Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Disperare: nevasta la volan (!!!)
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Patratele rosii
Pages: 1, 2, 3
James Kilowatt
In occident nu e doar relaxarea de vina. Servicii medicale bune, e plin de senior citizens pe strazi.... si multi sunt adevarate pericole publice. In Fr acum cateva luni un mos de 80 ani a omorat patru pompieri (aici tot pompierii o fac si pe Salvarea) dintr-un foc. Mergea cu 150km/h....
Ca sa fii scutit de surprize, trebuie sa pleci de la ipoteza ca toti ceilalti sunt handicapati si pot fi imprevizibili.
Si relaxarea are rolul ei. Cica mai mult de jumatate din accidentele mortale se produc pe trasee facute zilnic, gen casa-servici. Mai e si problema cu distanta de securitate, care nu o verifica nimeni, toti pun radar insa nu verifica distantele... Pe deasupra, cel putin pe unde stau eu de cate ori ploua (adica de doua ori pe an biggrin.gif ) e plin de accidente.
Mai e si prostia asta cu alcoolul, eu cred ca e mai bine sa fie interzis total.
Gica-6
Am un priten care este "vecin" cu tine, adica locuieste in Belgia de ani de zile si mi-a relatat cum intr-o iarna au dat 3 fulgi de zapada (neobisnuit oarecum pt. Belgia) si traficul era crunt, se mergea bara la bara, s-a dat jos din masina prietenului sau care il ducea acasa si a luat-o pe jos. A mers mai repede decat coloana de masini si se astepta sa vada un accident sau altceva care sa cauzeze ambuteiajul. Surpriza : era doar prudenta soferilor, in special primii din coloana care nu accelerau... asa ca iti dai seama, astia erau opusul mosului care rula cu 150 la ora ....
HalbaSus
Dupa parerea mea principalele cauze de accidente sunt:

- prea relaxat/prea nervos (eu nu urc nervos la volan, am urcat odata si am facut raliuri prin oras de parca eram la WRC - prea relaxat iar nu-i bine ca incepi sa admiri peisajul si nu te mai uiti la drum)
- vorbitul la telefon... defapt nu vorbitul propriu zis cat "raspunsul" la telefon (il cauti prin 3 buzunare, te uiti cine suna, raspunzi, schimbi viteza... prea multe in acelasi timp)
- lipsa de experienta
- viteza excesiva
- starea tehnica deplorabila a masinii (frane/directie... etc)
- alcoolul (peste 0.4 -0.5 la mie nu cum e la noi cu peste 0.1 la mie - chesite care ar trebui modificata)
- ghinionul
Watcher
La lipsa de experienta de multe ori se adauga viteza excesiva si ideile handicapate de genul 'masina asta franeaza tare' - si el trece cu 120 pe cedeaza, ca are timp....Si teribilismul.
Cel mai tare ma exaspereaza cand merge unul tare prin trafic si face manevre aiurea si cand te uiti inauntru sunt 4 tipi in masina, cu muzica data super tare (mai asculta si manele unii) si care nu se grabesc undeva caci atuci nu ar frana ca boii fix in spatele aluia din fata ci l-ar evita sis-ar duce pe alta banda....
James Kilowatt
Cu ambuteiajele e alta problema. Cand se merge bine, se pot face 1000km zi fara probleme. Eu am facut aproape 1500 cu o rabla de masina. Insa cand ai de facut 1000km si esti prins in doua trei asemenea blocaje, de multe ori te grabesti sa recuperezi timpul pierdut si faci prostii.... sau te ajunge oboseala.
Personal am facut Nice-Budapesta intr-o zi de condus fara sa fiu prea rupt, desi era noiembrie si am mers mai mult pe intuneric decat pe lumina, si m-am si ratacit... Am facut Arad-Viena vara (adica jumatate din distanta) si am prins trei blocaje. Cand am ajuns eram mort de oboseala si de draci, mai ales ca am stat mai bine de o ora la cativa km de destinatie....
Raul42568
QUOTE(CZY)
I-am lasat ei Fordul ca-i mai solid. Nu trece o luna fara sa-i pocneasca bara. Mecanicul mi-a marturisit ca nu mai are cu ce sa o ancoreze :violent1: . Am lipit si bumpere de cauciuc, degeaba, fata mea este de neoprit: stalpi, copaci, ziduri. La cat de des am vopsit barile, poti da o gaura de un cm si nu ajungi la plastic :blackeye:
Deunazi am vazut o banala Dacie Berlina care avea un bullbar micut, de culoare neagra. Are cineva idee, cat ar costa si unde as putea monta asa ceva pe un Mondeo seria I?



