Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme cu masina noua...
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Alina-GSI
:bounce: Salutare! Ma numesc Alina si sunt fericita posesoare a uni opel Corsa din luna iulie a acestui an. 1.8 125hp. Masinuta asta este dragostea mea (sunt fan vechi, iar pe asta mi-o doresc de 1 an juma') Masina a fost achizitionata de la Opel Dibas, de care va recomand sa va feriti. :evil: Pe langa ca am asteptat-o 3 luni, problemele mari le am cu service-ul lor. Am niste mici probleme cu masina si anume:zdrangane un geam, se aude un harjait la coloana de directie cand virez stg(asta nu e neaparat mica) si ceva,ceva cu aerul conditionat.
Adevarata problema este ca depinzi de cheful celor de la Opel sa iti fie rezolvate problemele. Cel putin cu geamul am fost un car de draci:mi s-a spus ca mi se pare mie ca zdrangane. Deci daca nu vor ei sa il auda, nu ai ce sa le faci. Probabil daca nu as fi fost cu masina in garantie l-ar fi auzit... Luni ma duc cu coloana de directie. Sa speram ca pe aia o aud...
Ar mai fi o problema cu care as vrea sa va cer voua o parere. Este prima mea masina. Pana acum am condus tot ce am apucat de pe la parinti, prieteni, etc., si nu stiu mai ales cum e cu masinile noi. Mie personal nu mi se pare ca masina trage pe cat ar trebui, eu ii acord cam 90hp din cei 125 ai ei. Mi s-a spus totusi ca sa mai am rabdare. Masina are acum 1600km la bord. Voi ce parere aveti?
V l a d
motorul se lasa abia dupa 3000km. Ai rabdare si o sa traga de 125cp in curand.
Vasile26083
Unii vor spune ca masina se mai lasa dupa ce isi face rodajul. Eu din experienta cred ca este insesizabil cat se mai lasa.
Fiind un motor de 16V ca sa-i simti puterea maxima trebuie sa-l turezi ceva mai tare.
G e o r g e
interesant. eu am un vectra C 2.2 de la di bas si au foat mai mult decat amabili :shock:

am condus corsa 1.4 si trage destul de bine. la tine cei 125 (cat are si vectra meu btw laugh.gif ) ar trebui sa se simta f bine.

nu te astepta la o reactie tip turbo, daca te-ai dat cu asemenea masini. acceleratia este mai liniara , iar socurile de putere sunt insesizabile.
Alina-GSI
Probabil este eterna problema a fetelor ca nu sunt luate in serios, apropo de cei de la Dibas. Nu stiu de ce a ramas impamantenita ideea ca noi "fetele" suntem inafara subiectului. E pacat! Cred ca meritam sa fiu luata in serios, mai ales ca m-am dus la ei in reprezentanta si dupa buna ziua, le-am spus vreau o corsa GSI, cu aia,aia, aia. Nu cred ca au avut multi clienti asa de hotarati ca mine. Cred ca ar fi trebuit sa traga concluzia ca ceva, ceva stiu si eu despre subiectul masini.
Cat despre cei 3000 de km nu pot decat sa sper ca se va produce o oarecare imbunatatire.
Multumesc de raspuns si mai vb
G e o r g e
un client la fel de serior ( fata ) mai stiu . madalina ! a luat o corsa 1.4 anul trecut. si ea stie ce vrea si ce vorbeste . au ramas multi de dupa tejghele in service uri :shock:
V l a d
nu este deloc insesizabil cat se lasa motorul. La masina mea 115 cp se simtea o mare diferenta. Cand nu era rodat motorul era cam lenesa, pe la 3000km si-a dat drumul vizibil si se simte al naibi de bine.
madalina
Alina, daca a fost un domn brunet, plinut, cu o coafura gen Elvis, stai linistita, nute va lua in serios pana nu ii demonstrezi ca stii foarte bine despre ce vorbesti. Eu am facut prima revizie la 10.000 km si nu la 15.000 deaorece masina a avut 2 soferi, unul incepator si am vrut sa o verific mai repede.

