Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Marcat, Niculae !
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Patratele rosii
Pages: 1, 2, 3, 4
solmar
E cu plata. El inca are abordarea "suntem vecini" - un fel de scuza care-l mantuieste de pacate in opinia lui. Se vede totusi ca se simte putin umilit de situatie cand deschide gura... Forget it!

Nu merge aia cu agatatoarea. As putea sa-i ridic masina pe ghena de gunoi cu o macara - e savuros dar e spatiu mic de manevra. Prea complicat...

Sa incep povestirea din facultate, o termin acasa cand am timp. La camin, stateam 3 intr-o camera de 4 paturi, un pat era neocupat. Ceilalati doi prieteni, colegi amandoi, mai mari cu doi ani dar la alt profil. R, cel cu priza la femei statea in patul din stanga sus. Eu stateam dreapta sus iar personajul principal - Goe, sub mine. Asa m-am prins ca din cand in cand mai zguduia motanu... se misca patul iar el pretindea ca doarme.

Intr-o buna zi, pe la inceputul verii, Goe vine sa ne spuna ca are nevoie de camera pentru cateva ore, ca vine cu o gagica, Adriana (poreclita Celentano) veche cunostinta de-a lui R, si de-a mea. Eram putin suparati pe el, il prinsesem ca ascundea conserve de carne in boxele (audio) de pe pereti si inca nu i-o servisem. Asa ceva nu se face cand esti student caminist, mancarea e la comun.
Ce-i drept, am ramas surprinsi amandoi ca Celetano il baga in seama pe Goe, fata aia teoretic avea standarde mai inalte si arata mult prea bine pentru el. Era si putin mai inalta decat el. In orice caz i-am spus ca o sa aiba camera libera si ca intre timp o sa facem si curat ... eram baieti de treaba. Zis si facut.

Facem curat si din vorba-n vorba ne vine ideea sa ne ascundem in camera cand Goe o sa vina cu gagica. Eu ma bag in dulapul meu de la intrare, stateam pe o noptiera si eram mascat cu niste prosoape si haine si las usa deschisa la cealalta jumatate, unde isi tinea Goe hainele. Camera avea la intrare pe ambele parti dulapuri incastrate,urma un perete de latimea patului, paturile suprapuse, apoi cate-o masa in continuarea paturilor pe lateral, deasupra niste etajere, boxele, o masa cu tv in mijloc, un fotoliu in colt si cam atat, caloriferul, peretele exterior cu geam. R masca cu o patura patul neocupat de jos. Asadar sub patul din stanga, jos de tot se pune R, deasupra lui era doar placajul de la patul de jos iar patura il acoperea de tot. Eram bine camuflati dar ne era teama sa nu ne apuce rasul.

Dupa vreo doua trei tentative de renuntare, ne sfaraiau plamanii sa fumam o tigare si ne abtineam de vreo juma de ora ascunsi fiecare in locul lui, asadar auzim pe hol vocea lui Goe. Camera noastra era spre capatul culoarului, aproape de spalator asa cam am avut suficient timp sa amutim si sa ne pregatim pentru intrarea excitata a lui Goe si a "iubitei lui de ocazie"....

va urma

Lucian107416
QUOTE (solmar @ Feb 20 2011, 05:25 PM) *
Sa incep povestirea din facultate, o termin acasa cand am timp.....va urma

Nu cand ai timp. Cu prima ocazie. Ar trebui sa fii obligat de regulament sa faci asta. Daca nu e stipulat inca asa ceva, iata o propunere de imbunatatire a regulamentului. biggrin.gif
T u d o r
I-as da ban pentru 2 saptamani pentru asta dar ar insemna sa stam inca 2 saptamani sa asteptam sfarsitul. biggrin.gif
solmar
am ajuns acasa. ok, ok, intre timp mi-am adus aminte ca aveam si frigider in camera. nu ca ar fi relevant in vreun fel. si mi-am mai adus aminte de ceva - ceea ce justifica postul in topicul cu tigari. hai ca revin imediat.
HalbaSus
Ai termen 24 de ore sa termini povestea, dupa aia iti iei ban, vorbesc cu oameni care cunosc oameni sa te bata, sa iti sparga gumele de la masina, si sa iti faca alte chestii nasoale... cum adica incepi o povestire si nu o termini ?
T u d o r
Cum ma 24 ore?!?!?! Are 1 ora, atat!
solmar
Goe al nostru era putin, doar putin, putin de tot laudaros si ghinionist pe deasupra la fete. R si Goe plecasera la munte prin iarna, pe atunci nu stateam cu ei in camera asa ca nu stiam episodul. cat faceam curat se apuca R sa-mi povesteasca: erau cu masina lui, cu 2 fete cucuiete si se prefigura un weekend fierbinte. dar ghinion, tovarasei lui Goe, imediat dupa ce se cazeaza ii vine ciclul. asa ca weekendul a fost erotic numai pentru R... pentru Goe s-a dovedit a fi dezastru, colac peste pupaza gagica raceste cobza si nu mai iese din camera pana la plecare. drept pentru care Goe are de ales intre a sta cu bolnavicioasa in camera sau sa fie a 5-a roata la caruta pe langa R si perechea lui care numai timp de el n-au.