p.s.- ala care rade n-are nevasta! :scratch:

Cea mai buna solutie este sa-ti iei Dacie cum am facut eu ( a mea nu conduce Dacie). Sper sa mearga si la tine.
Multa bafta
BandiT
masina noastra de familie e o hyundai elantra de 115cp.....nevasta nu are inca acces la ea. incerc sa-i cumoar o dacie veche, sau un ford fiesta ( am gasit unul la 500$ in stare buna de functionare). dupa ce vad ca se va descurca cu "tomberonul" atunci va fi avansata la elantra...
oricum ea o sa faca o naveta zilnica de vreo 30 km , din care vreo 8 km prin traficul destul de aglomerat din brasov...
deci o solutie ar fi o masinuta eftina pe care sa o forjeze cateva mii de km , si apoi cu drepturi depline pe masina principala.
G e o r g e
conform semnaturii tale esti un adevarat barbat, mi-e rusine ca sunt si eu unul atunbci cand dau peste specimene ca tine :evil:
QUOTE
MesajTrimis: Vin 12 Aug, 2005 9:01 Titlul subiectului: neveste la volan Raspunde cu citat (quote)
masina noastra de familie e o hyundai elantra de 115cp.....nevasta nu are inca acces la ea. incerc sa-i cumoar o dacie veche, sau un ford fiesta ( am gasit unul la 500$ in stare buna de functionare). dupa ce vad ca se va descurca cu "tomberonul" atunci va fi avansata la elantra...
oricum ea o sa faca o naveta zilnica de vreo 30 km , din care vreo 8 km prin traficul destul de aglomerat din brasov...
deci o solutie ar fi o masinuta eftina pe care sa o forjeze cateva mii de km , si apoi cu drepturi depline pe masina principala.
_________________
raul , brasov , hyundai elantra 1.6 gls , 16V , 84kw , sofer, nu doar posesor de permis
HalbaSus
Mic arheolg ce esti... de altfel era un topic foarte interesant... ar fi interesant de stiut ce solutie s-a adoptat (bull-bar/schimbat masina/schimbat nevasta)...
mike.omega
Ce-aveti mai cu femeile la volan blink.gif
Eu acum fac scoala de soferi si cand vine instructorul si ma i-a de acasa, de obicei conduce o domnisoara, pot spune ca se pricepe biggrin.gif
Era sa treaca pe un rosu si se uita la schimbator ca sa-si de-a seama in ce viteza e, dar se descurca :angel:

Bine... vorbeste sfantu care era sa calce o femeie care incerca sa traverseze(regulamentar) blush.gif
C Z R
imi pare rau dar femeile nu sunt chiar asa de slabe la volan, in familia mea cel mai bun sofer dintotdeauna este matusa mea, apoi nevasta-mea, vara-mea si apoi noi barbatii biggrin.gif toata problema este s-o faci pe femeie sa creada ca ai deplina incredere in ea, in puterea ei de decizie, nu fac apologia femeii, dar eu unul sunt multumit. trebuie mentionat ca ele conduc exact ca un barbat, cu viteza, depasiri, etc. dar cand trebuie sa fie atente sunt mai atente decat un barbat.

nota:nu am fost platit ca sa spun asta! smile.gif
Edi45845
QUOTE
Bine... vorbeste sfantu care era sa calce o femeie care incerca sa traverseze(regulamentar)


Asta e nu la toti ne iese din prima. biggrin.gif Lasa ca o sa mai ai ocazii.
biggrin.gif
QUOTE
nota:nu am fost platit ca sa spun asta!


Da tot ai fost tu santajat cu ceva. biggrin.gif
Dupa parerea mea singura problema a femeii la volan este barbatul de langa ea. biggrin.gif
Cum isi ia o femeie permisu se gaseste un sot/prieten "binevoitor" care sa o ajute sa invete sa conduca. bicycle.gif Si tot ce face este sa tipe ca besmeticu.Spre ex daca se aproprie de o trecere unde sunt oameni:"valeleu oameni!!!!i", "laso mai incet!!","frana, frana!!!", incat saraca fata care nu facuse nuimic gresit se sperie si chiar greseste. biggrin.gif
Parerea mea este ca ar trebui sa aiba o masina numai a lor(cu casco binenteles) si sa fie lasate sa se descurce singure.La inceput o sa aiba cateva mici "incidente" dar numai din greseli pot invata.

