Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce masina iti poti lua pana in 4000 Euro?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Flavius35314
Am maxim 4000 euro si vreau sa imi cumpar o masina. Din cauza ca nu prea ma pricep la masini habar nu am ce sa imi iau. Ceva pareri?
James Kilowatt
daewoo matiz? Nu stiu sigur daca se incadreaza in pret...
Vasile26083
Matiz E costa 4390Euro nou. Mai ieftin nu gasesti.
Andreea33314
parerea mea este sa mai faci rost de inca 1.500 euro si sa iti cumperi un matiz nou E/AC (modelul standard cu aer condidtionat).
este destul de util si aerul conditionat, desi in momentul in care il pornesti masina trage muuult mai greu, dar macar nu te topesti. modelul standard vad ca este la 4990 Euro, deci merita diferenta.
oricum, daca mai astepti cam o luna cred ca prinzi ceva reduceri.
iar o masina noua ... stie toata lumea ca e o masina noua, asa slabuta cum e matizul .... dar la banii astia este super ook. smile.gif
V l a d
se muta la versus
Nazareno Gabrielli
Ce masina vrei Flavius?
Mai veche, mai noua, mica, mare, sa consume putin/mult?
ionut32111
depinde ce maisna vrei,asa cuma spus si andrei mica,mare,mai vechie de ex c max 4500e poti lua un espero cu motor de 1.8L ac,ABS,geamuri,oglinzi electrice
Marius30562
Masina noua la pretul asta nu gasesti - exceptand Matiz sau Solenza Europa (dar la pretul asta sunt fara TVA) !

Masina mai veche inmatriculata gasesti: Cielo sau Matiz ~ 3500 Euro, Tico ~ 2200 Euro sau DSN.

Poti opta si pt. o masina SH dupa 2000 din Germania.
In intervalul 3000 - 4000 Euro poti gasi: Ford Fiesta, Ford Ka, Fiat Punto, Opel Corsa.
Dar aici te ma costa cca. 1000 - 1300 Euro adusul din Germania si taxele de import.
Sub 3000 Euro poti gasi tot in Germania aceleasi masini fabricate in 1999-2000 care cu adusul si taxe de import s-ar cam incadra in suma mentionata - dar atentie la Euro 3 !

Ar mai fi posibilitatea de rate sau leasing pt. o masina noua unde sa depui banii avuti ca si avans si - in functie de posibilitatile tale financiare - platesti o rata mai mica.

Bafta !
Flavius35314
Nu imi place deloc matizul. Ma gandesc la o masina mai mica gen Opel Corsa din 95 sau un Opel Astra 92-93. Ma gandeam la SuperNova dar m-am razgandit. Aveti alte idei?
Flavius35314
Imi cer scuze ca am deschis un alt forum cu acelasi subiect (Am 3700 Euro si vreau o masina second. Sfaturi?). Nu il gaseam pe asta smile.gif..disparuse la un moment dat. Cine stie cum il pot sterge pe celalalt? Sau se sterge cumva de admin?
Flavius35314
Marius30562>>>
Chestia e ca acesti bani ii am dintr-un credit de nevoi personale de la Volksbank. Salariul net este de 500 $ dar banca da maxim 4000 Euro sad.gif. Masina o vreau pana de Craciun asa ca nu mai am timp sa stau sa adun bani...care oricum nu ii adun smile.gif
Flavius35314
Ce parere aveti de Skoda Felicia ?
http://skoda.masini.ro/?usedlist&marca...rdonare_tip=ASC
stefan_ieu
Desi ausizem ca cehii considera Felicia un experiment nereusit, eu stiu 2 persoane din romania (un fost cunoscut din cluj si cineva aici pe forum) care s-au declarat extrem de multumiti de aceasta masina.
Atentie cu masinile de la EAS (daca ai ochit ceva de acolo) . Intr-o vreme si eu cautam ceva sh si vazusem multe chestii interesante acolo, dar nu mi-a fost clar cum ii contactez. Trebuie mers in Olanda.
Marius30562
Am inteles cum sta treaba.
Eu zic sa arunci un ochi pe mobile.de la masini din 1999 - gasesti pana in 3000 de Euro o masina bunicica (sub 100.000 km) din categoria amintita de tine.
Fara sa caut prem mult am gasit un Ford Fiesta 09.1999 cu Euro 3, 5 usi, aigbag-uri frontale si laterale la 2850 Euro.

Asta numai ca idee.