la intoarcere, dupa ce lasa fetele acasa ca niste baieti galantoni, Goe il roaga pe R sa nu spuna nimanui ca a sugrumat motanu la munte... ca el se laudase deja printre prieteni si colegi cum o s-o execute pe tipa din toate pozitiile pana o sa ceara aia indurare.

asta a fost de fapt si motivul pentru care ne-am ascuns: sa vedem, ma rog sa auzim ce-o sa se intample. eu eram dupa zid, R la orizontala – auzeam dar din pacate nu vedeam nimic......

booon, intra goe, ii deschide larg usa adrianei, se duce catre fereastra si-i spune cu un aer de gigolo macho: hai, fa-te comoda! apoi chicotind isi aprinde o tigare si o serveste si pe ea. dupa primele schimburi de replici devine evident pentru noi ca celentano nu e o prada usoara si ca Geo va trebui sa-si foloseasca toate talentele lui de cassanova.

in timpul asta eu deveneam vanat de cat ma abtineam sa nu pufnesc in ras. imi acoperisem toata fata cu un prosop si muscam din el ca sa nu scot vreun sunet. pe vremea aia toti fumam in draci... trecuse deja vreo ora de la ultima tigare si mirosul de tigare cu filtru (assos) se strecura catre noi sa ne enerveze si mai tare. deh, trebuia el s-o impresioneze pe duduia celentano: tigari de lux si ness cu cola. ne-am dat seama ca Goe iar comis-o fata de noi: iar a ascuns ceva - de data asta tigari!

discutia se muta pe mai multe planuri dar actiunea nu evolueaza deloc, R spunea ulterior ca de abia se abtinea sa nu iasa de sub pat si s-o ia el la maciuci pe celentano. pe la a treia tigare devine evident ca Geo nu are sorti de izbanda si ca Adriana avea de fapt chef sa piarda cateva ore, indiferent cu cine.

vazand ca nici macar muzica nu destinde atmosfera Goe schimba foaia si devine un contrabandist veros, care are nevoie de o ascunzatoare pentru marfa lui asa ca ii propune adrianei sa plece impreuna in turcia sa aduca blugi, pe care sa-i vanda studentilor. lucru care ii trezeste brusc interesul lui celentano. dar pe masura ce vorbeste, Goe isi da seama ca ar fi cam scump s-o care si pe ea dupa el si ca ar iesi mai ieftin daca ea l-ar astepta cuminte acasa...numai ca asta e o varianta necastigatoare asa ca schimba putin datele problemei si in noul plan celentano vine doar pana in bulgaria, turcia fiind periculoasa pentru o fiinta gingasa ca adriana (cea neprihanita)... asadar goe se duce in turcia, ia 50 de perechi de blugi, iar la intoarcere o recupereaza pe adriana care ramasese in bulgaria de unde cumpara tigari mai ieftine decat in tara. si uite asa Goe devine un magnat al blugilor iar celentano un important delaer de tigari din complexul studentesc.

povestea la un moment dati il includea si pe R, singurul care avea masina (o Dacie) si carnet. Goe neavand nici una, nici alta. capitalul de pornire iar era o surpriza pentru noi. Goe avea bani!? unde dracu-i ascunde? ca de fumat ne fumeaza pe noi!

va urma
Diesel
Solmar, sa stii ca Halba nu glumeste cu oamenii aia care taie cauciucuri si sparg geamuri. In plus, deja m-am oferit sa il ajut la partea de detectiv ca sa afle unde te gaseste.
solmar
unde ramasesem?