Apropo femeile iau examenul de permis mult mai usor decat barbatii.

O chestie pur personala:prefer sa fiu in masina cu un barbat care conduce ca besmeticu decat cu o femeie care conduce super atent si corect. blush.gif
Kata
"Apropo femeile iau examenul de permis mult mai usor decat barbatii.

O chestie pur personala:prefer sa fiu in masina cu un barbat care conduce ca besmeticu decat cu o femeie care conduce super atent si corect."

edi, am mai citit ce ai scris tu pe aici si in alte randuri... ai unele idei nu tocmai corecte.. parerea mea!
de unde ti-a venit ideea ca femeile iau permisul mai usor? ai statistici de la politie ca sa afirmi asa ceva? mi se pare o afirmatie gratuita.
iar a doua afirmatie e geniala. preferi sa te omoare unul care conduce bezmetic (ceea ce poate sa insemne ca trece pe rosu, de exemplu) decat sa mergi cu o femeie care respecta semnele de circulatie si mai e si atenta sa n-o loveasca bezmeticul respectiv?
AZAZEL
Eu cu a mea nevasta am probleme maricele:

1. nu simte masina, adica :
-nu stie, atuci cand este in treapta a treia de exemplu , si cand franeaza, daca este necesar sa dea a 2-a sau nu. si o face pe dos. cand masina merge lejer cu a 3-a da a 2-a. cand trebuie dat a 2-a o lasa cu a3-a.
-pleaca deseori cu treapta a 3-a de pe loc
-daca se apropie de un semafor si este intr-a 2-a ,franeaza apoi vrea sa scoata masina pe liber dar de fapt baga in treapta intai, si cand ajunge la semafor ridica piciorul de pe ambreiaj. bineinteles ca ,motorul se opreste. porneste la loc motorul, ia piciorul de pe ambreiaj si motorul se opreste(cutia fiind in treapta 1). repeta operatiune asta de multe ori si pana nu urlu la ea ca are cutia de viteze cuplata nu stie ce se intampla.
-de fiecare data cand calca frana , calca si ambreiajul, chiar daca trebuie sa reduca viteza cu 5km/h
-nu stie sa faca parcarea laterala.



Un lucru cu care am deprins-o este sa se uite in oglinzi.

Iar noi la anul vrem sa ne luam o masina pe care sa o conduca in special ea in timul saptamanii. Si eu care ma gandesc la Passat!!!!! Ma chinui ca pana atunci sa invete sa conduca .


Sicer, problema mea este ca nu ma pot abtine sa nu tip la ea. si, deseori se apuca sa planga.
mircea51547
Din cate am citit in topicul asta, ma pot considera un fericit.

Adica, nevasta-mea (ma rog...viitoarea ca ne casatorim acu in septembrie) conduce ca un adevarat barbat...chiar mai bine decat multi.

Are permis de vreo 6 ani, cam 200.000 km parcursi....(e adevarat, in proportie de 90% pe masini de firma) scoala facuta in Bucuresti, condust toata ziua in Bucuresti, in timp ce conduce mai "manevreaza" shi cate 2..3 telefoane mobile (atatea are) si cu toate asta n-a avut decat 3 accidente, din care 2 ...situatii in care statea cuminte la semafor si-au pocnit-o unii...si unul cand i s-a rupt un pivot la Tico si s-a rasturnat...undeva intre Valcea si Tg Jiu...

