Help - Search - Members - Calendar
Full Version: VWTiguan versus Kia Sportageversus Hyundai IX35 versus Ford Kuga
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
sorin200693010
Un amic doreste sa isi cumpere un SUV nou, motorizare diesel, si oscileaza intre Kia Sportage si Hyundai IX35, ambele cu motorizare identica.Masina o va folosi mai mult pe drumuri asfaltate.Nu este adeptul off road-ului.Ca el vrea SUV, asta este placerea sa.
Eu i-am sugerat sa i-a in calcul si VW Tiguan sau Ford Kuga.
Toate SUV-urile au propulsorul de 2000cm, la varianta diesel.
Cei care cunoasteti aceste SUV-uri, ce parere aveti?Care ar fi optiunea voastra daca ar fi sa faceti un top?Personal as merge pe VW Tiguan, Ford Kuga, Kia Sportage si Hyundai IX35 la sfarsit.
Astept cu mult interes opiniile voastre.
DORU
Sa aleaga intre Tiguan si Sportage, un drive-test l-ar ajuta mult in decizia sa. Kuga arata poate bine dar este sub Skoda Yeti, asa ca... Hyundai IX35 e prea nou, inca nu s-au manifestat bolile copilariei.
Otto73
Eu spun hyundai sau kia.
Masinile sunt super fiabile si nu o sa aibe probleme.
James Kilowatt
Coreenele au 7 ani garantie amandoua, asa ca eu zic ca sunt mai putin importante bolile copilariei, atata timp cat vor fi rezolvate in garantie. Din cate am auzit, in Ro unii sunt nemultumiti de prestatiile dealerilor hyundai, cel putin acum cativa ani marea majoritate a celor nemultumiti erau mai nemultimiti de dealer decat de masina. Acum pare ceva mai bine. Oricum, niste preturi de revizii n-ar prinde rau ca sa vezi daca cei 7 ani de garantie merita sau sunt doar o capcana.

Nu stiu cum e in Ro, insa la mine VW da doar 2 ani garantie (ca si skoda si audi) verymad.gif
DORU
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 26 2011, 02:42 PM) *
Coreenele au 7 ani garantie amandoua, asa ca eu zic ca sunt mai putin importante bolile copilariei, atata timp cat vor fi rezolvate in garantie.
[...]
Nu stiu cum e in Ro, insa la mine VW da doar 2 ani garantie (ca si skoda si audi) verymad.gif


Degeaba ai garantie daca vin si probleme stresante de rezolvat, in loc sa folosesti linistit masina...

In RO tot 2 ani este garantia, dar dealerii ofera si garantie extinsa pt inca 2 ani, contra unei sume de bani (la Skoda aceasta fiind de 600 eur)
mike.omega
Kia = Hyundai deci sa o aleaga pe aia mai frumoasa biggrin.gif
Posesorii de Hyundai se plang de dealer pentru ca Hyundai apartine de Tiriac grup. Insa mai sunt si dealeri independenti.

Toyota Rav4 nu se incadreaza in buget?

PS: garantia extinsa ar trebui sa depinde si de model. Iar 600 de euro pentru inca 2 ani e cam mult. In sensu ca Opel spre exemplu nu cer decat vreo 350-400.
T u d o r
Dorule intelegeam sa zici asa daca luai in calcul RAV sau CR-V care domina topurile fiabilitatii. Dar Ford si grupul VW sunt cam pe acolo amandoua, nu e mare diferenta intre ele. Cat priveste servisarea hai sa nu ne amintim de Po-Ro si clientii lor hiper-multumiti. biggrin.gif Nu ca Ford ar fi mai breji. Ca motorizari tdci-ul PSA-Ford e unul dintre cele mai fiabile si silentioase motoare diesel deci aici l-as pune in fata TDI-ului de 140 cai.

