Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kia Sephia 1.6 l benzina!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Kia
sochillas
Salut tuturor.Vorbesc in numele tatalui meu care are o kia sephia 1.6 l benzina.Primele luni de cand a cumparat-o masina functiona fara defect.De 1 luna incoace,masina prezinta urmatoarele simptome:la inceput,in timp ce era pornita si neaccelerata se putea observa ca pierde,pentru 1 secunda,din putere si dupa revenea la turatiile normale.Ne-am gandit ca este o problema cu injectoarele sau cu presiunea combustibilului,si am schimbat piesa care este responsabila de reglarea presiunii combustibilului care intra in injectoare si apoi in motor.Ulterior masina a inceput sa prezinte probleme mai grave,in timpul mersului,chiar daca apesi acceleratia la podea,masina pierde din putere,sau nu vrea pur si simplu sa accelereze,cateodata se intampla chestia asta si intr-o intersectie mai aglomerata,si nu e de bine.In cele din urma masina nu mai porneste,sau cand porneste,la relanti merge bine,si cand se apasa pedala de acceleratie nu vrea sa o ia din loc.
Concluzia ar fi ca nu ajunge combustibil la motor,insa aici intervin mai multi factori.Pot fi de vina injectoarele,sau pompa de benzina,sau o neconcordanta intre pedala si pompa(asta e ideea mea de adolescent de 18 ani,care nu cunoaste nimic despre masini,doar am gandit logic,nu radeti de tata:D:)).)


Am vazut ca nu prea mai este multa lume activa sau sunt ultimele raspunsuri au fost prin anii trecuti.Sper sa fie cineva binevoitor care sa ne ofere putin ajutor.
Va pot lasa numarul de telefon al tatei si el va poate oferi toate detaliile de care aveti nevoie.
Multumesc!
DORU
Cauze posibile:

1= bobine de inductie / fise bujii
2= probleme cu pierdere aer pe admisie
3= catalizator infundat
4= sonde Lambda defecte
5= pompa benzina nu face presiunea necesara in sarcina

Aveti nevoie de o diagnoza electronica daca masina are mufa OBD2 si apoi vazut daca si ce erori sunt. In caz ca nu sunt, problema e strict mecanica, deci nu cautati vreun senzor sau valva/supapa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.