Fiind din Cluj nu-ti va fi greu sa gasesti pe cineva care sa iti caute si sa-ti aduca masina. Si daca e baiat bun iti poate da si Mwst ( 16%) inapoi.
Asta te costa ~ 500 Euro.

Taxele de import (daca are Certificat EUR 1) sunt compuse din TVA 19 % si accize 1,5 % pana la 1600 cmc.
Astea sunt calculate la valoarea de catalog nu la pretul de achizitie !!!
Pt. o masina de 5 ani valoarea de catalog este ~ 625 Euro deci taxele de import ar fi undeva in jur de 130 Euro.

Cu ce mai ai de platit pentru inmatriculare pe la politie si RAR (cheltuielile astea apar si daca o iei din tara, gata inmatriculata) te incadrezi usor in banii pe care-i ai.

Asa poti avea, la aceeiasi bani, o masina mai noua decat daca o iei din tara gata inmatriculata plus ca nu are km facuti in RO !

Parerea mea ....

Bafta !!!!
Marius30562
Scuze, nu am fost atent la valoarea de catalog - suma pe care am dat-o anterior este pt. ... 500 cmc.
Pt. 1300 cmc, 5 ani vechime (1999) valoarea de catalog este de ~ 3500 Euro si taxele de import (accize + TVA) sunt de ~ 750 Euro !
Pt. 1100 cmc (Opel Corsa) taxele sunt de ~ 580 Euro.

In primul caz (1300 cmc) cu tot cu adus cam depaseste suma pe care o ai cu cca. 250 - 300 Euro.

Sorry ...
Flavius35314
Nu e asa mare problema...ma pot intinde un pic din salar.
Stie cineva pe cineva care aduce masini si ma poate ajuta? ... contra cost evident smile.gif
Alex-F1
Cu 4000 de Euro GARANTAT nu iei nimic inmatriculabil de afara (dupa 2000 si cu Euro 3)......nici cu 5000 :!: Marius, tu inca mai crezi ca tot ce zboara se mananca? Mobile.de e una bucata mare vrajeala (nu chiar 100%), iar realitatea la fata locului e cu totul alta :blackeye: Alea ce le-ai gasit tu cu siguranta au sau au avut o hiba....accident, refacute din 2 masini etc.... eheeei, s-au dus vremurile cu neamtu cinstit, acum i-au invadat si pe ei "afaceristii" turci, albanezi, italieni, care fac o masina din alte 2-3 si ti-o vand de buna..... hai sa fim un pic cu capul pe umeri :cheers:
Da Flavius, un Opel Corsa din 95 sau Astra din 93 merge in banii astia, chiar si diesel, dar cumparat din Romania, of course! Iei un mecanic si-un tinichigiu bengosi cu tine cand mergi sa vezi o masina si tot gasesti ceva bun, desi timpul pana la craciun e cam scurt, dar daca te pui serios pe treaba de acum, s-ar putea sa reusesti! Succes! :cheers:

Hai pa
ALEX
James Kilowatt
Ba se gaseste ceva inmatriculabil pe afara cu pana in 5000E, insa iti trebuie rabdare si o mare doza de noroc. De exemplu Hyundai accent 2001 CRDi 4500E, cu climatizare si 60.000km, l-am vazut acum cateva saptamani... sau fiat punto pe benzina de dupa 2000. Insa trebuie sa ai noroc si sa cauti masini care dintr-un motiv sau altul au cota proasta, si daca se poate la particulari nu la garaje. Alfel arunci 5000E pentru o rabla de peugeot din 1900 toamna si cu 1.000.000 km....
Marius30562
Alexandru, nu vreau sa te contrazic desi am trecut de multisor de faza "tot ce zboara se mananca ... ".

Ca peste tot exista si acolo uscaturi.
Ce pot sa spun in mod cert - nu din auzite - este faptul ca majoritatea anunturilor de pe mobile.de sunt reale.
Am doi prieteni apropiati care si-au adus in ultimele 3 luni masini din Germania gasite pe mobile.de.
Si au fost doua situatii diferite:

Primul, a gasit masina pe care o dorea (Mercedes C Classe), a pus mana pe telefon si a sunat la handler.
Ala a fost un tip Ok si i-a spus tot ce se stia despre masina respectiva - avea ceva pierdere la compresie. In fapt, scria si in anunt dar prietenul asta nu a fost atent !
Dar i-a oferit alta, acelasi tip (norocul lui a fost ca intrase in aceeasi zi), dotari, etc si culmea - acelasi pret (sau in orice caz foarte apropiat).