Am un amic care si-a luat 35-ul ala full cu dieselul de 180 cai (cam atat are, am uitat cat e exact). Si e foarte multumit de cum arata si merge masina. Sigur ca e o opinie particulara dar fiecare conteaza. Tiguan si Kuga sunt mai rigide si stau mai bine pe sosea dar coreenele sunt mai confortabile. Depinde ce-ti doresti.

BTW eu as adauga si RAV si CR-V in discutie. Am mers cu amandoua si sunt foarte ok. RAV-ul finului meu e inca impecabil dupa 4 ani de abuzuri in Biucharest. Si credeti-ma ca s-a straduit sa-l distruga, are un stil de a nu-i pasa de gropi sau linii de tramvai cum n-am mai vazut. Cand merg cu el ma doare sufletul de masina. biggrin.gif
DORU
Tudoreeee, Ford e praf ca masina...fata de VAG. Fara suparare...iar preturile de service...sunt cum sunt.
Reteaua PoRo nu e singura asa ca pt toate marcile de masini ai optiunea unor service-uri private autorizate RAR ! thumbsup.gif
sorin200693010
Persoana respectiva merge pana la 24000 euro.RAV4 nu ii place iar CRV-ul nu stiu daca se poate achizitiona la banii astia.CRV-ul este mai fiabil ca si Kia sau Hyundai?
sorin200693010

Cei de la Top Gear afirma despre CRV:,,SUV-ul japonez ar trebui tinut departe de teren accidentat.Nu-ti cumpara masina asta pentru off-road. Ea este, de fapt, o Honda mai speciala pentru asfalt.,,
Tot in publicatia mentionata mai sus, Kuga este mai bine cotat ca si Tiguan.Inclusiv Yeti are un punctaj mai bun ca si Tiguan .
Daca retin bine, intrun numar din Autobild Tiguanul era peste cele doua marci de SUV-uri.
Uneori si specialistii sunt subiectivi.
HalbaSus
In principiu e de porc ca atunci cand cineva vine si zice ca vrea "ciorba de burta" tu sa-l convingi ca defapt are nevoie de "omleta cu castraveti"... Dar ca idee, a fost sa testeze masinile in cauza ? Adica e constient ca spatiul util al acestor masini se compara mai degraba cu compactele si sunt mult sub clasa medie, mai ales variantele break.

Adica nu stiu cate beri incap in plus in portbagajul A3-ului meu decat in portbagajul tiguanului spre exemplu... In general SUV-urile mici au un management al spatiului extrem de defectuos, daca unele masini par mici din exterior dar sunt surprinzator de incapatoare, la clasa asta (inclusiv Tiguan, Q5, GLK, si restul) lucrurile stau diferit. Ele par mari din exterior (ca sunt inalte, si SUV-uri) dar in interior sunt mici.

Daca are nevoie de o masina mai inalta si eventual cu tractiune integrala mai degraba as recomanda skoda yeti (ok, este urata cu spume, dar in rest este superioara din aproape toate punctele de vedere celor enumerate) sau Subaru Outback (nu stiu daca se incadreaza la pret, am senzatia ca nu, dar poate mai negociaza si ei).

Strict intre masinile din titlul topicului as merge pe Kia sau Hyundai... sau pe Tiguan daca renunta la dizal si merge pe 1.8 TSI.
laurentiu
Eu as elimina Tiguan. De cand am VW si frecventez forumurile marcii am vazut multi nemlutumiti de Tiguam. Daca se adauga si 2.0 TDI si un pret de 25-26000 de euro eu zic ca e cam trist. Daca e sa fie totusi ceva facut de VW, Skoda Yeti fara ezitare (dotari si pret bune, calitate generala ok).
Dintre cele enumerate in topic as merge pe Kuga. Pe langa faptul ca pretul este ceva mai mic, insignifiant in prima faza dar de acei bani poti sa iei si niste optionale dragute. In plus arata mai bine si nu lasa impresia de comun, precum este de ex. bordul lui Tiguan care aminteste mult de Golf. Si asa cum zicea si Tudor inclin sa cred ca TDCI-urile sunt mai bune (rafinate si silentioase in primul rand) decat TDI. La astea se adauga si o garantie de 4 ani daca imi amintesc bine.

