Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sa cumpar un Tico ?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Florin34931
Noroc !

Ma bate gandul de a-mi cumpara o masina second hand de mic litraj. Ieftina. Tico pare o idee buna dar am nevoie de sfaturi competente. Chiar merita ?
Multumiri anticipate.
Andrei34628
Ce sa-tzi zic ? ai grija ca trebuie sa o iei gata scoasa din service ma refer la:disc ambreiaj, toba, amortizoare, si un tinichigiu sa fie cu tine pt ca are o tabla extrem de proasta si sa nu aiba rugina ascunsa.Un prieten aa avut o surpriza o cumparase si dupa nici 3 luni incepuse sa apara crapaturi .Masina a avut rugina si a curatat-o , chituit-o si un strat de vopsea .Fi atent in rest masina buna dc o iei si de la un cunoscut la 2000-2500 merita bafta laugh.gif
Florin34931
Draga Andrei
Multam pentru sfat. Nu cunosc pe nimeni cu un Tico de vanzare asa ca singura sansa pe care o am este sa cumpar una de la un necunoscut. Cum nu cred in chilipiruri, nici asa nu cred ca cineva vinde o masina doar pentru ca s-a plictisit de ea. Sigur are ceva belele mai mari sau mai mici dar avand in vedere ca piesele de schimb nu sunt foarte scumpe, ma astept sa schimb cate ceva. Totusi pentru un Tico mai vechi, 2500 nu este cam mult ? Nu cunosc piata si de aceea intreb.
Merci.
stefan_ieu
Tico este o masina foarte laudata de soferii care lucreaza in distributie. Am un prieten care spune ca ii place mult mai mult in Tico decat in Matiz. Iar de curand era pe o Fabia Junior de care nu era prea incantat. Pur si simplu spune ca pe Tico il "simtea" mai bine.
Pretul pentru un second-hand si mie mi se pare destul mare, dar sa stii ca pe la nivelul asta gasesti (2000-2500 de 5-6 ani). Oricum, la banii astia nu mai gasesti decat dacie, iar aici intervine problema : pentru ce iti iei masina ..... ?
Florin34931
Draga Stefan
Pentru a incepe - raspund la intrebarea ta " pentru ce iti iei masina ? "
Pentru simplul fapt ca 90% din drumuri le fac in Bucuresti, pentru am o Dacie antica ( care merge inca bine ) de care m-am saturat si deci in concluzie vreau o masina mica cu care sa ma misc usor, sa consume putin, pe care sa nu o repar toata ziua si care sa fie ieftina. Cer prea mult ? Am spus ca un Tico la 2000 - 2500 mi se pare mult avand in vedere ca un Matiz care pare decent incepe de pe la 3000. Sau ma insel ?
Andrei34628
Mult puztin asta e pretul pietei , Tico are carburator Matizul are injectie multipunct si este mai mare in rest cam aceleasi piese sa stii si ca pret si ca , hmm calitate.Ideea este ca trebuie sa cumperi masina cu un bun cunoscator nu te baza ca sunt piesele ieftine ca nu e chiar asa.Ex. 2 amortizoare la Matiz 3.5 mil acum un an si ceva si le schimbi destul de des placute frane 1 mil si ceva,iar faruri etc sunt deja piperate asa ca dc vrei sa cumperi incearca sa o iei cat mai teapana de la inceput per total sunt masini fiabile sa stii dar asta e toate au probleme chiar din fabrica(proiectare) dar nu se compara cu dacia si este destul de intepata pt ce motor are :thumbup:
stefan_ieu
Nu aveam de unde sa stiu ca ai deja masina. Sunt foarte putini care trec de la dacie la tico. In general romanul are tendinta sa isi ia o masina mai mare decat de are.
Asa, e o alegere foarte buna, dar vezi ca piesele de daewoo sunt destul de scumpe in comparatie cu cele de dacia. Plus ca nu mai e mult pana ce trec cei 8 ani de cand nu se mai fabrica Tico si atunci s-ar putea sa ai probleme cu piesele.
Florin34931
Corect Stefan. Am trecut de la Dacie la un Ford Scorpio V6 pe care, dupa am bagat bani in ea, am vandut-o in paguba. Era o nebunie sa merg cu ea prin Bucuresti. Asa ca fiind fript, ma gandesc de 10 ori ce sa fac. Sa mai astept, sa strang bani si sa cumpar un Matiz sau altceva pe la 3000 ? Acum sincer, nu sunt dispus sa dau mai mult de 1500 - 2000 pe un Tico. Nu cred ca merita mai mult.
cristianc
Tico are fanii lui si probabil , pe buna dreptate.

