Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Audi A4(2009) vs. Mercedes C200(2008) vs. Passat CC(2009)
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
mihai.v
Salut! Intentionez sa-mi achizitionez o masina intr-o luna-doua. De ceva timp incerc sa ma hotarasc si nu prea reusesc.. Gasesc avantaje si dezavantaje cand fac comparatie intre cele mentionate in titlu.

-Bugetul meu este de 15 mii(maxim, maxim 16 mii).
-Vreau sa aiba cutie automata. Sunt comod. tongue.gif
-Motorul sa fie de 2.2 maxim. (cum e cazul lui C200, dar preferabil e maxim 2.0)
-Nu ma intereseaza ca unul are cu 5-10-15 cai mai mult sau mai putin decat altul.

Astept cateva pareri bazate pe argumente de la persoane mai pricepute decat mine. Ma intereseaza: intretinerea in principal, costul pieselor, cum se comporta fiecare in timp, consumul(cu toate ca nu cred ca e diferentza mare intre ele si tinand cont ca nu cred ca voi face mai mult de 20-25 de mii de km pe an nu prea se va simti).
P.S. Ma intereseaza mult aspectul interior si exterior.
Tu ce ti-ai alege si de ce?! Multumesc!
AlexTM
Dupa ce as scoate Passat-ul din lista, as alege C200 saaaaau C180 pe benzina (din cauza pretului si taxelor mai mici). Intretinerea e probabil cea mai scumpa, fiind Mercedes, dar e cea mai eleganta dintre toate asa ca, n-am ce face, asta e smile.gif
Titi1988
in primul rand as scoate passatul CC din ecuatia asta din cauza anului de productie pentru ca cele facute in 2008 si 2009 au probleme mari de fabricatie. odata cu mini faceliftul din 2010 s-au rezolvat marile probleme ( si zic marile pentru ca tot sunt cateva si cu acest model...vezi pe vw forum ca are cateva zeci de pagini topicul "probleme CC")

Daca era an 2011 sa zicem cu 1.8 tsi 160 cp sau 2.0 TDI 170 cp +DSG atunci nici nu ma mai uitatm nici la audi nici la merc pentru ca passatul CC arata foarte bine la exterior, linii frumoase, fara rame la usi ( gen coupe) iar la interior mi se pare perfect ( simetric, fara exagerari, curat), plus ca scaunele sport cu piele alcantara sunt dementialeee!!

Deci, ( fara deci) dupa ce am eliminat CC=>

Mercedes benz C class arata superb la exterior dar interiorul ma lasa RECE, si sa fim seriosi, nu te plimbi cu masina cu o oglinda sa o admiri si sa nu te intereseze de interior ( 95% din timp cam acolo il petreci)

Prin urmare din acest versus as alege A4. thumbsup.gif DOAR din cauza anului de fabricatie la CC
HalbaSus
Pai zi-ne si noua niste criterii...

Spre exemplu eu nu mi-as lua C200 CDI cu automata pentru ca mi se pare usor submotorizata. E o masina de aproape 1.6 tone (a mea are 1.8) si cei 135 cp sau cat are C200 CDI-ul mi se par putini pentru a misca atat de mult metal. In rest C-ul POATE fi o alegere buna. Are suspensii mult mai comfortabile fata de A4 sau CC... are amortizoare adaptive ca dotare standard (daca nu ma insel), cutia automata 7-gtronic e suficient de rapida (chiar daca nu e cu dublu ambreaj ca DSGul nu e cu mult mai prejos) - apropo, nu stiu daca C200 din 2008 avea 7-gtronic, posibil sa fi avut automata clasica in 5 trepte (care nu e neaparat un lucru rau, insa in combinatie cu greutatea mare si caii putini nu face casa buna).
La aspectul interior (parerea mea extrem de subiectiva fiind posesor) este ca este detasat pe primul loc (mai ales daca luam variantele de baza de la fiecare, un A4 chel arata deprimant in interior pe cand cel mai chel C-klass tot arata bine).... De Passat CC nici nu vorbesc pt ca daca la aspectul exterior sta foarte bine, interiorul reuseste sa fie in acelasi timp chicios si plictisitor. La exterior imi place mai mult decat A4 si cam la egalitate cu CC-ul.
E destul de evident ce mi-as alege eu (tot intre astea aveam si eu de ales, cu mentiunea ca eu am gasit-o la un pret foarte bun, la care nu as fi putut lua decat CC, nu si A4).

A4--- Nu am facut comparatie directa cu C200 cdi ca si performante dar am mers cu A4 143 cp si se misca binisor (cu cutie manuala e drept), daca sportivitatea conteaza pentru tine atunci clar e o alegere mai buna decat C200-le.
Tot la capitolul plusuri ar fi spatiul interior (e singura masina din lista ta in care pot sta comfortabil 4 adulti sanatosi).
La aspectul interior (parere subiectiva din nou): In varianta cheala, de baza, e trista rau... volan de tractor, scaune naspa, bord trist... In variante mai bine dotate insa arata foarte bine (daca e mai frumos sau nu decat al mercedesului devine o chestiune de gusturi, insa in variantele chele mercedesul arata mult mai bine).