Dintre toate masinile din clasa as alege clar o japoneza. In principiu cred ca Toyota Rav 4 DAR nu noua, ci de 2-3 ani si undeva in jur de 40 000 de km. Pentru ca oricare dintre japoneze sunt masini solide care rar au probleme. Si atunci cand au nu te costa o avere sa le repari. In plus la banii pe care ii are prietenul tau cred ca si-ar permite niste versiuni superioare cu clima, piele, daca are noroc si cu navigatie. Parerea mea e ca nu prea s-ar merita sa cumpere masina de noua in conditiile in care oricum daca isi cumpara una de cativa ani sansele sa se strice ceva sunt destul de mici. Nu prea ar avea rost sa dea 3,4,5 000de euro in plus. Eu zic ca se merita "riscul" thumbsup.gif
Titi1988
daca are bani cash atunci masina de 1-2 ani inca in garantie, maxim 30.000 km. gasesti in criza asta persoane care ori nu mai pot duce leasingul ori nu isi mai permit acea masina dupa scaderea venitului si cresterea preturilor. PS as alege RAV4
James Kilowatt
Eu nu inteleg. Deci in loc de o masina noua, garantata 7 ani, care arata bine (oricum mai bine decat RAV4), mai bine sa ia RAV4 SH, cu istoric necunoscut (nu ma refer la service ci la coclaurii pe unde a umblat), care are motor mai mare, mai taxat si cu 30CP mai putin. Care-i logica??

Sau poate n-am inteles eu toate aspectele.

Eu zic sa discutam pe cazuri concrete....
sorin200693010
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 26 2011, 08:42 AM) *
Oricum, niste preturi de revizii n-ar prinde rau ca sa vezi daca cei 7 ani de garantie merita sau sunt doar o capcana.


La Kia Sportage schimbarea uleiului de motor si a filtrelor(pentru varianta diesel, ca asta vrea omul)la reprezentanta Kia costa 700 lei.


QUOTE (laurentiu @ Mar 26 2011, 03:00 PM) *
Eu as elimina Tiguan. De cand am VW si frecventez forumurile marcii am vazut multi nemlutumiti de Tiguam.


Ce nu le place posesorilor de Tiguan la acest SUV?Ce probleme prezinta?Ca este suspensie prea rigida pentru drumurile noastre?
James Kilowatt
Cat china blink.gif Aici e mai ieftin, doar ulei (sintetic) si filtru, iar aici e 60€ ora de manopera....

Si la alelalte cat costa? Hyundai, VW, Toyota?
sorin200693010
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 27 2011, 08:54 AM) *
Cat china blink.gif Aici e mai ieftin, doar ulei (sintetic) si filtru, iar aici e 60€ ora de manopera....

Si la alelalte cat costa? Hyundai, VW, Toyota?


