Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ALCAR H51: problema cu inchiderea automata
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
CZY
Salut, am pus o alarma ALCAR H51 pe o masina Kia Rio cu inchidere centralizata. Am vrut sa activeze inchiderea usilor la pornire si deschiderea lor la oprirea motorului. Chestia e ca la pornirea motorului, alarma inchide-deschide-inchide usa exact in aceasta ordine.
La acelasi service am pus un Eaglemaster CL 5100T pe un Ford Mondeo I cu inchidere centralizata si...surpriza! Alarma mai ieftina inchide si deschide normal usile la pornirea respectiv oprirea motorului.
Stie cineva care este buba? Nu-mi vine sa cred ca o alarma la un pret aproape dublu poate fi mai proasta decat ruda ei mai saraca. Sigur e o setare, o chichita de montaj, ceva... Orice opinie va fi apreciata, multumesc anticipat!
Andrei Suzuki
Cel mai bine sa te duci la cei care au pus alarme si sa ii iei la intrebari.Sigur trebuie sa fie o greseala de montaj.
CZY
cei de la service mi-au remontat alarma. am pierdut o zi intreaga pazindu-i in service :evil: Dupa o zi de stat in frig, alarma intra din prima, fara prealarma iar din spate poti sa rupi bucati din masina ca nu se declanseaza senzorul de soc! Daca apuc de manerul usii numarul 5, pot sa ridic masina de coor ca nu se declanseaza senzorul de soc sau perimetru. Daca in schimb ii dau o palmuta la usa soferului imi intra alarma direct. Banuiesc ca trebuie sa schimb service-ul. :evil:


p.s. s-a rezolvat in schimb treaba cu usile la pornire. Era in instructiunile de montaj :bounce: Dar cu pretul am ajuns undeva ...ca mai bine puneam viper sau black widow :blackeye:
CZY
Dupa inca o jumatate de zi in service si doi senzori antisoc schimbati:

CONCLUZIE

Alcar este alt exemplu nefericit al (calitatii) marfii made in Ro. Senzorul de soc nu se poate regla, pur si simplu nu vrea sa dea prealarma iar dat la minim porneste direct alarma totala. La socuri destul de mari in partea posterioara a masinii senzorul doarme in cizme, in schimb va fi declansat si de o pisica la rotile din fata. A mai necesitat instalarea a 4 relee ceea ce ma indreptateste sa spun ca ROEL (n.n producatorul, www.roel.ro) vinde un produs incomplet.
Fiind "cea mai buna" din seria de produse Alcar, alarma isi propune mai multe decat poate rezolva. Senzorii volumetrici functioneaza ok, dar nu bat pana la tetierele scaunelor din spate, daca aveti haion si senzorul de soc functioneaza precum am spus mai sus, masina este vulnerabila la efractie din spate.
Senzorul de perimetru: nu are vlaga, indiferent de setari si pozitie (intre scaunele din fata, orientat spre spate) nu reuseste sa acopere cu perimetrul exterior si posteriorul masinii. La oglinzi si usile din fata merge ok.
Dupa atatea erori si comportament impredictibil am renuntat sa mai montez si modulul car-jack :blackeye:

Avand in vedere ca alarma ALCAR H51 costa in configuratia de baza undeva intre 85-100 euro si senzorii volumetrici, senzorul de perimetru si pagerul costa fiecare undeva intre 1 si 2.5 milioane de lei, doritorii ar face mai bine sa se orienteze catre alarme ale unor producatori de renume.


NU recomand achizitionarea acestui produs!


P.S. am trimis staff-ului ROEL un link catre forum, sa vedem cum rezista testului occidental: vor ridica manusa aici pe forum sau vor tacea in pur stil balcanic?
CZY
Mail primit de la ROEL:

"Pentru ca avem un respect deosebit fata de clientii nostrii va rog sa contactati direct firma la adresa de mai jos si va asiguram reinstalarea GRATUITA a sistemului in parametrii specificati de producator."


din cate explica ei se pare ca instalarea defectuoasa este problema. pentru ca, asa cum afirma ei:

"Pentru informarea dumneavoastra trebuie spus ca acest produs se vinde de peste 7 ani si nu am auzit de nemultumiri referitoare la functiile declarate de producator. Cred ca trebuie verificata instalarea pe masina a alarmei."


E grozav de vazut ca firmele de la noi au ajuns -cum necum- sa treaca testul occidental si sa bage clientii in seama si dupa ce au scos banii din buzunar smile.gif Din acest punct de vedere jos palaria ROEL, eu nu ma asteptam la nici un raspuns si poate de aici tonul virulent al mesajului initial.
CZY
Pentru ca asa-i frumos si asa se cade:

Am profitat de invitatia celor de la ROEL si am ajuns azi cu masina. Ce bine ar fi fost sa fi stiut din timp ca au si montaj de alarme :roll:
Nu numai ca mi-au aratat exact care era buba cu instalatia (si era instalata cu picioarele) dar au insistat sa remedieze problema fara costuri suplimentare. In linii mari, haionul nu era legat la alarma, senzorii nu se puteau dezactiva din telecomanda (ca doar nu o sa activezi senzor de perimetru ziua in mijlocul orasului) firele erau intr-o debandada ce friza logica, antena alarmei nici nu fusese desfacuta. In cel mai bun caz riscam sa ard unitatea centrala (4 milioane paguba pe putin) in cel mai rau caz riscam un incendiu in masina. Cu atat mai greu de explicat cu cat ROEL se pare ca instruieste gratis persoanele desemnate de fiecare service in parte.
Acum merge si perimetrul, si senzorul de soc (fara alte relee laugh.gif ), parca am o alarma nou-nouta :cheers:
Bravo ROEL, pentru cateva ore m-am simtit ca in Germania (nu au uitat nici cafeaua de rigoare)!

E datoria mea sa modific atentionarea de mai sus:

ATENTIE unde montati alarma! Un produs bun n-are valoare daca e instalat prost!

p.s. - in fata mea isi monta aceeasi alarma (ALCAR H51) un Audi A4 :colors:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.