Chestia cu tabla proasta e prima oara cand o aud asa de vehement.
Pretul la Tico pleaca de la 1500 euro si ajunge la 3000 si ceva. Asta pentru ca exista Tico Cu EURO II facute intre 2000-2002 cu maxim 30-40 mii de km la bord, cu AC! Cat vrei sa dai pe ele, cat dai pe unul din 1997 cu minim 100.000 km?

Matizul decent care incepe la 3000 de euro ce a patit? A luat foc? smile.gif)
In concluzie un Tico cu constatare in service pentru drumuri urbane merita! (se merita cum zice nea Gica!)
Mada36350
Am cateva intrebari legate de tico:

1. M-am uitat pe site-u' daewoo si nu am vazut nici un tico acolo ?

2. Cat consuma in oras?

3. Ca costa unu nou?

Mada
Vasile26083
Mi se pare normal sa nu mai vezi Tico pe site Daewoo . Nu se mai fabrica de cativa ani. A fost inlocuit de Matiz.
Luka
QUOTE(Mada36350)
Am cateva intrebari legate de tico:

1. M-am uitat pe site-u' daewoo si nu am vazut nici un tico acolo ?

2. Cat consuma in oras?

3. Ca costa unu nou?

Mada


1. S-a raspuns, nu se mai fabrica
2. In oras consuma in jur de 7litri...depinde un pic si cum mergi. In afara cam 5l/100
3. Vezi unu
Luka
Si eu am avut eterna dacie 1300 si am trecut la tico. Diferenta se simte de prima oara.
Avantaje: consum mic, dimensiuni reduse (excelenta in oras), manevrabila, sprintena, destul de rezistenta(in 2 ani de cand o am am facut doar schimburile normale; tin sa mentionez ca e din 1996 si are 80 000 km facuti)
Dezavantaje: in afara orasului mai ales - o cam ia vantul, portbagajul mic, in spate nu prea e loc, nu e foarte izolata fonic

Per total, eu sunt multumit de masinuta asta si tin sa mentionez ca faza cu spatiul interior e un pic exagerata(eu am 1.90 m inaltime si incap, slava-domnului).
Intr-adevar, depinde ce vrei de la o masina.
Razvan39582
Cat de spre achizitionarea unui autoturism tico mi sa pare cea mai rentabila solutie pt nefamilisti.
In momentul in care acest lucru se schimba nu mai prezinta interes , si masinaq devine incomoda (evident fara vina ei)
eddie
Draga Florin,
eu am avut un Tico din 2000 si l-am vandut fiindca....m-am plictisit de el,am vrut altceva. Cel care a luat-o nu era prieten cu mine si totusi a avut noroc,vazuse vreo 25-30 de Tico pana atunci, cum l-a vazut pe asta,cum a facut diferenta. 34.000 de km avea masina si am luat pe ea 2.800 de euro in vara anului trecut,tin sa iti spun ca nu avea aer pe ea si tipul era sofer la o firma pe .......Tico, bineinteles. Deci cu alte cuvinte,a stiut sa faca diferenta. Nu lua masina de la firma, atentie la km parcursi,la pregatirea masinii inainte de vanzare, nu se poate sa nu ai un prieten care sa se priceapa,o masina nu poate sa ascunda prea multe unui profesionist ! Bafta ! Eu am ales altceva pentreu oras, ceva mai safety...
Justina
QUOTE(Razvan39582)
Cat de spre achizitionarea unui autoturism tico mi sa pare cea mai rentabila solutie pt nefamilisti.
In momentul in care acest lucru se schimba nu mai prezinta interes , si masinaq devine incomoda (evident fara vina ei)


Mey, sfatul asta se potriveste la barbati, care intr-adevar daca devin familisti nu mai au ce face cu Tico, poate doar sa il dea nevestei si sa isi ia ei alta mai mare. Tico este foarte potrivita pt. femei (casatorite sau nu laugh.gif ).