De multe ori e mai incisiva decat mine (si nici eu nu dorm pe drum...) si face niste depasiri de te doare mintea -nu riscante ci foarte curajoase-

Singurele chestii pe care i le pot reprosa sunt parcarile, nu ca n-ar sti sa parcheze dar ii e lene....asa ca, ma pune pe mine....(cand e singura nu face de-astea....mama ei de femeie) si faptul ca nu poate conduce noaptea....dar asta nu e repros pentru ca nu e vina ei....pur si simplu nu vede noaptea, sau vede prea tarziu ce se intampla pe sosea....
HalbaSus
QUOTE(maryuskkk)
Eu cu a mea nevasta am probleme maricele:

1. nu simte masina, adica :
-nu stie, atuci cand este in treapta a treia de exemplu , si cand franeaza, daca este necesar sa dea a 2-a sau nu. si o face pe dos. cand masina merge lejer cu a 3-a da a 2-a. cand trebuie dat a 2-a o lasa cu a3-a.
-pleaca deseori cu treapta a 3-a de pe loc
-daca se apropie de un semafor si este intr-a 2-a ,franeaza apoi vrea sa scoata masina pe liber dar de fapt baga in treapta intai, si cand ajunge la semafor ridica piciorul de pe ambreiaj. bineinteles ca ,motorul se opreste. porneste la loc motorul, ia piciorul de pe ambreiaj si motorul se opreste(cutia fiind in treapta 1). repeta operatiune asta de multe ori si pana nu urlu la ea ca are cutia de viteze cuplata nu stie ce se intampla.
-de fiecare data cand calca frana , calca si ambreiajul, chiar daca trebuie sa reduca viteza cu 5km/h
-nu stie sa faca parcarea laterala.



Un lucru cu care am deprins-o este sa se uite in oglinzi.

Iar noi la anul vrem sa ne luam o masina pe care sa o conduca in special ea in timul saptamanii. Si eu care ma gandesc la Passat!!!!! Ma chinui ca pana atunci sa invete sa conduca .


Sicer, problema mea este ca nu ma pot abtine sa nu tip la ea. si, deseori se apuca sa planga.


Eu nu am tipat niciodata la nevasta-mea dintr-un singur motiv: pt ca stiu cat de tare ma enerveaza ea cand imi zice "du-te mai incet", "nu vezi ca vine camionul ?", "uita-te ce turatii ai, o sa consume enorm", etc... asa ca eu nu zic nimanui nimic cand e la volan... daca intra in camion o sa intre chiar daca tip la el... eventual se sperie si mai tare...

A mea nu vrea sa mearga in afara orasului... a mai mers pe portiuni de 20-30 de km dar nu a depasit 100 km/h... defapt asta e si limita legala si ma gandesc ca toti ar trebui sa mergem asa... dar... in plus nu ii place sa mearga in afara localitatii.. si nu stiu cum s-ar descurca la depasirea unui camion care merge cu 70-80... defapt cred ca nu l-ar depasi... in oras in schimb se descurca foarte bine. Stie sa parcheze lateral mai bine decat mine (eu nu prea parchez asa deoarece nu imi place nici sa stau prea departe de bordura dar nici nu vreau sa-mi lovesc janta... deci prefer parcarea cu spatele sau cu fata - daca am de ales)
Alex55826
Salut.
Am vazut ca se vorbea de faptul ca nu prea poti sa iei permisul fara spaga. Eu am terminat scoala in iulie si am examen acum pe 29 septembrie. L-am intrebat in dese randuri pe instructorul meu daca trebuie sa dau spaga si a zis ca nu. Conduc de pe la 16 ani si beat si treaz si pur si simplu cum se ivea ocazia. Stiu ca am fost inconstient si imi dau seama cat de revoltata ar fi de exemplu madalina sa citeasca asta biggrin.gif . Ideea e ca eu am invatat sa conduc cum se spune dupa ureche si din parerile altora inclusiv cea a instrctorului chiar bine. Problema este ca mi-am format anumite sa le zic ticuri de care mi-e greu sa scap (ex. dupa ce dau semnal ma bag imediat bineinteles dupa o prealabila asigurare) lucruri pe care dupa cum spune instructorul nu le poti invata in 30 de ore. Tot instructorul mi-a zis ca s-ar putea sa am probleme din aceasta cauza pentru ca am un stil destul de agresiv. Acum as vrea sa va intreb pe cei care stiti daca instructorul imi poate cere spaga de fata cu cei din masina sau daca raman singur cu el cum pot face sa evit aceasta situatie pentru ca desi este poate rusinos, ideea e ca nu am 5 milioane de lei (150 de euro) si pe langa asta nici nu e normal sa platesti pentru permis. De asemenea avand in vedere ca sutn si profesionisti printre voi, as vrea sa stiu cam de ce ar trebui sa tin seama dat fiind faptul ca eu m-am obisnuit deja sa conduc "dupa ureche" . Va multumesc mult.
Alex55826
Erorr: daca raman singur cu politistul in masina nu cu instructorul biggrin.gif
Alex-F1
QUOTE(mircea51547)
Adica, nevasta-mea (ma rog...viitoarea ca ne casatorim acu in septembrie) conduce ca un adevarat barbat...


