Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis sau Honda Acord?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Andra34473
Toyota Avensis, 2l, benzina sau Honda Acord, 2l, diesel.... ?
Nu ma pot decide....

In cazul revanzarii peste 4 ani, care pierde mai mult din valoare?

Multumesc
Nicolae30758
Dupa cate am citit eu prin tot felul de consumer reports in State Honda are una dintre cele mai mari, daca nu cea mai mare valoare de revanzare. Se pare ca si Toyota este pe aproape. Din acest pct. de vedere este greu de luat o decizie. Eu as merge pe Honda, dar alegerea este pur subiectiva. Aproape la fel de mult imi place si Toyota, mai ales ca ambele sunt vestite pentru fiabilitatea lor. Se pare ca din pctul de vedere al fiabilitatii bat automobilele germane. Nu stiu daca este chiar asa, dar valoarea lor mare de revanzare, dovedeste oarecum acest lucru.
Watcher
La Honda de ce diesel?
E prima generatie de diesel la Honda, si desi au stabilit nu-mai-stiu-cate-noua recorduri diferenta de pret fata de 2.0 benzina de 155 CP se amortizeaza in 130 mii km...
Eu as zice asa: daca preferi sportivitate Honda, daca vrei mai mult spre confort - Avensis.
Andrei Suzuki
Subscriu la ce a zis Watcher.In plus,parerea mea e ca unei femei mai bine ii sta intr-un Acord.E...mai misto (parerea mea).Avensisu e masina mare,de barbat,de om de afaceri mai exact.
V l a d
si eu as merge tot pe accord. Dar asta din motive subiective de design si obiective din punct de vedere al motorizarii. Fiabilitatea e cam aceeasi la ambele masini, dar honda parca e mai sportiva si mai deosebita.
madalina
Nu stiu valoarea la revanzare, dar din acest punct de vedere masinile europene au avantaj asupra celor japoneze. Dar din punctul de vedere al fiabilitatii, raportului calitate/pret, dotari standard stau mult mai bine japonezele.

Eu as alege Honda. E mai rara in Romania, e mai tinereasca (presupun ca ai sub 40 de ani), pare mai sportiva, chiar si cei de la Toyota au recunoscut ca Honda face masini foarte bune.

Avensis e buna, e serioasa, e pentru persoane mai in varsta (peste 40 de ani) si se aseamana mult prea mult cu Opel Vectra.
G e o r g e
si ai ceva cu vectra ?

cred ca vroiai sa spui ca se asemana mult prea mult cu vectra care a fost lansat inaintea avensisului.
madalina
Nu am nimic cu Vectra. Am ceva cu Toyota ca s-a inspirat prea mult de la Opel in ceea ce priveste designul.

Imi plac masinile cu personalitate proprie clara. Iar Avensisi nu are, strict din punctul de vedere al aspectului exterior.
zefir34016
Eu vin cu pozele.

Preturi CIP:
Avensis 2.0 l VVT-i DOHC 19750E (Linea Sol Plus) si 21750E (Linea Exec)
La Accord Sedan n-am gasit decat la 2.2 i-CTDI 21775E (LS) si 23000 (ES); sursa: http://www.honda.com.ro/accord_sedan.htm

Votez bezina.
Iulian HondaFan
Sunt de Accord cu voi: si aici Honda este vazuta ca alegerea mai sportiva pe cand Toyota este mai comfortabila. Diferentele sunt insa mici pe toate aspectele.

Accord e asamblata in Japonia in timp ce Avensis este asamblata numai in Anglia de unde este exportata si in Japonia.

designul este conservator pentru ambele firme, dar mie unul imi place mai mult cel al Hondelor, desi nu pot spune a imi displace cel al Toyotelor.

oricare dintre ele este o alegere buna.
Iulian HondaFan
preturile sunt aici:

http://www.honda.com.ro/lista_preturi.htm
Alexandru34552
neaparat Honda Accord! mai ales daca e noul 2.0 diesel!
cea mai buna alegere! n-ai sa regreti!
poate facem o tura impreuna dupa ce o cumperi!
ionut32111
Accord din punct de vedere al desingului si al motorului diesel 2.0L
iuliana34566
honda accord din mai multe puncte de vedere,in primul rand e mai sportiva,motorul diesel este foarte silentios,consumul destul de bun. iar daca ai bani si vrei cu sistem de navigatie,tapiterie piele si tot confortul e chiar cea mai potrivita.
motorul diesel de la honda a obtinut 19 premii la lansare,deci smile.gif
Nazareno Gabrielli
Honda arata ceva mai bine dupa gusturile mele. Dar foarte multi specialisti zic ca Toyota a scos niste super masini in ultimul tip printre care si Avensis. E un model reusit. Foarte fiabil.
Eu unul as alege Honda, ca sunt inca tinerel si imi place ca masina mea sa aiba un aer aidoma. dar lui taica-miu i-as zice sa-si ia Avensis.

