Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Passat 4motion vs A4 quattro / amandoua 1.9 TDI 130CP 6M
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Watcher
Am cautat cat am cautat un thread asemanator dar n-am gasit asa k pornesc eu unul:
Chiar am de ales intre Passat Highline 4Motion si cu ceva dotari in plus sau A4 quattro si cu ceva dotari in plus - masini noi. La amandoua acelasi motor 1.9 TDI de 130 CP si cutie manuala cu 6 trepte.
Amandoua se afla spre sfarsitul duratei de viata deci au promotii care includ Xenon, computer de bord, proiectoare, jante, etc...

Mentionez ca drive-test-ul nu a fost tocmai edificator, deoarece interioarele nu erau acelea care ar fi pe masina. (La Passat era ceva mai spatios in spate, dar oribila tapiteria de stofa, iar la A4 era ceva mai strans dar mai silentios motorul).

Sunt si alte mici diferente care ii dau lui Audi imaginea de 'premium' pe care o marketeaza (geamurile spate au functie confort, duzele de stropitoare sun incalzite, etc)

Diferenta de pret este insa de vreo 7 mii EURO. Vi se pare ca merita?
f1anatic
Pentru diferentza de 7 mii de dolari, mai bine alegi un VW 4-Motion mai bine echipat tehnic la motor. Parerea mea. Sau daca raspunde George, mai bine cumperi un Subaru Legacy-Outback. Sincer, nu as da banii numai ca sa scrie AUDI pe el. Sint aceeasi masina. Chestii ca tapitzerie din piele si stropitoare cu juice cald nu ma intereseaza personal...dar acum nici sa dau 7000 pe xenoane cu HID sau faruri de ceatza. Pe alea le pot pune si after-market la pretz redus. Faruri cu HID xenon aftermarket te duc 500 daca chiar vrei. Bottom line: daca chiar ai bani mai multzi...ia un 4Motion cu un motor mai smeker.
Rai
Stii F 1 ai dreptate dar era vorba de ceva diesel si eu la Subaru inca nu am vazut.Sa fii aparut in America?
G e o r g e
problema la subaru este ca nu are diesel .

intre cele doua ia audi daca iti permiti. daca iti permiti diferenta de bani , ia un subaru.
Watcher
Nu-l voi putea ncd convinge pe tata sa isi ia japoneza, plus k la pozitia lui nu vine bine un Subaru; Audi sau VW au alta imagine.
De asemenea, astea se livreaza la 2 saptamani cu banii jos, la Subaru ar tbui facut leasing ca sa scapi de taxe, etc, dureaza mai mult oricum...
Andrei Suzuki
Cum adica "la pozitia lui nu vine bine un Subaru"? Or avea VW si Audi alta imagine,dar imaginea asta se datoreaza faptului ca sunt f vandute si din asta se intelege ca sunt fiabile.Insa un Subaru e o aparatie exotica intr-o parca sau la un stop.VW si Audi vezi peste tot.
Watcher
Adica are o pozitie oarecum oficiala care exclude aparitiile 'exotice'...
F simplu. Tot de aia s-a exclus Mercedes pentru ca inspira opulenta...
Dar intrebarea era A4 vs Passat sad.gif (nu subaru, nu mercedes, nu rolls)
G e o r g e
intre audi si vw clar AUDI.

dar ca un fapt divers, subaru nu e cu nimic mai prejos ca cele doua marci, chiar peste ele.

subaru inspira sportivitate iar prin legacy inspira eleganta .

ps : stii de ce bancherii isi cumpara VOLVO ?
madalina
Audi sau VW au si borfasii, pleava societattii ca "da bine", oameni fara educatie si care au obtinut bani pe cai mai putin legale, nu suficienti pentru a-si lua mercedes, dar merge pana fac bani de "mertaa"

Tocmai o masina japoneza eleganta demonstreaza stil propriu, mai rafinat, nu vrea sa se inscrie in multime si nu vrea sa cumpere ce isi cumpera toata lumea. Mai bine sa ai o masina mai putin cunoscuta, sa se informeze cei cu care te intalnesti si sa spuna: uite ce bine cunoaste masinile, a stiut sa ia ceva bun, chiar daca in Romania nu este asa cunoscuta.

