Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Prostitutia?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2
T u d o r
Acest subiect mi-a venit in minte citind presa, am inteles ca Prigoana a incercat sa introduca in comisia juridica a Senatului un proiect de lege a prostitutiei. Rezultatul: a fost respins in unanimitate de catre membrii comisiei.

Si un text, sa avem o baza de pornire. As dori sa nu se faca referire la politica sau alte de-astea, sa incercam sa discutam subiectul in sine si atat.

Ca prima opinie eu sunt pentru legalizare. E un fenomen care exista oricum iar faptul ca nu este controlat in nici o forma il face periculos. Nu e vorba numai de impozite la stat ci de siguranta, sanatate, drepturi ale "prestatoarelor", etc.
solmar
de acord dar numai cu bunaciuni...
T u d o r
Pai ma, in Valcea sunt mai multe categorii. Sunt alea de centura, model "dinte-pauza-lipsa-gaura" la preturi de criza probabil. Apoi mai sunt unele mai rasarite care circula prin discoteci si a treia categorie sunt cele cu telefon si recomandare. Acu' tu cred ca ai vrea pe alea din ultima categorie la preturi de criza, nu? biggrin.gif
solmar
dinte, pauza, lipsa, gaura, gol asta e versiunea de pe vremea cand am facut eu armata. ce ai tu in valcea e similar peste tot in lumea cu mici modificari - de ex aici sunt si alea care urca la vapor. dar nu fac nimic diferit de traseiste, pecsaliste (pecsalul e o tot un fel de teava dar cu camasa de plastic) - meseria de baza e aceeasi. functie de educatia primita si de ambitiile personale, sa zicem si de conjunctura/anturaj... deservesc o anumita categorie de clienti. fenomenul e acelasi.

ziceam si eu asa... o bunaciune la pret de criza si bonus pe sor'sa ar fi de dorit si de inserat in programul PSSUR.
T u d o r
Pai si n-ar fi bine sa aiba carnet de sanatate vizat mai incoa' de 1995 si sa-ti taie bon fiscal? biggrin.gif
HalbaSus
Eu pot intelege multe probleme, inteleg faptul ca femeia (sau barbatul ?) nu trebuie tratati ca obiecte sexuale, ca se transmit boli, ca familia trebuie ocrotita, ca draci ca laci... Ideea e ca prostitutia exista cu sau fara legalizarea ei. Nu e ca si cum am avea o natiune de virgine si daca maine legalizam prostitutia, brusc s-ar umple de tara de curve.

Daca o legiferezi ai sanse mai mari sa o tii sub control, clar ca nu va disparea cea ilegala, dar macar unii "pesti" cu viziuni mai largi vor intra macar in zona gri (daca nu chiar in cea alba, ca doar n-o sa taie chitanta la fiecare "scurt" biggrin.gif).

Culmea e ca in teorie toata lumea e de acord cu legiferarea prostitutiei, dar in practica nimeni nimic, pe EBa ati mai auzit-o sa activeze ceva pe subiectul asta, al prostitutiei ?

P.S: Tudor, la voi nu sunt anunturi cu "studenta cu certificat medical la zi" biggrin.gif
solmar
pai un scurt fara chitanta teoretic ar trebui sa fie mai ieftin. scazi o data 24% TVA-ul, mai scazi si impozitul pe profit 16% sau 3% pe cifra de afaceri... se pare ca e mai misto fara chitanta! plus ca nu mai pierzi timpul sa-ti scrie aia chitanta. domnu' da cum o facem? pe firma sau pe persoana fizica? stati o secunda, nu va dezbracati, sa-mi spuneti CNP-ul sa nu gresesc...
vio
daca ne lasa sa ii f...m si pe curvele alea de la putere sunt de acord, daca nu , nu . aia trebuiesc primi injghebatzi la suctionare


