Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce websiteuri si ce forumuri despre antreprenoriat cunoasteti?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
adrian-msc
Salut!

Sunt pictor in orasul Iasi, am 22 de ani si intentionez sa imi deschid o firma de pictura si artizanat, mai exact personalizari de obiecte la comanda in oras sau prin curier. Firma va avea 3-4 angajati in prima jumatate de an de la infiintare si un buget foarte restrans. In momentul actual scriu planul de afaceri si toata documentatia necesara.

Momentan nu prea cunosc mai nimic concret despre infiintarea si administrarea unei firme si doresc sa aflu de la voi ce siteuri si ce forumuri pot accesa pentru a gasi informatii utile. As dori de asemenea sa-mi povestiti din experienta voastra, cum a-ti procedat si ce dificultati a-ti intalnit cand v-ati infiintat firma voastra.

Multumesc mult celor care vor raspunde! Daca doriti sa mentinem legatura pe viitor, astept mesaj privat sau mesaj pe e-mail si va raspund cu cea mai mare placere.
getodac
Pai este simplu daca nu te pricepi si nu vrei sa iti bati capul cu alergatul, poti imputernici pe cineva care se pricepe, exista persoane fizice sau firme care se ocupa cu asa ceva, cele mai rapide sunt firmele angajatilor de la registrul comertului thumbsup.gif mergi la RC si este indeajuns sa pui intrebari de novice si cu siguranta vei fi ofertat de unul dintre lefegii de la stat. Succes!
Seri
Daca esti student cel putin in anul II, poti beneficia de H.G. 166/2003 care te scuteste de taxe la deschiderea firmei. In loc de 1.500 de lei, te costa doar vreo 200 de lei taxele pe care le platesti la registrul comertului. Pentru asta iti trebuie o adeverinta de la secretariatul facultatii.

In rest, mergi la registru si vezi exact ce documente iti trebuie: certificat de nastere, buletin, rezervare pt numele firmei (tot la ei), titlu de proprietate pt sediu, cont pt capital social deschis la o banca (200 lei depusi in cont, ii poti scoate ulterior), si s-ar putea sa ai nevoie si de acordul vecinilor (nu sunt sigur). Astea le poti face toate intr-o zi. Dupa o saptamana o sa primesti certificatul de inmatriculare cu care iti poti face stampila, sa iti deschizi contul definitiv si sa te inregistrezi ca platitor de TVA (nu e obligatoriu).

Dificultati la deschiderea firmei nu cred ca o sa intampini. E mai important ce faci dupa. thumbsup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.