la blugi si tigari. adica sunt on topic. biggrin.gif

dupa ce se amagesc ei cu mai multe drumuri imaginare care aduc profit fabulos, dupa ce-o umple de blanuri, parfumuri imginare pe celentano, madama devine brusc nervoasa. o poveste gogonata si 3-4 tigari si un ness nu sunt de natura sa o convinga sa se dezbrace. R si cu mine facem spume, oscilam intre o explozie de ras nervos si a iesi din ascunzatori. oare ce mufa ar face Goe? dar Celentano? se merita sau nu iesim!? nu se merita, stam pana la capat. poate prindem si ceva actiune! revin imediat la subiect.

avem noi o vorba, mostenita de la altii, daca reuseam sa finalizam spuneam scurt: Marcat, Niculae! Si ridicam degetul mare in semn de triumf! thumbsup.gif Asa ca de fiecare data cand avea cate unul dintre noi o treaba in camera nu dadeam detalii, doar raspundeam la intrebarea Marcat, Niculae? cu exclamatia Marcat, Niculae! Si cu semnul caracteristic. thumbsup.gif Era suficient si totodata eram foarte mandri de realizare. si unii si ceilalati.

Asa ca intr-un tarziu, deja se lasase intunericul, Goe pleaca s-o conduca pe Celentano acasa, asteptam sa nu li se mai auda pasii... si iesim lesinati din ascunzatori dupa ce in prealabil am dat in clocot. efectiv ne tavalim pe jos de ras 36182451.gif , ne povestim unul altuia momentul in care era sa cedam si dupa ce ne tragem sufletul, fumam si noi cate-o tigare si plecam prin camin si dam adunarea la noi in camera.

ne strangem vreo 15-20, care cum ramasese prin camin, pentru unii ne pare rau ca sunt plecati dar ce sa-i faci... si incepem sa le povestim dar fara sa dam toate detaliile. le aratam unde ne-am ascuns. se baga si ei sa vada daca e posibil.

intre timp vine si Goe. era pe la jumatatea aleii de la intrarea in camin si strigam catre el cat ne tin bojocii: MARCAT, NICULAE? si de pe alee rasuna MAAAAAARCAT, 'ICULAAAEEE! Moment in care numai eu si R stim ce va urma. Facem putina liniste si-i avertizam pe ceilalti sa mearga mucles.

Intra Goe in camera, mai schimbam cateva randuri de Marcat, Niculae? Marcat, Culae! Cum a fost? Meseriasa, am spart-o! R, fustangiul, zambea pe sub mustati, o cunostea in sensul biblic. Eu de abia ma abtin sa nu rad, imi venea mai abitir ca in dulap. Ne face Goe cinste cu cate o tigare, marinimos, ca doar “marcase” mai devreme. Si schimbam subiectul, dupa care unul din noi il provoaca pe celalalt: ce-ar fi sa plecam in Turcia sa luam niste blugi, iar daca ne mai raman ceva bani luam si niste tigari ori din Bulgaria ori de la Constanta. Si gasim o gagica din oras sa lasam marfa la ea. Si facem chestia asta de cateva ori pana ne punem pe picioare.

La care Goe face o fata lunga si ne trimite la origini: Bai, sunteti bulangii, io n-am stat sa ascult pe la usi cand voi aveati treaba! Ne bate obrazul, se supara putin pe noi dar fiind multi in camera ii trece. Marcat, Nicule? Marcat, marcat, Niculae!

Peste cateva minute iar mai aruncam o replica: cateva versuri dintr-o poezie. Iar se enerveaza Goe. Iar ii trece, ca deh era vedeta. I-o pusese lui Celentano. Era intradevar o vedeta. Dupa aia: hai sa ne jucam de-a doctoru si asistenta. Asta devine nervos. Deja stiam prea mult si o banuieste pe Adriana ca ne-a povestit ce sa-ntamplat. Dar tot el isi da seama ca spune o prostie. N-avea cum si cand sa spuna... si iar se supara pe noi ca ascultam pe la gaura cheii sau si mai rau ca i-am pus microfoane.