nu or sa mai faca firmele timbildin ,ci fuckbilding 36182451.gif o sa pui pe protocol factura.
HalbaSus
@solmar, pai simplu, o sa fie cum e acum la restu' afacerilor:
- Buna ziua, as dori un scurt, cat ma costa ?
- Cu factura sau fara ?
Lucian107416
creati un poll!!! eu votez PENTRU, desi n-am folosit niciodata serviciile unei prostituate. Probabil ca va veni vremea cand voi regreta lucrul asta si atunci vreau sa fiu liber sa o fac biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
klm
Pro.
Cu o singura conditie: "meseria" de prostituat/a sa nu fie introdusa in nomenclatorul de meserii pentru ca, in colaborare cu modificarile aduse legilor privind acordarea ajutorului de somaj, se poate ajunge ca AJOFM sa o propuna somerilor ceea ce nu mi s-ar mai parea in regula.
solmar
tot teambuilding se va chema sau schimb de experienta!
Lucian, ai o problema. Ori iti schimbi declaratia ori iti pierzi dreptul de vot pe topic.
T u d o r
klm, ajofu' nu ofera locuri de munca create de el ci pe cele ofertate de angajatori. Interesant ar fi sa organizeze cursuri de formare pentru meseria asta. Eu ma bag lector, ce pana mea.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 23 2011, 02:19 PM) *
Interesant ar fi sa organizeze cursuri de formare pentru meseria asta. Eu ma bag lector, ce pana mea.


Va preda Nuti in draci teorie si practica pe linie de partid... las' ca stim noi!
klm
Eu am folosit termenul "propune".
solmar
Halba

Cu variantele: mi-a spus sefu ca momentan nu puteti plati cu cardul, asa ca ori prin banca dar ne trebuie ordinul de plata vizat ori cash... Sigur vreti chitanta? Aloo, domnu fara perversiuni ca sunteti la tariful minim dvs!
solmar
Tudor, sterge remarca mea nevinovata despre Nuti, acum am vazut ca nu e voie cu politica... sincer imi pare asa de rau ca am scris asa despre ea. sad.gif nici nu e frumos sa amestecam curvele si politica. care politica stim noi ca e o curva.
Ingrijorator este ca am votat doar 8 insi, care trebuie sa recunoastem ca am votat cu capul pe umeri (vorba vine). Restul se abtin? Nu le place pasarica?
James Kilowatt
Eu am votat. Votul e secret.... insa e 8-0 pentru da smile.gif
ozz86651
Eu sint pentru prostitutie si iarba, cu niste amendamente. Sa fie bine controlata, sa fie restrinsa in anumite cartiere/strazi/zone (daca ai prostituate pe strada s-a dus dracu calitatea vietii), sa fie foarte clar ca cijne o face nu e vreo pustoiaca rapita, sa nu poti sa fii prostituata daca ai mai putin de 21 de ani. La fel cu iarba, sa nu fe vinduta la toti copiii.
D-aia am votat "meh" ca mi-e teama ca in Romanai nu o sa se intimple nimic din toate astea si o sa iasa o aiureala ca etnobotanicele sau cota unica.
HalbaSus
ozz, la ora actuala e mai rau decat zici tu... vrei pustoaice minore ? fa o plimbare pe centura... inainte sa ma mut cel mai apropiat supermarket-non-stop era fix langa un loc unde se adunau "fetele". Cum ma duceam destul de des seara sa cumpar cate ceva de acolo ajunsesem sa le cunosc deja pe "fete" (ca si trecator, nu ca si client smile.gif ). Erau din alea de categoria de pret redusa, dar si intre astea multe pareau de maxim 17 ani. Nu stiu daca fenomenul asta ar disparea odata cu legalizarea, dar macar ar avea o concurenta reala, s-ar diminiua in amploare. La ora actuala prostitutia e o infractiune tolerata (chiar si codul penal o defineste ca infractiune de obicei, adica devine infractiune doar daca iti castigi in mod regulat painea din asta, ocazional ai voie sa te f**i cu straini care iti dau bani biggrin.gif ), evaziunea fiscala e mult mai aspru pedepsita. Statul ar avea un interes real sa elimine prostitutia "la negru" si sa o bage macar in zona "gri".
James Kilowatt
Cred ca si prostituatele ar avea de castigat, daca prin legalizare se poate controla proxenetismul, sclavagismul, traficul de carne vie, etc.
Si clientul ar avea de castigat daca tipele trebuie sa aiba un certificat medical.

