Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Suzuki Swift
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Suzuki > Swift
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Bogdan VBV
Eu am de la servici o masina Suzuki Swift cu 5 usi si momentan nu am probleme ( in afara faptului ca este cam lenesa la vit 1 sau 2) dar este o masina noua. Asi vrea sa stiu daca se comporta bine in timp sau cum este cu service-ul, parca ma bate gindul sa-mi cumpar una in leasing . Am inteles ca costa putin 5- 6000 $ una noua. Momentan sunt multumit de ea , este eleganta, merge bine la drum lung....dar prima dragoste tot Tico ramine - era perfecta pentru oras.
G e o r g e
pretul este ceva mai mare
DDP EURO
7.389 - 8.577

este o masina cam depasita de timp constructie acm invechita. este construita la unguri si este pe o platforma comuna cu subaru justy. diferenta este ca are tractiune fata. masina se comporta destul de bine in timp. daca tii cont si de spatiul interior m adica nu te intereseaza sa ai loc si nici performantele dinamice este o masina f buna pentru oras .
Bogdan VBV
Pentru George - multumesc pentru pret. Spatiul sa stii ca nu este asa mic - am fost la Breza cu 4 persoane ( din care doi mai mari peste 1,80 inaltime) + bagaje nu am avut nici o problema, bine daca ma compar cu Tico, Olcit sau Dacia. Swift-ul pe care-l am are AC si servo poate din cauza asta este "lenesa" la plecare sau viteza a doua. Stiam ca este asamblata la unguri, asta este, nimic nu este perfect. Si pe mine ma supara nitel design-ul o vroiam putin mai rotunjita dar ...este masina de firma. Nu stiu ce masina sa-mi cumpar pentru mine, ca de obicei vreau sa vad personal cum merge si mai ales trebuie sa stiu cum se comporta in timp - service, consum, probleme etc.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-08-07 09:03 ]
RCS
Are doua motorizari pe benzina:993 cm cubi si 53 de cp cu un consum de 5,5l/100km si un pret cip de 6209 Euro si a doua motorizare de 1328 cm cubi si 85 de cp cu un consum de 5,9 l/100km si un pret cip de 6761 Euro. Despre dotari nu prea stiu nimic. Arata bine dar mie personal(fara nici o suparare )nu prea imi place(gusturile nu se discuta )

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-08-07 09:02 ]
Bogdan VBV
Pentru Sorin I - a mea este de 1328cm cubi are AC, servo,geamuri electrice pe fata + casetofon. Ca design sunt de acord cu tine, eu prefer ca imagine o masina gen WV Golf sau Peugeot 206. Oricum prefer masinile mai mici si puternice ( nu foarte mici ca am 1,85 m) dar raspund foarte rapid la comenzi. Oricum de obicei cu masinile mai "mici" si mai moderne nu ai probleme cu parcarea in Bucuresti, consum mic, ai viteza si demaraj dar nu prea ai siguranta ( unele dintre ele). Cand aveam Tico singura mea problema era ce ma fac daca supraietuiesc unui accident mai grav (cu 140 km/h sau 60-80 km/h in serpentine si pe ploaie - drumul spre Timisoara). Pina acum am avut bafta si masinile pe care le-am condus s-au comportat ireprosabil. Cunosti mai multe date despre alte masini japoneze?
RCS
Daca-mi spui ce tip de masina si daca cunosc date despre ea te ajut cu cea mai mare placere Si mie imi plac tot masinile mici dar sa fie si nervoasa (am un clio sport de 172 cp si sunt foarte mandru de ea chiar daca ea easte mica)

