Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Achizitionare masina SH - help needed!
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Razzzvanel
Salutare tuturor! Tocmai m-am inregistrat pe forum si am incercat sa caut post-uri relevante in ceea ce m-ar privi. Totusi, imi e cam imposibil dat fiind faptul ca situatia mea e una speciala, avand in vedere range-ul urias de masini din care incerc sa ma decid. Va rog sa-mi acordati circumstante atenuante daca nu am postat in sectiunea aferenta. That being said, here we go: dispun de ~8000 (cu un mic stretch, chiar 8300) si vreau sa-mi cumpar prima mea masina. Mentionez ca nici permis nu am momentan, abia luni dau traseul (26 sala in 2:53 min biggrin.gif), deci experienta pretty much 0.

Asadar, "aventura" a-nceput acum vreo luna si jumatate, cand am aflat ca o sa beneficiez de suma aceasta de bani pentru a achizitiona o masina si, evident, m-am inscris imediat la scoala de soferi. Nu am fost niciodata un impatimit al domeniului, dar avand in planuri cumpararea masinii, am inceput sa ma documentez si sa fac cunostinta si cu alte modele de masini decat Passat (traiam cumva c-o idee preconceputa ca asta va fi prima mea masina, vazand-o ca e atat de populara am crezut ca e rezonabila ca pret si toata lumea si-o permite). In decursul acestei perioade m-am hotarat si razgandit de nenumarate ori, incat nici macar nu mai tin minte fiecare masina pe care, la un moment dat, eram sigur c-o voi lua. Bugetul initial fiind mai mic, cred c-am inceput cu 307, C4, Lacetti, apoi, marindu-se, am inceput sa consider 407, 308, Cee'd, i30, Mazda 3. Ulterior, am descoperit Leon-u' si-a fost dragoste la prima vedere (how could it not be?!). Apoi, evident, am dat de Megane 3, al carui design mi-a placut si mai mult. Si asa, pentru o perioada, am oscilat intre modelele astea 2, dupa care mi s-a spus ca mi-ar sta bine intr-un Focus (masina pe care o cunosteam) si dai si cauta. Totu' bine si frumos, lucrurile pareau ca se aseaza si Focus-ul e ca si cumparat. Am gasit cateva modele Titanium extraordinare, cu foarte multe dotari, dar care, din pacate - sau din fericire?! -, s-au vandut intre timp. Am inceput sa ma uit si la Golf-uri (desi, initial, eram foarte pornit impotriva modelului, fiind foarte comun si neimpresionandu-ma estetic). Agonia a continuat cu revenirea la vechea-mi iubire, Passat, si am dat si de Saab 9-3.

Asadar, m-ar interesa cu preponderenta un hatchback sau o berlina. Poate suna shallow, dar as vrea sa existe posibilitatea unui interior deosebil, sa nu fie dull. De aia, la toate modelele pe care le-am urmarit, m-am uitat in special la o navigatie mare, la o tapiserie de piele alba, bej, chiar si neagra, la o insertie de mahon etc. Ceva care sa impresioneze placut ochiul. Din pacate, hatch-urile nu prea au asa ceva (cu exceptia Focus-urilor la care am mai gasit, dar s-au dat...). Altfel, era clar ce masina cumparam - Leon. Dar mi se pare ingrozitor interiorul. Ce-i drept, vorbesc doar din poze referitor la toate masinile. Intentionez sa-mi rezerv vreo 2 week-end-uri dupa ce iau permisu' sa merg sa testez niste masini IRL, dar, suprinzator, nu prea gasesc nimic decent in Tm. Cel putin pe autovit, unde de departe e cea mai variata oferta, tot ce-am gasit din modelele anterior mentionate au fost din Bucuresti, Cluj, Pitesti, Targoviste si Zalau si cateva alte cazuri izolate, dar in mare, astea-s orasele de baza.