Fa tu o plangere in scris catre directorul Di-bas, ai grija sa o depui direct la biroul lui, nu la service si sa vezi tu cum se schimba atitudinea celor din service.
Senator
Pozitia oficiala a firmei Opel vizavi de rodaj la ultimele generatii de motoare : nu e nevoie sa se efectueze
De mentionat ca noile generatii de motoare nu au nevoie sa fie menajate pe perioada in care motorul e rece sau e sub temperatura optima de functionare , modele noi gen Astra H nu mai au indicatoare de temperatura a motorului din aceasta cauza. :shock:

Faptul ca puterea din cartea tehnica nu se prea simte e o problema generala a motoarelor pe benzina Ecotec cu 4 cilindri. Constructiv sunt orientate spre economie de carburant si ecologie , sunt motoare "domestice". Asa cum spunea George acceleratia acestora e prea liniara , de aceea senzatia nu se transforma in emotie. :color:

Ar mai fi si cutiile de viteze care insotesc aceste motoare si despre care se stie ca sunt etajate mai lung...uneori chiar prea lung.

Nu cred ca masina se va mai lasa de acum inainte , are deja 1600 de kilometri ceea ce e suficient pentru ideea de rodaj (1500km).

Fiind un motor 16V e nevoie sa-l folosesti la turatii mai inalte pentru a-i simti puterea , nu trebuie sa-ti fie teama de apropierea de zona rosie a turometrului :headbang: .
Iulian HondaFan
QUOTE(G e o r g e)
interesant. eu am un vectra C 2.2 de la di bas si au foat mai mult decat amabili :shock:

am condus corsa 1.4 si trage destul de bine. la tine cei 125 (cat are si vectra meu btw laugh.gif ) ar trebui sa se simta f bine.


George, sorry pt. offtopic, ai si Vectra si WRX si SN?
G e o r g e
DA :shock:

dar suntem mai multi in familie . asa ca mai facem cu schimbul .
Alina-GSI
Am fost astazi la service cu ea si au fost oarecum mai amabili. Am dat si de altcineva, intr-adevar, un oarecare domn Cristi dar a fost mai deschis in sesizarea problemelor. Ramane de vazut acum cand ma duc sa o ridic daca au si rezolvat ceva. Peste o ora. Sa speram ca da. Multumesc de restul parerilor. Keep in touch :compress:
G e o r g e
e cumva o corsa neagra ? :roll:
Alina-GSI
scuze pt intarzierea fabuloasa a raspunsului, dar nu, nu este o corsa neagra. A mea e rosie. Intr-adevar mai exista , dupa cunostiintele mele o singura alta corsa GSI in Bucuresti si aceea e neagra. Unde mai pui ca l-am si cunoscut pe proprietar pur intamplator la mare; cunostiinte comune. E mica lumea asta :bounce:

