Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Drum prin Bosnia-Herzegovina
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
potosr
Ma adresez celor care au mers cu masina de curand pe aici pentru ca incep sa intru la idei si as fi tare recunoscator celor care m-ar ajuta. Concret as vrea sa stiu daca se poate merge cu cartea de identitate si daca e valabil permisul normal romanesc. Intreb pentru ca,de exemplu, pe site-ul Ambasadei Romaniei in Bosnia scrie : "În Bosnia și Herțegovina este recunoscut permisul de conducere internațional eliberat de autoritățile române pe perioada de valabilitate a acestuia". Mai mult, am dat telefon la Embassy of Bosnia and Herzegovina in Romania si o tipa de acolo mi-a zis ca daca cei de la frontiera vor ar putea sa-mi solicite pasaport.
Multumesc mult
potosr
M-am hotarat sa evit Bosnia, si, deoarece tinta calatoriei mele este Dubrovnik, sa merg Serbia - Muntenegru - Croatia. Deoarece nu am date despre Muntenegru decat cele care le gasesc pe diverse site-uri pe net, mai apelez odata la sfatul celor care au fost recent in Muntenegru cu privire la valabilitatea cartii de identitate si a permisului de conducere romanesc.
RUE
In MN se condce cu permis romanesc si acum depinde si cartea ta de identitate daca sta sa expire in 2-3 luni sau 6 e bine sa soliciti schimbarea motivand calatoria daca este cazul.
Sa verifici ca ai carte verde valabila pe SRB si MNE parca. In Budva area politia mi a vorbit in engleza f buna. Atentie cel putin in MNE luminile aprinse ziua sunt obligatorii.
Atentie la viteze in Serbia mai ales: 80 intre localitati si 60/50/40/30 in localitati in fct de zona. Se sta la radar pe zonele cu restrictii mici dar se mai fac cu farurile daca ai noroc sa fie circulat (nu te increde in asta).
De la Tivat din zona poti lua bac ul si trece cu masina golful si relativ rapid poti merge in Croatia la Dubrovnic. E greu sa gasesti parcari in sezon dar nu imposibil.
Dupa Belgrad la un moment dat incep cam 400 km de serpentine pana la Budva si care ziua sunt foarte pitoresti daca ai timp sa te mai si opresti mai ales. Noaptea nu prea le observi locurile.
OCTAN_95

Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie

https://www.mae.ro/travel-conditions/3675
potosr
Mersi, RUE.
OcTAN, am fost pe site-ul ala dar tocmai de aici a pornit hotararea mea de a evita Bosnia : pe site scrie clar ca se poate intra cu CI, dar ca sa fiu sigur (de fapt am scris si in primul post) am dat telefon la Ambasada Bosniei din Bucuresti si am vorbit cu o tipa cu limba romana destul de buna care mi-a spus clar ca intrarea la ei este la latitudinea politistului de la frontiera, daca vrea muschii lui, nu te lasa fara pasaport, asa ca am sa o tai prin Serbia si Muntenegru (pt a evita un conflict romano-bosniaco-hertzegovian) smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.