Costa 700 lei manopera plus uleiul de motor(5,5l) si toate cele 4 filtre.
La celelalte marci de SUV nu stiu cat costa.Inca.
James Kilowatt
Mi se pare foarte mult.... cat naiba poate fi ora de manopera? Lucreaza doua zile sa schimbe 4 filtre?!
Credeam ca doar aici e furt pe fata....
pmhoria
De asta avantajul garantiei de 5 sau 7 ani nu are rost in Ro. Pur si simplu orice revizie e dublu comparativ cu orice alt service. Intr-adevar daca pica piese/componente pe masina e mai scump... dar sa fim sinceri, in ro, stai la reprezentante 2 sapt dupa o oglinda sau o bara... cand orice curier iti aduce piesa in max 2 zile.
sorin200693010
Din pacate asta este Romania.Venituri in general de lumea 3-a si costuri de occident sau chiar mai scumpe.De regula, in Romania, bancile sau marii comercianti castiga dublu sau triplu fata de occident.
Probabil ca acele consumabile, schimbate pe cont propriu, nu ar depasi 450 lei, cu tot cu manopera, care la unele service-uri este si de 40 lei(doar manopera).Reprezentanta te pisca la buzunar.Cand masina este in garantie esti la cheremul vanzatorului cu consumabilele.
James Kilowatt
Dati-le la operatie cu Regulamentul UE 461/2010 whistling.gif
laurentiu
CITAT(James Kilowatt @ Mar 27 2011, 07:03 AM) *
Eu nu inteleg. Deci in loc de o masina noua, garantata 7 ani, care arata bine (oricum mai bine decat RAV4), mai bine sa ia RAV4 SH, cu istoric necunoscut (nu ma refer la service ci la coclaurii pe unde a umblat), care are motor mai mare, mai taxat si cu 30CP mai putin. Care-i logica??

Sau poate n-am inteles eu toate aspectele.

Eu zic sa discutam pe cazuri concrete....


... cazul meu. Cand am cumparat masina avea 3 ani 25000 de km, arata si mergea perfect, e drept ca iesise din garantie si am dat pe ea jumatate din pretul de masina noua. Ideea e ca masina noua se devalorizeaza in primii 5-6 ani enorm.
Cat despre Tiguan am citit despre ceva neetanseitati la luneta si intra apa in portbagaj, cutia de viteze care agata cam uneori, probleme la partea electrica (din senin nu mai merg oglinzile sau farurile reglabile), greierasi... Poate ca nu sunt lucruri general valabile, pentru ca pe forumuri cel mai des intra cei care au probleme. Chiar si asa eu as alege o japoneza. smile.gif
James Kilowatt
Daca e la juma' de pret, OK. Insa ca sa iau o Toyota veche la acelasi pret cu un Hyundai nou, care e si mai performant si are si taxe mai mici pe deasupra nu mai inteleg. Doar e Toyota, nu e Bentley.
Eu n-am nimic cu SH-urile, insa cam depaseste ideea unui SH scump. SH la 5000€ OK, ca e criza, insa SH de 25000€, pret la care gasesti masini noi decente nu prea mai inteleg.
Masinile se devalorizeaza, punct. La mine e statistic cu putin peste 10%/an. E clar ca 10% din 10000€ e mai putin decat 10% din 20.000€. Da' daca si noua si sh e acelasi pret, e altceva...
Titi1988
Am citit in legatura cu garantia aia de 7 ani ca mama vroia sa schimbe primera pe un tucson nou si mai mult este publicitate.. Adica faci la ei reviziile care te costa o gramada de bani(daca nu pierzi gaantia) si intra la garantie caroseria ( daca apare rugina) si motorul( doar o parte din el) in rest toate sunt consumabile. Asa ca nu vad vad motivul sa iei o masina pentru acea garantie smechera..
laurentiu
James, stiu ca ai avut Hyundai si ai fost multumit de el. Asa cum stiu ca sunt useri pe forum care au si Hyundai si Toyota. Nu am nimic cu nimeni si nu vreau sa nasc polemici, insa totusi, calitativ Toyota sta mai bine. Si nu spun numai eu asta. Hyundai eu zic ca merita pentru ca nu e o masina rea si are dotari foarte bune pentru banii pe care ii dai.
Otto73
Eu am facut peste 200.000 km la volanul a 2 hyundai sonata si sincer nu am avut nimic de reprosat, am schimbat doar ulei, filtre, becuri si cauciucuri nimic altceva.
Toyota e la acelasi nivel cu Hyundai, nimic mai presus.
Din punct de vedere al designului Toyota sta mult mai prost decat Hyundai (vorbesc despre modelele americane) cel putin asta e doar parerea mea.
Titi, aici pot face serviceul unde vreau eu si tot nu pierd nici o garantie care este de 10ani sau 160.000km.
Nu stiu despre ce vorbesti tu, dar la consumabile nu ai cum sa ai garantie de 7ani sau 100.000km.
James Kilowatt
Hyundaiul meu a fost SH.... insa cu 4 ani garantie, aka dublu fata de cat are Skoda (sau Tiguan) noua...