La care R il ia si mai tare: auzi Goe, pe bune, Celentano mai are alunita aia pe buca? si-l mai intreaba un detaliu intim la care asta explodeaza si-l face pe R ofticat. Ca se oftica, da se oftica ca si el, Goe, i-a tras-o! Si cum stateam noi asa, Goe era la loc de cinste pe fotoliu si toata lumea se uita la el, sare R de pe pat si-i spune GOE, E O MINCIUNA! Si in cateva secunde ii povestim cum ne-am ascuns, banuitori ca o sa stea de lemn tanase si ca eram siguri ca o sa ne toarne brasoave.

Goe a amutit, si-a strans lucrurile si in seara aia s-a mutat din camera. Si n-a mai vorbit cu noi vreun an de zile.

A doua zi dimineata, in tot caminul, pe tavan, pe fiecare usa, pe fiecare hol, la avizier era plin de coli A4 pe care scria mare de tot: MARCAT NICULAE! sau GOE, E O MINCIUNA! S-a raspandit povestea asa de repede incat a ajuns bietul Goe de rasul tuturor, chiar si al bobocilor. Din cand in cand mai gasea cate un biletel sau cate-o notita printre foi “marcat niculae”....

Ne parea rau dar nu puteai sa te abtii cand brusc se deschidea cate-o fereastra si cineva urla cat il tineau plamanii Marcat, Niculae! si de la o alta fereastra altcineva ii raspundea Maaaaaaaarcat, Niculaaaaeee! si imediat dupa aia! E O MINCIUUUUUUNAAAAAAAA!

Saracu Goe ... multa vreme aleea de la camin a fost cel mai greu drum al lui!

Intamplator, prin toamna, la restante, dau nas in nas cu Celentano si-ncep sa-i povestesc toata tarasenia. Se infuria asta din prima: cum asa??? cum e posibil!!!! nu mi-as fi tras-o cu Goe nici moarta... dar dupa ce apuc si termin de povestit o apuca un ras... Nu sunteti sanatosi! Nu prea eram!
T u d o r
Dar tu n-ai marcat la Celentano? biggrin.gif
solmar
smile.gif nope, pe mine ma speria putin adriana. era delicata si frumoasa, avusese o deziluzie in dragoste si se aruncase de la etajul 2. n-a patit mare lucru, si-a scrantit cotul si putin capul. mana dreapta (sau stanga) nu putea s-o indoaie complet iar la cap ii ramasese oleaca de scranteala. parea normala in majoritatea timpului dar cateodata vorbeai cu ea si aveai impresia ca stai de vorba cu o holograma.
dupa povestea cu Goe am fost cu ea si cu o prietena comuna (sa ma bati daca imi aduc aminte cum o cheama desi ar fi trebuit sa stiu) intr-o discoteca de cartier. mi s-a ridicat parul pe spinare, nu-mi mai aduceam aminte nici cum ma cheama cand m-au luat parnaiasii la bani marunti. ma scapasera astea din vedere cateva minute si era s-o incurc rau. si a venit celentano gratioasa sa le spuna sa ma lase in pace si au inceput aia sa ma bata pe spate... stia toata golanimea faza cu marcat niculae.
solmar
Rog un moderator sa inlocuiasca "Meseriasa, am spart-o!" cu "Meseriasa, am rupt-o!" Cam pe acolo era sensul... in fine, altele au fost cuvintele folosite.

Si acum ca mi-am adus aminte de viata de student mai fac o paranteza. Acum sper ca intelegeti unul din motivele pentru care am contul de pe facebook - am pierdut legatura cu fostii colegi de facultate/camin.