.....ioi, asta chiar c-o fost fraza zilei blink.gif biggrin.gif As mai zice io ceva legat de treaba asta, dar mai bine ma abtin, ca s-ar putea sa nu se stie... :angel: Oricum, petrecere faina la nunta band.gif, casa de piatra, sa fiti fericiti si sa va iubiti pana la adanci batraneti!!!! :inlove: Vorbeamoss...

Hai pa
ALEX
madalina
QUOTE(Alex55826)
Erorr: daca raman singur cu politistul in masina nu cu instructorul biggrin.gif


NU ramai singur cu politistul la examen! Trebuie sa mai fie cineva tot timpul cu voi! Spaga nu se cere la examen, nu se da la examen! De obicei se rezolva intre politist si instructor, nu stiu cat ia fiecare biggrin.gif
Alex55826
Si deci dupa parerea ta Madalina cam ce sanse am sa iau permisul fara sa dau spaga? Ms frumos...Chiar sunt frustrat de chestia asta
C Z R
alex exista o mare sansa sa iei permisul fara spaga dupa ce dai de multe ori si pana la urma cazi la cel care(politistitul necorupt!exista asa ceva?) iti da si pe bune fara spaga dar asta-i noroc chior biggrin.gif
Alex55826
Ciudat alex aka, pot sa iti spun ca asistentele de la cabinetul meu nu au dat spaga si au luat permisul din prima...si nici nu arata cine stie ce...doar ca...nu stiu...si eu care conduc de atata timp imi fac griji...eu sper doar sa il iau...va multumesc pt sfaturi si incurajari biggrin.gif
Alex55826
Si as mai vrea niste sfaturi legat de comportamentul in masina cu politistul...stiu ca va stresez cu chestii de novice, dar toti am fost poate asa. Va multumesc mult.
C Z R
pai simplu: nu te arata emotionat chiar daca esti!, cand iti da o comanda, care este buna conform regulamentului rutier, respect-o intocmai, daca este neconforma si te pune in situtia sa nu respecti regulile de circulatie explica-i ca nu este bine si de ce!, apoi mergi cu 50 de km/h si nu mai putin, fi sigur pe tine si sa stii bine sa parchezi, garare etc.
guerilla
de cand e moda asta cu dat spaga la examenul auto?!? chiar sunt furios. daca iti cere spaga, filmeaza-l, inregistreaza-l si apoi da-l in gat sa-l vada toata tzara. politistul e acolo sa ii dovedesti ca stii sa conduci, nu sa ii rotunjesti veniturile. nu mai proliferati spaga.
bicycle.gif
HalbaSus
Eu sincer nu cred ca politistul cu care dai examen o sa ceara spaga... cel putin nu pe fata... poate daca se cunoste si se intelege cu intructorul sa sugereze ala sa ii dai lui ceva care va ajunge la politist... in nici un caz n-o sa vezi/auzi asa ceva de la politist...
Eu am luat examenul pe bune, la fel si majoritatea celor pe care ii cunosc. Am mai auzit de "pile" la examenul de conducere... adica cei care aveau rude, relatii, etc. in cadrul politiei au luat mai usor permisul (in sensul ca proba a fost mult mai scurta decat la restu si daca nu a facut greseli catastrofale l-a trecut). Dar nu am auzit sa se dea spaga. L-am intrebat si eu pe instructorul meu daca ar trebui sa dau asa ceva si el mi-a zis ca nu mai e la moda... zicea ca pe vremuri (inainte de 89) cei care aveau examen faceau rost de un cartus de kent, in ziua examenului instructorul il chema pe politist "la o tigara" desfacea cartusul, desfacea un pachet, scotea 2 tigari (una pt el una pt politist) apoi "uita" cartusul in masina politistului... dar acum nu mai merge asa.
Eu zic in felul urmator (pt ca iti inteleg emotiile) daca instructorul iti spune ca trebuie dat ceva... dai... daca politistul iti spune asta (tare m-ar mira) dai... daca nu, NU si gata... btw... darea de mita e infractiune, n-are rost sa te bagi in asa ceva daca nu ti se cere.
Alex55826
Va multumesc frumos pt sfaturi. Sper sa fie bine. Bafta all si aveti grija de voi :wave:
Otto73
Pt. mine cei mai prosti soferi sunt asiaticii, fie femei ori barbati.
Nevastamea nu conduce cand sunt cu ea deoarece spune ca o stresez.
Pt. mine conduce prea incet sau face diferite chestii care mie nu-mi plac si daca-i spun zice ca eu sunt de vina si ca ar trebui sa conduc eu.
In prezent oriunde mergem orice masina luam eu sunt soferul.
ozz86651
Depinde de asiatici. Unii sint foarte buni. Eu am o groaza de prieteni asiatici care conduc excelent.
Dar intradevar, statistic vorbind chinezii si indienii (desi ma rog astia nu se cheama asiatici), in special de sex feminin dar nu numai, sint cei mai slabi. Frate cind ii vad cum se tiriie cu 10 mile sub limita care oricum e joasa, si brusc schimba benzi fara sa se uite sau fac stinga prin fata unuia care vine cu viteza, fara semnalizare , fara sa se uite, innebunesc.
Otto73
QUOTE (ozz86651 @ Oct 21 2009, 12:18 PM) *
Dar intradevar, statistic vorbind chinezii si indienii (desi ma rog astia nu se cheama asiatici), in special de sex feminin dar nu numai, sint cei mai slabi. Frate cind ii vad cum se tiriie cu 10 mile sub limita care oricum e joasa, si brusc schimba benzi fara sa se uite sau fac stinga prin fata unuia care vine cu viteza, fara semnalizare , fara sa se uite, innebunesc.