In rest sunt la un pas de a-i da in judecata pe cei d la Opel. Saptamana trecuta m-am dus sa-mi schimbe stopul stanga pe spate (crapat din fabricatie) si mi l-au schimbat pe cel de dreapta. Nu, oricat de incredibil pare nu este o gluma! Si lista continua...
G e o r g e
o cunosc(pe masina) . sta pe 1 mai corsa rosie gsi smile.gif foarte draguta :cheers:
Gica-6
Alina, doar o mica sugestie as vrea sa iti dau. Poate deja ai incercat, nu stiu... Incearca sa iti schimbi service-ul de la di-bas, daca nu iti plac, ca mai sunt cateva prin Bucuresti tot OPEL. Incearca GTT de exemplu, nu stiu daca sunt extraordinari, dar eu mi-am luat un Chevrolet de la ei si de 2 ori ne-am prezentat la service (pt probleme cauzate de noi :cry: am reusit sa miscam cablul de airbag :idea: ) , dar au fost foarte amabili si rapizi cu toate ca era vina noatra. Sper sa nu ma dezamageasca pe viitor.
Cica piesele vin foarte greu din import.. :cry:
Alina-GSI
din nefericire, :cry: , atata timp cat masina e in garantie nu am de ales... Opel Dibas!! :!: Dar sa nu crezi ca ma vor mai vedea la fata dupa expirarea termenului de garantie. Ma voi duce la GTT sau la Erebus, in functie de cum se poarta cu mine!
G e o r g e
dupa cum ai descris problemele cred ca cei de la dibas vor fi chiar fericiti sa scape de tine laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Gica-6
Stai putin ca eu nu am inteles ceva aici. Masina ti-a fost vanduta de noua de ei, dar factura si implicit garantia banuiesc ca o ai de la Opel Romania, nu de la Di-Bas. Din cunostintele mele, orice marca beneficiaza de garantie la orice dealer autorizat al acelei marci. Ca sa fiu mai clar, eu am Daewoo luat acum 3 luni si la revizia de 10.000 am fost la alt sevice decat cel de la care am cumparat-o si mi-au schimbat 1 contact pt. becuri marsarier in garantie fara nici un comentariu. Sincer, intereseaza-te, mergi cu masina la Erebus sau GTT, spune care e pb. si vezi ce zic si ei.... ma rog daca nu e prea tarziu... :cry: , ma refer la cat de departe ai mers cu ceilalti: dat in judecata, chestii d-astea.
madalina
Cat imp esti in garantie, poti merge la orice service autorizat opel. Poate fi din Romania, din Germania, din Burkina Faso, nu conteaza!
Alina-GSI
Multumesc de informatii!!
Tot cei de la Dibas mi-au spus ca tre' sa merg la ei cat sunt in garantie, dar daca pot sa ma duc la orice alt service, atunci clar ii voi parasi...
Stiu ca o sa le fie dor de mine laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Marcel3
Hi Alina. In mod sigur orice garaj autorizat Opel te primeste in garantie fara sa DISCUTE. Astazi nu mai exsista cuvantul RODAJ la motoarele moderne.
Eu am traversat marea cu bacul (vaporul) masina s-a lovit din cauza tangajului pe mare . Debarcat la Istambul am bagat masina la un garaj OPEL si dimineata mi-a fost gata. De fapt ai un caiet de garantie iar garajele autorizate sunt legate (internatiional) intr-o retea de calculatoare care te indentifica imediat si au si istoria masini in fata lor. Asa ca ridica capul sus si FUGA la alt garaj. Ei te vor, acolo la iei, ca asa vin bani, cu clientura .
In final succes-- si pune piciorul pe coada ei! SI VA FUGI !!
Alina-GSI
smile.gif multumesc mult pt sfaturi! Voi renunta la Dibas si nu ma voi mai lasa pe nimeni sa nu ma ia in serios.
Keep in touch! smile.gif
Andi62438
Stii care e treaba Alina shi eu am cumparat un Opel Corsa 1.3 CDTi acu 3 luni, in mom de fatza am 6450 de km, shi desigur k am avut probleme cu ea de pe la 4500 de km.... Iar ce zici despre cei de la Opel DiBas este absolut adevarata, sunt niste fiintze ingrozitoare. Mi-e mi-a cazut caseta de directie la 5000 de km, vezi k dak e spune-le cand te duci in service k e asta, dak se aude cam k shi cum ar bocani o bucsa, shi masina nu stiu din ce cauza considera k am avut un accident, shi centura pirotehnica s-a stricat, nu ma intreba prea multe detalii k nu stiu ce e aia o centura pirotehnica. Parerea mea e sa o mai lasi sa se rodeze, nu da foarte tare in ea, k se va strica repede, la 1600 de km nu e rodat motorul, d-abia prin jur de 5000 se va simtii in largul ei! Apropo s-o stapanesti sanatoasa!!!
eddie
Andi,vezi ca ai dezgropat un topic din decembrie 2004 ! Greu sa-ti raspunda cineva !
Andi62438
Scuze, ideea e k d-abia acum mi-am facut shi eu id aici shi nu prea stiu ce a fost pana in mom de fatza. Ideea e k dak te duci la cei de la DiBas, tre sa iti repede cunostiintze, oameni in care poti avea incredere, shi sa stii k te ajuta indiferent de situatzie. Cam asa am facut shi eu, iar acum imi astept caseta de directie, centura pirotehnica shi vom vedea cat ma va tine noua caseta de directie, pt k vecinul meu de dedesubt are o Corsa din 2003 in 4 usi shi i-a cazut la 20000, presupun k am avut "norok" cu caru la masina asta. Foarte proasta ideea de a acumpara un Opel in ziua de azi, din moment ce Corsa se face in Spania, Astra in Polonia, iar singura care mai este facuta in Germania shi nu are prea multe defecte este Vectra.
eddie
Si Zafira e facuta numai in Germania si modelul vechi si modelul nou.Corsele au cam avut probleme,intr-adevar....
madalina
Stimate domn Andi, inca un mesaj cu limbajul acesta si te alegi cu un avertisment!