Cu R am vorbit ultima data anul trecut, ne mai sunam din cand in cand. Ne-am intalnit absolut intamplator in Mizil acum 5-6 ani. Mergeam in directii opuse, nu-mi dau seama cum ne-am vazut, dar am oprit amandoi spre stupefactia sotiei care nu intelegea pe cine am vazut si cum l-am vazut din mersul masinii. Era in dreptul trecerii de pietoni de langa benzinarie... Si mai am cativa colegi de camin de care sincer mi-e dor. Poate intr-o zi o sa va povestesc despre surorile Țuțucamu (mai bine cunoscute ca surorile Muișor), dar nu va fi pe forum.
Baby Blues
O faza am patit si eu c-o gagica in camin:
Agatasem o bagaboanta de prin Rahova, proasta rau dar si buna rau. Mobila la etajul superior invers proportional cu restul mobilierului existent la celelalte etaje. Ca sa ma dau si eu mare, pun la cale cu baietii o iesire la disco intr-o seara (Maxx sau Dumars) si inainte de asta ne intalnim toata gasca la o gagica de-a unui prieten. Ne strangem noi vreo 4-5 perechi , am inceput sa ne mintim gagicile fiecare care cum putea. Eu mandru nevoie mare cu noua achizzitie, care avea mobila descoperita la etajele inferioare, motiv de invidie pentru baieti, deschid o sticla de votca ,deschid masa si dau sticloanta mai departe. Avand in vedere ca orele erau devreme, propun sa jucam un joc de soccietate bine cunoscut printre elitele studentesti in anii 90. Imediat se deschide tabla de sah, se scot piesele , se pun in saculet si se aranjeaza pulurile de table. Zece mii partida si jucam pe perechi- femeile dau cu zarurile si barbatii muta. Din joc in joc discutia se incinge pe diferite subiecte iar la un momement dat una din locatarele camerei , deschide un subiect legat de-o colega de camera care se sinucisese cu ceva timp in urma. Se intorc motivele pe toate partile, se face profilul psihologic al sarmanei fete, atmosfera pierde din veselie, aburii tigarilor si ai votcii fac o atmosfera lanceda, improprie unor studenti pusi pe distractie. Toata lumea se gandea la iubirile neimpartasite, la ... Titanic, etc. Una din fete care o cunostea mai bine pe victima decide intr-o liniste deplina , ca sinuciderea s-a datorat unei deziluzii in dragoste pe fondul lui Cioran. In linistea mormantala se aude glasul de primadona al prietenei mele (nemobilata sus ca si pana acum)- Cei ala un cioran?
Linistea s-a adancit, eu m-am inrosit, si-am ajuns la concluzia ca trebuie sa lasam tablele si sa mergem catre discoteca unde prietena mea chiar avea ce arata.
T u d o r
Un cioran, doi ciorani. Care e problema? biggrin.gif Doar n-o luasei s-o beep in creieri, nu?
solmar
daaaa, si mai exista varianta o cioranie!
9er
Solmar, prea sadic woot.gif , i-ati creat bietului baiat o trauma monumentala. Da' parca si el prea si-o cauta.

Referitor la problema ta cu locul de parcare, culmea si platit, culmea-culmea ocupat si de un vecin care stie sigur ca locul e platit si de cine, iata cum am rezolvat eu problema locului de parcare de la birou:

Click to view attachment

Desigur, nu exista un drept bine determinat asupra locurilor din fata unei case sau, cel putin, nu stiu eu sa existe vreunul. Dar mie mi s-a pus pata cand mi s-a intamplat de cateva ori sa am de descarcat si depozitat la birou cateva sute bune de kilograme si a trebuit sa le car cativa zeci de metri, cu bonus special de pe pe partea cealalta a strazii. Nu prea distractiv. De asemenea, se mai intampla sa vina cate unul care nu misca masina de acolo cu saptamanile. Cum eu nu sunt genul care sa atinga masina altuia, stergatoare, oglinzi sau alte prostii de genul, m-am gandit la asta, care mie mi se pare exact ce cauti tu. Am facut un A3, l-am incapsulat si legat cu sarma aproximativ la inaltimea ochilor soferului. Desi nu ma asteptam sa fie foarte efectiv, mi-a depasit asteptarile. Sigur, exista si exceptii, dar sunt atat de rare ca, daca as face o statistica, ar iesi la a doua zecimala.

In cazul tau cred ca poate ar merge ceva asemanator, dar mai cu dedicatie la adresa vecinului respectiv. Sau ai putea incepe cu un text generalist si sa treci la personalizare daca situatia o cere. Bafta!
solmar
Trauma sau nu, Goe ascundea mancare - fapta extrem de grava, era chitros si s-a mai apucat sa ne minta si cu Celentano. Marcat, Niculae! thumbsup.gif isi avea rostul lui, era o dovada de cinste, de camaraderie, era in acelasi timp un prilej de bucurie si de mandrie. Asta banuiesc ca a fost declansatorul! In plus dezvaluirea a avut loc numai intre prieteni, colegi - intr-un cadru inchis, putea sa ne umple frigiderul de carne si sa trecem mai departe sau sa recunoasca si probabil ca nu mai aveam ce povesti acum, dupa 20 de ani.
HalbaSus
Daca avem si acordul lui solmar (care a fost on-topic, ca doar vorbea de tigari din bulgaria) eu propun sa disjungem povestirile astea intr-un topic nou, care sa se numeasca "Marcat, Niculae !".
solmar
Halba,
Roger on that! thumbsup.gif
AZAZEL
tare topicul iar povestea lui solmar si mai ales talentul naratoric ....
mike.omega
QUOTE (Diesel @ Feb 20 2011, 08:28 PM) *
Solmar, sa stii ca Halba nu glumeste cu oamenii aia care taie cauciucuri si sparg geamuri. In plus, deja m-am oferit sa il ajut la partea de detectiv ca sa afle unde te gaseste.