PS: Nu stiu daca ati observat dar in Romania masinile Honda nu sunt vazute asa de bine. Honda nu s-a sinchisit sa-si faca o imagine buna aici. pe cand Toyota a investit ceva bani.
stefan_ieu
Parerea mea e ca ambele masini stau foarte bine cam la toate capitolele (fiabilitate, motoare, design - aici tine de gusturi).
Honda ar fi buna atat pentru cei care vor un comportament putin mai sportiv cat si pentru cei carora le place sa aiba o masina mai rar vazuta in Romania. Dezavantajul aici e ca la masinile mai rare (unde reprezentanta nu e asa de puternica) service-ul e de obicei facut cu oameni mai putin calificati iar aducerea pieselor dureaza mai mult. Nu stiu nimic de cazul Honda, ci vorbesc in general. Ca exemplu pot sa va dau Rover-ul. Stiu pe cineva care are.
iuliana34566
referitor la service, de exemplu in craiova,calitatea operatiunilor este foarte buna si in plus nu cred ca la o astfel de masina vei avea nevoie de vreo interventie prea mare.si tot la craiova din luna noiembrie se ofera un an service gratuit la honda.
f1anatic
Categoric Honda Accord. De fapt masina aia se vinde in State ca Acura TL si este socotita de 'lux'. Si aici lumea intoarce capul dupa ea...si e pe drum de vreun an doi dar e super misto...sportiva...tinereasca.
Iulian HondaFan
Echivalentul Accordului european sau japonez in USA e Acura TSX aici, Acura TL este echivalentul de lux al Hondei Accord americane. Si TSX are review-uri f. bune aici cu motorul iVTEC 2.4l.
malin34426
O singur lucru sa urmaresti : sa fie facut la mama lui in japonia . europenii
si-au batut joc in costruirea masinilor japoneze in eu. Si cred ca honda are
clasa mai inalta (experienta si inginerii lor - care de fapt au proiectat si toyota)
Iulian HondaFan
pai, Accordul vandut in Europa se face numai in Japonia, iar Avensisul numai in Anglia ( in Japonia Avensisul este importat din UK, nu stiu insa cat de popular este acolo).

Toyota si Honda sunt in fruntea topului fiabilitatii in UK si Germania deci chiar daca le asambleaza in Europa sunt facute bine. CR-V asamblat in UK si vandut si aici in USA este cea mai fiabila masina din clasa ei in studiul consumerreports. Civic este cel mai bine vandut model Honda in Europa si marea majoritate a celor vandute in Europa sunt asamblate in Turcia si Anglia. daca ar fi avut probleme semnificative ar fi afectat cotatia firmei ca printre cele mai fiabile de pe piata britanica sau cea germana.

Toyota este mai veche ca firma decat Honda si a facut autovehicule inca dinaintea celui de-al doilea razboi mondial. Firma a fost lansata in 1937 fiind o investitie a familiei Toyoda care avea la acea data o afacere infloritoare de masini automate de tesut. Acum este cel de-al doilea mare producator mondial de automobile dupa GM si producatorul auto cu cel mai mare profit din lume.

