Help - Search - Members - Calendar
Full Version: masina unui prieten strain in ro
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
tica35974
Autoturismul e proprietatea unui cetatean strain,cu numere de afara.
Poate circula un cetatean roman cu aceasta masina ,printr-o procura sau altceva, atat timp cat proprietarul nu este in ro?
Sau cat timp o pot eu folosi si cu ce acte?
Mersi voua.
G e o r g e
daca nu e inmatriculata in RO poti sa circuli cu ea o perioada de 30 de zile , timp dupa care trebuie sa faci o iesire urmata de o intrare in tara .
Zsolt28851
Daca ai un act notarial prin care proprietarul t imputerniceste sa folosesti masina, atunci poti pe timp nelimitat. Dupa cum stiu eu. Vei mai gasi un topic in care se discuta despre exact aceasta problema. Din pacate nu stiu exact care este. Da un search.
madalina
Exista in financiar cel putin 2 topicuri pe aceasta tema: regimul masinilor inmatriculate in afara si inca unul cu titlu asemanator.
James Kilowatt
Dar daca masina e a mea si are numere straine? Eu stiam ca perioada e de 90 zile, nu de 30... Unde se pot gasi mai multe detalii?
Daca la fiecare 90 sau 30 zile ies si intru in Republica Moldova pentru cateva minute este OK? Si de unde stie politia cand am intrat ultima oara cu ea in tara? Sunt obligat sa am pasaportul cu mine?
liviu8
eu stiu ca poti circula timp de un an atata timp cat ai o procura de la proprietar.Iar in anul urmator trebuie obtinuta o noua procura.Am avut de cand la un moment dat sa fac acest lucru insa n-am avut incredere in cetateanul strain.Eu voiam sa o cumpar(era o broscuta ce arata f bine) insa nu o puteam inmatricula si de aceea m-am gandit la aceasta posibilitate.
Bafta! :bounce:
Watcher
QUOTE(MR28673)
Unde se pot gasi mai multe detalii?


Sunt convis ca in Decret sau Regulament. Am impresia ca se gasesc pe site-ul POLITIEI ca PDFuri ca sa nu cauti cartile...

EDIT:
Legea 195
Regulamentul
Andrei Suzuki
Daca masina e pe numele tau si are numere straine poti circula ce ea in Ro pe o perioada nelimitata.Daca masina nu e pe numele tau iti trebuie o imputernicire sau ceva de genu asta si bineinteles toate actele masinii.
James Kilowatt
Deci imi pot aduce spanul de afara si nu am probleme cu el? Il las cu numere straine si gata? Beton :albino:
madalina
1) Persoanele care domiciliaza sau îsi stabilesc domiciliul ori resedinta în România si detin autovehicule ori remorci înmatriculate în alte state sunt obligate ca în termen de 90 de zile sa le înmatriculeze în circulatie în România.
(2) Termenul prevazut la alin. (1) se calculeaza:
a) de la data intrarii în tara a autovehiculului ori remorcii, pentru persoanele care domiciliaza sau care au resedinta în România;
cool.gif de la data stabilirii domiciliului ori resedintei, pentru persoanele care îsi stabilesc domiciliul ori resedinta în România.
(3) Pentru cetatenii straini ai statelor cu care România a încheiat întelegeri bilaterale termenul prevazut la alin. (1) se poate prelungi în conditiile stabilite în aceste întelegeri.

Art 15 din Legea 195
James Kilowatt
Si pentru cetatenii straini sau romani care domiciliaza afara?
Ediz33425
Salut!

In 1997-1998,cu statutul de cetatean roman stabilit in strainatate(Istanbul)+cetatean strain (dubla cetatenie) am detinut in tara un VW Golf II GTD,an fab. 1988,inmatriculat in Belgia.Dupa o perioada asa de lunga (1997-2004) cu siguranta s-au schimbat multe in legislatie,dar pot sa va spun ca in aceea perioada m-au exasperat controalele politiei.Eram oprit saptamanal,daca nu chiar de cateva ori pentru controlul actelor.La prezentarea actelor(acte masina straina+procura+pasaport) nu apareau probleme,adevarata problema fiind cartea verde(asigurarea intl.) a masinii ce expirase de curand,fiind nevoit sa achit lunar,daca nu ma insel,50 USD.(intr-un an banii dati pe asigurare ar fi ajuns cat jumatate din suma data pe masina).Am scapat de aceasta situatie prin inmatricularea masinii in Ro.