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-08-07 10:05 ]
G e o r g e
asa masina DA . felicitari ! pe bune o super masina .
RCS
Pt.George . THANK YOU !
Moisa
E o masina interesanta!
SWIFT1.0GLX = 7402 Euro(pret DDP)
SWIFT1.3GLX = 8060 Euro(idem)
Bogdan VBV
E Swift G 1,3 B cilindree 1298 cm cubi ( Ca Dacia) 63 Cp. Am gresit mai devreme, acum am primit certificatul de inmatriculare. Drace nu ma mai mira ca este lenesa. Oricum se conduce ...elegant nu mai trebuie sa trag de volan. Apropo voi cand ati trecut de pe o masina fara servo pe una cu servo nu ati avut o senzatie ciudata ca si cum ai conduce in "reluare"? eu cel putin aveam miscari largi incete parca conduceam o bijuterie nu o masina. Totusi senzatia asta nu am avut-o cand am condus Fiat Punto. Ciudat .
Buna masinuta Clio , mai "finisata " decat Tico dar in oras m-am intrecut cu citeva ... Interesante ...dar nu stiu prea multe despre ea
RCS
Chiar mai bine finisata decat Tico . Te-ai luat la intrecere cu un Clio Sport si spui ca l-ai facut (sau cu alt tip de Clio) cu Suzukiul tau ?
RCS
Legat de ,,chestia'' cu directia servo senzatia este ceva de genul cum ai zis tu ,,in reluare''.
Laurentiu_007
Mah mie imi place mult masinuta si as cumpara una daca as avea bani.
RADU15
am un TICO, si nu stiu prea multe despre masina SUZUKI swift, merita sa fie cumparata , si daca stie cineva vreun dealer in Oradea?
madalina
sfat, pentru oricine vrea sa-si ia masina:
ganditi-va cati bani aveti, luati o revista auto romaneasca cu lista de preturi la sfarsit, de preferat aszate masinile in functie de pret, daca e in leasing calculati pana la ce pret cip puteti merge, apoi ganditi-va ce doriti de la acewa masina, veti taia majoritatea masinilor si veti ramane cu cele corespund cat de cat cerintelorr voastre, apoi mergeti la dealeri, cereti cat mai multe informatii (tineti minte ca pretul din revista e doar informativ), uitati-va BINE la masini, apoi cu cele care va intreseaza cu adevarat faceti drivetest, cautati cat mai multe informatii, comparati, cereti sfaturi....
violeta
Pt.Bogdan VBV
Din ianuarie 2004 Suzuki Swift iese din fabricatie.Poate ar fi bine sa te interesezi cat timp se asigura piese de schimb,pentru ca sunt scumpe si dureaza mult livrarea lor.
Suzuki Swift sunt masini bune pentru oras, solide,usor de manevrat, dar chiar crezi ca se compara ca nervozitate cu Clio Sport?Hai sa fim seriosi! Probabil ca soferul de pe Clo Sport nu a vrut sa-si puna ambitia cu tine si sa bage piciorul in acceleratie, ca te lasa mult in urma.
Marius11
Eu zic de piesele facute in Ungaria pentru Suzuki ca sunt mai ieftine decat cele pentru Solenza facute pe nu-stiu-unde si calitativ mai bune! In plus, chiar daca de la anul Swift nu se mai produce si se va inlocui cu Ignis, piesele pentu ea se vor mai face multi ani de acum incolo (cel putin in Ungaria intalnesti modelul Swift la tot pasul, cam o masina din trei). Pentru alte impresii despre masina, vezi si post-ul meu anterior:
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?topic=530&forum=1&4
catalin-325
Eu am un swift de doi ani si sunt foarte multumit de el. cineva sustine ca-i puturoasa. Nu-i. Eu plec printre primii de la stop. Da clasa la skoda fabia si la clio simbol. are 85cp (vrianta 1300 cu 16v), fata de 65 la skoda, si este sensibil mai usoara. Conteaza si ce benzina ii pui, eu ma mers numai cu euro 3 si 4 de la omv. marele avantaj este la consum. la drum lung, pana la Roman, mi-a consumat 4,5 la suta cu aer conditionat pe economic. am mers cu ea cu 170 pe autostrada in grecia sute de km, cu aerul pornit si n-am avut nici cea mai mica problema. N-a sarit de 7,5 la suta. Dezavantaje: zgomotoasa si portbagaj mic, in rest n-am ce sa-i reprosez
G e o r g e
aer conditionat pe economic = compresor oprit , right?
so , cu aer conditionat pornit ar consuma si ea ca orice masina din clasa ei de cc , adica in jur de 5-5.5% .

