Help - Search - Members - Calendar
Full Version: mondeo TDCI 6 vit
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Silviu31014
As dori sa aflu de la cei care au sau au condus Ford Mondeo TDCI 130CP 6 vit cum li se pare cutia de viteze. Am avut ocazia sa conduc o astfel de masina cca 1000Km si nu m-am putut obisnui cu schimbarea vitezelor adica: nu poti schimba sportiv, ambreiajul are cursa f. lunga, cu schimbatorul parca mesteci in mamaliga, trebuie sa accelerezi cand pleci de pe loc, de pornit cu a 2-a nici nu poate fi vorba (desi la cuplul pe care-l are n-ar trebui sa fie probleme). In rest mi s-a parut o masina f. buna de mers pe autostrada.
Sa fie o problema izolata (masina era inchiriata) sau asa sunt toate?
Multumesc!
Dragos-118
Eu am un mondeo de 90 CP si pot sune ca se poate conduce si mai "sportiv". Un 130 CP nu am avut ocazia sa-l "ucid", dar cred ca trebuie sa se miste mai bine.
G e o r g e
se misca bine , trege f bine la turatii joase , si pierde din suflu la turatii mai mari .am alergat unul cu supernova . la plecare de pe loc ma facea , de la 4000rpm in treptele 1,2si3 il ajungeam din urma. :roll:
Alexis35404
Ce ai urmarit cu supernova????????? De unde stii ca acel Ford Mondeo avea 130 cp. Accelaratiile nici nu se compara. Pate cu unul de 90cp Asta-i alta poveste. :evil: :evil: :evil: :evil: Ce motor are dacia ta??? In cat timp ajunge la suta. Eu sunt posesor de un Mondeo 6 vit la 130 cp si trage bine. Am facut o comparatie intre brava 1.4 16v benzina si diferenta este enorma. Nu stiu daca tu duci cu supernova un Brava. Poate. Dar nici un caz un 130cp pe Mondeo. tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif Peace.
G e o r g e
hehehe, cum zici matale , dar dacia mea nu e una normala :roll:

si , DA , nu m-a pierdut deloc in oras laugh.gif laugh.gif laugh.gif

ma pierdea la plecarea de pe loc , de la 3000-5000 rpm la mine , era un moment in care eu puteam mai mult, iar la el nu intra inca turbo 100% in functiune. asa ca eu incetineam , el pleca ca din pusca , intra turbo in actiune, si eu il prindea din urma , destul de deranjant :joker: nu ? :blackeye:
eu fac suta cam in 10.5 si vad ca un 2.0 TDCI 130 6 trepte o face in 9.8 . deci nu e mare diferenta intre cele doua :cheers:
Alexis35404
Maio da ce dacie ai tu? Cati cai ai? Hai ca mai facut curios laugh.gif laugh.gif :cheers: . Dar totusi ce zici duci la o liniuta un Mondeo 130 pt ca nu pre am inteles ce ai scris acolo. :cheers: :cheers: :albino:
G e o r g e
am zis ca in oras m-am tinut dupa unul si ca cu toate insistentele soferului chiar eram pe punctul de al depasi.

momentan am cam 95 cp pe o masina de 950 kg , iar mondeo 130cp pe o masina de 1400kg. hmmmm interesante rapoarte cp/kg
Gabi36586
salutare la amandoi vorbitorii.

Catre cel cu Dacia - nu esti bine informat despre Mondeo . Poate ai o Dacie modificata - este insa doar o ocazie sa-ti demonstrezi calitatile de mecanic - totodata insa este o ocazie sa te faci de ras pa sosea, sa-ti troncane masina la fiecare groapa, sa te pierzi in curbe si sa te sufle orice pala de vant. Ca informatie utila pentru tine, Mondeo se fabrica in 3 modele de caroserie - cu 4 usi, cu 5 usi si break. Cel mai usor este cel cu 4 usi - si are masa proprie 1506 Kg. Deci comparatia pe care ai facut-o tu cu rapoartele CP/ KG nici macar nu e bine documentata. Concluzie finala : lasa-ne !

Catre cel cu Mondeo - stai linistit - nu e nevoie sa demonstrezi nimanui ca esti super tare - ceilalti deja o stiu si nu sunt decat invidiosi ca nu sunt si ei la fel! Concluzie finala: Esti cool !
Echo
Hai Gabi ca ai dat-o cu batu-n balta de la inceput. Nu te pui cu George si a sa DSN. Personal am aceeasi experienta cu TDI-ul meu. Peste 3500 e cam mort. Sorry pt OFF TOPIC
Nazareno Gabrielli
Cum ai calculat puterea masinii? Stiu ca i-ai pus un filtru sport. De unde stii exact cu cat a crescut puterea masinii??


QUOTE(G e o r g e)
am zis ca in oras m-am tinut dupa unul si ca cu toate insistentele soferului chiar eram pe punctul de al depasi.

momentan am cam 95 cp pe o masina de 950 kg , iar mondeo 130cp pe o masina de 1400kg. hmmmm interesante rapoarte cp/kg
G e o r g e
din ghicite si alergari prin oras laugh.gif

daca imi da cineva 100 E ma duc sa-i fac si dyno .
Nazareno Gabrielli
Din ghicite nu ai cum sa-ti dai seama exact.
Douazeci de cai in plus inseamna ceva si nu se obtin usor.
G e o r g e
pai pot sa-ti spun cifrele date de cei de la firma de tuning . vrei sa le auzi ? laugh.gif

filtru 7 cp, chip 15 cp, tobe 12 cp. cam multi cp nu crezi ? laugh.gif
Nazareno Gabrielli
Te-am intrebat pentru ca vreau sa-mi modific un pic masina si sunt interesat sa vad cum calculeaza si altii.

Despre filtru si chip nu vorbesc. Dar la tobe mi se pare cam mult. Depinde mult si motorul.
Oricum ce toba ai pus si cat ti-a luat. Ai schimbat tot circuitul, si pus si serpisori?

Scuze pentru Off Topic. E ultimul
DragosS
12cp nu se castiga din evacuare sub nici o forma!15 cp din chip iarasi sunt foarte mult la un motor aspirat de 15cp.Iar din filtru nu castigi mai nimic!

Eu am un seat cu motor 1,4 75cp si i-am pus evacuare si chip si e undeva sub 85cp.Chipul isi scoate banii doar la motoare turbo,fie ele benzina sau motorina.In rest iti spun cu mana pe inima ca sunt bani aruncati.
G e o r g e
smiley asta ->:lol: <- inseamna ca datele alea sunt o gluma .

dar astea ti le vand cei de la firmele de tuning !!! eu am evacuare completa fara site pe mijloc si diametru marit .nu doar finala !
idea mea era ca cei de la firmele de tuning iti vand gogosi !
DragosS
Evident!Doar trebuie sa vanda si ei ceva! Asa ca iti "garanteaza" ca din orice masina normala poti sa faci un bolid doar schimband un filtru si adaugand un chip!

In fine,ca sa nu fiu complet off-topic pot sa spun ca mondeo tdci de 130cp chiar e o masina bunicica.Eu chiar am vrut sa imi iau una dar au aparut doua variante mai bune.Mondeo Titanium Tdci de 155cp si Vectra 1,9 cdti 150cp. Am ales sa imi iau o vectra mai bine echipata si pentru ca mondeo e totusi un model imbatranit iar anul acesta trebuie sa apara noul model.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.