MR28673,referitor la intrebarea ta as putea sa dau un raspuns catre sfarsitul lunii in curs/inceputul lunii decembrie.Am o ruda (cu dubla cetatenie),care si-a luat propria masina la Bucuresti.Stiu ca si-a facut aici(in Istanbul)asigurare intl. pe un an.Sper sa revin cu raspunsul in timp util.

Numai bine!
liviu8
E ceva ce am uitat.Sigur ai nevoie si de cartea verde.Cred ca se poate face la orice casa de asigurari auto,insa sigur biroul de asigurari central pentru Cartea verde este undeva pe Stefan cel Mare,pe langa magazinul cu masini Toyota.Inca ceva,e f scumpa aceasta asigurare.
f1anatic
Parintzii mei se gindeau sa aduca o masina din State si sa o aiba acolo cind merg in vacantza sau cu business. Apoi i-am convins ca nu e nevoie...eventual sa o cumpere acolo si prin procura, sa il lase pe un Unchi sa o calareasca. Apoi i-am convins ca mai bine inchiriaza o masina sau platesc pe cite o ruda sa-i transporte.

Imi inchipui ca daca vin cu o masina inmatriculata in Illinois-USA acolo...nu rezista pe strada mai mult de o noapte fara sa fie vandalizata. Si probabil oprit de politzie extrem de des.
James Kilowatt
Insa si daca iei amenzi se pot sterge cu ele... pentru ca nu au cum sa te oblige sa le plastesti daca ai permis si numere straine. STiu multi care au facut asa. Avantaje si dezavantaje....
f1anatic
Vezi tu, in Romania nu au ce sa-mi faca...dar am luat amenda in Canada pe care a trebuit sa o platesc. Si asta vara mi-a venit nota de plata pentru taxa de autostrada de la Toronto. Pe de alta parte, am o smecherie pe masina care ma lasa sa trec fara sa incetinesc si sau sa platesc taxele de autostrada aici in IL (ma taxeaza automat prin cartea de credit). O am de vreo 2 luni, am utilizat-o copios dar nu indica nici o activitate...si nici bani nu m-au taxat. Pina intr-o zi cind s-or prinde...Oricum, amenda nu au cum sa-mi dea pt ca am echipament vindut de ei...dar ma pot face sa platesc o suma indecenta (reprezentind taxe legitime de drum) peste stiu eu...citeva luni ? ani poate ? Categoric...asa ca...avantaj sau dezavantaj ? Ma duc si inlocuiesc piesa cu una care merge...sau merg pe burta ?
xanaxer
увле244.8знакCHAPРодоTrueMichСодеSandМакаSonyцветTescColuFlamRocoLouiFondBestNothJoseСемелегиПрÑжFran
СтроKarlMaybÑертЗолоAlisБалаÑертLibeКрыл(196ÑертCaudXaviMihaИллюУинлWindИллюWindDomaMaxPредаДемиLisa
JuliКитаZorrКротWarhBecoСодеCarlÑертChilstarMagiÑтихЕвроПалаJudiRogeXVIIПушкXboxWindBonjDrWeрежиPanz
JochWindPrakSalsPetewwwnPapeSoftRVKV600mОкорФилиAgatКочематрOnlyОбатArtsБабименÑзадаÐовирежиТараМонт
DataJeanExtrNewbPeteBlueRobeSTALMounClinWindРадиPrinРазмBonuKomePRYMорнаSilvлакоПроиNodoПроичелоWind
Bria31-0Seal9044рабоMicrплаÑ9090HelierotПатрÑтраGeneÐртикартупакЮкаефигумеÑÑÑинтWindWindÑзыккраÑMoul
BOSCCalvRoyaCultRichÑзыкВаÑиЕвгеFeelStafМельÑлужЛитРЗихрИгнаЛапиФедоПоÑÑФормOnceÑтихYevgÐВГоОглоСеме
ПетрГофм(голDelmКочукухнWindПороWindOtfrStarавтоМихлТопоДавыСпаÑФедиавто(ÐфаконкSuthШмагКопычемпнеза
текÑФормразнsingСергSilvSilvSilvЖориWindÐмриавтоÐртиLoveGwarредаДереБалыФролИванtuchkasхудоЛьво
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.