Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cluj-Copenhaga
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
Titi1988
Urmeaza in weekend sa fac acest traseu pentru ca am de montat o casa in Copenhaga. Problema ( defapt nu este o problema.. mia mult o lipsa de informatie) nu stiu pe unde sa o iau, care este cel mai bun traseu, ce sa evit, de unde cumpar vignete pentru tarile prin care o sa trec, etc. am mai fost pana in Franta si nu am avut probleme cu GPS-ul si ma bazez din nou pe el. Traseul pe care vreau sa il urmez este cel din atasament. Singura chestie care ma enerveaza este ca GPS-ul ma baga prin capitale.. Am trecut si prin centrul Budapestei ca nu am fost atent ca nu mi-a facut traseu pe M0.. banned.gif Nu regret pentru ca a fost in weekend, traficul a fost ok si am vazut cateva cladiri impresionante! astept sfaturi!
Seri
A fost frate-meu pana la Copenhaga acum cateva luni. A avut probleme doar prin Cehia, unde pana la Praga a mers pe o autostrada cu placi de beton vreo 200 km. I se tot aprindeau becurile din bord cu diverse erori din cauza vibratiilor.

Tot in Praga s-a si oprit peste noapte.
Apoi a trecut prin Berlin, de unde a luat-o catre Rostock pentru a traversa cu feribotul in Danemarca. Pe feribot te mai odihnesti putin si mai scurtezi drumul cu cateva sute de km.
Titi1988
merita sa mergi cu barca lui Feri? cat costa? a asteptat mult?
OCTAN_95
Atentie la eventualele popasuri ce le vei face prin benzinarii/parcari in zona granitei ungaria /slovacia, sa nu te lasi "dus" de solicitarile unora care vor sa te atraga cat de cat din jurul masini pt a permite altuia sa opereze, deci la oprire masina incuiata. Nu sunt zvonuri, sunt patit dar fara sa fi avut paguba, pur si simplu am avut bafta ca am observat miscare suspecta.
Partea de autostrada din cehia intradevar este cat se poate de "striata" de denivelari voit facute sub un unghi fata de axul drumului si totodata sunt cateva zone unde partea de rulare betonata are f multe crapaturi reparate cu bitum.
Drum bun !
Titi1988
o sa fim 6 persoane deci nu o sa fie probleme de smecheri. Vreau sa stiu cu feriboat cat costa ?/ pers
OCTAN_95
Titi, intra pe aici (si nu numai) si poti sa gasesti tot ce-ti doreste inma.
Nu pot sa cred ca vei porni la drum fara sa ai cat de cat facut traseul si calculul de costuri.

http://www.aferry.co.uk/ferry-routes.htm#germany
Titi1988
costurile nu ma intereseaza pentru ca le plateste beneficiarul casei ( o sa am la mine 1000 euro)
traseele le stiu in mare dar nus tiu pe care sa-l aleg. Tipul din danemarca a zis sa nu iau feriboatul pentru ca ii mult de asteptat si costa mult.
Titi1988
am calculat feriboatul si este 120 euro. nu mi se pare mult. problema este ca nu pot sa fac din timp booking, daca ajung si vreau sa platesc atunci sunt locuri?
OCTAN_95
Ai varianta

Cluj-Napoca – København
cu feri Rostok-Gedser

Costs393.75 EUR
Toll 0.00 EUR | Petrol 360.23 EUR | Road tax EUR (neinclus taxa feri)
Time20h28wich 13h20on motorways
Distance 1795 kmwich 1358 km on motorways
Nu se pune problema sa ramai pe dinafara la imbarcare, la cat am vazut eu ai minim 8 cuse in intervalul orar 08-20
Titi1988
ma bate gandul sa merg cu barca lui Feri teehee.gif pe langa faptul ca scurteaza mult traseul si ma pot odihni mai ii si experienta sa merg prima data cu un feriboat.
AlexTM
Daca nu te intereseaza costurile de ce te intereseaza cat costa?
Titi1988
ca si idee, sa nu cumva sa am surpriza sa coste foarte mult si sa am probleme cu decontatul
solmar
Titi,
Ia niste sticle de palinca cu tine!
AlexTM
Te invidiez, si mie mi-ar place asa un roadtrip smile.gif Mai ales pe banii altora biggrin.gif
Titi1988
Ai masa, casa dar trebuie sa lucrezi pe gratis 3 saptamani la ridicat de barne. Te bagi? 36182451.gif