PS
In Belgia nu e legalizata, insa e tolerata. Prostituatele au carte de munca ca barmanite sau chelnerite, platesc impozit, au protectie sociala, etc.
solmar
Acum scorul e de 11 da-uri si-un meh. Nimeni nu da contre. Ce inseamna "meh"? Please! Poate ne explica cel care a votat asa.
T u d o r
Am stat intr-o seara la niste beri cu un prieten si am facut un calcul simplist si nebazat pe date certe despre ce inseamna afacerea prostitutiei in Romania. Am ajuns la concluzia ca e un business de ~1 miliard de euro anual, aici incluzand prestatiile, camerele de hotel, un cico, o maslina, etc. N-am luat in calcul partea de contributii la diversele fonduri ale statului si partea legata de contractele de munca. Deci o afacere de 1 miliard more or less din care statul si-ar incasa o parte frumusica. S-a ajuns la impozitarea oului din gaina si nu se vede o astfel de sursa de venituri?! Sunt sigur ca s-a vazut dar romania e o societate arhaica, puritania si plina de fatarnicie. Nu-si asuma nimeni riscul sa fie "blestemat" de patriarhie si aruncat in strada sa fie batut cu pietre. Nimeni in afara de Prigoana care de altfel e mai mascarici de fel si cred ca-l doare la bascheti de cariera lui politica. biggrin.gif

Pe Valea Oltului periodic politia strange matracucile de prin toate carciumile de tranzit. Adica le strange pe alea fara protectie, ca cele care au peste "autorizat" au disparut din timp. Si aia le aduna pe toate amarastenele, le dau amenda si apoi le lasa inapoi in strada. Am vazut un reportaj la TV local in care ii luau interviu uneia. Avea aia 200 de amenzi date si neplatite pentru ca n-avea nici un venit declarat si nici nu ceruse vreodata de la fisc sau alta institutie vreun certificat. Aici e problema, lumea asta e o lume care traieste in subteran.
solmar
imi plac calculele de genul asta. daca prostitutia genereaza sume de marimea asta - si sincer cred ca sunt mai mari, aceste sume ajung piramidal in sus pe doua directii - crima organizata si politie - ambele oferind protectie. de aici urmatorul nivel este politic. ajungem tot la niste regi/regine care inchid lantul trofic. de ce ar fi interesati astia care beneficiaza de caimac sa-l dea statului? doar intr-o singura ipostaza vrei sa treci de la bani negri la bani albi. cand ai prea multi cand esti prea vizibil si cand nu mai vrei sa risti.

asadar pasul catre oficializarea prostitutiei teoretic se va face atunci cand cadrul legal (pe care-l studiaza si elaboreaza niste avocati de calibru nu din cei facuti pe banda) va fi bine pus la punct, cand administrativ (vezi bancurile in care ti se deschide cate o optiune la fiecare usa dar inca n-au populat localul cu fete) lucrurile sunt puse la punct si cand pornesti de pe o pozitie de monopol ca sa tii concurenta sub papuc, macar cativa ani.

tot politicul va lua si aceasta decizie intr-un tarziu cand se va termina cu organizarea. iar cand popii vor protesta, daca vor protesta, atunci li se va aminti ca pe la cnsas sunt niste dosare, la dna altele, vor fi trimise niste controale economice-ecumenice si in cele din urma spasiti popii din boardul BOR vor fi bucurosi sa absolve lumea si de pacatul preacurviei pe bani.
Baby Blues
Tudor si Solmar : Va inselati profund iar restul au mici greseli de perceptii vis-a-vis de culori, nuante, etc. biggrin.gif Revin maine pe larg cu explicatii.
solmar
QUOTE (Baby Blues @ Feb 24 2011, 12:23 AM) *
Tudor si Solmar : Va inselati profund iar restul au mici greseli de perceptii vis-a-vis de culori, nuante, etc. biggrin.gif Revin maine pe larg cu explicatii.


Poate la amploare, la suma ca nu vad la ce altceva sa ne inselam. E foarte posibil sa fi uitat o gaura, pardon, un zero si sa vorbim de-o suma si mai mare.