Saptamana trecuta a plecat dupa ea si a adus-o in tara.

Al doilea - de fapt in ordine cronologica a fost primul smile.gif - si-a adus una pe leasing.
A cautat tot pe mobile.de , a gasit cam ce voia, s-a dus cu anunturile la o firma de leasing care face si serviciile de aducere a masinilor in tara, a dat avansul si in cateva zile a avut masina.
Acum se da cu ea fara probleme si este foarte multumit.

Mai mult, fratele meu are un prieten din Zalau care aduce masini din Germania saptamanal. Una dintre variante pentru clienti este sa-si gasesca masina pe internet si sa-i dea anuntul si el se ocupa de rest.

Deci, las-o mai moale cu faza GARANTAT nu iei nimic inmatriculabil la 4000 Euro .....
Masini cu Euro 3 se fabricau si inainte de 2000 si vezi putin ce preturi au masinile din 1998 - 1999 fata de cele de dupa 2000.
In plus, Flavius vorbea de o masina mica gen Opel Corsa ....

Dar, in principiu ai dreptate - exista o doza de risc si ai nevie si de ceva noroc la o astfel de tranzactie.
Flavius35314
Va multumesc de ajutor si de sfaturi. Acuma mi s-a oferit o ocazie. Fostul meu sef isi vinde masina pentru a vrea sa isi ia un ML 270 :shock: Este vorba de un BMW 316i , an fabricatie 1995, sedan cu 4 usi, culoare Verde. Motor pe benzina, putere 110 cp, capacitate cilindrica 1600 cmc, rulaj 172000 km. Transmisia manuala, 5 viteze, tractiune spate. Consumul: urban 10 (l/100km), extraurban 7. 2 (l/100km), mixt 9(l/100km). Are: abs, inchidere centralizata, aer conditionat, climatronic, servo frana, servo directie, alarma, jante al, instalatie audio originala, radio, casetofon, marca Blaupunkt. Kit Europa de Est: garda la sol ridicata, scut de protectie motor, telescoape speciale. Masina a luat-o noua in '95 si numai el a umblat cu ea si arata super. Pretul la care mi-o da este de 6500 Euro dar faza e ca ii dau acuma un avans de 4000 iar restul de 2500 ii dau in rate pe vre-o 3 ani(de fapt aceste rate vor fi o completare la ratele lui de leasing pentru ML). Daca aveam banii jos mi-o lasa la 6000. Vreau sa va intreb daca merita pretul mai ales ca eu sunt subiectiv. Am condus masina de multe ori cand lucram pentru el si merge super. Mai completez ca nu a fost lovita niciodata (doar o data i-au fost furate farurile si spoilerul in Bucuresti smile.gif). Ce vreau sa va mai intreb e cam care sunt costurile unei masini ca BMW pe an fara benzina. Piesele sunt cu mult mai scumpe la BMW fatza de un opel de exemplu? Merita?
Alex-F1
@Marius: man, e corect si ce zici tu, dar nu uita prietenii aia ai tai au avut o suma mai mare la dispozitie, deci sansa sa gaseasca ceva dincolo e cu muuuuult mai mare decat sansa care ar avea-o Flavius cu cei 4000 de Euro ai lui, este? Io mai stiam ca masinile care aveau Euro 3 inainte de 2000 (98-99) sunt doar niste modele din gama medie-mare (varfuri de gama) si pt. alea nu prea cred ca ajung 4000 Euro (cu tot cu taxe :shock: ) Gresesc cumva? Opel-ul Corsa de exemplu avea Euro 3 inainte de 2000? :roll: Io zic ca nu! :!: Ma rog, nu e cazul sa ne contrazicem acum.... :oops:
@Flavius: 6000 era un pret bun, dar acuma merge si 6500 (cu cei 2500 in rate) daca zici ca masina e brici, dar sa stii ca motorul are 102 CP, nu 110 si consumul mixt e de 7,4 l / 100 km (dupa catalog, sunt cu el in fata)!!! Motorul are un pic cam multi km, dar daca nu a fost coxat, e acceptabil! Cat despre piese, io stiam ca piesele de BMW sunt cam piperate la pret (doar e BMW, nu?) si deci e clar ca sunt simtitor mai scumpe ca cele de Opel...... de fapt Opel-ul e masina germana cu cele mai ieftine piese, dar asta nu inseamna ca nu e masina buna....al meu arata si functioneaza PERFECT (putine mai arata si functioneaza asa bine) si e tot din '95, cu 159.000 km, dar e diesel :oops: Succes oricum si sa ne spui si noua ce-ai facut pana la urma!