Ca sa sintetizez nuvela-mi teribil de lunga, situatia se prezinta astfel: bugetu' e in jur de 8000-8200euro, care sa includa si taxa de inmatriculare. Totodata, as aprecia niste referinte cu privire la tarifele pentru RCA/Casco la motoare de 1.9-2cmc (motor mai mare nu doresc). Sa-mi apreciez obiectiv distanta parcursa anual imi e cam greu, nemaiavand masina. Banuiesc ca in jur de 15-20k, mi-e greu sa cred ca mai mult. Se subintelege ca vreau ca masina sa fie cat mai recenta (cel putin 2005) si cu un numar de km rezonabil (pentru marca respectiva). Consumul nu e deosebit de important. Ar fi ideal sa nu depaseasca 10-11% urban si 7-8% extra, dar daca nu se poate, nu e chiar o tragedie. De asemenea, intentionez sa nu tin masina mai mult de 2-3 ani (sper eu), deci o valoare de revanzare buna nu e de neglijat. Daca am omis unele detalii, va rog sa-mi spuneti si le voi include in post-urile urmatoare. Si ca sa va faceti o imagine a ceea ce urmaresc, va las si niste link-uri:
http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C25599142.html
http://www.autovit.ro/saab-9-3-C25600572.html
http://www.autovit.ro/seat-leon-C25563943.html
http://www.autovit.ro/ford-focus-C24919197.html
http://www.autovit.ro/volkswagen-golf-C25423144.html
http://www.autovit.ro/chevrolet-epica-C25476736.html (nici asa ceva nu m-ar deranja biggrin.gif)

Imi cer scuze pentru post-ul inuman de lung si va multumesc anticipat pentru feedback.
Cu respect,
Razvan
RUE
passatul e extrem de curat in poze, e gen de bisnitar de masini. de fapt pe autovit cam majoritatea sunt bisnitari.
ciudat ca e fabricat in 2006 si prima inmatriculare in 2005... mai e si de ala prost. bine ca nu scrie Klima si schidebach sau chilometrii ;-)
navigatia aia 2005 la passat e degeaba, e inutila in romania ca nu merge si doar ecranul frumos pt radio e util.
epica e faina, nu are toata lumea si chevroleturile sunt robuste.
saabul e si el in carti. imi plac ambele ca si eu sunt fan de interior deschis la culoare.

asteptam sa o iei si sa facem o intalnire a timisorenilor... vezi ca e un topic dedicat intalnirilor noastre.
bafta la oras!
Titi1988
Dupa cum zice lumea ca sunt actionar la seat... Eu tot leon recomand tuturor persoanelor tinere si incepatoare, cu un motor de 1.8 tsi sau 2.0 tdi ( depinde de numarul de km parcursi si de preferinte) PS conduc leon 2.0 tdi foarte des deci ma poti intreba orice.
Parerea mea este sa stai departe de masini gen bmw audi la suma de 8 k euro pentru ca iti complici existenta. Cand apuc la un calculator o sa scriu mai mult.
HalbaSus
Eu as cauta un Kia Cee'd sau Hyundai I30 aflate inca in garantie (au garantie 5 ani, deci daca iei unul de 3 ani iti mai raman 2 ani de garantie).
Ahh... si fiind prima ta masina eu m-as feri de berline mari (Passat/A6/Saab 9.3/Vectra/etc). In primul rand nu cred ca ai nevoie de asa mult spatiu (banuiesc ca nu esti pe cale de a-ti intemeia o familie) iar in al doilea rand un incepator se descurca mai bine cu o masina mai mica.
Titi1988
http://www.masini.ro/forum/content/Versus/...t-prietena-mea/

Topicul asta o sa-ti raspunda la 90% dintre intrebari si o sa inveti foarteeee multe chestii folositoare!!! Spor la citit si hai cu intrebari dupa aia.
Razzzvanel
In primul rand, multumesc pentru raspunsurile prompte!

@RUE: navigatia n-as folosi-o pentru scopul pentru care-a fost proiectata, doar ca da un iz aparte, interesant bordului. Sigur e bisnitar, ma gandesc ca toti care enumera caracteristicile masinii cu atata patos, in caps, sunt. Referitor la neconcordanta intre data inmatricularii si anul de fabricatie, am vazut la destule modele asta, in sensu' ca daca au fost inmatriculata in a doua jumatate a anului, la fabricatie trec urmatorul an.

@navajo: am specificat ca nu vreau motor peste 2l, cu atat mai putin Audi, BMW, Mercedes care, la pretu' asta, nu pot fi decat epave.