Din acest motiv, tatal meu a luat Mazda 626 si nu Passat.
stefan_ieu
De ce?

PS: Scuze de offtopic.
G e o r g e
pentru ca nu au voie sa-si ia BMW sau Mercedes deoarece sunt considerate masini de lux , iar VOLVO este la fel de luxoasa doar ca nu este considerata masina de lux.

chestie valabila si pentru LEXUS (doohhhh), subaru legacy/outback, mazda XEDOS
Iulian HondaFan
eu zic Passat 4motion. Si Passatul se poate echipa cu piele, tasnitoare incalzite ( vin in pachetul de iarna cu scaune incalzite), faruri HID si vine oricum vreo 3-5000 euro/$ mai ieftin. ai aceeasi platforma, motor si o groaza de alte componente. AWD este, se spune, mai bun in varianta quattro decat 4motion, dar nu cred ca diferenta de pret justifica diferenta de calitate-performante. interiorul si finisajele sunt de asemenea superioare la Audi dar din nou pentru cateva mii de euro nu stiu daca se merita sa castigi detalii.

Volvo nu o fi considerat de lux acolo dar costa aprox. la fel cat un Audi sau BMW. Aici Volvo este considerat cel putin near luxury.

Lexus este luxury si ofera 95-99% din ce ofera un Merz/BMW la un pret cu 10-15% mai mic. mai ales daca esti interesat in comfort si serenitate Lexus face sens mai mult decat o masina germana de lux.


Legacy este acum mai evoluat decat Passat, are motorizari mai puternice si este mai manevrabil cu toate ca sunt ceva probleme ( uita-te la mesajele la postul "cine e mai meserias in Subaru...").
Watcher
Si mie imiplace Subaru in general (Impreza - supercool, Forester turbo e mai rapid decat 'roadsterul' MGF,) iar Legacy mi se pare chiar frumos.
Am uitat sa specific ca nu poate fi vba decat de sedanuri.
Totusi, in ultimul AMS zice ca Legacy este 30K CIP. Ori cu banii jos asta inseamna approx 48K. A4 este 33,500 si Passat este 26,400.
Iar Lexus cred k are aceeasi problema (si pret mare si taxe imense), plus k aici in RO am impresia ca este cam slab reprezentat (deci si service greoi) - eu am vz cred k fix 2 Lexus RX300 si unul sedan...
madalina
Lexus este foarte bine reprezentata in Romania. Dealerii Toyota sunt si dealeri Lexus, numai ca putini oameni au auzit de Lexus si mult mai putini isi permit sa isi cumpere.

90% dintre cei ce au bani de Lexus, cumpara Mercedez sau BMW.

Serviceurile Toyota au toate echipamentele si informatiile si pentru Lexus.

Daca iei masina neaparat cu banii jos, nu are rost sa platesti taxele vamale de 30%. Daca o cumperi in sistem leasing, merita sa cumperi o japoneza.
G e o r g e
watcher , te rog sa nu mai folosesti "k" in loc de "ca". multumesc.
Nicolae30758
dupa parerea mea este cam aceeasi marie cu alta palarie. nu merita diferenta de pret. asa ca opinia mea este passat.
G e o r g e
diferenta este data de materialele folosite !!! sa te urci in ambele sa vezi diferente.
ionut32111
daca isi permite diferenta de bani recomand audi A4
Iulian HondaFan
A4 e mai bun, nici o indoiala, dar la raport pret-calitate Passat e mai bun. A4 e mai ingrijit si are materiale mai de calitate in habitaclu dar si Passatul este f. ingrijit in interior.
Watcher
Gata, ne-am hotarat. A4. Trebuie sa recunosc ca a contat putin si faptul k vanzatorul de la VW pare sa nu aiba comision in functie de nr de masini vandute caci a fost foarte dezinteresat ca atitudine generala, pe cadn domnisoara de la Audi si-a facut treaba f bine...
Acum sa vedem in cat timp vine (ca ne-a promis 2 sapt - pana la sf lunii)...
O sa mai scriu in timp constatarile, in principal senzatia de multumire/nemultumire pt cei 7000E in plus...
Nicolae30758
sa fie intr-un ceas bun.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.