Hai pa
ALEX
Marius30562
Alexandru, ca sa cadem la pace, da, prietemii dspre care vcorbeam au avut o suma mult mai mare la dispozitie (am precizat ca unul dintre ei si-a luat Mercedes !).

Pana la urma, totul tine in mare masura de bafta.
De exemplu, contabilul meu si-a luat in vara un Ford Ka din 2002, 22.000 km, clima, 4x airbag, ABS cu 1950 Euro.
Masina a fost usor lovita - a schimbat bara din fata si un geam mic din dreapta spate.
Cu toate reparatiile - geam, bara, tinichigerie si vopsit a iesit sub 1000 de Euro.

Cand a luat masina a dat un avans de 1500 Euro si plateste o rata de lesing (pe un an) de ~ 60 Euro. Si masinuta e super, crede-ma !!!

Dar, repet, e neveoie si de o doza de noroc in toata treaba.

Referitor la motorizarile Euro 3 la Opel - sunt printre primele masini care au introdus acest tip de motoare.
Nu stiu Corsa de cand se fabrica cu Euro 3 dar stiu in mod cert ca un Opel Omega cu motor Ecotec de 2.0 l fabricat in 1995 avea Euro 3 (l-a avut un bun prieten si fost asociat al meu).

Dar deja cele de mai sus sunt off topic.

Flavius si-a gasit o masina super, mai ales ca stie de la cine o ia si cum a fost utilizata.
E drept ca piesele sunt mai scumpe dar BMW face inca masini foarte fiabile iar 6500 Euro pt. masina asta si mai ales in conditiile date (4000 avans si 2500 in rate pe 3 ani FARA DOBANDA !) este o super ocazie !
Plus ca BMW tine bine la pret si peste 3 ani sa zicem, daca vrea sa o vanda, nu pierde prea mult la pret.

Flavius : Bafta, s-o stapanesti sanatos si fara incidente !!!!

Toate cele bune !
bark35485
Yo iti dau un sfat daca vrei sa il asculti daca nu ...NU . matiz este o "ascutitoare" cand faci manevre cu ea nu are stabilitate si se rastoarna :cry:

[/img]
Flavius35314
Sa vedeti ce bulan am avut. Am gasit o banca care mi-a dat credit in Dolari (am salariul in dolari si de aceea imi convine mai mult) pe 5 ani (HVB). Am luat 7000 dolari si minus comisione si asiguarerea pe viata imi raman cam 6650 USD aproximativ 5100 Euro. Am negociat cu fostul sef si mi-a lasat BMW-ul la 5850 Euro (5500 acuma, 200 in decembrie, 50 in ianuarie si 100 in februarie smile.gif). Rata la banca este de vreo 155 USD/luna adica vreo 4.8 milioane si e OK pt mine...oricum vreau sa o platesc intr-un an sau doi... Dar acuma as vrea totusi sa imi fac ceva asigurare CASCO la masina ca poate doamne fereste o lovesc..si e BMW..piese scumpe. As vrea sa o asigur totusi la o suma mica...vreo 2000 euro. Se poate asa ceva? Cat ar fi rata lunara? Unde pot face asigurarea?
Luka
Ma chinui de 2 saptamani sa gasesc ceva in jur de 5000 de Euro.....Evident, vreau o masina mica-medie, care sa consume rezonabil, sa aiba pana in 80 de mii de km, ca an cam '96-2000, cu aer conditionat neaparat.....Am tot cautat si am gasit cateva masinute. Astea ar fi: Ford Escort, Ford Ka, Renault Megane 1. Ar mai fi de rezerva Renault Clio, Hyundai Getz si Opel Vectra. Acum ideea e ca habar n-am care ar fi mai de Doamne-ajuta, am auzit si de adus din strainataturi, dar......nu prea am incredere in asta.
Vreo sugestie, ceva?... Vreun mandru posesor? smile.gif
Si sa nu uit, as vrea sa aiba si Euro x (3 parca), sa pot merge si eu undeva in Europa cu ea
Luka
Am uitat de Fiat Punto.....imi place
James Kilowatt
Punto au Euro 3 incepand din 99, e vorba de punto 2. Cu putin noroc ai putea gasi una care sa intre in banii astia, cu climatizare cu tot.
Marius30562
Din cele amintite de tine raman "in picioare" Fiat PUNTO sau Ford Ka.
Ambele se fabrica cu Euro 3 din 1999 - Ford-ul Ka in mod cert din iunie 1999.
In 2000 se fabricau deja si cu Euro 4.