@Titi1988: am citit thread-u', doamne fereste sa stau si eu atat pana-mi cumpar biggrin.gif! Si eu inclin spre un Leon, desi urasc interiorul, dar nu gasesc decat motorizari 1.6 benzina sau 1.9-2 diesel. E ceva in neregula cu cel de 1.6? Consuma mult? La cele de 1.9-2 e taxa de mediu enorma, peste 1k euro...

@HalbaSus: am stat si am contemplat putin asupra situatiei si la o concluzie asemanatoare am ajuns si eu: nu prea are rost sa ma arunc asupra unei berline mari, in primu' rand datorita faptului ca-s incepator si imi voi ingreuna viata, iar in al doilea rand pentru ca la banii astia e cam intinsa coarda si am sanse sa fac niste drumuri degeaba pe la Bucuresti/Pitesti/Cluj. Cred c-o sa raman la un hatch, probabil Leon/Focus. La Cee'd si i30 nu ma prea atrage design-u' din pacate si nici nu prea au dotari. Megane 3 sunt chiar asa proaste?
Razzzvanel
In principiu, asta ar fi masina pe care as lua-o: http://www.autovit.ro/renault-megane-C25636390.html
Astept sa-mi elibereze permisu' si-am taiat-o dupa ea la Pitesti (asta daca nu se vinde intre timp ;s). As aprecia cateva pareri despre masina. Mersi!
James Kilowatt
85kkm in doi ani inseamna ca a fost alergata, nu gluma. Masina de firma? In principiu nu-i neaparat rau, insa pe firma e posibil ca soferilor care au fugarit-o sa nu-i fi pasat de ea...
AlexTM
Pai nu merita, mai pui un pic si-ti iei noua. C4 nou gasesti si in jurul a 10000.

PS: Permisul nu se elibereaza tot la Pitesti, nu?
solmar
Verifica si istoricul masinii, e posibil sa fi fost lovita. Firmele nu schimba masinile ca pe sosete la doi ani, de obicei trag de ele pana la epuizare si apoi le vand. In principiu firmele vand masinile cand incep sa creasca cheltuielile cu reparatiile. Sau le vand angajatilor. Eu am un feeling ca masina asta e teapa, e ca 2-0 la fotbal. O achizitie riscanta. Are 85 k, oricand poate sa cada ceva. Iar la 90k cred ca trebuie sa-i schimbi distributia... Verifica si ce inseamna revizia de 90k.
Razzzvanel
Ma scuzati ca-ntreb, dar cum ati ajuns voi la concluzia ca-i masina de firma? Eu am citit anuntu' de 10 ori si nu vad sa mentioneze aste pe undeva. Masina are 3 ani, nu 2 (Data inmatricularii: 10/2009), deci media anuala e decenta.

@AlexTM: noua, dar cheala. Cu dotarile astea urca cu cateva mii bune peste 10k. Oricum, momentan de suma asta dispun si nu mai pot adauga decat daca mai astept (ceea ce nu intentionez sa fac).

Mersi pentru raspunsuri!
solmar
Ai dreptate cu masina de firma.... Nu stiu de unde ne-a venit. Dar fabricatie 2010, inmatriculare 2009!?
AlexTM
Intr-adevar, e bine dotata masina, abia mai tarziu m-am uitat in detaliu pe anunt: diesel, trapa, parca si navigatie.
Nu-i rau.
DORU
QUOTE (AlexTM @ Aug 22 2012, 08:57 AM) *
PS: Permisul nu se elibereaza tot la Pitesti, nu?


