Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Noul VW Beetle !
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
DORU
VIDEO Volkswagen a prezentat noua generatie a celebrei "Broscute"
de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 18 aprilie 2011, 16:15 Economie | Auto

Volkswagen a prezentat in trei evenimente tinute simultan la New York, Shanghai si Berlin o noua generatie a legendarului Beetle, la 13 ani dupa relansarea modelului. Noul Beetle este cu 15 cm mai lung decat generatia precedenta, va fi construit tot in Mexic, va dispune de patru versiuni de motorizare si va fi lansat spre finele anului. Primul Beetle s-a lansat acum 73 de ani si s-a vandut in mai bine de 22 de milioane de exemplare.

Noul Beetle va fi disponibil cu patru versiuni de motorizare: trei pe benzina: 1.2 litri TSI 105 CP, 1.4 litri TSI 160 CP si 2.0 litri TSI 200 CP, plus un diesel de 1,6 litri 105 CP. Masina are 4,27 metri lungime, cu 15 cm peste generatia trecuta, a castigat in latime 8 cm, insa a pierdut un centimetru in inaltime.

Beetle la interior
Beetle la interior
Foto: Volkswagen
Masina are patru locuri, portbagaj cu capacitatea de 310 litri (crestere de 50%) si un plafon panoramic de mari dimensiuni. Masina va fi disponibila in trei versiuni de echipare: Beetle, Design si Sport, iar ca design are trasaturi comune atat cu modelul original din 1938, cat si cu conceptul Beetle Ragster adus acum sase ani la Detroit. Micul Beetle a fost lansat in 1938 si relansat 60 de ani mai tarziu. Per total s-au vandut peste 22 de milioane de exemplare, ceea ce face ca masina sa fie una dintre cele mai de succes din istorie. Beetle este produs in Mexic la uzina Puebla alaturi de Jetta, preturile generatiei din prezent pornesc de la circa 22.000 euro.

In Europa se vor putea face comenzi inca din vara, iar livrarile vor incepe cateva luni mai tarziu. La anul se va lansa si versiunea cabrio la care inca mai este de lucru.

Poze aici (primele): http://www.google.ro/search?q=noul+beetle+...280&bih=574
laurentiu
Mie mi se pare o masina mult mai matura din toate punctele de vedere, incepand de la design care nu mai este asa rotund. Este un lucru bun din multe puncte de vedere: in primul rand spatiu mai mare in spate si in portbagaj (care la Beetle a fost o problema-.. nu-mi prea place cum suna "a fost" biggrin.gif ), aerodinamica mai buna (consum si zgomot la rulare mai mici) si acum se poate spune de o masina unisex fara nici o retinere. Imi place foarte mult interiorul si ma bucur ca nu s-a mers pe un design a la Golf, s-a incercat sa se pastreze o nota aparte pentru Beetle. Un lucru imi pare rau ca nu s-a pastrat: vaza, facea parte din specificul lui Beetle. Oricum arata bine, chit ca s-a hotarat folosirea controversatelor leduri care, din cate am inteles, lumineaza mai bine decat xenonul. Privita din fata mi se pare ca seamana mult cu Porsche 911, iar asta e foarte cooooool biggrin.gif
Sa speram ca si perfomantele sunt mai bune. In opinia mea cea mai buna alegere ar fi 2.0 TDI cu DSG.
Abea astept sa apara si in Romania. M-as baga la un drive test. smile.gif

Si un filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=n38NBVctCrc...feature=feedlik
DORU
Motorizarile sunt anuntate deja, 2.0TDI nu e trecuta in lista...doar 1.6TDI.

Eu daca l-as lua (ipotetic), as lua 1.4 TFSI 160. Ideal din pct de vedere economic si dinamic.
solmar
QUOTE (laurentiu @ Apr 19 2011, 08:04 AM) *
Privita din fata mi se pare ca seamana mult cu Porsche 911, iar asta e foarte cooooool biggrin.gif

Privita din mai multe unghiuri seamana cu Porsche. Din lateral zici ca-i un Porsche grasut...
Seri
Arata mai bine decat vechiul New Beetle, care privit din lateral nu stii daca vine sau pleaca. Este prin CJ unul cu stopuri "Lexus" cromate, ai tot timpul senzatia ca merge pe contrasens. biggrin.gif
DRAGOS
Arata mult mai bine decat cel pe care il inlocuieste, pot sa spun ca imi place. In continuare nu m-as vedea conducand unul, dar pentru o fata mi se pare o alegere buna. 1.4TSI, neaparat cu DSG thumbsup.gif
Diesel
Nu-mi place cum arata. Pare sa fie realizarea unui designer american care a mancat ciuperci in timp ce se uita la un documentar despre Art Deco. Toata ideea fostului nou Beetle era sa fie rotund. Era un concept unic, placut, punea un zambet pe fata cand il vedeai. Asta nou ar vrea sa fie hot-rod, dar e retinut. Whale-tail-ul e aiurea si n-am vazut nici o asemanare cu 911.
DORU
QUOTE (Seri @ Apr 19 2011, 10:06 AM) *
Arata mai bine decat vechiul New Beetle, care privit din lateral nu stii daca vine sau pleaca. Este prin CJ unul cu stopuri "Lexus" cromate, ai tot timpul senzatia ca merge pe contrasens. biggrin.gif


Nici ca se putea s-o spui mai bine biggrin.gif !
laurentiu
CITAT(DRAGOS @ Apr 19 2011, 04:48 AM) *
In continuare nu m-as vedea conducand unul, dar pentru o fata mi se pare o alegere buna.


verymad.gif teehee.gif
Si eu care ma gandeam daca as putea face cumva sa mi-o permit. whistling.gif

Nu prea imi plac motorizarile. Personal nu prea am incredete un motoarele TSI, TFSI... 1.6, 2.0 TDI.
yeotamara97
Red lips and rosy cheeks custom kitchens greenbay
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.