Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hyundai i30 vs Opel Astra
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
bla.bla.bla
Buna! As dori si eu sa stiu ce parere aveti despre:
Hyundai i30 din 2010 la 7300E, rulaj 27.000, transmisie manuala, putere 115 CP, euro4 pe diesel 1.6 CRDi.
SI
Opel Astra din 2008 la 6800E, rulaj 80.000 km, transmisiea manuala, putere 100 CP euro4 pe diesel 1.7 CDTI.

Care este mai buna si tinand cont ca aveti buget pt oricare ce ati alege?

Multumesc!
Seri
Eu as lua-o pe cea fara filtru de particule DPF.

La Hyundai ar trebui sa mai ai 3 ani garantie.
bla.bla.bla
De ce fara filtru?
Titi1988
asa am auzit si eu. ca cele fara filtru sunt mai fiabile ( sau ceva de genul asta). Eu as merge pe i30! de fapt as merge pe orice alta marca vs opel ( exagerez un pic dar am o repulsie fata de aceasta marca). chiar si insignia care promitea mult m-a dezamagit

PS as merge pe cea mai noua dar as tine cont si de dotari + ce zice seri cu garantia
Seri
Filtrele de particule ajuta la reducerea emisiilor pt motoare diesel euro 4, si este luat in considerare chiar si la calcularea taxei de prima inmatriculare.
In rest ai doar dezavantaje, in special daca circuli mult in oras si nu apuca sa-si faca ciclul de curatare. Asta iti va creste consumul cu 2-3L% pana tot incearca sa se curete sau chiar sa nu mai poti porni motorul daca filtrul si-a pierdut dorinta de a trai si considera ca nu se mai poate regenera. Un filtru nou costa intre 1 si 2 mii de euro la reprezentanta.

Insa nu toate diesel-urile euro 4 au acest filtru. La Opel Astra au fost motoare 1.3, 1.7 si 1.9 CDTI euro 4, atat cu filtru, cat si fara.
OvidiuH
La dotari similare, as lua i30. Are cu peste 50.000 km mai putin, e mai noua cu 2 ani, mai ai garantie la ea, motorul e o idee mai puternic samd.
fredy2007
QUOTE (Titi1988 @ May 5 2012, 03:45 PM) *
asa am auzit si eu. ca cele fara filtru sunt mai fiabile ( sau ceva de genul asta). Eu as merge pe i30! de fapt as merge pe orice alta marca vs opel ( exagerez un pic dar am o repulsie fata de aceasta marca). chiar si insignia care promitea mult m-a dezamagit

PS as merge pe cea mai noua dar as tine cont si de dotari + ce zice seri cu garantia


Ce nu este ok la Opel?Ce model de Opel te-a dezamagit in exploatare?
Titi1988
am facut test drive cu insignia si la cat de mult promitea nimic nu mi-a placut. Singura chestie ok este cum arata la exterior. banned.gif
iHondafan
am avut vreo 5 zile in UK o Insignie 2.0dizel, automata acum 2 ani. Mie mi s-a parut peste asteptari. De fapt e singurul dizel in 4 cilindri care chiar mi-a placut cum se misca ( celelalte experiente au fost cu masini mai vechi insa - ante 2006). mi s-a parut si fainutz finisata in marja ei de pret. singura buba e ca pe aici sunt japoneze mai reusite in banii aia ( aici e sub numele de Buick Regal dar sunt produse tot in Germania). dar vis-a vis de Passat sau Mondeo/Fusion io zic ca e competitiva. parerea mea care este...

on topic: mie mi se pare no brainer - i30 clar. e aproape nou, ai garantie, e model mai nou, motor mai puternic. da' nu cred ca mai conteaza ca dilema era de acu' mai bine de-un an...
James Kilowatt
Eu am luat Insignia in calcul in calcul in 2010 si am facut un drivetest. Mi s-a parut destul de lenta pentru gustul meu. Iar overall mondeo mi s-a parut bisinor peste la toate capitolele. E drept, Mondeo cu care m-am dat avea motorul ceva mai mare (2.2 in loc de 2.0), ala de 2.0 fiind lent rau.
omul vesel
i30 e mai noua, km mai putini si sigur mai are si garantie, in schimb Opel e masina germana.
Un coleg de servici conduce un Astra H diesel de 1.7 110 cp. Se plange ca, consuma cam mult. In afara 6.5 - 7 (mers cu 110 - 120), in oras 9 - 10.

As merge pe i30.
former_ozz
QUOTE
in schimb Opel e masina germana.


Asta-i de bine sau de rau?
Oricum nici macar germana nu-i, e multinationala d-a lui GM. Opelele americane se vind sub alte nume.
omul vesel
Eu zic ca-i de bine. In Romania masinile germane sunt pe primul loc.
former_ozz
Daca te uiti la niste statitsici. la garantie si comportament fata de client, si citesti plingerile oamenilor e foarte posibil sa iasa pe dos.. evident exceptind la revinzare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.