Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema accelerare Primera P12
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Nissan
cxyra
Am un Nissan Primera combi din 2002, motor yd22 2.2 di, 93kw. Problema se manifesta in felul urmator: cand accelerez intre 2000 si 3000 de ture se simte ca si cand nu mai are putere, in sensul ca cateodata am pedala aproape de podea (se intampla numai in treapta a 4-a si a 5-a) si ramane la 2500, intre 2500 si 3000, 3000 si ceva si abia dupa ce decelerez si accelerez de cateva ori se tureaza peste acele turatii dar greu sau cateodata isi revine. Se intampla ca ieri la dus spre Bucuresti sa imi mearga fara nici o problema (singura data de cand a aparut problema de martea trecuta) si la intoarcere sa mearga cum am descris mai sus. Daca accelerez constant se simte ca ramane fara putere dar in socuri mici si pot schimba si la 4000 ture cu a 4-a, sau daca incerc sa accelerez brusc (ex cu a 3-a sau a 4-a, la 2000 ture sau peste 2000) zici ca se infunda dar cateodata accelereaza perfect chiar daca am bruscat.
Am fost astazi la mecanic, i-am descris problema, am mers cu el sa conduca masina cu testerul pus sa vada cum se manifesta si mi-a zis ca s-ar putea sa fie sezorul de boost de pe admisie defect sau infundat. Pe tester nu a dat nici o eroare, mi-a verificat si EGR-ul cu testerul si nu are nimic. A curatat senzorul si dupa a gasit o supapa care nu mai facea vid de pe solenoidul care controleaza turbo (am pus poze cu cele 2) . Nu a avut alta supapa si mi-a pus o teava mica de plastic pana gasesc alta supapa. Treaba e ca merge mai bine cu aceasa teava cu toate ca se mai intrerupe, dar nu sunt convins ca este de la acea supapa. Azi o sa ma duc la dezmembrari sa i-au de la un Nissan ca al meu acea supapa + solenidul ca rezerva si revin cu detalii dupa ce o probez (asta in cazul in care zice ca o mai are masina ) ).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. I sa mai intamplat cuiva asa ceva ? si daca da cum a rezolvat problema ?
2. Se poate pune alta supapa de la alt tip de masina ? (Exclus Dacie, am incerca si se aude un carait la pornire 5 sec si dupa ce i-au piciorul de pe acceleratie, posibil sa se auda solenoidul. Am incercat-o in ambele sensuri si degeaba).
3. Mai stiti si altceva ce ar putea determina astfel de comportament ?
cxyra
Poza cu solenoidu.
cxyra
Am fost azi la dezmembrari si am luat supapa de pe un Nissan exact ca al meu. Am montat-o exact cum era si a mers ceva mai bine dar nu exagerat. Am mers pe A3 si am schimbat cat mai sus ( nu mai mult de 4000 rpm cu a 4 - a si 4300 - 4500 rpm cu a 5- a) crezand ca poate este infundat acel solenoid s-au orice altceva dar degeaba ( mai mult de 182 km/h nu a vrut sa urce ). Dupa ceva mers pe autostrada am oprit si am scos borna - de la baterie ca sa resetez ECU TIMP DE 10 sec si dupa asta a mers mult mai bine dar tot se simtea o usoara intrerupere.
Sincer nu stiu care ar mai putea fii cauza alta decat solenoidu pe care este instalata supapa.
Acest solenoid se poate repara sau curata ?
cxyra
Chiar nu stie nimeni ?
Titi1988
incearca aici http://www.nissanforum.ro/
cxyra
Pe acel forum am postat prima oara si nu a raspuns nimeni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.