Help - Search - Members - Calendar
Full Version: lichid curatare parbriz..
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Dan27
ingheata iarna?trebuie golit din rezervor?
Nazareno Gabrielli
Sunt doua tipuri de solutie de spalat pentru parbriz. Una normala care ingheata si una special pentru iarna care nu ingheata.

Desi nu a fost un mare frig, eu am gasit azi de dimineata apa inghetata in rezervorul pentru parbriz. Nu-mi mergea spritiera si cand am controlat rezervorul am dat de gheata. M-am mirat ca mare frig n-a fost zilele astea la Bucuresti. E drept ca nici nu am mers cu masina vreo 3 zile pentru ca am fost plecat in delegatie.....
Watcher
azi noapte au fost MAX -2 grade, deci avea toate motivele sa inghete smile.gif
Nazareno Gabrielli
ai dreptate, dar pana la ora 11.00 m-am gandit ca ar fi trebuit sa se topeasca..........
Catalin26345
daca ai doar apa scoate-o caci teoretic de la 0C incep sa inghetze...

gasesti la orice benzinarie lichid care rezista si pana la -40C; unul cu limita la -20C ar trebui sa ajunga
FESTINA
Nu e neaparat sa scoti lichidul, de spalat parbrizul complet, adauga solutie de spalat parbrizul peste ce ai in el, apa sau solutie de vara si nu e nici o problema.

Pe solutiile de spalat parbrizul pe timp de iarna scrie ca rezista (nu ingeata), pana la o temperatura de -30 -40 garde celsius, de pinde de marca, daca o adaugi peste apa, sau solutie de vara depinde ce ai in masina ea nu i-si pierde proprietatile in totalitate.
Adica se mai dilueaza, si nu va tine la -30 de grade va tine la -20, -15, -10 garde in fuctie de cat e de diluata.
Iar la temperaturi de -15,-20 de garde e frig rau pentru romania, asa ca nu cred ca te vei mai lovi de problema cu inghetatul lichidului de parbriz decat foarte rar.
Dupa care continui sa folosesti numai de iarna, e si in functie de cum o consumi.

Bafta
TheCube
QUOTE(LOVIN29905)
Nu e neaparat sa scoti lichidul, de spalat parbrizul complet, adauga solutie de spalat parbrizul peste ce ai in el, apa sau solutie de vara si nu e nici o problema.


Insa nu ramane apa prin circuite? Eu am cumparat abia aseara solutie pentru iarna, am turnat-o peste ce aveam in rezervor, dupa care m-am gandit sa scot totusi apa de pe circuite, ca poate sa inghete. Am scos destul de mult, mai ales din spate, pana unde sunt circuitele mai lungi.
Nazareno Gabrielli
Eu am pus lichidul peste apa inghetata. Dupa cateva minute am inceput sa actionez sistemul si a mers fara probleme. Asa se curata cel mai de apa instalatia. A mes si pana la spate caci am un hatchback, care are spalare pe luneta.
FESTINA
pt. THE CUBE
nu se intampampla nimic nici daca o lasai acolo si turnai peste, pentru siguranta porneai motorul si folose-ai de cate ori stropitorile atat fata cat si spate pt. siguranta si totul era ok.

Asta e ai muncit un pic mai mult.
TheCube
Pai am turnat peste ce era acolo. Apoi am pornit motorul si am apasat de cateva ori pe stropitori. laugh.gif Numai ca la spate a trebuit sa scot mai multa apa pana am ajuns la lichidul cel nou :cheers:
f1anatic
Pune-i SPIRT si nu ingheatza. De fapt orice substantza dizolbvata in apa ii va scade temperatura de inghetz si ii ridica punctul de fierbere. Ex. Apa marii nu ingheatza la 0 grade C ci la mal de-abia pe la - 10, 15. Eu cumpar un lichid albastru cam 1 dolar galonul (3.8 litri). Iarna trec printr-unul la diteva zile...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.