Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce alegere sa fac?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
LucianR7
Buna tuturor
Vreau sa adresez o intrebare, daca ma puteti ajuta.
Peste cateva luni urmeaza sa imi cumpar o masina si am 3 optiunii:Opel Astra G, Volkswagen Polo 9N si Skoda Fabia. De preferabil sa fie pe benzina si motorul 1.2l, maxim 1.4.
Problema nu stiu ce sa aleg, care sunt mai bune calitativ, ma intereseaza cel mai mult fiabilitatea dar si pretul de intretinere, consumul etc.
Va multumesc mult.
DORU
Despre Opel las pe altii sa vorbeasca (Seri ar fi in masura s-o faca de ex), in privinta modelelor VAG, iti recomand sincer sa uiti motorizarea 1.2 HTP (3 cilindri, indiferent ca are 60, 64 sau 70 cai) si sa alegi 1.4 MPI (4 cilindri, 75, 80 sau 86 cai).
Diferenta de consum si de intretinere - dpdv al costurilor, este modica prin comparatie cu ce probleme ai putea intampina la 1.2 HTP.

Dintre Polo si Fabia recomand Fabia pt ca dpdv al manoperei (la reprezentanta) si a pieselor este mai ieftina thumbsup.gif
LucianR7
Cel mai mult dintre toate ma tenteaza Astra. Ar fii o idee la Polo sau Fabia un motor 1.4 Diesel.
Nu vreau sa fac o alegere gresita. Am auzit foarte multe comentarii asupra motorului 1.2 HTP de la Fabia ca e prost si consuma mult. Pe mine ma intereseaza cel mai mult costul de intretinere si fiabilitatea. Nu stiu care dintre aceste modele stau cel mai bine la aceste capitole.
Multumesc Doru pt sfaturi si daca mai are cineva de dat niste sfaturi, va rog?
adrian_r5
QUOTE (DORU @ Jan 6 2012, 04:58 PM) *
prin comparatie cu ce probleme ai putea intampina la 1.2 HTP.

Despre ce probleme ar fi vorba ???
Cretzu194
Eu zic ca Skoda ar fi cea mai buna alegere ! thumbsup.gif
pmhoria
@Adrian_r5
Eu am avut HTP-ul minune si la 45kkm garnitura de chiuloasa a cedat. Iesise din garantie. Idem pt Fabia 1.2 HTP a celui mai bun prieten. Raspunsul celor din service e cam unele modele au avut probleme .. dar nah au iesit din garantie (pe scurt serii cu probleme) ninja.gif
Pe langa chestiile astea minore .. au fost f multi utilizatori care semanlau probleme de pornire daca temp ext era intre 10-20 grade. La unii s-a rezolvat cu scandal la fabrica din Cehia si cu un update de soft.
Dpmdv sunt cam multe probleme si nu as recomanda motorul 1.2 HTP.
DORU
1,4 TDI este tot in 3 cilindri, fie de 70, 75 sau 80 cai. Economic dar deloc rafinat. Un pret de achizitie mai mare decat la benzinare.

1.2HTP are multe hibe de functionare, amintesc de arderea supapelor sau de injectoarele cu probleme, de consumul mare si relantiul haotic nu mai zic. Poti avea bafta unei sonde Lambda care sa te lase si, de ce nu, garnitura de chiulasa poate fi cireasa de pe tort.
LucianR7
Dar despre Astra G ce parere aveti. Ma gandesc tot la motorul de 1.2/ Parerea mea este ca este cea mai ieftina de intretinut. Dar fiabilitatea?

Dar totusi ma gandesc si la varianta de 1.4 la fabia. Consumul e tot acelasi
Orsicum toate aceste masini sunt bune dar fiecare cu defectele ei si cu partile lor bune. O sa fie prima mea masina si vreau sa fie una buna.
Numai ca imi este frica sa o iau din Romania, drumurile noastre "bune", si sa mai dai dai peste o masina de care nu s-a avut grija...........incepi a plange. smile.gif
As vrea sa o aduc din Germania , am si cine sa mio aduca dar cu taxele s-au majorat....si asta e greu de ales..
Sunt foarte indecis
Seri
Eu am Astra G 1.6, iar colegul de apartament are Polo 9N 1.2.

La Polo se vede o atentie mai mare la detalii pe partea de functionalitate, dar plasticul de pe bord este mai slab si este mult mai inghesuita in fata.
Ca performante nici nu se compara. Chiar si cu masina goala prin oras trebuie sa turezi motorasul 1.2 de zici ca isi ia zborul. Consumul chiar isi ia zborul.
Am condus ambele masini pe distante lungi cu 5 pasageri si bagaje pt weekend la munte. In Polo pasagerii de pe bancheta tineau bagajele in brate, iar portbagajul era plin pana la plafon. In Astra hatchback au incaput toate in portbagaj sub polita. Cu Polo nu am putut sa-i dau a 5-a la 90km/h ca incepeam sa pierd viteza. Astra se simtea putin mai incarcata, dar puteam sa conduc la fel de sportiv ca de obicei.