Florin, din octombrie si pana acum ti-ai luat vreo masina pana la urma? Sa stii ca un Tico mai bun (anii 2000-2002) este la vreo 2500 intr-adevar.
daniel40451
Parerea mea este tico fara probleme . De ce?
1. CONSUM MIC .
2. IDEALA PTR ORAS.
3.COST MIC LA PIESE
daniel40451
Parerea mea este tico fara probleme . De ce?
1. CONSUM MIC .
2. IDEALA PTR ORAS.
3.COST MIC LA PIESE
Andrei Suzuki
Presupun ca masina din poza e un Tico tunat,nu? laugh.gif
Sau ai vrut sa faci reclama la site?
lucian14
tico e ok.
consuma putzin
nu faci drumuri multe in service
nu repari motorul la 100.000 merge pana la 200000.

tico e naspa
e prea mica (nu are portbagaj)
are carburator care trebuie curatzat, reglat cand si cand.
e periculoasa rau in caz de accidente. aviz femeilor care au tico....


Concluzia: recomand MAtIZ ptr. diferenta mica de bani tongue.gif
Mihai41221
De cand nu se mai face Tico? Si care e perioada obligatorie de producere a pieselor de schimb dupa incetarea fabricarii unui model?
Alti producatori autorizati de piese Tico/Daewoo mai sunt pe la noi? Ca si pe mine ma bate gandul...
lucian14
parca din 2000 s-a scos din fabricatie
piese se gasesc stai linistit
potzi lua si MAtiz care l-a inlocuit cu succes se pare smile.gif
adrian41198
Legislatia in domeniu prevede ca piesele de schimb sa se produca cel putin inca 5 (cinci) ani de la sistarea productiei la modelul respectiv.
Majoritatea componentelor de la Tico se regasesc la Matiz.
google41800
Nu se mai produce din vara-toamna lui 2001 (al meu, de la firma, este din mai 2001, printre ultimele).
Tico este fiabil, mai ales daca se fac reviziile la timp, dar siguranta in caz de accident aproape 0 (din cauza asta nu a fost acceptat la comercializare in Italia). Din cele doua bucati conduse (una pana la 145000Km si cu a doua am acum 128000Km) nu am avut probleme majore (dar nici un accident cu nici una din ele). Ce am observat: dupa 120000 incep sa troncane la bucsi, releul de semnalizare trebuie schimbat, primele simptome: cand e frig se blocheaza semnalul pe pornit (nu mai "clipeste" pana nu se "ridica" temperatura in interior), socul tot pe la 120000Km trebuie schimbat (nu mai lucreaza cum trebuie sau pierde apa pe la ax). Din cele doua modele mai bun era (dpdv al consumului) primul care nu era euro 2. Acum la cele pe "fara plumb" prin introducerea modulului Levato si trecerea pe euro2, ca la orice adaptare, nu mai consuma la fel de putin (consum 5,9-6,3 in oras, si 4,8-5,2 afara chiar 5,6-5,8 la 130-135Km/h).
Matiz-ul mai bun ca siguranta dar consum mai mare (cam cu un litru si ceva la suta de Km) dar mare atentie ca are cauciucuri pe 13", cu balon mai mic, drept pt. care se cam duc gentile si cauciucurile de la gropi.

Bafta!
eddie
Pana in anul 2000 s-au fabricat Tico obisnuite...Tico al meu din sept.2000 era doar Euro 1,avea catalizator si nimic mai mult,nu am trecut nici ITP-ul la 2 ani,ca aveau pretentii mai mari la valorile noxelor(deh...Euro 1),ca in loc de valoarea de 1.04 era 1.2 . :bash: Pur si simplu era un furtun de cauciuc care facea legatuta dintre o galerie si o chestie elecronica,era infundat deoarece se curbase si strangulase traficul de aer,doar atat,dar sa vezi numai cine ii da de cap....cam greu de gasit.Nu am auzit de Tico Euro2. Esti sigur?Mai intereseaza-te si contrazice-ma!
google41800
Fiindca nu a fost cumparat de mine chiar nu m-a interesat problema. Dealer-ul de la care au fost cumparate a spus ca e euro 2 ( oricum mult, mult mai proaste decat primele), iar la noxe nu m-am uitat ca a trecut de ITP si nu am fost curios.

Bafta!

Later edit: M-ai facut curios si am verificat in cartea de identitate. Este productie mai 2000 (am retinut eu gresit anul in care am schimbat masina :doh: ), iar despre ce tip de euro este nu m-am putut lamurii deoarece este trecut sub forma de cod in codul general de identificare al masinii.
Una peste alta, cel putin pe jumatate, ai avut dreptate :notworthy: .
eddie
Mai intreaba sa fi sigur si imi spui si mie....crezi ca astia au sarit direct la Euro 2 ?Iar legislatia spune ca se vor asigura piese de schimb pentru masinile scoase din fabricatie inca 10 ani .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.