Apropos de colaterale ia uite ce-am primit pe mail:
+++
OFERTA CAZARE "TRANZIT" (maxim 4 ore) = 60 RON / camera 2 persoane
http://www.casa-cu-lei.ro/TarifeCazareCasaCuLei.html
+++

Asta e clar cu directie - camera tranzit, 2 persoane - 4 ore. ce vrei mai explicit!?
T u d o r
@ BB: Bai, uimeste-ne. Printre virtutile mele nu se numara si rabdarea asa ca pune mana si scrie acum ca nu ma culc pana nu ma luminezi. biggrin.gif

In alta ordine de idei politicul nu cred ca e implicat in chestia asta decat accidental, in unele cazuri izolate. Mafia prostitutiei este controlata de lumea interlopa nu de gulere albe. Ce-i drept lumea interlopa cauta si gaseste si ea la randul ei protectie in lumea politica dar asta nu inseamna ca prostitutia e controlata in mod direct de politic. Mai degraba unde politia sau justitia este amestecata cu fenomenul infractional astfel de activitati (ca si vanzarea de droguri sau camataria) prolifereaza. Si ... unde nu se intampla asta? smile.gif

LE: Solmar, aia nu inseamna in mod neaparat prostitutie. biggrin.gif Poti veni cu tot ce-ti trebuie tu insuti. wink.gif
ozz86651
Solmar, eu am votat meh si am explicat de ce. Dar sint 100% de acord cu postul lui JK, adica asa ar trebui sa fie.

Vreau insa sa mai subliniez ceva: totusi legalizarea incurajeaza "consumul". Stiu ca si acum sint prostituate, si acum gasesti iarba etc dar cu toate astea e o categorie importanta de oameni care nu o fac acum dar ar face-o daca ar fi legala.
solmar
Nu e comandata direct din parlament (cel putin nu am dovezi in sensul asta) dar orice sistem e piramidal iar in capul piramidei crimei organizate nu sunt niste borati cu lant la gat si brandul facut la sala, sunt niste baieti spalati cu afaceri curate, cu studii afara iar pe o alee paralela sunt niste baieti cu grade pe umar. astia isi ofera unii altora protectie si sprijin. Imediat dupa asta urmeaza high-life-ul care se impleteste cu crema politica si diplomatica. E vreun baiat de bani gata care n-a fost la fetite? Din 450 de parlamentari sunt toti niste sfinti? Oare ce se consuma la chefurile astora din top forbes ... scandalurile alea se musamalizeaza repde de tot.

tudor, aia intra la colaterale, am si scris.

ozz - am vazut tarziu.
T u d o r
QUOTE
Vreau insa sa mai subliniez ceva: totusi legalizarea incurajeaza "consumul". Stiu ca si acum sint prostituate, si acum gasesti iarba etc dar cu toate astea e o categorie importanta de oameni care nu o fac acum dar ar face-o daca ar fi legala.


Huh? unsure.gif

Adica tu crezi ca daca vrea unul sa se duca la matracuci il impiedica aspectul legal? Pot sa cred asta dar nu in Romania. biggrin.gif

Solmar, nu sunt de acord cu opinia ta. Nu cred ca sunt prea multi spalati in afacerile cu fetite. Nu cred ca in spatele proxenetilor mai sunt altii in afara de politistii/procurorii care le ofera protectie contra diverse foloase. ca pot fi protejati in cazuri izolate si de vreo figura politica e posibil. Daca nu ma insel Negoita ala cu Rin intrase intr-un mic scandal cu fetite minore dar nu retin daca in calitate de consumator sau de ofertant. Evident ca multi dintre oamenii politici sunt consumatori si au diverse relatii in lumea asta dar chiar nu cred ca ei controleaza afacerile.
ozz86651
QUOTE
Adica tu crezi ca daca vrea unul sa se duca la matracuci il impiedica aspectul legal? Pot sa cred asta dar nu in Romania.


Iarba e ilegala in Romania ca atare vreo 1% din populatie fumeaza sau a fumat macar o data iarba.
Fa-o legala si o sa fie undeva intre 30 si 60% procentul, iar aia care au fumat o data o sa fumeze de 100 de ori.
E simplist sa spui ca legalizarea nu are nici un efect. Ba da, are. Poate nu-i tine pe elevii de liceu care vor sa traga si ei un fum, dar sigur tine in loc o groaza de oameni pentru care bulaul si contactul cu tot felul de inerlopi in colturi intunecoase si lipsa de garantie a calitatii sint inacceptabile.

La fel la prostitutie, e diferit cind femeia e curata, cu analizele la zi si expusa in vitrina fara de una d-aia fara dinti de pe centura cu pestele in spate cu cutitul la centura si riscul de a fi vizitat de politie.

