Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Metz 50 AF-1 TTL pentru Canon E-TTL / E-TTL II sau Blitz Metz 58 AF-2 TTL pentru Canon
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Fotografie
vio
http://www.f64.ro/products/description/Bli...anon/index.html

http://www.f64.ro/products/description/Met...L_II/index.html

as vrea sa imi iau un blitz, nushtiu la care din ele sa ma hotaresc. nu vreau alta marca . voi ce spuneti ? care se merita mai mult .58af2 e o clasa in sus fatza de 50 af1 , marele avantaj al lui este ca are al doilea blitz care face o treaba f buna(asta ce am citit despre vechiul 58af1 care avea si el )
T u d o r
De ce nu vrei alta marca? N-au nimic in plus fata de concurenta.

Ar mai fi alternativele Nissin Di622 pentru Metzul 50 si Di866 pentru cel mare. Mai ieftin si japonez. biggrin.gif Cum sa-ti iei tu ceva nemtesc?

Canon 580 ce-are in afara ca e mai scump? Uite o comparatie intre Nissin Di866 si Canon EX580 II.

Intre alea doua Metz-urie evident ca cel mare e mai puternic si mai destept dar e si diferenta mare de pret intre ele. Acum tu alegi daca merita diferenta.
drabisan
Vio, daca ti-l permiti pe cel scump ia-l pe cel scump si nu mai te gindi.
Daca nu - ia-l pe cel ieftin. Nu merg pe principiul mai scump=mai bun, dar 58-ul pare model mai avansat.

A 3-a varianta ar fi sa gasesti pe cineva sa iti aduca din State un flash. Eu mi-am luat SB-800ele acum 3 ani cu 920ron de peste balta. In Ro era 1700+ron, acum diferentele nu mai sint in halul ala de mari, dar oricum...

Aici imi dau cu parerea, oricum singurii care ar putea sa vorbeasca in cunostinta de cauza ar fi utilizatorii.
T u d o r
In principiu din ce am citit prin diversele review-uri de prin locurile mai pricepute aia zic ca diferentele intre blitzurile Nikon/Canon si cele ale producatorilor independenti sunt date de calitatea fabricatiei si nu neaparat de performantele ca blitz.
HalbaSus
Eu am 2 blitzuri pt canonul meu, prima data am luat unul 3rd party (Sigma EF-500 DG Super) blitz cu caracteristici tehnice foarte bune (teoretic se bate "egal de la egal" cu 580-ul). Apoi am luat un Canon 550EX (care nu e varful de gama de la canon si are ceva ani buni in spate).
Ca blitz (luat "in abstract") Sigma e superior, se declanseaza prin simpatie (adica atunci cand trage alt blitz), are setari multiple, stie ETTL, toate bune si frumoase pe hartie. In realitate orice poza faceai cu sigma-ul trebuia sa-i faci white balance-ul pe calculator, ca ce scotea aparatul era varza... nici macar nu pot sa zic ca avea o constanta (spre exemplu si 580-ul are tendinta de a "ingalbeni" lucrurile, dar e o tendinta constanta, asa ca am invatat sa setez WB-ul pe "tungsten" (chiar daca nu am becuri aprinse ci doar lumina ambientala scazuta) si eventual corectez usor white balance-ul in sensul opus, cu sigma habar n-aveam cum trebuie sa setez WB-ul si oricum imi lua secole sa repar cate o poza. Singurul lucru util pentru care puteam folosi Sigma era ca lumina auxiliara pe timp de zi (il declansam prin blitul on-board al aparatului), fiind lumina secundara nu influenta in mare masura WB-ul.

Deci sfatul meu (mai ales ca stiu ca nu esti genul care sa se chinuie cu reparatul in photoshop): ia un blitz canon. Stiu ca sunt nejustificat de scumpe, dar mai bine iei unul SH (cum am facut eu) decat sa cumperi unul 3rd party care se bazeaza pe protocoale obtinute prin "reverse engineering" si care o sa-ti scoata poze ciudate atunci cand vrei sa folosesti ETTL. Nu zic ca Metz are blitzuri naspa, probabil sunt foarte bune, daca ai timp si nervi sa reglezi WB manual sunt convins ca vei obtine rezultate excelente cu el. Dar daca vrei sa mergi pe ETTL (si crede-ma ca asa vei dori) atunci alege un blitz canon.
vio
mai era ideea sa iau un canon 430 ex 2 dar parca simt io ceva ca ar scaote ceva nou acum si parca nu as lua unu care este deja la final de viatza ... mai mult din cauza asta as fi chitit pe Metz. ca pretz de achizitie orium am discount frumos la cei de la F64 -TVA ar iesi un pretz bun chiar si la 580 EX2. Halba io reglez WB la fiecare poza din softul canon cand transform pozele , asa ca sa zic sunt obishnit cu manevre dinastea. oricum ma facushi sa inclin un pic pt un Canon.
vio
puteti sa inchideti topicul , mi-am luat un Canon 7D si un 430EXII, pana la urma .am profitat de o oprtunitate smile.gif
T u d o r
Ma, tu vrei sa ajungi mare fotograf. biggrin.gif

Sa le stapanesti sanatos, daca mai e ceva de zis pe subiect merge scris la aria foto.

Aici inchidem. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.