Asta a fost tare biggrin.gif
Titi1988
Cred ca tipul ii samsar.. Mai are de vanzare masini pe net. Mi se pare un pret foarte mic pentru ce dotari are. Si inca o chestie.. Multe persoane mi-au zis sa evit Pitesti si Constanta, eu te sfatuiesc la fel. Mai bin te uiti si la un leon 1.4 tsi 125 cp.
Otto73
Razvane,
Vad ca vrei neaparat sa-ti iei masina cat de repede poti, nu te grabi ca poate iei teapa( mai ale daca cumperi second hand).
Masina este doar un accesoriu care te ajuta sa te deplasezi.
La renault cred ca e vorba de model 2010 fabricatie 2009.
Nu cumpara Saab ca nu se mai fabrica si cu piesele originale vei sta prost.
Seat? In viitorul apropiat si Seatul va fi istorie deoarece VAG se va lepada de aceasta marca (de cand au luat-o doar un an a fost pe profit)
Vad ca vrei neaparat sa-ti cumperi o masina full options............ nimic de zis (si eu sunt la fel)dar fi atent.
Documenteaza-te inainte.
Cat te costa ultimele harti sa le pui pe gps.
Daca-ti place pielea nu vad rostul scaunelor de piele fara racire si incalzire deoarece pielea vara-i calda si iarna-i rece.
Uite-te ce fel de sistem audio are.
Si aici decat sa platesti premium pt. cine stie ce tigai mai bine pui ceva offmarket cu un sound teribil.
Senzori de ploaie? .......................Moft.
Senzori de parcare?....................Necesari pt. un incepator.
Senzori pt. franare de urgenta , altii care iti spun cand parasesti banda etc. vin la un pret mare si nu sunt necesari tot timpul..
Si unde este multa electronica sunt si costuri mari cu service-ul deoarece electronica se strica mai des.
Oricum iti doresc succes.
DORU
QUOTE (Otto73 @ Aug 22 2012, 08:58 PM) *
Nu cumpara Saab ca nu se mai fabrica si cu piesele originale vei sta prost.
[...]
Si unde este multa electronica sunt si costuri mari cu service-ul deoarece electronica se strica mai des.


La prima afirmatie, nu iti impartasesc cu totul pct de vedere thumbsup.gif
Productia de autovehicule s-a sistat, insa cea de piese si service-ul functioneaza in continuare bine mersi, cel putin asa spune comunicatul fabricii.

LA a doua afirmatie iti dau dreptate 100% !
Razzzvanel
Intr-adevar, tipu' e samsar. Toate masinile astea par a fi ale aceleiasi persoane (la unele e clar, coincide si locatia, la altele locatia seamana, dar stilu' de poze de identic):
http://www.autovit.ro/opel-corsa-C25625221.html
http://www.autovit.ro/bmw-525-C25632731.html
http://www.autovit.ro/opel-astra-C25642112.html
http://www.autovit.ro/volkswagen-jetta-C25603470.html
Plus ca am vorbit cu el, parea cam "colorat", ceea ce e pretty much a dealbreaker.

@Titi1988: ti-am mai spus si intr-un comment anterior ca nu gasesc nici un Leon 1.4 TSI, decat 1.6 aspirat sau 2 cu 200CP la FR. In rest, diesel-uri cat cuprinde.

@Otto73: trebuie sa ma grabesc, pe 24 incepe facultatea si trebuie sa o iau pana atunci. Mersi pentru sfaturi!
ian4x4
salut !

ca idee , inainte de a deschide ''GURA '' pe taste ... iti spun ca am avut 5 masini : kadett 91 , vectra 92 , volvo 460 93 ( si acum o mai am ) , isuzu trooper 91 ( 4x4) si toyota hilux 2002 ( cump de noua - 36000 e + vre-o 4 mi bagate in ea ) deci mai am 3

nici sa nu te gandesti la frantuzesti - piese super scumpe si super stricacioase
wv - masina poporului ( volks wagen ) - nu m am dat cu cele mai noi , dar sunt super rigide
si pot sa ti scriu pana maine ...
- SEAT UL DERIVA DIN VW , dar este mai fiabil

singur sfat .... toyota avensis 1, 4 motorina , consum 5 /100 , an cat mai nou cu putinta este super super super ( m am dat cu una a unui cunoscut si la 130km/H nici nu ti dai seama cand ajungi si este super fiabila ( ca orice toyota ) si mai are si un look de" limo" ... limizina

sau al doi lea sfat - suzuky - cat mai noua - au niste motoare ... de te baga n boale ( de ce suzuki - tu un an sau doi , o sa mergi cu viteza rau de tot , prin asta trecem toti , iar BW -este dric pe roti - daca ti iei de prima data