Mai e ceva: in momentul in prostitutia care devine legala in 10 ani o sa devina onorabila. Cine mai judeca o prostituata in Olanda? Oricum nu asa mult ca in Romania. Ceea ce insemna ca deja devine o alternativa viabila de cariera pentru orice femeie care arata ok. Vorba aia, munca usoara si banoasa. De aici, imaginatia voastra smile.gif.

Uite alt exemplu: in USA fumatul e semiilegal de multi ani incoace. Ca atare e mult mai greu sa fumezi. Ca atare nu mai fumeaza nimeni. Foarte rar vad oameni fumind. Bine, e si vointa proprie prin educatuie, dar si in Romania e educatie, toata lumea stie ca crapi, dar e greu sa te lasi ca toata lumea fumeaza peste tot si-s tigari la fiecare chiosc.
T u d o r
Ar fi o diferenta totusi. Iarba, fumatul, bautura sunt nocive. Sexul nu. biggrin.gif Daca se prolifereaza nu vad decat beneficii, poate asa creste turismul tematic, gradul de ocupare a pensiunilor/hotelurilor/bordelurilor... O sa devenim un Red Light District maaaare, cat o tara de mare.

Cum bine spunea bancul ala: Si un barbat casatorit poate fi fericit, cu conditia sa nu afle sotia. teehee.gif
klm
CITAT( T u d o r @ Feb 23 2011, 12:57 PM) *
Ca prima opinie eu sunt pentru legalizare.

Revin putin: nu sunt pentru legalizare ci pentru dezincriminare deoarece statul nu ar trebui sa intervina in aspecte personale decat in cazurile speciale cand dauneaza sanatatii; sexul nu dauneaza ba chiar putem spune ca face bine deci nu ar trebui sa existe nicio raspundere penala pentru cei care ofera sex la fel cum nu este niciuna pentru cei care ofera o ciorbitza buna, un masaj, tratament medical in schimbul banilor iar in acest sens avem legislatia care sa permita controlul.
Nu avem ce legaliza (asta presupune dreptul la bordeluri, contracte de munca de ramura profesionala etc, aspecte cu care nu mai sunt de acord) si singurul aspect in care are voie sa intervina statul il reprezinta impozitarea banilor.
CITAT(ozz86651 @ Feb 24 2011, 12:49 AM) *
Vreau insa sa mai subliniez ceva: totusi legalizarea incurajeaza "consumul".

Foarte corecta observatia ta.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 24 2011, 01:19 AM) *
Solmar, nu sunt de acord cu opinia ta. Nu cred ca sunt prea multi spalati in afacerile cu fetite. Nu cred ca in spatele proxenetilor mai sunt altii in afara de politistii/procurorii care le ofera protectie contra diverse foloase. ca pot fi protejati in cazuri izolate si de vreo figura politica e posibil. Daca nu ma insel Negoita ala cu Rin intrase intr-un mic scandal cu fetite minore dar nu retin daca in calitate de consumator sau de ofertant. Evident ca multi dintre oamenii politici sunt consumatori si au diverse relatii in lumea asta dar chiar nu cred ca ei controleaza afacerile.


din consumator devii ofertant. cum e vorba aia? patato, potato - tot aia. cred ca toata lumea a avut la un moment dat un nr de telefon in agenda inregistrat cu xxx. si acel numar era invariabil apelat la o betie crunta cand aveai nevoie de castraveti murati ca sa te suporti. si de obicei cand esti manga xxx are un alt program. ring a bell?

crima organizata are legaturi si cu politia si cu politicienii. sunt destui baieti glumeti sau mai putin glumeti care au cate-un politician la mana (nu pe toti), au asa din greseala un dvd in care ala se joaca de doctorul si asistenta cu o juna dezinhibata.

in spatele proxenetilor, mai sus pe lantul trofic sunt niste baieti care le asigura si lor protectia. sunt si niste baieti din lumea buna care apeleaza la serviciile lor. si uite asa dintr-o obligatie in alta cercul se inchide.

BB - ne mai tii mult in tensiune!?
T u d o r
Pai daca statul impoziteaza prostitutia inseamna ca automat o legalizeaza. Impozitarea ilegala = amenzi, nu?