Honda a intrat in productia de autovehicule de serie abia in 1965. Firma s-a lansat initial imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial ca producator de motociclete, si au avut cateva prototipuri de masini de curse la inceputul anilor '60. este o firma auto de marime medie ( locul 9 mondial in 2003) dar celebra pentru probitatea inginereasca si unica intre producatorii auto pentru ca a refuzat si refuza asocierea cu oricare alt producator mondial. de asemenea este interesant ca din punctul de vedere al capacitatilor de productie si al vanzarilor firma este mai degraba nord americana decat japoneza.
malin34426
Tocmai de aceea a dat indicatia de lua pe cea construita de alti si nu de europeni, dar nu am vrut sa supar pe unii . Toyota este intradevar prima la fiabilitate dar declarata de cine si unde. asa a facut si nissan-ul pina
a facut-o de oaie (in Ro pompele lor diesel cedeaza pe capete). Honda tace si face. Ultimele tendinte in fabricatie vor distruge si mai mult.
Japonezii de la Honda respecta cateva reguli de baza (sper sa-i tina curelele). Am fost impresionat ca atata timp cat a trait batranul HONDA
i-au respecta dorinta de a nu monta pe masinile lor motoare diesel.
iuliana34566
honda accord este o masina de lux,mai ales cea cu tapiterie de piele si cruise control.si ce spatiu e in interior :cheers:
la cea diesel nici nu se aude motorul , e super,iar finisarile sunt de cea mai inalta calitate smile.gif
in general producatoriii japonezi tin foarte mult la calitate si functionalitate, ceeace mi-a atras atentia si la accord.bordiul este foarte compact, comenzile de la cruise control si cele de la radio pe volan.
Udo_01
QUOTE(Mircea KDT)
PS: Nu stiu daca ati observat dar in Romania masinile Honda nu sunt vazute asa de bine. Honda nu s-a sinchisit sa-si faca o imagine buna aici. pe cand Toyota a investit ceva bani.



Mircea,tu ai dreptate in felul tau,dar sa nu uitam,aici nu e vina Honda ci a importatorului!!!
sa nu zutam cine sta in spatele Toyota in Romania!!!

on-topic:
eu as alege Accord-ul si cu revanzarea nu mi-as prea bate capul atata timp cat ai de gand sa tii masina ceva ani.fiind ambele japoneze,trebuie sa-ti dai seama ca,ambele au cam aceiasi valoare la revanzare.
Udo_01
QUOTE(malin34426)
Japonezii de la Honda respecta cateva reguli de baza (sper sa-i tina curelele). Am fost impresionat ca atata timp cat a trait batranul HONDA
i-au respecta dorinta de a nu monta pe masinile lor motoare diesel.



da,Maline,le respecta fiindca si sant alaturi de Toyota si Porsche cei mai caposi in ceea ce zici tu!
sa nu uitam insa ca,"batranul " Honda s-a stins de 13ani si Honda tot nu pune turbo(spre ex.) pe masinile lor,asa ca si BMW si Ferrari dar cu dizel e putin mai complicat.e deajuns ca,Honda e deja ultima marca auto care a apelat la acest tip de propulsie,dar eu zic ca-n ziua de azi in goana firmelor dupa profit nu prea iti mai ramane timp de astfel de idei fixe.ultimi care vor pune dizel pe masinile lor sant Subaru si Porsche,hehehehe
iuliana34566
partea de reclama est intrdevar o problema iar cei de la honda nu si-au facut asa multa reclama pentru ca s-au bazat pe faptul ca au masini bune,nu spun ca celelalte nu ar fi,dar fiecare zice ca produsul lui e cel mai bun.oricum a fost o campanie de promovare a civicului cu 4usi si la honda.am auzit de ei si la radio,apar destul de des in reviste auto.
Christina26262
Pe criterii strict estetice eu as opta pentru Honda. Din ce-am mai vazut si din mesajele din thread, se pare sa e si mai sportiva, deci iarasi as opta pentru ea. Dar la mine decizia finala ar fi data de preturile la service, revizii, piese, asa ca ar merita sa arunci o privire si la service-ul la care dealerii vor sa iti faci reviziile si sa vezi cum se comporta.

Orice alegere ai face, s-o stapanesti sanatoasa smile.gif
BMW34294
Honda. Motorul diesel e foarte laudat dupa cum poti vedea si singur la:

http://www.honda.com.ro/mediacenter/
Ovidiu35294
QUOTE(BMW34294)
Honda. Motorul diesel e foarte laudat dupa cum poti vedea si singur la:

http://www.honda.com.ro/mediacenter/
:!:
OK
Am citit toate mesajele si am simtit nevoia sa zic si eu ceva (ca sa nu tac).
Sunt posesorul unui Avensis pe benzina de 1,8.
Nu stiu de ce va mai intereseaza diesel-ul, din moment ce in scurt timp pretul la motorina va fi identic cu cel de la benzina...
Pe de alta parte, nu prea va inteleg pe cei care va doriti "sportivitate"...
E adevarat ca am peste 40 de ani, dar am si peste 20 de ani de conducere, aproape zilnica (pe vremea piticului era problema aceea cu duminicile cu, sau fara sot).
Trebuie, insa, sa "explic" celor care, probabil, apreciaza masinile doar din reviste, ca daca ai "o problema" si "trebuie" sa demarezi, ramai efectiv surprins de ce poate Avensis-ul.
Nu vreau ca de aici, cineva sa interpreteze ca Honda n-ar putea...
La capitolul confort, dragilor, nu uitati ca interiorul Avensis-ului este preluat de la Lexus, cu care, sper, nu o sa indrazneasca nimeni sa compare Honda in discutie...
Nu vreau sa fiu rau, dar probabil ca asa voi fi considerat - e bine sa dati sfaturi in cunostinta de cauza, nu din carti si reviste...
Ca sa intelegeti ce vreau sa spun, stati in mijlocul verii in zona Unirii din Bucuresti, in trafic, pe la miezul zilei, bara la bara si mai vorbim despre sportivitate, confort, muzica, etc.
stefan_ieu
Nu a spus nimeni ca Avensis (si Toyota in general) nu ar fi o masina buna. Ba dimpotriva, daca urmaresti forumul, e destul de apreciata. Aici insa era vorba de o comparatie. Din pacate se pare ca nu sunt posesori de Accord pe aici, asa ca toata lumea isi dadea cu presupusul si spunea ce stia din diverse surse de informare.
Iar problema cu pretul motorinei : e acelasi, dar diesel-ul consuma mai putin.
Ca interior, ambele sunt luxoase cu design frumos, si din materiale de calitate (japonezii sunt vestiti pentru asta). Ramane de multe ori doar o problema de gust personal.
iuliana34566
eu am mers cu accord CTDi cu tapiterie piele si sistem de navigatie,credeti-ma este o adevarata bijuterie. cine crede ca interiorul nu este de calitate se insala.
Udo_01
[quote="Ovidiu35294"][quote=BMW34294]Honda. Motorul diesel e
Trebuie, insa, sa "explic" celor care, probabil, apreciaza masinile doar din reviste, ca daca ai "o problema" si "trebuie"

La capitolul confort, dragilor, nu uitati ca interiorul Avensis-ului este preluat de la Lexus, cu care, sper, nu o sa indrazneasca nimeni sa compare Honda in discutie...


Ca sa intelegeti ce vreau sa spun, stati in mijlocul verii in zona Unirii din Bucuresti, in trafic, pe la miezul zilei, bara la bara si mai vorbim despre sportivitate, confort, muzica, etc.[/quote]



din pacate nu toata lumea isi da cu parerea numai de ce se scrie in reviste ci si de ce e in realitate.si eu am condus Accordul,e adevarat fara sa ma fi interesat noul Avensis si nu pot decat sa ma repet respectiv sa subscriu celor de mai sus.bineinteles ca,aceasta comparatie e discutabila si mai ales subiectiva ca de altfel orice comparatie de pe lumea asta.
s-a si spus ca,sant totusi doua caractere diferite si alegerea se va face strict pe pareri&decizii subiective in functie de persoana respectiva.

"dragule",posibil ca noi sa fi uitat acest detaliu cu Lexus,dar ai grija ca si tu uiti unul foarte important:
si Honda are o marca de lux,Acura infiintata cu ceva ani inaintea celor de la Lexus!!!!!!!si mai ales care nu e cu nimic mai prejos fata de Lexus,atata tot ca,acest brand exista doar in America de Nord,masini precum Legend si NSX fiind oferite chiar si in Europa!


eu unul ti-am inteles perfect exemplul,dar sa nu uitam:
-aia nu e singura situatie de care te lovesti ca sofer,poate doar daca stai pe Magheru si vrei sa ajungi cu masina in Piata Romana!
-imposibil sa nu aibe si sportivitatea Accord-ului avantajele ei,respectiv sa nu-ti fie vreodata utile cumva in ce stiu eu ce situatie!

totusi.......povesteste-ne cate ceva si despre cele doua rechemari ale Avensisului!!!!!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.