Bine punctat .Asta ma omoara si pe mine .
De la ricsa la masina e distanta masurata-n ani lumina rolleyes.gif
Baby Blues
Acum, Alex nu inteleg de ce intrebi pe un forum daca trebuie sau nu, sa dai spaga la cel cu care dai examen.
1. Cel cu care dai examenul nu este politist, pentru ca face parte din prefectura (Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor) .
2. Daca prietenii/cunscutii tai nu ti-au spus cum au facut sa dea spaga ca sa ia permisul , nu inteleg de ce incerci tu sa aflii lucrul asta?
3. Daca iei permisul pe spaga, crezi ca vei fi in stare sa nu faci parte din procentul celor care au dat spaga si-au facut acccidente cu victime sau mortale?

Trecand peste asta vreau sa spun ca nevasta-mea este dezastru la condus, in sensul ca face exact ceea ce nu trebuie, dupa care eu ma enervez si se termina totul cu cearta, tipete, nervi si butoane rupte prin bord. biggrin.gif Astfel are carnet de vreo 2 ani dar nu mai conduce aproape de loc. Am ramas la taxi CAND MA DUC LA SPRIT, NUNTI BOTEZURI.
T u d o r
Si eu am incercat s-o determin pe nevasta-mea sa conduca, dar acum vreo 10 ani. Dupa cateva reprize foarte asemanatoare cu ale tale am renuntat amandoi. Are carnet mai demult decat mine dar nu cred sa fi strans 100 km. Pur si simplu nu are aptitudini, a inteles si ea aspectul asta si n-a mai incercat. So taxi rulz. rolleyes.gif
pista
Sotia mea conduce Seria1 din semnatura. Se descurca bine inclusiv iarna.
De la Budapesta spre tara a condus ea pe autostrada M3 si la viteze de 150-160kmph.
Noroc ca am mai multa experienta. biggrin.gif
HalbaSus
Eu cred ca voi puneti problema gresit... va iubiti prea mult masinile si prea putin nevestele. Toata treaba se face in felul urmator: se consuma un numar de beri (sau alte bauturi alcoolice) - in primul rand te fac incapabil sa conduci, in al doilea rand au efect sedativ si calmant. Apoi o rogi sa conduca acasa... te pui in dreapta, inchizi ochii, si speri sa ajungi cu bine acasa. Nu ii spui nimic, niciodata ! Si in nici un caz nu ii reprosezi nimic ! Defapt, cat timp ea se afla la volan nu spui nimic. Sfaturile i le dai doar cand NU se afla la volan, si le spui ca si niste sfaturi de ordin general, spre exemplu spui: "condusul subturat nu e bun pentru motor, nu e bine sa scada turometrul sub 2000 rpm" si NU "sa nu mai mergi cu 40 la ora in viteza a 5-a ca omori motorul".
Daca plezneste masina... asta e... se intampla si la noi, prefaceti-va ca este un lucru aproape bun ca a pleznit-o (gen: "oricum vroiam sa ii vopsesc bara fata"). Si totul e sa aveti multa rabdare.
drabisan
Uite cit bine face berea unui om! Sfaturile sint absolut partinitoare!
