Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Test drive Peugeot 308 e-hdi
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Peugeot > 307/308
T u d o r
Acum vreo saptamana am testat Pejo-ul 308 1.6 e-hdi, 112 CP cutie manuala, modelul cu facelift. As fi vrut sa vad cum e robotizata pusa pe motorul asta dar masina de test era in configuratia pe care am specificat-o. Sistemul e-hdi e de fapt un model cu start-stop si regenerarea energiei in baterie pe franare.
Ok, am plecat 3 barbati in masina cu mine la manete. In total am parcurs vreo 20 km aproape numai urban. Motorul il stiu foarte bine, e cel pe care l-am avut pe 307. Diferenta a fost ca pe 308 au pus o cutie cu 6 rapoarte si desigur sistemul start-stop. Am vrut urban pentru ca masina asta ar trebui sa-si arate calitatile in traficul din oras. Asadar in plina zi, trafic destul de aglomerat cu dese opriri. Bref am reusit un consum mediu pe traseu de 5,2%, mergand legal si cu oarecare grija la acceleratii. Oprirea si pornirea motorului se fac realmente insesizabil, practic daca ai lasat cutia pe punctul mort sub o anumita viteza (am uitat care e, ceva sub 10 km/h) nici nu-ti dai seama ca s-a si oprit. La cuplarea treptei intai motorul se porneste instantaneu, n-ai timpi morti si nici senzatia ca s-a petrecut ceva. Pentru un diesel acest lucru e remarcabil.
Cum eu nu sunt un etalon al consumurilor mici sunt convins ca cineva cu o talpa mai usoara la acceleratii si ceva mai multa grija decat mine ar putea obtine lejer consumuri sub 5%, repet urban.
Masina in general o stiam si am mai condus-o, e silentioasa si confortabila pe denivelari. Calitatea interiorului e buna fara a excela. Scaunele puteau fi cele vechi de pe 307 dar si astea sunt destul de mari si confortabile. Nu mi-a placut plasticul cu aspect de aluminiu de pe consola centrala, arata cheap si nu cadreaza cu restul bordului.
Una peste alta masina asta ofera intr-un pret decent (atentie, nu mic) confort, dotari, performante bunicele si un consum excelent. Istoricul meu (si al urmasului meu) cu 307 ma poate determina s-o recomand cu caldura. Totusi fiabilitatea sitemului e-hdi trebuie probata in timp.
OCTAN_95
Ma poate ajuta cineva cu un manual de reparatie Pj 308 1.6 Hdi. Multumesc
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.