Eu nu vb de "toyota si hyundai" in general, vb de ix35 si Rav4. La astea m-am uitat ca s-ar putea sa ma captusesc cu unu' in familie, cu toata opozitia mea. Rav4 nu straluceste la absolut nici un capitol, ix e peste la toate. De tiguan sau yeti n-am idee, SUV-urile sunt subiect care ma lasa complet rece.
DORU
SUV-urile sunt si pt mine un fel de feisbuc al autovehiculelor biggrin.gif

Totusi, daca excludem design-ul - fapt subiectiv - Yeti este dpdv al tehnologiei 4x4 (Haldex ultima generatie) f potent pt campurile romanesti de langa orase.
Iar motorizarile dau variante de ales destule. Doar pretul le limiteaza biggrin.gif Insa cum nu l-ai mentionat, nici nu ti l-am adus in atentie pana acum...am vazut insa ca Halba a amintit de el...
sorin200693010
Este tot una Kia Sportage sau Hyundai IX35 din punct de vedere calitativ si al performantelor?Din ce stiu eu au aceiasi motorizare si platforma asa ca ar trebui sa le diferentieze doar designul.Unii zic ca Sportage este mai modern ca si IX35.
Nici eu nu ma dau in vant dupa SUV-uri.Acum incerc sa ajut cu un punct de vedere.Decizia finala va apartine cumparatorului care trebuie sa decida singur.
Si mie mi se pare aiurea sa arunci 24000euro pe un SH.Sunt prea multi bani, cel putin pentru mine.
T u d o r
Pe de alta parte 24000 pentru un SUV nou inseamna ca-l iei chel complet si in cel mai rau caz doar 4x2. Asa ca ori il iei SH de 1 an ori renunti si-ti iei ce-ti permiti. Nici eu nu ma bag sa judec alegerea prietenului tau dar sa-ti iei DOAR pentru sosea un SUV este incultura auto crasa. Cu 24000 poate avea un sedan de clasa medie bine dotat, cu motor bun si mai ales mai economic, mai rapid si mai sigur.

PS: Astept cu interes momentul in care Doru va recomanda o alta masina decat Skoda. biggrin.gif Alo, domnu' moderator unde aveti tatuaju'? laugh.gif
pmhoria
@Tudor
SUV-uri Coreene cumperi noi, dotate binisor in jurul a 21,22 keuro toate cu 4x4=16 si garda min 17cm la sol.
Yeti 1.8 TSI 4x4 este din nou la 23k euro si e dotat bine.
sorin200693010
QUOTE ( T u d o r @ Mar 27 2011, 02:16 PM) *
Pe de alta parte 24000 pentru un SUV nou inseamna ca-l iei chel complet si in cel mai rau caz doar 4x2. Asa ca ori il iei SH de 1 an ori renunti si-ti iei ce-ti permiti. Nici eu nu ma bag sa judec alegerea prietenului tau dar sa-ti iei DOAR pentru sosea un SUV este incultura auto crasa. Cu 24000 poate avea un sedan de clasa medie bine dotat, cu motor bun si mai ales mai economic, mai rapid si mai sigur.