Si atunci de ce sa nu beneficieze si prestatoarele de asigurari sociale si de sanatate? Pensie, asistenta medicala (obligatorie as zice!)? Control medical aspru si periodic? Asa cum e acum sunt adevarate focare de boli transmisibile pe cale sexuala, unele raman gravide si abandoneaza copiii in orfelinate.

Nu sunt genul de client de tractir dar ma gandesc pur si simplu la rece ca aceasta activitate trebuie inclusa in zona macar gri. Sunt o gramada de stabilimente care functioneaza clandestin si unde prostituatele sunt tratate ca sclavele. Astea sunt cazurile fericite care au un acoperis deasupra capului, traseistele nu beneficiaza de astfel de dotari de lux.

Budapesta e considerata capitala sexului in Europa, au proliferat atat prostitutia cat si productia de filme porno si in general industria sexului. Habar n-am cati bani intra in bugetul Ungariei din asta dar eu nu m-am simtit mai atras de sex acolo decat m-as simti aici. biggrin.gif Si nici sa te alerge prostituatele pe strada n-am intalnit. Daca se legifereaza cu cap atunci e bine.

Solmar, nu stiu ce vrei tu sa zici acolo dar fii sigur ca nu am in agenda nici un numar de tel denumit "xxx". biggrin.gif
James Kilowatt
Legalizarea nu e nevoie sa fie facuta brusc, inainte sa apara o "cultura" a consumului, cum e in Olanda. In prima faza se poate legaliza consumul de iarba cu reteta medicala.... in faza a doua doar in anumite localuri. Si la peste 21 ani. Si cred ca deja ar fi destul, legalizare nu inseamna ca ar trebui sa se vanda iarba in fata scolii.
Asta inseamna ca meseria de traficant sau dealer va ramane in continuare proscrisa, iar unul care vinde sau da gratis o doza unui minor sa ia mai multa parnaie decat acum.

Eu sunt un idealist, inca mai cred in responsabilitatea personala si in liberul arbitru. Nimeni nu te obliga sa devii alcoolic, chiar daca alcoolul e pe toate drumurile, cum nimeni nu te obliga sa devii toxicoman.

Insa drogurile fiind foarte underground, se vorbeste putin despre ele. De unde sa stie un tanar cu hormonii fluierand ca crackul e un cacat care nu produce nici o placere si da dependenta aproape de la prima doza?
Mie se pare gresit ca unui tanar sa ii spui ca tutunul, alcoolul, iarba sunt la fel de daunatoare ca heroina sau crackul. Daca are ocazia, va incerca o tigara, taica-su fumeaza si inca n-a murit... apoi iarba, a vazut un coleg la baieram fumand un joint si totusi nu are creierul terci.. .... deci ceea ce i s-a spus nu e adevarat, adultii sunt niste cretini ipocriti. Si atunci va trece la droguri sintetice, la crack, la picanterii din astea. Si de aici incepe distractia....
La asta ma refeream cu "cultura", lipsa ei e foarte pacatoasa iar un discurs foarte puritan poate face si mult rau. In Romania consumul de iarba e scazut, insa ala de droguri dure e alarmant de mare.

In occident exista alta problema similara... consumul global de alcool e in scadere, insa cel de alcoolici sub 25 ani in crestere.
BBC-ul a facut o ancheta pe treaba asta la ei acasa, cica cresterea accizelor la alcool a diminuat consumul global, insa a crescut numarul betivilor de supermarket, care sunt mai periculosi decat aia de pub. La pub nu iesi zilnic si nu te lasa sa te faci muci, acasa exista pericolul sa bei constant si prost..

Pe de alta parte eu inca am urticarie de la interzis. Alcoolul omoara mai multi oameni peste tot un lume decat iarba. Unde am ajunge daca o haita de neveste frustrate strang semnaturi sau voteaza un partid de sectanti ( gen grinpis ) care scot in afara legii si alcoolul? Daca vor sa o faca bazandu-se pe cifre obiective, ar avea toate argumentele. Din fericire insa alcoolul e o chestie care aduce multi bani si afaceristilor si statului, asa ca nimeni nu vrea inca sa eutanasieze gaina cu oo de aur biggrin.gif

