Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema cu incalzirea apei
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
BDorin
Salut,

Sunt posesorul unui Renault Megane Coupe Sport Way, motor 1,4 16v din 2002.
Recent (de 2 zile) am o problema cu incalzirea apei.

Cand merg pe autostrada, cu o viteza constanta de 120 km/h, apa imi sta normal , la jumatate... imi face racirea 100%.. problema apare cand circul cu ea prin oras.
Cam aproximativ dupa 15 km de cand incep circulatia in oras, incepe sa imi urce apa. imediat cum am observat am tras pe dreapta si ca tot romanu m-am uitat sub capota.. ceea ce am observat si nu mi se pare normal, este faptul ca borcanul era plin de apa si.. cred rugina, ceea ce eu de fiecare data inainte sa plec la drum verific uleiul si apa, si tot timpul era intre MIN-MAX.

Cand am observat borcanul plin, primu gand ! CIULOASA :| dar din putinele mele cunostiinte de mecanica, am verificat si uleil sa vad daca prezinta urme de apa in el, culmea, NU..

I-am facut aerisirea complecta, schimb de ulei, filtru de benzina.. in urma cu 2000 km..

Ce credeti ca ar putea fi :-?

P.S nu am mai circulat cu ea de atunci.. am remorcat-o pana la garaj
Seri
In primul rand vezi daca iti cupleaza ventilatorul. In oras ai mare nevoie de el, pe autostrada nu.
James Kilowatt
Pot fi mai multe cauze:
- Ventilator, sau ceva pe circuitul de comanda (de la termoclupla la sigurante). Se invarte (repede) cand creste temperatura prea tare?
- Termostat. Verifica daca atunci cand ai temperatura prea ridicata, radiatorul e fierbinte peste tot. Daca apa fierbe si radiatorul jos e rece atunci e fie termostatul, fie e ceva infundat.
-EGR (in principiu ar trebui sa arate si un cod de eroare ceva). Incearca o scanare


Faptul ca acul sta unde trebuie nu inseamna ca temperatura e perfecta, acul ala e comandat e ECU si daca temperatura e considerata normala sta acolo chiar daca in realitate e posibil sa fie mai ridicata sau mai scazuta decat cea ideala, sau daca fluctueaza.
BDorin
Ventilatorul merge , se declanseaza, se invarte destul de repede cand nivelu apei urca peste normal incat in maxim 2 min scade cu o liniuta sub jumatate.
Radiatorul e cald cand apa e fierbinte...
la o scanare imi apare un cod .. care are legatura cu senzorul usilor , care pilpaie in timpul mersului din cauza gropilor.


Mariustom
Ar putea fi și pompa de apă. Nu știu cum o poți depista sad.gif
Dacă radiatorul e cald spre fierbinte, atunci termostatul deschide.
Dacă ventilatorul merge, e bine. Apropo, nu ai 2 ventilatoare ?
Să nu cumva să fi avut AC-ul cuplat și să fi văzut pornit ventilatorul de la AC ...
James Kilowatt
Radiatorul trebuie sa fie fierbinte peste tot, si sus si jos, ca daca e fierbinte doar jumatate e infundat sau nu merge bine termostatul
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.