( lasa visele cu bord din piele si alte fitze si aere .... intradevar ESTI TANAR si e foarte greu sa stay cu picioarele pe pamant !!! tine cont ca banii pe care-i dai pe accesorii ... nu se reagasesc doar cand le folosesti )

depinde foarte mult de cum esti la fire , daca esti iute ,ia ti masina cu cap mica daca esti mai moale - ia ti opel - este

ideea este ca pretul patit pe auto sa reflecte fiabilitatea si nu accesoriile, in proportie de peste 70 % , altfel ..... SIGUR O SA REGRETI

f f imp . DUPA CE AI GASIT O MASINA BUNA , verifica nr de tel pe google al vanzatorului , o sa fi uimit cate vei afla ....
masinile din Buc SUNT CELE MAI UZATE - su stau in BUC si merg la trag autovit de cand s-a deschis ....deci urmareste Aradul , Timisoara si zonele de ''SUS '' a le tarii

cel mai bine dai din coate si vezi ce scot la vanzare firmele de leasing ... o sa ai surprize.. surprize

ps . inainte de a cumpara masin a, neaparat sa fi insotit de un mecanic sau PLATESTE TU O INSPECTIE ( chiar si la o reprezentanta ) ptr ca e mai usor sa pierzi 100- 200 lei dar afli o multime de lucruri despre masina , decat sa afli dupa ce ai cump ca este terminata ...

sper sa citetsti de vre-o 4/5 ori si sa iti fixezi niste pasi pe care trebuie sa -i urmaresti

cel mai tare ; CALCULEAZA TI TAXA SI DU TE I GERM , prima data pe mobile.desi vezi ce poti sa ti iei , cu cineva care a mai fost
AlexTM
QUOTE (ian4x4 @ Aug 23 2012, 12:09 PM) *
nici sa nu te gandesti la frantuzesti - piese super scumpe si super stricacioase

sper sa citetsti de vre-o 4/5 ori si sa iti fixezi niste pasi pe care trebuie sa -i urmaresti

Nu de 4/5 (care e mai mic de 1, deci ar insemna sa nu citesti pana la capat nici macar odata) ci de 4-5 ori trebuie sa citesti mesajul ca sa-l poti descifra si intelege.

A, si nu stiu la modul general despre cele frantuzesti, dar am avut Pejo 207 si acum Citroen C4. Fiabile, confortabile, le recomand.


RD-Woo
QUOTE (solmar @ Aug 22 2012, 12:55 PM) *
Dar fabricatie 2010, inmatriculare 2009!?

Sunt des intalnite astfel de situatii.. din cate stiu cele fabricate dupa o anumita luna din an (aug/sept parca) sunt trecute ca fabricatie in anul urmator.
caz concret: marca japoneza (dar fabricata in europa) cumparata in oct. 2009 are trecut anul fabricatiei 2010 in CI/CIV


QUOTE (Titi1988 @ Aug 22 2012, 08:57 PM) *
Mai bin te uiti si la un leon 1.4 tsi 125 cp.

Treaba siguraa.. laugh.gif laugh.gif ai ceva actiuni la marca asta spaniola 36182451.gif
Razzzvanel
http://www.autovit.ro/seat-leon-C25797690.html

Pe-asta am luat-o-n cele din urma. Mersi pentru sfaturi si bafta la condus!
Titi1988
mi se pare un pic prea ieftina masina... si kit FR la motor de 1.9 mi se pare suspect. Posteaza pareri te rog
getodac
@Titi, ce kit FR visezi? ca doar bara din spate seamana... si e ieftina pentru ca e neinmatriculata.

@Razvan, cati km are? cat costa taxa de inmatriculare?

PS. Sa o stapanesti sanatos.
Titi1988
si jantele ce sunt?
Razzzvanel
Intr-adevar, bara din spate si jantele sunt de FR. Masina avea 100500km cand am luat-o. Taxa a fost "doar" 5905 RON.
22nst
Cam putini km, sunt reali?
La 5 ani in DE... are cel putin dublu...
Titi1988
Tot mi se pare prea ieftina masina la acei km. Poat ai avut noroc dar din experienta mea cu masini aduse din afara nu prea exista asa ceva. Acum conteaza sa te tina cat mai mult chiar daca 1 de la sute de mii de km a fost inainte 2 sau chiar 3. Succes si te asteptam la sectiunea totul despre masina mea.
PS cum ai verificat masina? La reprezentanta? Cartea service?
ics20
dar de un ibiza din 2008 ce parere ai? eu zic ca isi merita banutii..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.