Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masinile inmatriculate in BG
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
pmhoria
Masinile inmatriculate in alte state mai pot circula in Romania doar o anumita perioada. Ce hotarare a luat astazi Guvernul
Autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii, conform unei decizii adoptate in sedinta de marti a Guvernului.

Proprietarii de masini care vor depasi acest termen vor fi sanctionati cu amenzi si retinerea placutei de inmatriculare.

Decizia a fost luata pentru a evita cazurile in care, prin inmatricularea masinilor in alte state, este evitata plata in Romania a taxei de inmatriculare.
Potrivit Politiei Romane, in Romania circula in prezent aproximativ 19.800 masini inmatriculate in Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule inregistrate in alte state, incluzand Italia, Spania si Marea Britanie.


Sursa: http://www.incont.ro/noutati/masinile-inma...um-90-zile.html
Watcher
Din pacate articolul este pompieristic (de fapt probabil ca este intentionat asa, adica diversele 'organe de presa' preiau sarcina de dezinformare / agitare)
Iata textul propunerii MAI aprobata astazi de Guvern:
http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparen...20OUG%20195.pdf

Spicuiesc din prevederi:
QUOTE
„(2¹) Persoanele cu domiciliul ori reședința sau, după caz, rezidența normală în România care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat într-un alt stat sunt obligate ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze alături de documentele prevăzute la alin.(2) un document doveditor al titlului cu care vehiculul este deținut. Documentul trebuie să fie însoțit de traducerea în limba română, în original, fectuată de un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată.”


si

QUOTE
(4²) Prin excepție, dispozițiile alin.(4) nu se aplică autovehiculelor și remorcilor:
a) înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România;
cool.gif cu care se efectuează, în condițiile legii, transport rutier public de mărfuri sau persoane ori, după caz, transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere;
c) conduse de persoane fizice aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea;
d) utilizate în baza unui contract de leasing.


Singurul efect va fi ca se vor imbogati si mai tare bulgarii (romanii care au masinile pe PF vor trebui sa le mute pe firme de leasing / inchiriere )

Ar fi mult mai simplu daca ar reduce taxa de inmatriculare si impozitul banned.gif
Ar creste asa numitul "grad de conformare voluntara la taxare" thumbsup.gif

Cand impozitul pentru un ARO sau pentru un Mitsu Pajero de 3.5, masini din 1998 (sau in cazul aro - din 1980) , care costa inter 500 si 2500 euro, ei bine cand impozitul anual pentru aceste masini este de ordinul a 4500 ron (1000 euro), si este mai mare decat in cazul X5, Touareg, etc - cum sa nu fie masinile in Bulgaria ???
Daca in schimb impozitul ar avea o limita, gen 250 euro pe an - ce frumos s-ar incasa 5M euro...
DORU
Idiotii nu au inteles ca daca ceri mai putin, obtii mai usor ! thumbsup.gif
Cine dracu' s-ar incurca cu inmatriculari in BG sau cu evaziune daca taxele / impozitele ar fi decente ? Prea putini si ar fi mai usor de urmarit / prins.
Dar se aplica tactica nemernicilor de benzinari care au adaos de neam prost...asa-i romanu', sa se imbogateasca peste noapte si fara munca !
Hai ca-i dau apa la moara lui Vio si acum incepe sa injure fara sa-si traga respiratia biggrin.gif
Darxaid
Doru, benzinarii aia sunt acolo ca sa faca profit. Si-l fac. Din punctul asta de vedere, sunt niste oameni de afaceri foarte competenti si abili. Legea cererii si a ofertei. Eu chiar as vrea sa ajunga 10-12 lei litrul. Mai fudul ca romanul, care n-ar renunta la masina nici cu pistolul la tampla, nu stiu cate natii mai sunt pe lumea asta. Scuze de off topic.
DORU
E trist ca ceea ce spui este SI adevarat sad.gif

Eu speram la ceva NORMALITATE fara sacrificii numa pt unii...dar la noi este o suma de indivizi, nu o colectivitate sick.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.