Si eu intentionez sa aplic aceiasi procedura, doar sa-ti schimbe permisul, ca sintem casatoriti de 4 ani si tot pe numele vechi il are. Dar nu are nici o dorinta smile.gif
NGZ
Halba, daca citeste nevasta-mea ce-ai scris am incurcat-o.
air_wolf
Halba, asta imi aduce aminte de prima experienta a sotiei, cu toyota pe coclauri..."da-te jos ca ne omori!!!! au masinuta mea, lasa dracului acceleratia, beleste ochii la gropi, bgp, da-te jos ca ai rupt-o...". doar 25m...
pai pina ajungeam eu sa ma exprim astfel incit sa nu se simta lezata, ajungeam la 100m fara arcuri, fara amortizoare, fara tampoane motor/cutie si probbil si cu puntea fata prin baia de ulei.
RUE
ma, nevasta mea nu a avut pile in 2005 si a luat extrem de usor permisul.. orasul vreau sa zic.
eu nu ii dadeam examenul.. cred ca a condus o linie dreapta, a schimbat 3-4 trepte si gata.
am facut si eu pe bunul... 2005-2006 toamna cand aveam dacia veche si mi se rupea. a jenat pe la spate si un autobuz in oras.
in experienta cu loganul nu e deloc constanta: atentie, sincronizare, turatie, dorinta de a nu face aceleasi greseli, se precipita aiurea cu urmarile de rigoare.
daca as avea bani as lua masina lui azazel. am ratat un kadet automatic de la un amic. era o masina buna pt ea.
cand beau ma mai salveaza dar imi iese berea aia pe ochi uneori.
vali44
Mai baieti , din ce citesc voi sunteti misogini ... 36182451.gif ... ce ma faceam eu daca gandeam ca voi ? Pai voi stiti ce inseamna sa-ti dai viata pe mana unui incepator intr-un avion de vanatoare care vine la aterizare cu 360-340 kmh si atinge pista cu 300-290 kmh ???
Sotia mea are permis din 2002 , obtinut pe bune la sala si apoi in linie dreapta ... tongue.gif ... mi-au trebuit 2 ani ca sa o invat , cu calm 39110506.gif , cum sa conduca ... in primul rand vreau sa va spun ca in primele drumuri nu puteai sa-i introduci un cui in fund , asa de incordata era 36182451.gif !!! apoi am inceput sa-i spun pe un ton neutru si cu tonalitate egala ce greseste ... dar dupa ce gresea ... 39110506.gif ... am starns si eu din fund ... woot.gif ...
Daca chinuie ambreiajul , faceti apel la zgarcenia tipic feminina si spuneti-i cat costa acesta ... daca intra in depasiri riscante aratati-i crucile de pe sant ... daca da in gropi , intrebati-o daca o doare ceva ... dar acum serios - vorbiti cu ea atunci cand conduceti voi si explicati orice manevra ... ele sunt ca niste clone !!! 36182451.gif ...
Hai ca poate ma prinde ce scriu si ... banned.gif ...
ozz86651
Mie mi-e clar ca bietele femei conduc prost din cauza voastra nu a lor. Eu cunosc o groaza de femei care conduc, si conduc cit se poate de decent. Numai ca TREBUIE LASATE! Cu un zbierator linga ele, pai ma mir ca nu se intoarce sa va dea una la mufa... eu m-as timpi sa am unul ca voi linga mine.