Pretul mediu pentru aceste masini - fabricatie 1999 - 2000 cu pana in 100.000 km se invarte in jur de 3500 - 4000 Euro (plus sau minus).

Despre Punto nu stiu mare lucru decat ce am auzit, ca ar fi destul de reusita si - sa nu se supere nimeni - Fiat-ul ca si marca nu-mi prea inspira incredere. Dar poate ma insel.

Cu Ford Ka "m-am dat" - are contabilul meu una din 2000, cu clima, 4 airbag-uri, servo, ABS, central si geamuri electrice.

Sincer mi-a placut.
La drum se comporta excelent are nerv si stabilitate.

Daca nu te deranjeaza spatiul mic pentru locurile din spate si portbagajul, poate fi o alegere buna.

Bafta !
Luka
ok...am inteles.....la Ka asta e mica problema....e cam micuta smile.gif
Eu oricum am un Tico asa ca....se intelege. Ai idee, portbagajul e mai mare decat la Tico?
Si altceva, ai spus cam 3500-4000. Banuiesc ca te referi la pretul de-afara, ca la noi e mai maricel.
Luka
Daca ar fi sa o iau de aici.....aceleasi ar fi alegerile? Nu s-ar mai pune problema de Euro 200 fiind deja inmatriculata.
Marius30562
Nu stiu fata de Tico (nu am datele de gabarit), dar fata de Matiz, Ka are portbagajul ceva mai mare ca si volum (daca nu ma insel 180 l Matiz si 220 l Ka) dar este mai practic - la Matiz portbagajul este ingust si inalt pe cand la Ka este mai degraba cubic.

In plus, ca si dimensiuni exterioare, Ka-ul este mai lung si mai lat si, in acelasi timp mai scund = > stabilitate excelenta.
La stabilitatea f. buna concura si plasarea rotilor in extremitatile masinii (pe colturi)

Daca e sa iei de aici un Ka inmatriculat, (am vazut ceva anunturi si pe masini.ro ) il gasesti pe la 5000 Euro.

Bafta !
Luka
Mda...de gasit am gasit si eu cateva Ka uri pe la 5000-5500 ...acceptabile.
Sevder35813
Poti sa optezi si pentru o Dacie noua, daca te multumeste(slabe sanse)
Marius30562
Cea mai ieftina Dacie noua e Solenta Europa (cheala de tot !) la ~ 4600 Euro (TVA inclus).

E mai ieftina decat un Matiz (4990 Euro) dar ... nu stiu daca merita.
Se para ca inca au probleme tipice Dacia - vezi topicurile de la Dacia.
Dar depinde la ce-ti trebuie.

Si omul parca voia cu clima si ABS...
Luka
Parc-am stabilit de mult timp ca Dacia nu este o masina adevarata :enforcer:
Tot cautand eu....am mai gasit si Ford Mondeo. Cam variaza alegerile astea, dar asta e. Cred ca macar m-am decis asupra marcii care va fi Ford. Acum ce model nu stiu inca, dar o sa vad. Cineva, candva a avut vreun Ford? Ceva informatii?
Dar va rog sa nu-mi spuneti chestii de genul 'am auzit....un prieten a avut...'.
Saru-mana smile.gif
Marius30562
Am avut (acu, m vreo 7 ani) un Ford Escort din 1984.
Motor de 1.6, cutie sport in 4 trepte, 3 usi.

Am fost foarte multumit de ea - in afara de carbunii de la electromotor si consumabile: bujii, ulei, filtre nu am schimbat nimic la ea in doi ani cat am avut-o !

Mi-a placut tare mult masinuta atat ca si fiabilitate cat si (mai ales) ca si tinuta de drum. Era o placere s-o calci !

Acum o sa ma intrebati de ce am tinut-o numai 2 ani daca mi-a placut asa mult.
Eu as fi tinut-o poate si azi daca ar fi fost o intamplare cu un tigan si un stalp nu era de alta parere ....

Cu putina sansa, luna viitoare vreau sa iau si eu un Ka pt. sotie.

Poate mai navigheaza pe aici vre-un posesor de Ford model mai nou care este mai in masura sa ofere informatii mai la obiect privind modelele noi.

Toate cele bune
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.