nu se pune la skoda motorul de 1.2 de trotineta ...
incearca sa te iei cu o fabia de 1.4 16v 100cp sau cu un clio 1.4 16 v 98cp , sau mai nou cu un 1.5 dci de 100cp. ti-o furi RAU de tot.

oricum o alternativa interesanta ESTE cu siguranta.
Antal28521
QUOTE(Bogdan VBV)
Stiam ca este asamblata la unguri, asta este, nimic nu este perfect.<BR><BR><font size=-1>[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-08-07 09:03 ]</font>


HMMM...Suzuki Swift pina si in Ungaria (si precum se stie nimeni nu este profet in tzara sa) este considerata ca o masina EXTREM DE FIABILA. (Are in schimb o gramada de alte inconveniente, despre majoritatea lor s-a scris deja in mesajele anterioare.) Natzionalismul negativ nu pare sa fie un criteriu utilizabil cind se cauta raspunsuri la intrebari de caracter economic. Iti doresc ca cea mai mare problema a ta sa fie tzara de fabricatzie a masinii ce-ti vei cumpara. :-)
mihai28618
asta e masina mea,o am de 1 an jumate si pt un motor mic pot sa spun ca trage f bine
Carina Big
Buna, Suzuki Swift a fost o masina de exceptie. Dupa cum ati spus cu totii au fost lucruri bune si lucruri nu tocmai bune, dar ca la orice nunta...NU-I POTI MULTUMII PE TOTI!
In 2004 la inceput a fost scos din productie, Producatorul oferind piese de schimb timp de 10 ani, cum spune legea internationala.
Intradevar masina la un motor de 1.0 si 53 CP, nu puteai sa ai aceleasi pretenii precum un motor de 1.3 si 83 CP. Insa motoarele eram mai mult decat sportive, daca nu vreti sa spunem puternice. Suzuki Swift a fost cea mai ieftina masina de Import din Romania timp de mai bine de 3 ani, pe langa acest aspect a fost modelul de masina japoneza cu cea mai mare crestere in vanzari din Romania in anul 2001-2002.
Ea fiind produsa in Ungaria, unde Suzuki este masina nationala, doar motorul era de provenienta japoneza, restul totul era din Comunitatea Europeana, daca ridicati capota veti citii, doar firme gen Valeo, Bosh, etc.
Intradevar design-ul atat exterior cat cel interior nu era un punct cu care Suzuki se putea lauda (in fata lui Peugeot sau a lui Skoda) insa trebuie sa nu uitam ce a urmarit Producatorul cu aceasta masina, si anume raportul/calitate pret a fost cel care ne-a facut sa alegem acest model in principal, nu?
Deci nu se poate si frumoasa si desteapta ....si devreme acasa.
smile.gif
Puteam sa gasim ceva si mai frumos si mai sexos, si mai puternic si mai...insa la ce costuri de achizitie, la ce costuri de intretinere (service, combustibil)?!
Hai sa fim putin sinceri si sa admitem, ce Producator de auto stim, care sa vina in Romania sa vanda o masina la 5.500 EUR, pret din care vanzatorul din Romania castiga, producatorul fireste castiga si el, deci sa intelegem ca masina este defapt ca pret de productie undeva la 3.000-3.500 EUR, nu? Si sa ma ierte Dzeu masina are servo, dublu air-bag, aer, comenzi electrice, etc si oricum statea cu coloana vertebrala dreapta in fata lui dacia sau a lui daewoo. Spun ca e un lucru incredibil pentru un autoturism.
Iar pentru cei care sunt incantati de ideea de Suzuki, pot sa va spun ca in Martie 2005, va iesii noul model Suzuki Swift
Claudiu34985
Swift-ul e o masina mica si (nervoasa) prin traditie. Se fabrica de prin 1920 ( vreo 5 modele de baza in decursul timpului, plus face-lifturi). Am avut inainte unul din '86, 993cmc ,iar in comparatie cu cel care-l am acum, 2001, 1,3l, 16V; batranica din '86 era mai solid facuta, antifonata (probabil pentru ca era facuta la mama ei in Japonia, nu in Ungaria - Europa de Est.