PS: Astept cu interes momentul in care Doru va recomanda o alta masina decat Skoda. biggrin.gif Alo, domnu' moderator unde aveti tatuaju'? laugh.gif


Amicul meu zice ca vrea SUV din cauza drumurilor proaste care desi sunt asfaltate sunt deteriorate.Ma rog, fiecare cu placerea lui. smile.gif
SUV-urile astea coreene sunt foarte bine echipate la acesti bani si sunt 4x4.
DORU
QUOTE ( T u d o r @ Mar 27 2011, 08:16 PM) *
PS: Astept cu interes momentul in care Doru va recomanda o alta masina decat Skoda. biggrin.gif Alo, domnu' moderator unde aveti tatuaju'? laugh.gif


Unde se impune, recomand o Skoda. Unde nu, nu teehee.gif Dar sunt locuri unde prezint realitatea, nicidecum preferintele personale. Chiar, nici nu mi le-am facut cunoscute vreodata...din spatele siglei Skoda smile.gif

Nu e nevoie de tatuaj...numa cand apar vine si Blue Flame cu mine biggrin.gif
HalbaSus
Bai, deci Skoda Yeti este cea mai buna masina din lume, s-a inteles:



Lasand glumele lui Clarkson de-oparte daca poti trece peste aspect e o masina cu un raport pret/calitate/performante/spatiu inbatabil (la fel ca la Superb de altfel).

Edit by Diesel: Halba e atat de moderator, ca nici un iutub nu poate sa bage tongue.gif
James Kilowatt
La mine skoda are deja o bila neagra datorita fazei cu scartaitul. Garantie mica, la km putini deja apar probleme, si deja mecanicii s-au facut de kkt... sau poate m-am invatat eu prost de cand aveam hyundai whistling.gif

T u d o r
Mai, eu tocmai vin de pe site-ul Hyundai si zic ca o masina decenta cu dieselul de 184 cai ar cam sari binisor din banii aia. biggrin.gif Poate acolo sunt preturile msrp si de fapt beneficiezi de reducere considerabila la negociere. Oricum si eu as alege 35-ul in detrimentul Tiguanului sau al Fordului Kuga. Si, cu riscul sa-l supar pe Doru si in detrimentul lui Yeti care btw arata infiorator. biggrin.gif

Ca idee generala o masina dotata decent si cu un motor decent (si 4x4=16, desigur) trece de 24000 euro. Care stiti altfel aratati-mi va rog. smile.gif
Titi1988
Dacia Duster!!! laugh.gif
Baby Blues
QUOTE (Titi1988 @ Mar 27 2011, 10:55 PM) *
Dacia Duster!!! laugh.gif

Zicea de-un motor decent whistling.gif
sorin200693010
QUOTE ( T u d o r @ Mar 27 2011, 04:41 PM) *
Ca idee generala o masina dotata decent si cu un motor decent (si 4x4=16, desigur) trece de 24000 euro. Care stiti altfel aratati-mi va rog. smile.gif



Kia Sportage, care cu trei vaucere o cumperi undeva in jurul sumei de 22000euro, dar nu depasesti aceasta suma.In acest pret nu intra camera video pentru marsarier sau scaune din piele 100%, in rest este plina de optiuni la greu.Sa nu uitam ca are acelasi motor si platforma ca si IX35.Se stie ca Hyundai este actionarul principal la KIA.
Acum pe termen lung cat este de fiabil acest SUV se va vedea.
Titi1988
1.5 dci 110 cp cu chip => 130 cp laugh.gif ok.. Decent la consum si cam atat

Nissan qashqai sau x-trail? Sorry ca nu pot verifica pret si etc dar is pe iphone si nu merge flash
T u d o r
Mai power freaks, ia faceti voi un calcul simplu: 150 cai si 1800 kile sau 110cai si 1200 kile? biggrin.gif Nu e cam la fel?

Iar motorul dci e unul foarte reusit, are taxe si consum mult mai mici decat un 2.0 pus pe o masina de peste 1500 kg. Pentru unii astea conteaza. smile.gif
James Kilowatt
M-am uitat si eu la specs la Duster... 1200kile varianta 4x2, 1300 cea 4x4.... parca ar fi goala pe dinauntru biggrin.gif
AlexTM
110 CP este un motor decent.
Atentie, decent, nu sportiv, sa nu confundam notiunile smile.gif Si este.