Este groaznic de citit!

In alta ordine de idei, daca citeai din timp masini.ro, aflai de problemele Corsei. Oricum, mie mi-a picat caseta pe la 30.000 km (sau 40.000 nici nu mai stiu...). Iar a mea masina a fost chinuita rau de sora-mea (orice groapa era a ei, peste liniile de tramvai trecea cu minim 60).

De cand i-a pus praguri si spoilere, merge incet (absolut legal) si nu mai are probleme tehnice! blush.gif
marius60959
salut!
faza cu service-ul ma intereseaza si pe mine.smile.gif
am luat Corsa de noua de la GTT dar din ce am inteles de la ei tot ce tine de revizie, garantie, etc se poate rezolva la orice dealer Opel. Ceea ce m-a bucurat oarecum...
marius60959
m-a bucurat ptr ca nici GTT nu mi s-a parut f saritor...a trebuit sa trag de ei destul de mult la inceput... :argue: parca imi faceau un favor...
deci e adevarat pana la urma ca se rezolva service-ul la orice dealer?
madalina
Puteti merge pentru revizii, probleme, garantii la orice service autorizat Opel, din Romania sau din strainatate!
marius60959
ura ura!
sincer as merge la oricare numai la noi nu :wave:
acum serios, care dealer(service) opel de la noi se poarta cat de cat normal? sa nu fii nevoit sa duci munca de convingere si sa iti faci 1000 de draci...ca oricum nu ajungi la ei de placere... :evil:
sobolanu56237
marius cum merge motorul tau1.3 cdti mi a fostrfrica sa mi iau ca e prea mic am luat 1.8 benzina si tot nu sint multumit
ps :vorbim pe un subiect vechi de un an ati observat ce o fi cu el?
de ce oare nu stergeti subiectele astea asa vechica orcum nu prea le baga nimeni in seama
marius60959
eu am mai deschis un topic Corsa 1.3CDTI sapt. trecuta parca blush.gif
mi se pare f ok motorul chiar in conditiile folosirii "in rodaj".cam 2/3 din putere.
nu sunt un f mare cunoscator. am mai condus diesel doar Megane 1.9DTI din 2000. si fara sa fiu subiectiv, mi se pare destul de comparabil. cel putin la prima vedere. biggrin.gif
oricum nu am cautat performante sportive cand am ales...corsa mi-a placut de f mult timp ca design si vroiam ceva de oras dar care sa ma multumeasca si la drum intins. so faar so good...
Alex-F1
Mai e un aspect referitor la chestia cu service-urile astea (si nu numai): aia de acolo (ca toti prestatorii de servicii/comerciantii de altfel) mai intai si-ntai se uita la tine, iar daca te vad femeie sau li se pare lor ca esti mai "pampalau", mai fara tupeu, mai moale - intelegeti ce vreau sa spun - atunci ai pus-o!!!!! :evil: M-am convins de treaba asta de nenumarate ori, asa ca, Alina, sfatul meu ar fi sa trimiti cu masina ta la service un prieten de-al tau mai "dur", mai "suparat", hotarat, daca se poate inalt/bine facut/muschiulos, care sa nu stea la discutii cu ei si le zice verde-n fata ce vrea, fara zambete si politeturi.... :evil: Asa sunt sanse mult mai mari ca mesterii sa fie mai saritori si sa colaboreze, crede-ma......cel putin pe la noi tine de minune faza asta.....ar trebui sa mearga si-n Bucuresti! Io m-am lamurit cu toti prestatorii astia de servicii, care duc lumea cu vorba, asa ca de cativa ani incoace am schimbat si io tactica, m-am aliniat la "standardele" descrise mai sus (ma rog...nu-s io prea inalt sau prea muschiulos, dar is "rau" :boxing: ), ca altfel vad ca nu se mai poate..... Nici nu va inchipuiti cat conteaza imaginea individului in ochii lor....chiar si hainele....poate stiti si voi fazele astea.... De ex. io daca ma duc in piata de flori imbracat normal, ca tot omu de pe strada, un buchet costa 150.000, iar daca sunt tras la 3 ace, acelasi buchet costa 200.000 sau poate chiar mai mult!!!!! :romania: Stiu un tip care si-a facut la computer o legitimatie falsa, dar "cu greutate" (scria pe-acolo tot felul de institutii de astea care sunau bine), o punea la piept si o folosea doar in situatii ca cea de care se discuta aici....si functioneaza perfect.....aia fiind curiosi, citeau cat apucau de pe legitimatie si.....incredibil cu cata viteza si promptitudine era servit omu....cat ai zice "peste"!!!!!! :punk: Bineinteles ca pe deasupra omu avea si fata + haine de "oficial", nicidecum nu putea fi catalogat drept un om "simplu" de pe strada.... Acuma poate o sa ziceti ca asta e ilegalitate (uz de fals, bla, bla), dar stim cu totii vorba aia: scopul scuza mijloacele!!! Omu s-a saturat de birocratia asta infinita de la noi si s-a hotarat sa faca ceva ca sa-i fie lui mai bine....io unu ii admir ideea....poate o preiau si io biggrin.gif Hai ca mai vorbim! ....aaaa mi-am mai amintit.....tipu isi punea si un dispozitiv (nefunctional bineinteles) de ala cu mini-difuzor in ureche + un cablu rasucit (ca cel de telefon) care cobora de la ureche si intra sub gulerul camasii....mortal era....ziceai ca-i cel putin de la CIA!! :clapping:

Hai pa
ALEX
Alina-GSI
QUOTE(marius60959)
ura ura!
sincer as merge la oricare numai la noi nu :wave:
acum serios, care dealer(service) opel de la noi se poarta cat de cat normal? sa nu fii nevoit sa duci munca de convingere si sa iti faci 1000 de draci...ca oricum nu ajungi la ei de placere... :evil:


Draga Marius
In cazul in care mai intri pe acest topic am un sfat pentru tine, ca de altfel si pentru alti posesori de Opel.

Am reusit sa gasesc un dealer la care sa se poarte cei de la service foarte omeneste cu mine. Respectiv Opel Radacini (Bd. Timisoara)
Il recomand calduros. Daca va duceti acolo intrebati de Cosmin (e un tip tanar si haios, pe la 25-27 ani, foarte de treaba). Puteti chiar sa ii spuneti ca il stiti de la mine, ca pe mine ma stie deja destul de bine. L-am terorizat un pic si ma mai duc zilele astea sa-l mai terorizez :bandit:

Iar daca vreti sa va cumparati un opel, puteti sa vorbiti cu mine inainte pentru ca am posibilitatea sa va obtin un 5 % reducere la Radacini, mai ales daca e vorba de leasing.

Multumesc ca ati tinut inca deschis acest topic! blush.gif
Valeriu Razvan61497
Salut

Mai am si eu o mica problema cu astra mea daca ma poti ajuta
am fost la tara cu ea si dupa vreo 30 Km pe drumuri varza(adica de tara pietre etc) atunci cand m-am intors am observat ca nu mai trage , nu mai are acelasi demaraj daca dupa parerea voastra ar fi turbo cam cat m-ar costa ? iar daca ar fi debitmetru???

Multumesc
marius60959
"Am reusit sa gasesc un dealer la care sa se poarte cei de la service foarte omeneste cu mine. Respectiv Opel Radacini (Bd. Timisoara) "


multumesc pentru informatie. aici am vrut initial sa-mi fac leasingul....insa nu lucrau cu o anumita banca...ma rog...
stiu ca cei de aici sunt ok. poate pentru ca sunt mai la inceput...pentru a atrage clienti. oricum e bine.
cu cei de la GTT am patit o alta treaba neplacuta. au trimis actele spre banca tarziu, motiv pentru care cei de la banca mi-au dat numerele cu intarziere...si am stat pe dreapta :evil: aviz amatorilor...
acel -5% nu e valabil si pentru alte servicii/produse de la ei? blush.gif
munteanulucian_gesaraauto@yahoo.com63433
De o obicei nu se duce turbo sau debitmetru du pa un drum cu multe enivelari.Trebuie verificate furtunele prin care pompa de vaccum face vaccum si apoi supapa de actionare a turbo dar se poate observa daca functioneaza deoarece in momentul pornirii motorului tija de actionare turbo este trasa spre supapa de pe turbo asta daca este un motor diesel 2000
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.