Andrei35690
daca esti totusi interesat te invat eu cate ceva despre aceasta masina pur si simplu fenomenala...
ptr cultura ta exista mai multe tipuri de motorizari cu o axa sau chiar 2, chiar si awd...
macar documenteaza-te inainte de a impartasi altora nimicuri...
ok?
fara suparare dar de nepriceputi e plina romania :evil:
Marius11
Salut posesorii de Suzuki!
Ma apropiu cu Swift-ul meu 1.3 hatchback de cei 10.000km si trebuie sa ma pregatesc financiar de revizie; as dori sa-mi spuneti cam cat v-a costat si ce model de Suzuki aveti? De asemenea, cam ce se schimba la prima revizie (filtru polen, ulei, ...) ?
Andrei Suzuki
Vad ca nu ti-a raspuns nimeni...asa ca iti zic eu cum sta treaba..daca mai astepti putin. smile.gif A mea are 8993+drumu de la munte de maine...ajunge pe la 9300...deci prin februarie o duc la revizie.
Marius11
Iti multumesc Andrei, abia astept sa-mi spui, ca si a mea are vreo 8500km dar nu ajung foarte repede la 10.000km ca nu prea circul in afara in perioada asta, numai prin oras smile.gif
Andrei Suzuki
Si se pare ca am ajuns si eu aproape de revizie (9965 km).Insa este o maaaaare problema.Taica-miu a trebuit sa plece pana la Ploiesti cu ea pt ca cealalta masina (masina lui) nu a reusit sa iasa din zapada.A scos-o din garaj si s-a impotmolit. laugh.gif Problema este urmatoarea:din cate stiu eu pana la Ploiesti sunt cam 60 km.Dus-intors 120,deci o sa sara de 10.000.Credeti ca o sa faca cinve gura ca am depasit 10.000 cu 100-150 km? Nu de alta,da vreau sa ma joc si eu putin pe la padure sau prin alta parte acum ca a nins bine. laugh.gif
Watcher
Nu am auzit pana acum pe nimeni sa pateasca sa mearga la +100/+200 km la revizie si sa se cramponeze aia.. POate la +1500/+2000 sa te certi un pic...
Iar daca cumva ii stii si pe mecanici...
Andrei Suzuki
Marius,maine am programare la B&S pt revizie.Asa ca cel devreme maine seara intru sa iti dau detalii. smile.gif
Andrei Suzuki
Am fost la revizie si pot sa zic ca sunt f multumit.Mecanicii-ok.M-au lasat sa fac si poze,am putut sa stau si pe langa masina...Totul a durat cam 20-25 min.Revizia in ce a constat?Pai mi-au schimbat rotile (de pe fata pe spate si invers-cu tot cu janta),au curatat filtru de aer care era aproape gri (din galben),au schimbat filtru de ulei,au inlocuit uleiul cu 3 litri si aproape jumate de Castrol GTX3 10W-40(e bun???) si cam atat.Toata distractia a costat fix 3.720.000.
Andrei Suzuki
...
Marius11
Super! Ai scapat usor!
Iti multumesc, Andrei, pentru amanunte! :cheers:
bogdan41974
eu unul conduc un suzuki swiftde 2 ani dar masina are 10si sant multumit ca inca mai merge e adevarat ca e putin puturoasa dar nu sa stricat de loc si e si incapatoare ce pot sati spun despre suzuki e ca fac masini bunicele dar nu se afla in top in japonia
vlad42409
am un swift din 2003 - de nou - din pacate trebuie sa ma despart de el . Am vreo sansa sa-l vand omeneste ?
Carina Big
Buna,
Daca vreti/sunteti nevoit sa vindeti autoturismul Suzuki Swift, am sa va rog sa imi lasati niste coordonate de contact pentru a va culege informatiile necesare in vederea vanzarii masinii Dvs.
Si da, cred ca puteti sa luati un pret rezonabil.
Acum fireste depinde si cat de rapid vreti sa o dati, astfel va afecta pretul pe care il negociem cu viitorul posesor.

