Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Virus raceala de la aerul conditionat
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Marius_26021980
Salut colegi,
va rog sa ma ajutati intro problema: am un Mitsubishi Outlander - masina cumparata de noua anul trecut
Dupa ce am cumparato - dupa 1-2 saptamani am inceput sa am dureri foarte mari de gat, aproape nu mai puteam inghiti, mentionez ca foloseam aerul conditionat.
Un prieten mi-a spus ca este din cauza unei bacterii care se dezvolta daca nu folosesti aerul conditionat mai mult timp, sau la masinile noi ( cum era a mea) daca stau de mult pe stoc.
Binenteles ca nu l-am crezut atunci, am luat medicamente si mi-a trecut inflamatia amigdalitelor.

A trecut iarna, acum e vara si de vreo saptamana am inceput sa folosesc din nou aerul conditionat si .... Surpriza - a revenit durerea de gat, la fel de puternica , amigdalitele unflate la maxim.

Inainte de a trage o concluzie si de a va spune parerile, vreau sa va spun ca mai am 3 masini si ca toate au aer conditionat si nu am probleme cu ele, nu am fost, nu m-am racit niciodata de la aerul conditionat/ clima.
Mi se pare suspect ca doar cu masina asta am probleme, efectiv mie frica sa-mi duc copii cu aceasta masina- acum
Tot timpul am schimbat filtrele + tot ce a trebuit la reprezentanta.

Am mai vorbit cu o persoana care a avut aceeasi problema cu masina lui - si a vanduto
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau sa-mi spuneti daca voi ati patit ceva de genul asta.

Va multumesc si va doresc drumuri bune.
NGZ
Încearcă sa dezinfectezi instalatia de aer condiționat. Exista pe piața niște spray-uri in acest sens, foarte ușor de utilizat. Eu personal le-am folosit si pana acum nu am avut probleme de genul celor descrise de tine. Utilizarea spray-ului este simpla, in mare pasii fiind următorii:-se porneste motorul si se comuta ventilatorul pe treapta maxima;-se alege modul "recirculare";-se deschide spray-ul (care va rămâne deschis pana la golirea completa);-se plasează spray-ul in interiorul mașinii;-se închid usile si geamurile mașinii;-se recircula aerul cu agentul utilizat împotriva microbilor timp de vreo 5minute (sper sa nu greșesc).Oricum te rog sa citește cu atenție prospectul de utilizare a spray-ului, întrucât pot fi lucruri specifice de utilizare in funcție de producător si/sau tipul substantelor active.
As face o mică observatie legată de "inflamația amigdalitelor". Amigdalita este boala, așa ca varianta corecta este "inflamația amigdalelor".
Marius_26021980
Multumesc mult de informatie, am cumparat un spray Unix-aerosol de 500 ml si am facut exact cum ai spus, am lasat masina cu ventilatorul la maxim pe recirculare
O sa va spun rezultatul.
Pt test o sa-l iau pe fratemiu sa-l plimb o perioada sa vedem efectele.

Multumesc mult colegu
mircanu

Eu inclin sa cred ca nu e de la ac. De ce? Ptr ca pe timpul iernii matale ai bagat caldura ca la balamuc prin instalatie. A murit si mama bacteriei cand dupa ce ai facut cald in masina, ai parcat si ai lasat masina la -10 cat a fost pe la noi prin tara.
Nu mai asculta la povesti nemuritoare de genu asta. Poate ai matale sensibilitate, incearcasa nu mai bei berea de la congelator.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.