Passat CC... am fost relativ aproape de a cumpara masina asta, si chiar si acum imi place. Arata foarte bine (exterior, din pacate interiorul e dezamagitor), si chiar daca nu are tinuta de drum a A4-lui sau a C-ului sta bine pe drum. In plus DSG-ul e demential chiar si cu motorul de 143 cp (din cate stiu pe A4 nu vine cu o cutie cu dublu ambreaj, desi s-ar putea sa ma insel). Eu nu as elimina-o din lista in special datorita cutiei, care (la motoare mici) mi se pare cea mai potrivita cutie automata.
Dupa cum ziceam interiorul imi displace, suprafete imense de plastic vopsit in argintiu (bleeah), poate exista si variante cu altfel de ornamente insa cele pe care le-am vazut eu erau hidoase (si nu era vorba de versiuni chele), insa aspecutl exterior compenseaza pe deplin biggrin.gif


Bladeuletz
Dupa preferintele tale tinand cont de cutia automata as alege Mercedes C200, eu am avut un mercedes E220 ceea ce ti-l recomand si tie, am fost foarte multumit de el, l-am luat la sfarsitul lui 2007 nou nout, si l-am dat in vara lui 2011, vreau sa spun ca nu am avut treaba cu el din punct de vedere tehnic, foarte frumos se compoarta pe sosea, cutie automata. In 15-16 mii iti iei un E220 pana in 150.000 . Reviziile ma ajungeu undeva la 1200-1400 lei!

Din gama audi am condus un A4 1.9TDI, cutie manuala, nu am fost prea incantat de el, dar in schimb de fratele lui mai mare A6 3.0 TDI foarte multumit, ambele avand cutie manuala.

Sincer dintre un Pasat CC si Mercedes, as alege mercedes, spun asta ca am acum un Vw Polo an 2011 1.6 TDI, imi face mari probleme si un Passat 2006 2.0 TDI si credema ca nu se compara cu Mercedes!
former_ozz
Daca n-ai bani, intre masini premium si nepremium as lua nepremium. CC are acelasi motor ca A4, are mai multe optiuni, e mai mare, singurul minus e ca nu are quattro dar e foarte discutabila utilitatea. Daca ai nevoie de masina mai mare CC e clar in fata lui A4. In plus toate costurile ar trebui sa fie mai mici.
HalbaSus
Ozz, am impresia ca tu tereferi la A4 din generatia trecuta (ala chiar era mic)... A4 din 2009 e mare, mai mare decat C-klasse oricum, in A4 stau comod 4 adulti pe cand in CC e imposibil (ai spatiu suficient la genunchi dar cei peste 1.75 vor face contact destul de des cu luneta/plafonul). Quattro nu cred ca intra in discutie... la banii aia banuiesc ca e vorba de A4 2.0 TDI FWD.

Ahhh... in privinta costurilor de intretinere intre Passat CC si Audi A4 diferenta e nesemnificativa, insa pretul de achizitie la CC ar trebui sa fie mai mic.
James Kilowatt
Hyundai Elantra 1.6 132CP automata (6 trepte).
E aprox 16k si vine de la mama ei destul de bine echipata.

Arata bine, si are garantie serioasa. Si e noua smile.gif
Titi1988
http://www.weltauto.ro/weltauto/ro/LIST/WA...ist.htm&ml=

La cerintele tale nu as sta pe ganduri si as lua A4 asta deghizat in Exeo

weltauto sunt super de incredere, masina este aproape noua, mai are garantie si este la un pret mic la ce motorizare si dotari are
DORU
Sa vin si eu cu o propunere: BMW rolleyes.gif

Motorizarea 320d cu variante de putere 150 / 163 / 177 cai este o optiune f serioasa din pct meu de vedere. Zic sa nu o elimini thumbsup.gif
DRAGOS
QUOTE (Titi1988 @ May 26 2012, 01:56 PM) *
http://www.weltauto.ro/weltauto/ro/LIST/WA...ist.htm&ml=

La cerintele tale nu as sta pe ganduri si as lua A4 asta deghizat in Exeo

weltauto sunt super de incredere, masina este aproape noua, mai are garantie si este la un pret mic la ce motorizare si dotari are


Exeo e o caruta obosita, la pret de masina! Mica, proiectata acu tzashpe ani, siguranta la standardele de atunci, dinamica mediocra. Se poate compara eventual cu octavia, cel mult!

Eu dintre cele 3 as lua CC, fara sa stau prea mult pe ganduri.
HalbaSus
Dragos, din pacate treaba cu proiectata acum tzashpe ani nu mai e valabila... adica nimeni (nici bmw, nici honda, nici toyota) nu a adus nimic nou (si bun) in industria auto de minim 15 ani... ba mai rau, au luat-o in directia gresita (a se vedea downsizing, greenpisare, cresterea nejustificata a greutatii, etc). Cu alte cuvinte singura problema cu A4 B6 (platforma exeo-ului) este ca vine din vremea cand o masina premium de clasa medie era conceputa pentru maxim 2 persoane chiar daca ii puneau 4 usi... Dinamica e bunicica (clar peste tot ce inseamna clasa medie non-premium chiar si la ora actuala (sau as spune mai ales la ora actuala pentru ca trebuie sa fii nebun sa mai pui suspensii dure intr-o lume in care limitele de viteza si capacitatile cilindrice sunt in scadere))... cu toate acestea... nu mi-as lua Exeo... pentru ca interiorul e de rahat ! Adica daca pornesti de la premisa ca exeo e un A4 B6 rebranduit si intrii in el... iti vine sa vomiti... socul psihologic e prea mare. Poate daca nu stiam despre inrudirea cu A4 B6 atunci nu as fi avut aceasi repulsie fata de Exeo.
Titi1988
Dragos mai citeste ce scrie pe vw forum in legatura cu passat cc an fabricatie 2008 2009 si mai vbim thumbsup.gif si nu sunt cazuri singulare din pacate
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.