Astept date sa va contactam.

K
Carina Big
Buna "Marius11",
Stiu ca este tarziu, si deja presupun ca ati fost in service cu masina.
Intradevar reviziile costa in jur de 4.000.000 lei, cu totului tot (consumabilele, uleiul, manopera).
Fireste vorbim aici de reviziile de la 10.000.000 km in sus. Prima revizie vizuala la 1.000 km fiind in principiu gratuita sau costa in jur de 200.000 lei (depinde de service).
De aici putem trage o concluzie foarte importanta si bine de mentionat, si anume ca intretinerea unui Suzuki este foarte avantajoasa si deloc costisitoare.
Lucru important pentru cineva care are nevoie de un argument in plus in vederea achizitionarii acestei marci auto/moto.
Pot sa va asigur ca nu este nici o crima daca depasiti cu cativa km limita de km la care trebuie sa mergeti la revizii. Las termenul de "cativa", pentru ca totul ramane la limita bunului simt al fiecaruia dintre noi.



QUOTE(Marius11)
Super! Ai scapat usor!
Iti multumesc, Andrei, pentru amanunte! :cheers:
Romeo48894
Salut!
Ce imi puteti spune despre Suzuki Swift?
Cum este din punct de vedere al fiabilitatii, a consumului, a preturilor pieselor si reviziilor?
Cum se comporta pe drum, cum e motorul, etc...
Multumesc.
Claudiu34985
Super, la pretul ei.
Nervoasa, o ia vantul de pe drum peste 170, consum minim 4,2% la drum intins - 90/h (1298cmc), 7% in oras daca vrei sa pleci primul din intersectie, preturi la piese - sssuuuper - mai mari ca la BMW, in 60.000 de Km am schimbat filtre, curele, placute de frana, 1 rulment.
Altceva? Daca-ti place o masina comoda, de 2 tone, nu-ti lua Stift ca o sa ai impresia ca mergi cu bicicleta.
Carina Big
WAW, asta da caracterizare pentru o masina...
:evil:
Stiu ca poate o sa va supar, insa as vrea sa aflu mai multe informatii care m-ar putea face in inteleg de unde parerea asta atat de negativa si atat de rea despre Suzuki Swift.
Chiar imi pare rau sa aud ca sunteti asa de suparat, sincera sa fiu cred ca este cea mai negativa parerea pe care am auzit-o in ceea ce priveste Suzuki.

Deci, poate discutam pe subiectul asta si cine stie poate discutand reusim sa mai indreptam ceva, ceva...

Propun asta, deoarece nu doresc sa sar din prima sa va contrazic...
:boxing:
Romeo50332
stati un pic, eu in afara de faptul ca "piesele sunt mai scumpe ca la BMW", nu vad nimic de rau, ca sa nu mai spun ca eu doar am cerut informatii, nu am dat nici un verdict.
duta41455
CARINA,
ai scris mai sus ca Swift-ul nou a aparut in Martie. In Occident se vinde deja de cateva luni. Ai idee cand va aparea in Romania la dealeri? Am vazut unul in Bucuresti si mi se pare ok. Poti sa speculezi macar si niste preturi?
Multumesc :bounce: :bounce: :bounce:
Andrei Suzuki
Au aparut deja prin Buc?Vreau si eu,vreu si eu.Sa vad. biggrin.gif
Din cate am auzit eu,o sa se lanseze prin toamna-iarna.
duta41455
Era negru si cu numar de Italia ......... blush.gif
Andrei Suzuki
Ah,m-am linistit atunci..
Claudiu34985
QUOTE(Andrei35690)
daca esti totusi interesat te invat eu cate ceva despre aceasta masina pur si simplu fenomenala...
ptr cultura ta exista mai multe tipuri de motorizari cu o axa sau chiar 2, chiar si awd...
macar documenteaza-te inainte de a impartasi altora nimicuri...
ok?
fara suparare dar de nepriceputi e plina romania :evil:


Poti sa-mi trimiti tot ce stii de Swift. Fara nici o suparare, dar chiar ma intereseaza. Stiam si de Swift cu tractiune integrala dar nu stiu ce faci cu el la curse - ce raport fata / spate are? - . OK, hai sa lasam prostiile si sincer, spune-mi tot ce stii. Spune-mi si despre ce modificari se pot face si cine le face in RO.
Claudiu34985
Am zis ceva de rau??? Ba din contra' si eu am unul si ma mandresc cu el, chiar vreau sa-l fac masina de curse sa arat lumii ce poate. Oare un sprijin de la reprezentanta pentru asta, pentru a crea o imagine de masina sportiva pentru Swift?
d52793
Swift este o masina super OK la pretul ei.
Eu am 45000km si in afara de ulei, filtre ulei, aer, benzina si 1 set de placute de frana nu am schimbat absolut nimic la ea.
Reviziile nu sunt ucigatoare la pret. Plus ca poti aduce uleiul cumparat de tine.
Este usor influentata de vantul lateral si atunci cand este supra incarcata(5 adulti +1 ciobanesc german+3rucsaci) trebuie sa fi putin atent cum o manevrezi deroarece ai senzatia ca ai vreo roata desumflata pe spate.

In rest este OK. Fuge cu 150kmH asa incarcata + aerul cnditionat pornit = consum 5,2%

Altfel: 4,2% extraurban, 2 persoane, 150KM/H fara aer, cu aer consuma 4,7. In oras consuma intre 6,5 -7,2% in functie de cat de nervos esti.
Marius11
QUOTE(Carina Big)
Buna,
Daca vreti/sunteti nevoit sa vindeti autoturismul Suzuki Swift, am sa va rog sa imi lasati niste coordonate de contact pentru a va culege informatiile necesare in vederea vanzarii masinii Dvs.
Si da, cred ca puteti sa luati un pret rezonabil.
Acum fireste depinde si cat de rapid vreti sa o dati, astfel va afecta pretul pe care il negociem cu viitorul posesor.

Astept date sa va contactam.

K

Pur ipotetic (deocamdata sunt destul de multumit de masina), daca as vrea sa vand Swift-ul meu 1.3GLX fab. 2003, cu aer conditionat dar fara servo si aproape 10.000km la bord, stare impecabila, cam cat as primi?
Marius11
QUOTE(Carina Big)
Buna "Marius11",
Stiu ca este tarziu, si deja presupun ca ati fost in service cu masina.
Intradevar reviziile costa in jur de 4.000.000 lei, cu totului tot (consumabilele, uleiul, manopera).
Fireste vorbim aici de reviziile de la 10.000.000 km in sus. Prima revizie vizuala la 1.000 km fiind in principiu gratuita sau costa in jur de 200.000 lei (depinde de service).
De aici putem trage o concluzie foarte importanta si bine de mentionat, si anume ca intretinerea unui Suzuki este foarte avantajoasa si deloc costisitoare.
Lucru important pentru cineva care are nevoie de un argument in plus in vederea achizitionarii acestei marci auto/moto.
Pot sa va asigur ca nu este nici o crima daca depasiti cu cativa km limita de km la care trebuie sa mergeti la revizii. Las termenul de "cativa", pentru ca totul ramane la limita bunului simt al fiecaruia dintre noi.

N-am mai intrat cam demult pe forumul asta din lipsa de net (si de timp), dar ma bucur ca mi-ai raspuns... si nu, inca n-am fost la revizie dar ma apropii cu pasi repezi de ea (am 9400km la bord)
Din pacate, dealerul local Sara Motors de la care am luat masina (de fapt am adus-o chiar eu de la TM pe roti) si care mi-a facut inspectia vizuala la 1000km nu mai este si nu stiu unde as putea face revizia mai aproape (stau in Sibiu, dupa cum vezi).
Cunosti vreo reprezentanta autorizata prin apropiere?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.