Povestile cu retelele de prostituate se datoreaza in parte si faptului ca e interzisa prostitutia. Din start prostituatele sunt interlope. Daca ar fi legala si controlata, n-ar mai avea nevoie de proxeneti si nici sa plateasca taxa de protectie la politie sau la primaria locala, ci doar impozit. Tocmai asta mi se pare unul din cele mai bune argumente ca sa fie legalizata.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 24 2011, 10:22 AM) *
Pai daca statul impoziteaza prostitutia inseamna ca automat o legalizeaza. Impozitarea ilegala = amenzi, nu?
Solmar, nu stiu ce vrei tu sa zici acolo dar fii sigur ca nu am in agenda nici un numar de tel denumit "xxx". biggrin.gif


La naiba, numai la amenzi ti-e gandul! 36182451.gif Si inevitabil vom ajunge si la intrebarea cum sa facem noi (organul) sa va reducem amenda? Oare statul poate fi pus in posesie in natura?

Eu stiu ce-ai tu in agenda!? Oricum era la timpul trecut afirmatia.... eu ma refer la perioada cand eram holtei sau divortat. Logica fiecaruia difera, unii masculinizeaza numele xxx, altii scriu xxx, altii le tin minte, altii scriu in clar. Desi n-am vazut pana acum un vcf card dedicat - nume prenume, companie - matracuca.
HalbaSus
Subscriu la tot ce a zis James, nu degeaba e Mare Sef in PSSUR. As mai adauga cate ceva referitor la ultimul paragraf. De ce "traficul de carne vie" exista doar in domeniul prostitutiei si cersetoriei (activitati ilegale). De ce nu exista trafic de carne vie de ingineri sau sculeri-matriteri ?
Pentru ca prostituata, stiind ca face ceva ilegal, va avea o jena sa isi reclame pestele, pe cand sculerul-matriterul probabil are si sindicat care sa faca scandal daca nu isi primeste bonurile de masa sau zilele de concediu.
klm
CITAT( T u d o r @ Feb 24 2011, 10:22 AM) *
Pai daca statul impoziteaza prostitutia inseamna ca automat o legalizeaza. Impozitarea ilegala = amenzi, nu?

Si atunci de ce sa nu beneficieze si prestatoarele de asigurari sociale si de sanatate? Pensie, asistenta medicala (obligatorie as zice!)? Control medical aspru si periodic? Asa cum e acum sunt adevarate focare de boli transmisibile pe cale sexuala, unele raman gravide si abandoneaza copiii in orfelinate.

In niciun caz; se impoziteaza doar banii proveniti dintr-un serviciu care, asa cum spuneam, poate fi incadrat in domeniul medical: detensionare, masaj recuperator, imbunatatirea starii psihice etc la fel cum se impoziteaza un maseur sau un doctor.
HalbaSus
klm, tu ce intelegi prin legalizare si ce intelegi prin dezincriminare ? ca in situatia asta eu nu inteleg diferenta.

Sa nu fie interzisa prostitutia dar sa nu iti poti infiinta o societate comerciala sau un PFA cu acest profil ?
solmar
QUOTE (HalbaSus @ Feb 24 2011, 11:32 AM) *
De ce "traficul de carne vie" exista doar in domeniul prostitutiei si cersetoriei (activitati ilegale). De ce nu exista trafic de carne vie de ingineri sau sculeri-matriteri ?

Ba exista, sunt firmele de intermediere (la marinari le spune de crewing), de recruiting... numai ca aici traficul se regleaza dupa primul sau al doilea contract. La primul contract stiu cazuri care din dorinta de a pleca dau spaga salariul pe-o luna, sau un procent din veniturile totale. Firma de recrutare incaseaza de la companii un onorariu per capita dar nu se opresc aici, ii vamuiesc si pe oameni. La marinari e o practica bine cunoscuta mondial.
Atat doar ca la ingineri/sculeri-matriteri deja de la al doilea contract fenomenul dispare. Daca omul a prestat corespunzator compania e interesata de coloaborarea pe termen lung si firma de recrutare dispare din schema sau ramane in schema doar cu comisionul legal/oficial. Daca omul nu e de calitate o ia de la capat cu o noua companie...
HalbaSus
Prin trafic de carne vie se intelege mai mult decat incasarea unui comision ilegal pentru "recrutare".
Lucian107416
@Ozz : Ma bucur ca legalizarea "incurajeaza consumul". Garantat vor fi MULT mai putini violatori. In ce ma priveste consumul va ramane constant
@BB : Te mai gandesti mult? Sau ti-a scapat poriumbelul din gura si acum nu stii cum s-o dregi? biggrin.gif
solmar
Legalizarea nu influenteaza consumul. Fetele alea nu pot produce mai mult ca nu primesc nici o dotare in plus odata cu legalizarea. Posibil sa fie un aflux mai mare (din curiozitate) in prima luna dar neavand precedent pentru comparatie e o chestie relativa. Teoretic daca maine se da drumul la activitate fluxul de normalitate se regularizeaza in 2-3 luni.
klm
CITAT(HalbaSus @ Feb 24 2011, 11:59 AM) *
klm, tu ce intelegi prin legalizare si ce intelegi prin dezincriminare ? ca in situatia asta eu nu inteleg diferenta.

