Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Check engine si moare motorul
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
business_style

Am cumparat un peugeot 406 2000cmc 16V , prin oras se comporta normal, la drum lung, dupa ce fac vreo 50 de km imi apare eroarea Check engine, pierde din putere, accelerez in gol si se opreste motorul dupa care nu il mai pot porni. Daca las masina vreo 10 ore pe dreapta, atunci cand incerc sa o pornesc porneste la prima cheie fara probleme si se comporta normal inca 50 de km !
Am fost cu ea la service dar din pacate nu are nici un service mufa pentru ea (an 1996) iar solutiile mecanicilor au fost:
curatare egr - curatat
curatare clapeta acceleratie - curatat
lipire pompa vaccum - lipit
schimbare bujii noi - schimbat
schimbare ulei nou - schimbat
benzina mai buna - am pus
Dupa toate operatiile acestea prin oras masina se comporta exceptional , dar dupa ce fac 50 km imi da eroare si se opreste.
Nu mai stiu ce sa ii fac, astazi am ramas cu ea in mijlocul unui sens giratoriu si era sa intre un tir in mine, daca ar fi de la pompa de benzina, mi-ar face probleme si in oras, zgomotul a aparut deodata cu un zgomot la roata dreapta spate (cred) , la mers constant dupa ce ii dau a treia se aude un zgomot continuu de parca ar agata ceva la roata, daca incetinesc si merg cu a doua nu se mai aude. Astazi, dupa ce mi-a aparut eroare am lasat-o 30 de minute pe dreapta, am pornit-o si am mers cam 3 km dupa care sa oprit, aveam impresia ca merge in 3 pistoane deoarece se zguduia toata masina !
Chiar nu mai stiu ce sa mai fac... !
DORU
Este modelul SRI 16v cu rosu?

Verifica si sonda Lambda, senzorul de acceleratie...ar fi f buna o documentatie pt masina si motorul tau !

Incearca sa citesti si forumul Peugeot, poate s-a mai lovit cineva de asa problema thumbsup.gif
business_style
QUOTE (DORU @ Jan 10 2012, 07:15 PM) *
Este modelul SRI 16v cu rosu?

Verifica si sonda Lambda, senzorul de acceleratie...ar fi f buna o documentatie pt masina si motorul tau !

Incearca sa citesti si forumul Peugeot, poate s-a mai lovit cineva de asa problema thumbsup.gif


Multumesc de sfat dar pe forumul peugeot am postat 2 subiecte de 2 saptamani si nu a raspuns nimeni...nu ma pricep sa zic sigur dar nu cred ca e SRI .
DORU
Cati kW are trecuti in talon ?
Este euro 2 ? Din ce an ?
Seri
E stricata bobina de inductie. Se supraincalzeste si treptat ii scade tensiunea ce o da bujiilor, rezultand scanteie slaba si pierdere de putere. Temperatura bobinei tot creste pana iti moare motorul, apoi trebuie sa o lasi cateva ore sa se raceasca si sa o iei de la capat.

Ma surprinde ca cei de la service nu s-au gandit la asta! mad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.