La Astra nu am schimbat nimic in 70.000 km. Din ce am citit pe forumuri si alti prieteni cu Astra, nu sunt probleme, in special la benzina.
La Polo in 40.000 km au cedat pompa de servodirectie si compresorul de AC, fiecare costa 500 euro. De asemenea s-a intamplat o data sa se rupa o planetara si sa ramana imobilizat departe de oras.

Eu nu-ti recomand diesel. Da, consumul este mai mic cu aprox 2%, dar diesel-urile moderne au multe componente sensibile si scumpe, care la benzina nu exista sau sunt mai simple si mai ieftine.

Nici Astra 1.2 nu-ti recomand, am spus aici.
Eu as lua Astra 1.6 benzina Euro 4 de dupa 2002.
LucianR7
Voi sa fiti in locul meu ce masina a-ti alege dintre cele trei si ce motorizare?

In completarea la ceea ce am intrebat mai sus va rog sa spuneti si de ce a-ti alege masina respectiva.
Va multumesc.
DORU
Eu as merge pe motorizarea 1.4 cu 16v eventual, chiar si cea de la Reno Clio, care este f vivace si are consum mai mult decat decent !

Dintre marcile enumerate de tine, as elimina Polo si m-as decide intre Astra si Fabia, poate cu un mic plus pt Fabia, am una in familie si contrar celor asteptate, este incredibil de fiabila (dar este diesel).
T u d o r
Totusi o intrebare importanta: De cati bani dispui, cam cat crezi ca vei tine aceasta masina? In functie de asta putem gasi si alte modele interesante.

Si inca ceva, ca ma zgarie pe retina. smile.gif "a-ti" se scrie "ati" in contextul in care l-ai folosit tu.
LucianR7
Banii de care dispun sunt vreo 3000 si ceva de euro. Masina vreau sa o tin vreo 6-7 pana ce scap la banii mei. Deocamdata tot parintii ma ajuta finaciar in legatura cu masina.
adrian_r5
QUOTE (LucianR7 @ Jan 8 2012, 02:13 PM) *
Masina vreau sa o tin vreo 6-7 pana ce scap la banii mei.

6-7 ... ce ... luni ... ani ???
LucianR7
Ani, mai ales ca o sa fie prima masina
adrian_r5
QUOTE (LucianR7 @ Jan 8 2012, 02:13 PM) *
Masina vreau sa o tin vreo 6-7 pana ce scap la banii mei.

QUOTE (LucianR7 @ Jan 8 2012, 03:53 PM) *
Ani

Esti in "clasa" intii la medicina ???
LucianR7
Nu. Sunt in ultimul an de liceu. Dar unde invat se aseamana cu medicina.
De ce ma intrebi?
James Kilowatt
Pai probabil din cauza ca nu-i iese la calcul smile.gif daca vrei masina inseamna ca ai minim 18 ani. Cu inca 6-7 inseamna ca intentionezi sa "scapi la banii tai" pe la 25, ceea ce e cam tarziu pentru gustul unora biggrin.gif
LucianR7
Da am 18 ani.
In fine nu conteaza asta. Nu se stie cum ti se poate schimba viata sau ce poti ajunge in viata.
Parerea mea este ca ne-am abatut prea mult de la subiect si vreau sa revenim. Deci va astept cu pareri.
Va multumesc
solmar
Si ce culoare sa fie? E important.
adrian_r5
QUOTE (LucianR7 @ Jan 8 2012, 06:39 PM) *
De ce ma intrebi?

Faceam calcule ... asa cum a intuit colegu' James KW

QUOTE (LucianR7 @ Jan 6 2012, 03:43 PM) *
urmeaza sa imi cumpar o masina si am 3 optiunii:Opel Astra G, Volkswagen Polo 9N si Skoda Fabia.

De ce ai doar "3 optiunii" ???

former_ozz
QUOTE
Cu inca 6-7 inseamna ca intentionezi sa "scapi la banii tai" pe la 25, ceea ce e cam tarziu pentru gustul unora


Pai cine vrea sa-si inceapa viata profesionala cu un credit pentru o masina daca are deja una?
Iar la medicina nici la 25 de ani nu poti spune ca esti "la banii tai" la cit e salariul unui rezident sau stagiar sau cum se mai cheama acum.
LucianR7
Am ales aceste modele pt. ca mi se par usor de intretinut si fiabile.

Am ales aceste modele pt. ca mi se par usor de intretinut si fiabile. Problema este ca nu stiu care dintre aceste masini indeplineste aceste conditii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.