Sa nu fie interzisa prostitutia dar sa nu iti poti infiinta o societate comerciala sau un PFA cu acest profil?

Dezincriminarea inseamna inlaturarea caracterului penal al faptei.
Sa facem o paralela: spre deosebire de profesia de preot (inclusa in nomenclatorul de meserii), liber-cugetatorii sunt niste persoane care nu au o religie recunoscuta de stat (adica opusul), pot desfasura o activitate specifica in cadrul ONG-urilor poate avand calitatea de consultant, portari etc insa ei nu sunt decat niste liber-cugetatori. Ei nu platesc impozite in calitate de liber-profesionisti ci in calitate de angajati.
Legalizand aceasta activitate ar insemna ca ocupatia sa aiba norme specifice (sau sa fie inclusa intr-o ramura profesionala) sa beneficieze de acelasi tratament de care beneficiaza celelalte meserii/activitati de ramura (adica firmele sa poata trimite AJOFM disponibilitatea de a incadra persoane pe postul de liber-cugetator iar AJOFM sa publice faptul ca astazi se cauta 10 liber-cugetatori).
Legalizand prostitutia, te poti trezi ca taica-tau, cu 2-3 ani inainte de a iesi la pensie, nu mai beneficiaza de ajutor de somaj pentru ca a refuzat 2-3 joburi, deoarece, nu-i asa?, experienta sa in aceasta activitate l-ar face candidatul perfect.
T u d o r
Probabil ca va creste consumul de prostitutie in bordeluri, adica in niste conditii civilizate si cu un cat de cat bun control medical periodic. Dar consumul de traseiste va scadea, nimeni nu se duce sa dea o m*** in camp la 0 grade cand poate s-o faca la caldura. biggrin.gif

Klm, liber cugetatorul nu presteaza o activitate productiva in calitatea sa de liber cugetator. smile.gif
klm
Dar prostitutia ce activitate productiva preseeaza?!
Eu zic ca ambele se incadreaza in categoria serviciilor (cam ceea ce fac si eu, si tu, si Halba, si multi altii).
Titi1988
am votat meh pentru ca subiectul asta nu ma intereseaza chiar deloc. singurul lucru legat de prostituie este acela ca noaptea cand mergem pe calea turzii punem pariu cate domnisoare o sa fie pe marginea drumului. ninja.gif
getodac
QUOTE (Titi1988 @ Feb 24 2011, 12:48 PM) *
am votat meh pentru ca subiectul asta nu ma intereseaza chiar deloc. singurul lucru legat de prostituie este acela ca noaptea cand mergem pe calea turzii punem pariu cate domnisoare o sa fie pe marginea drumului. ninja.gif

Se vede ca citeste si prietena ta forumul... teehee.gif daca nu te interesa deloc votai NU... ce bandit esti. teehee.gif
solmar
Tudor
pentru ca ai inceput topicul ai datoria sfanta sa initiezi un nou poll cu "ati fost sau nu la curve". unde raspunsurile sa fie da si nu. varianta meh nu merge. pe topicul nou doar votam, nu trebuie sa scriem nimic ca sa nu provocam scene de gelozie. eventual poti sa maschezi topicul sub denumirea: v-ati dat cu lancia?

Daca nu-l interesa deloc nu scria nimic... asa trage cu ochiu' la grupa mare! Titi nu te supara, mai glumim si noi...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.