Help - Search - Members - Calendar
Full Version: mazda 323 p vs almera n15
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Helly
Buna ziua, va urmaresc forumul de ceva timp si mi-a fost de mare folos pana acum, dar ca orice om, a venit vremea sa ma gandesc si eu la achizitionarea unui autovehicul doar al meu:)) fara mama, fara tata:) curiozitatea mea este strict la ceea ce priveste modelele din titlu. Ambele motor de 1.4 16v, 73cp mazda si 75cp nissan. Greutatea e tot cam aceeasi deci nu prea conteaza..cu vreo 50 kg mai greu nissanul.
Ma intereseaza care este mai ieftina la intretinere, piese de schimb, etc. Si care are motorul mai rezistent la trecerea timpului.
Multumesc!
P.s. imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie..
Helly
Mai mentionez ca masinile sunt din '98, euro 2/3 si circa 150k km. Orice sfat e folositor:)
DORU
323-ul ar fi alegerea mea. Din 3 motive: greutate mai mica, doar Euro 2 (o binecuvantare) si... pentru ca Mazda este peste Nissan in opinia mea thumbsup.gif
Helly
Merci de sfat:) dar greutatea nu difera chiar atat de mult..sunt aprox 50 de kg.. Pt 2 cai in minus.. Oricum diferenta de kg ajuta la consum. M.ar interesa si revizii, intretinere, si la care se gasesc piese mai usor..
Helly
Chiar nimeni? Posesori careva?sleep.gif
AlexRe
Am avut un Nissan Almera N15, timp de 5 ani. Tot ce pot spune e atat. Imi e dare dor de ea!
Foarte fiabila, consum excelent ( 5.5l / 100km, singur in masina Brasov - Tg. Mures ), rezistenta, foarte bine echilibrata, frane excelente... numai de bine pot sa spun despre N15.

Daca iei N15, da-i ulei bun ( ENEOS ) consumabile bune, benzina buna si te vei bucura mult de ea. Ai in considerare ca are o varsta si nu fa curse cu ea, daca nu ai bani sa o intretii si sa ii schimbi ce pica. Distributie pe lant ( life time ), se incalzeste repede, iarna nu ai probleme cu caldura ( daca schimbi termostatul ). Preturile sunt ok la piese.
Nu schimbi cu ea mai jos de 3000 rpm, ca e subturata.
Recomand
iHondafan
http://www.masini.ro/forum/content/Mazda/221/Mazda-323/

la varsta asta orice masina e o loterie. daca ai noroc sa afli care le-au fost vietzile ( ce proprietari, cum au fost folosite - sa nu fi fost masini de firma) ai avea o idee mai buna. oricum bafta!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.