Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pareri pentru o masina?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Avspar
Salut! Ma cheama Alex , am 18 ani si doresc sa-mi cumpar o masina la mana a doua.
M-ar interesa o masina cu un motor relativ mic (<1.9), sa fie un model mai nou (>2010), cu piese de buna calitate dar care sa fie si cat de cat "misto".
Ma puteti ajuta cu niste pareri/sfaturi?Multumesc anticipat!
DORU
Daca "misto" inseamna si sa socializezi saptamanal cu service-urile, succes la masinile mai noi de 2010 thumbsup.gif
RUE
cea mai misto masina e aia de serviciu.
mai misto ca ea e masina noua! wink.gif
OCTAN_95
RUE, esti putin cam rautacios...da nu e bai, nu trece, ramai dator cu beer.gif

Depinde mult ce-ti doresti de la aceasta masina, 1.9 mi se pare putin cam mare pentru prima masina
Te-ai orientat probabil spre o anumita directie, cam ce ar putea avea loc pe lista ta?
E dificil a da un sfat fara anumite limitari, deloc de neglijat bugetul.
Poate ne dai ceva mai multe date pt a incerca sa ne dam si noi cu parerea.
RUE
raspunsul a fost pe masura intrebarii.
daca colegul are bani ii recomand masina cat mai noua si in starea cea mai buna pe care o poate lua si care indeplineste si cerintele minime proprii.
as merge pe siguranta si fiabilitate. sincer nu cred ca va face f multi km cu ea dar vor fi limitati de bugetul de carburant.
Eu luna asta in 20 de zile am mers peste 580 km aproape numai in oras si am mancat 45 L de benzina.
Recomand mazda 3 pentru aerul tineresc si accesibilitate la sh (dupa 2005 sunt fabricate).
Mai scumpe recomand skoda octavia si honda, toyota etc
James Kilowatt
Toata lumea recomanda Honda, insa nimeni n-o cumpara biggrin.gif
OCTAN_95
Am 2 Honde in "ograda", Accordul pe care il folosesc eu dus de la 0 km pana in 220000 km si un Civic din 2000; benzinarul de 1.4 pe care il harjoneste fiica-mea inclusin in curse sportive si care se apropie de 300000 km; nu am ce sa le reprosez acestor masini ba chiar pot zice ca in zona unde le parcam au rasarit ca ciupercile dupa ploaie (a se citi dupa ale noastre) si alte honde, in special Civic, masina usor de intretinut deloc costisitoare la consumabile cat si la piese de schimb; consum rezonabil pentru benzinar, fiabila si care tine la tavaleala. Motivul pentru care, dupa parerea lui JK, nu sunt cumparate (daca am inteles gresit sensul imi cer scuze), cred ca atrage mai repede un BMW, un A4, un Passat sau Golf pe motiv de "origine" europeana si vezi doamne fiabilitate scazuta a marcilor asiatice,ceea ce este total gresit.
James Kilowatt
În 2000 Honda încă mai exista în Europa. Acum însă e aproape kaput și chiar exista zvonuri ca s-ar retrage de pe piața. În vânzări sunt cam de 10 ori mai slabi decât Dacia. Și problema are cel puțin 5 aniu, dacă nu chiar 10. Marketingii lor sunt clar pe etnobotanice de ani buni, au o oferta complet neadaptata la Europa. O compacta diesel cu motor de 2.2? Serios???
Acum le-a mai venit puțin mintea la cap însă pare sa fie cam târziu. Plus ca arata ca niște chinezării. Plus ca se pare ca au cele mai mari probleme de calitate din istoria mărcii....

Am înțeles de la generațiile mai tinere ca management Honda europe începe sa fie folosit pe post de exemplu de halucinații colective pe la masteratele de management biggrin.gif

Mircea104901
Probabil ca o iau pe urmele Subaru. Nu-i interesează Europa. Ciudat, zic eu. Dacă au succes pe alte piețe, și nu fac față comenzilor, să fie sănătoși; dacă nu, probabil sunt pe etnobotanice (citez JK) thumbsup.gif
Revenind on-topic, spune și tu un buget. Cam cat ai vrea sa dai maxim? Cati km estimezi că o să faci pe an? Ce înseamnă "mișto"?- Design sau brand/dotari de fițe?
James Kilowatt
O paralela interesanta intre Honda si gm, la câteva decade diferența.
http://blog.caranddriver.com/why-honda-is-...-deep-thoughts/

Ma întreb dacă următorii pe lista nu-s VAG, aflați poate în etapa a treia...
AlexTM
Omu a pus intrebarea si s-a carat.
Daca a facut referire la 1.9 (ma rog, zicand motor ... mic smile.gif ) e clar ca are grupul VAG in imaginatie. Nu VW ca astia nu-s chiar "misto", dar poate Audi sau Seat.
Sau Lamborghini .. ba nu, astia nu se incadreaza la motoare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.