Eu sunt super speriat de drum, pentru ca nu stiu ce vignete sa-mi cumpar etc. Chiar, la traseul din primul post trebuie vigneta pt ungaria, altele?
solmar
Pai cumpara-ti la iesire din tara toate vignetele pana la destinatie! Nu care cumva sa pleci fara palinca la tine!
AlexTM
In Slovacia si Cehia iti trebuie vigneta. Posibil sa le poti lua deja de la vama romana.
Daca nu, mai faci si tu o pauza la intrarea in Slovacia (acolo sigur poti sa iei si pentru Cehia)

Referitor la M0, daca e noapte sau week-end dimineata, poti sa te bagi la un traversat de Budapesta. Altfel mergi pe M0 de ti se acreste (dar e mai lejer)

Titi1988
Nu pot lua feriboat pentru ca se lucreaza pe sensul de mers spre danemarca si se fac cozi imense. A zis danezul ca la intoarcere ma pot duce linistit cu barca pt ca benzile de mers inapoi s-au reparat. iau palinca clar laugh.gif
Titi1988
Daca tot am internet sa va zic cum a decurs calatoria:

Am pornit la 16:30 din Ocolis si la 22:00 a 2-a zi am fost in Copenhaga. Am luat feriboatul pana la urma ( 125 euro-6 persoane).

Rezumat: 1860 km cosum 6.0 l /100 km - viteza medie 96 km/h 6 persoane cu bagaje in masina si in "balena" de sus Total masina: 1.970 kg laugh.gif 2 tone aproape

Totul este ok, inca sunt aici si am implinit 6 saptamani si mai stam inca o saptamana. thumbsup.gif Casa este superba si o sa pun niste poze.
adrian_r5
@Titi1988 ... n-ai mai scris nimic pe aici ... te-ai intors ?
Titi1988
M-am intors dar am uitat sa postez. whistling.gif Descrierea completa a casei o sa fie intr-un album care o sa prezinte fiecare faza cu explicatii poze etc
RUE
asteptam detalii :-)
RUE
Titi si altii: am 2 iesiri spre curte (living si bucatarie) care au un nivel de cma 80 cm fata de nivelul actual de la curte unde as vrea sa fac terasa cam de 6x3 sa fie comuna pt ambele iesiri.
initial voiam sa fac doar o terasa pe parter (lemn sau ciment... inca nu stiu) dar apoi pt a compensa dimensiunea curtii mai mici sa fac deasuprea terasei alta terasa... chiar daca mai astept... un timp..

ce preturi sunt la astea? pe metru patrat? lemn / meta/ zidit?
carsdeal
Da, a iesit bine casa, arata bine, se pare ca te descurci si stii ce faci, cred ca daca te-ai dus pana acolo cu masina inseamna ca se merita si scoti bani frumosi, dar ma intreb cum ai ajuns sa faci o casa tocmai in Copenhaga? :-?
Titi1988
Suntem o firma serioasa biggrin.gif si vorba buna circula repede

sic a sa vedeti ce frumusete de casa am realizat accesati

http://www.stefansibogdan.com/casa-izabella-i97.html
James Kilowatt
Cand te apuci de facut si extensii / verande, da un semn si punem si de un topic cluj-bruxelles!
Titi1988
deja veranda pe care a pus-o RUE este opera de arta cu lemn sculptat si super finisat... noi suntem mai "din topor", nu avem la firma oameni specializati ina cel domeniu
James Kilowatt
Nu caut opera de arta, ca e locuinta muncitoreasca, nu muzeu biggrin.gif Insa tre' sa fie functionala, confortabila, bine izolata, sa n-am batai de cap gen umiditate, sa facuta cu simt de raspundere, ce mai smile.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.