Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfat achiziție Audi A5 Sportback sau Audi A7
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Mariusvldr
Va salut ,

Am nevoie de ajutorul si părerile voastre in a lua o decizie referitor la următoarea mașina : pe shortlist au ramas Audi A5 Sportsback si Audi A7 .
Criteriile ar fi următoarele :

Quatro
Daca e A7 - 3.0 diesel
Daca e A5 - 2.0 Diesel sau 2.0 TFSI
Piele
An dupa 2010
O sa fie day2day car
Buget Max 27500 E

Concluziile mele pana acum :
A5
Mai potrivit pt condus in oras
Taxele mai mici
Spațiu mai putin
Mai dotata in același buget
An mai bun in aceeași bani
A7
Clasa superioară
Motorizare mai buna
Spațiu mai mult
Interior mai frumos
Suspensia reglabilă
An mai slab
Dotări mai putine in același buget
Impozit si taxe mai mari

As vrea sa ma ajutați cu părerile voastre despre :
- fiabilitate / costuri de întreținere care este diferența intre cele 2 modele ?
- se pretează A7 la o mașina de zi cu zi prin oras (acasă /servici/ etc) ?
- ar mai fi de considerat si alte opțiuni din aceeași clasa (coupe in 4 uși ) ?
- care ar fi alegerea voastră considerând criteriile de mai sus si de ce ?

Mulțumesc ,
DORU
In ce "oras" spuneai ca "traiesti" ?...
Mariusvldr
QUOTE (DORU @ Jul 30 2016, 09:16 AM) *
In ce "oras" spuneai ca "traiesti" ?...


Nu spuneam dar spun acum smile.gif Cluj-N
DORU
Apoi sa nu fie cu suparare, dar intr-un trafic infernal ca in Cluj, incerc din rasputeri sa consider Ax un model de oras...
Indiferent de buget, intr-o metropola se circula cu masini de clasa mini sau mica, din considerente de loc parcare si mobilitate / versatililtate.
Ce parere ai?...
Mariusvldr
Asa e , doar ca mai sunt si concedii nevoie de spațiu , copii, mers in afara orașului ... Si deja am o mașina mai veche pe care nu prea merita sa o mai vând ... O sa vad ce fac cu ea (Kia Sorento 2005 cumpărată din reprezentanta fara taxa plătită )

Nu am problema cu locul de parcare acesta fiind rezervat la locul de munca , într-adevăr mai ramane la restul ieșirilor in oras dar care nu sunt multe cand care merg cu mașina (de obicei ramane fie acasă fie in parcarea de la servici in centru ) ... Deci tot la cele 2 as ramane sa fac o alegere ...

Mersi si O Seara placuta
DORU
Bun, deci exista o Kia Sorento, spatiu din belsug pt bagaje in concediu...probabil este o motorizare diesel, deci si consumul e oarecum decent.

Nu tin sa te descurajez, insa Kia pare buna pt drumuri lungi...iar in oras eu m-as reorienta spre o clasa mai mica, cum spuneam.
Degeaba sunt bani, daca noi nu le dam valoare cu adevarat thumbsup.gif

Cu placere.
Mariusvldr
Motivul pt care trebuie sa fac aceasta schimbare e ca , KIA will be out of use soon ... Are probleme deja mi-a facut figura in ultimul concediu ... Deci nici intr-un caz nu o sa mai fie mașina de drumuri lungi i don't trust it anymore ... Eventual de ieșit la munte in Weekend ... Doar ca nu mi se merita sa o vând neavând taxa plătită ...
Nu te gândi ca banii stau pe garduri la mine , nu e asa o sa fie un efort smile.gif
Seara faina !
DORU
Daca e un efort, te rog make it count. Reorienteaza-ta spre o masina mai ieftina la intretinere, mai fiabila si mai adaptata unui oras aglomerat.

Mariusvldr
QUOTE (DORU @ Aug 1 2016, 07:48 AM) *
Daca e un efort, te rog make it count. Reorienteaza-ta spre o masina mai ieftina la intretinere, mai fiabila si mai adaptata unui oras aglomerat.


smile.gif Am deschis topicul cu speranța unui debate pe subiectul deschis dar se pare ca e o Conversație intre noi doi smile.gif alții nu se aventurează .
Apreciez grija dar totusi it doesn't help fiind off-topic .
Am trecut de fazele inițiale ale deciziei cand am redus de la Vw/Skoda/Mazda la cele 2 modele vroiam ajutor in faza a 2.

Topicul Poate fi inchis , poate chiar si șters intrucat nu aduce nimic constructiv pentru comunitatea forumului .

Seara faina
DORU
Tu refuzi un ajutor, asteptand pe cei care sa te sustina in a lua o decizie gresita...

Nu conteaza in ce faza esti, daca se poate sa nu fie prea tarziu inca thumbsup.gif

Poate ca pt tine nu e constructiv dialogul din pacate, nefiind pregatit sa accepti alta varianta decat ti-ai pus tu in cap. Insa trag nadejde ca pe forum vor citi si cei putin mai deschisi si sinceri.

Fara suparare.
James Kilowatt
Părerea mea este ca fiind utilizata zilnic în oraș motorizarea e mai puțin importanta. Însă dacă sunt drumuri scurte as merge mai degrabă pe benzina.

Problema este ca fiind vorba de sh, pana la urma contează mai puțin modelul și mai mult starea în care le găsești. Eu n-aș lua una cu mai mult de un proprietar. Hai, doi, dacă al doilea a ținut-o minim 3 ani. 27ke sunt prea putini pentru o mașină din asta noua însă prea multi pentru o epava "full", deci e important sa nu te tepuiesti și sa iei o mașină în care sa ai încredere chiar mai putina decât în bătrâna kia... Și din păcate mașinile vag de după 2010 au fost subțirele la fiabilitate.

Eu te-aș sfătui sa găsești mașina care îți place și apoi pe baza de an / model / cod motor sa faci o investigație despre posibilele probleme, recallurile făcute și eventual sa te asiguri ca mașina respectiva a beneficiat de ele.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.