Nevasta-mea vrind nevrind conduce ceva. Singura ei problema smile.gif e ca se rataceste, de cite ori se duce singura undeva (si se duce frate, de la Los Angeles la New York, de la Las Vegas la Boston) imi suna telefonul ca nu stie unde e, ca a ratat un exit sau ca e un drum in lucru sau ceva si acum trebuie sa-i spun eu ce si cum. Numai ca nu-s mereu in fata calculatorului.
Pina la urma sper sa se repare si asta, mi-am calcat pe principii si i-am luat acu 2 zile un GPS... are si informatii de trafic, poate sa evite aglomeratia.
pista
Ar fi interesant sa vedem timpii obtinuti de nevestele noastre pe Euroring ! teehee.gif
vali44
QUOTE (pista @ Nov 1 2009, 10:52 AM) *
Ar fi interesant sa vedem timpii obtinuti de nevestele noastre pe Euroring ! teehee.gif


Fii sigur ca vom porni cronometrul mult mai tarziu ... tongue.gif ... eu nu stiu sa gatesc 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif !!!!!!
Baby Blues
cei care au scris pe aicci ca nevestele trebuie lasate in pace candf conduc , cred ca au neveste care conduc foarte bine si nu stiu ce inseamna sa intri in intesectie fara prioritate cu 50 la ora, sau sa depasesti cu 80 la ora cu a 5-a dupa care la mijlocul tir-ului sa schimbi a 6-a cu masina ce vine din fata? In sfarsit , in urma razboiului in care nevasta-mea s-a predat ( nu mai conduce) m-am ales cu butonul de la potentiometru rupt. Asta domle, cine are talent , are, cine nu sta pe margine. Din pacate la barbati nu e asa, toti sunt smei. Am prieteni carora le explic de m-am saturat sa nu mai schimbe treapta de viteza in depasire, sa nu mai intre in curbe, intersectii cu masina aflata pe liber, sa nu mai franeze in curbe, etc, dar n-am cu cine vorbi. Mai nou am prieten care are un VW5, diesel cu un motor de 2.0 - 140 de cp, care merge destul de binisor(motorul) si vazand baiatul ca motorul trage, schimba treptele la 2000 de turatii, asa incat ajunge cu a 6-a pe la 80-90. I-am exxplicat de zece ori pana acum ca motorul diesel trebie turat putin, i-am dat si considerentele dar tot degeaba. A ajuns sa plece cu o tromba de fum dupa el si se mira de teraba asta.
HalbaSus
E adevarat ca nevasta-mea nu a facut greseli "periculoase" (gen intrat in intersectii fara prioritate cu 50 la ora), asta pentru ca in primele saptamani de condus nu cred ca a atins aceasta fabula viteza (50 km/h)... 80 a ajuns muuuult mai tarziu... in primele luni a avut 2 tamponari (prima in parcare, foarte foarte usoara) a doua nici macar nu era vina ei... Dar dupa a doua tamponare s-a lasat de condus timp de vreo 6 luni... a durat mult pana a condus din nou, iar "curba de invatare" a fost extrem de lina. In primele 6 luni nu a condus decat in oras... si foarte incet... dupa 6 luni am aplicat strategia cu berile pentru a o obliga sa conduca si extraurban... si a facut-o... foarte foarte foarte incet... dar cu timpul a ajuns un sofer bun si in afara de o prudenta exagerata in depasiri nu am ce sa-i reprosez.
mike.omega
QUOTE (pista @ Nov 1 2009, 10:52 AM) *
Ar fi interesant sa vedem timpii obtinuti de nevestele noastre pe Euroring ! teehee.gif

Asa am zis eu ultima oara cand am fost la karting si au venit si 2 colege de-ale mele. Una dintre ele ne-a facut de rusine rau de tot! dry.gif
HalbaSus
Cred ca la urmatoarea iesire (daca o facem fara aia mica) o bag si pe nevasta-mea cateva ture... estimez un timp de sub 2 minute thumbsup.gif
mihaimilk


cod
Eu am avut noroc aici. Sotia mea si-a dorit sa conduca si din cauza asta a avut o curba foarte normala de invatare. Acum are vre-o 25k Km incluzand 2.5 ani de Bucuresti si multe drumuri prin tara si afara.

Singurul lucru care nu-mi place este ca e cam bagacioasa in trafic.
air_wolf
sint femei care conduc, femei care conduc bine si femei carora le-as incredinta masina mea. din ultima categorie am doar 2, care la orice ora ar primi cheile masinii. ia ghiciti, sotia se afla intre ele?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.