Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aerul conditionat nu merge
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
CURTE1978
Poate ma ajuta si pe mine cineva cu o problema ca nu mai am insredere in cei de la serviceul la care am fost , cred ca incearca sa ma jecmaneasca. Am un opel astra H , 1.7 cdti din 2003. Masina am cumparat o acum 3 ani si nu mi a mers niciodata aerul conditionat. M am hotarat sa merg in final sa vad ce are , si am mers la niste ,,baieti destepti,, la un service. Prima data mi au zis ca e radiatorul spart . Am luat alt radiator. Dupa aceea nu pornea ventilatorul. Au zis ca din cauza unui filtru de la condensatorul de clima. Am luat filtru, si a pornit ventilatorul dar aer rece tot nu baga. Au zis dupa asta ca tre sa schimb supapa aceea in care intra conductele in bord . Au incarcat instalatia cu freon si a inceput sa bage aer rece . OK toate bune , am plecat. Dupa ce am mers 50 de metrii nu mai mergea. M am intors si mi au zis ca tre sa schimb compresorul. ( am schimbat aproape toata instalatia in afara de conducte). Mi au zis ca au ei unul la 250€ si ca o sa l puna sa vada daca asa merge. Am plecat ca nu mai aveam timp. Problema e ca pe loc daca stau cu masina pornita imi baga aer rece , dar daca o accelerez nu mau baga. E posibil sa fie de vina compresorul? Nu as vrea sa le dau 250 € degeaba, plus ca am auzit ca poate fi gasit si mai ieftin. Ajutatima si pe mine cu niste sfaturi va rog.
dinpoplaca
Aerul conditionat merge mai bine in mers cand motorul are turatie. Poate ii lipseste freon. Freon al noi se gaseste in magazine in tuburi care au si supapa de conectare la instalatia masinii si un indicator ca sati arate presiunea; poate se gaseste si in romania.
E ciudat sa ai atatea probleme si sa schimbi atatea piese. Poate ar trebui sa mergi altundeva. de fapt eu nu as fi schimbat nimic pana nu mergeam si la alte servicecuri ca sa vad ce spun si altii.

O televiziune aici la noi au chemat niste companii de aer condiitionat pentru acasa, pe rand si iau filmat cu camera ascunsa. Fiecare spunea ca ori e prea putin freon in instalatie ori gaseau alta problema ca sa repare. Dar fiecare a gasit ceva ca sa le ia banii.
Deci mergi la mai multe serviceuri ca sa sti precis ce e.
Mariustom
Du-te la alt service specializat īn instalažii de climatizare auto.
Seri
Ar putea fi o problema la ambreiajul magnetic de la compresor, iar acesta sa se decupleze cand turezi motorul.
CURTE1978
SI DACA E AMBREIAJUL MAGNETIC PROBLEMA , SE POATE REPARA ? SAU TRE SA SCHIMB TOT COMPRESORU?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.