Am vrut sa zic si de Landrover, dar m-am uitat la ei pe site si eu preturi cam mari...
In plus, dieselul de la Freelander e acum de 2.2 litri, nu mai e 2. Nasol cu taxele sad.gif
Titi1988
nici nu m-as uita la alta masina

http://www.autovit.ro/land-rover-freelander-C17315726.html
http://www.autovit.ro/land-rover-freelander-C17179189.html

thumbsup.gif

why buy a car when you can have a land rover whistling.gif
James Kilowatt
Asta a fost in mod constant ultimu' in topurile de fiabilitate, indiferent ca erau nemtesti (adac) sau englezesti (reliabilityindex)... si tu mai propui sa-l ia si SH?!
Si euro 4, si cu motor mare, si cu 25CP mai putin decat un Hyundai? Care-i spilul?
AlexTM
Ofertele alea-s interesante.


James, nu mai compara tot timpul cifrele reci si seci, ca asa nimeni nu si-ar mai lua nici Alfa Romeo.

Euro 4, so what. Nu avem taxe diferentiate ... inca.
25 CP mai putin ... asa si? smile.gif
Ramane doar problema motorului de 2.2, mama lor de englezi idioti ... sau indieni biggrin.gif
Fiabilitatea? eu nu cred in clasamente. Daca m-as fi luat dupa ele, n-aveam masinile pe care le-am avut inainte (Fiat, Peugeot) si cu care n-am avut hibe.

Insa arata mai bine decat toate,. Asta conteaza smile.gif.
Deci, daca eu as fi in situatia asta, as lua Freelanderu.
T u d o r
Eu Freelander as lua doar daca as iesi de pe sosea cu el. Cum cerinta a fost 99% sosea... n-are sens sa iei o masina mai scumpa, mai costisitoare de intretinut pentru nimic in plus. Pe asfalt e la fel de ... decenta ca si restul din clasa.
James Kilowatt
Eu n-as lua freelander in nici o situatie, am mers cu unu', e drept ca putin cam hartanit si era cea mai greieroasa masina cu care am mers in viata mea. Batea la fund si Reno-urile, era mai rau chiar si decat citroen picasso ala vechi, care pentru mine pana atunci fusese referinta in materie de greieri biggrin.gif
Si nici macar nu mi se pare mai frumoasa decat IX35. Cand a fost scoasa in 1907 la rascoala era o treaba, insa e deja un design destul de demodat.

Are o singura calitate: E scumpa. 42k€ la mine, in timp ce un ix35 mai puternic, mai performant si mai bine echipat e 30.

Ma tem ca figura cu taxarea va veni. Si nu atat euro 4 sau 5, cat ma gandesc ca le va veni ideea sa supra-mega-taxeze dieselul fara filtru de particule. Dieselul se vinde cel mai bine, deci vor fi o vaca de muls si chestia cu filtrul de particule e un pretext foarte bun....

@Tudor
Sper ca nu incurci freelander cu defender biggrin.gif
T u d o r
Nicicum. biggrin.gif

Defender mi-as lua wink.gif
osuletz
QUOTE (sorin200693010 @ Mar 27 2011, 07:55 PM) *
Este tot una Kia Sportage sau Hyundai IX35 din punct de vedere calitativ si al performantelor?Din ce stiu eu au aceiasi motorizare si platforma asa ca ar trebui sa le diferentieze doar designul.Unii zic ca Sportage este mai modern ca si IX35.
Nici eu nu ma dau in vant dupa SUV-uri.Acum incerc sa ajut cu un punct de vedere.Decizia finala va apartine cumparatorului care trebuie sa decida singur.
Si mie mi se pare aiurea sa arunci 24000euro pe un SH.Sunt prea multi bani, cel putin pentru mine.


Vezi ca sistemul de tractiune este complet diferit intre Sportage si IX35.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.