramas) si inca cateva zeci de fabrici care nu corespund normelor impuse de UE. Asta va insemna somaj in prima faza. Preturile vor fi mult mai mari plecand de la alimentele de baza si terminand cu benzina (vezi cazul ungurilor care trec granita la noi pentru a-si lua ulei, zahar, orez, paine si benzina).
Economia noastra nu are cum sa creasca ata de mult in the next 2 years pentru a permite creterea substantiala a salariilor. Si dezechilibrul intre venituri si cheltuileli se va mentine o perioada. Intrebarea este cat timp???

Unii politicieni si economisti zic ca totusi in momentul aderarii multe investitii straine vor veni in tara noastra si asta va atenua dezechilibrele de care spunem mai sus (somaj si preturi mari). In plus, mai multi romani vor munci in starinatate si vor aduce banutzi in tara.
Chestiunea este relativa totusi. Toate astea sunt doar prognoze. Tot ce ne ramane de facut este sa asteptam si daca putem sa mai intervenim acolo unde putem, ca reprezentanti ai societatii civile.

EX: daca nu va convine treaba cu Euro 4 faceti un miting. daca esti revoltat dar nu te manifesti in spatiul public nimeni nu te va lua in seama.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.