Habar n-ai tu cate stiu unii rolleyes.gif

@Solmar: foarte tare povestea! Aia da viata de student! Nu ca in zilele noastre tongue.gif

solmar
Pai adresa mea e simpla, am pus o poza (sau mai multe) mai demult si-am si confirmat locatia. Plus ca e suficient sa sunati, cel putin 3 membri stiu numarul meu de telefon wink.gif

Printre altele m-am mai linistit, operatia a reusit... mi-am luat o piatra de pe inima.

Si tot printre altele ar mai fi de povestit aia cu penis captivus, aia cand am spart toate oglinzile din spalator, aia cand ne-am dat politisti (militieni) R si cu mine, aia cand am tras cel mai tare chef din istoria caminului, stai ca asta e tot aia cu oglinzile... aia cu țâțele mari desi cred ca terminasem facultatea... aia cu nașu si lada de bere, aia cu nașu cand ne-am imbatat ca porcii. Urmeaza asta ultima.
solmar

eram in sesiune, stateam in camera cu R si cu viitorul meu naș de cununie, in perioada aia R era mai mult plecat. se combinase cu o tipa simpatica, in divort, tipa care era sa ne dea latei la amandoi, da asta-i alta poveste. si eu aveam pofta de-un chef.

si tot trageam de nașu’ sa facem o betie iar el ma refuza ca avea un examen la care se pregatea de mult si trebuia neaparat sa-l ia. nașu era un tip mucalit, care nu vorbea prea mult, avea o forta fizica ceva de speriat si nu-i prea calca lumea prin fata. nu prea iti arde sa te joci cu ursu... mai ales ca avea niste directe. din una sau cel mult doua saptamani pleca acasa, fusese in weekend si se intorsese luni, pe mine ma ardea pe gat da el se tinea tare, ca are examen si ca e sobru. eu ii intorc cheia zilnic, el nu si nu. ca trebuie sa invete.

in weekendul cat a fost el plecat acasa eu cred ca dadusem o fuga la bucuresti (cum ieseai din gara pe stanga) sa cumpar niste bere la litru; vindeam bautura in camin – era un mod de supravietui, luam sticla cu 10.50 lei si-o vindeam cu 25 de lei, nu mai stiu exact dar parca astea erau preturile... si vandusem deja toata berea (vreo 25 de sticle), pe stoc mai aveam niste spirtoase greu vandabile: coniac, vin si o sticla de sampanie.

in realitate berea nu era o afacere. din pacate nu te astepta nimeni sa-ti cumpere toata berea la intoarcere ca sa vezi toti banii gramada, mai se-ntampla de cumparai bere si cu bani de imprumut... primul lucru la intoarcere desfaceai o bere, seara mai beam si noi cate una, mai venea cate-un prieten in vizita, mai vindeai si fara bani...

aveam atunci vreo 750 de lei bani de rulat din bautura, urma sa primesc dota lunara si mai era ceva bautura nevanduta. nasu nu se lasa deloc convins, el o tinea pe-a lui cu examenul. intr-un final, satul de mine imi spune ca tragem un chef dar dupa examen. acum, chef pentru noi insemna sa bem ceva mai mult decat normal.

am plecat alta data noi doi la un film in oras si ajungem la cinema la 10-15 minute dupa ce a inceput. nasol moment, instantaneu hotaram ca e tocmai bine, ca avem timp suficient sa bem niste bere si taman bine intram la spectacolul urmator. trecem strada, ne asezam la o masa si comandam 10 beri ca ne era sete. cand ne aduce chelnerul berile ii mai comandam inca 10 sa ne asiguram ca nu ramanem fara bere si ....

terminam berile si cand ne ridicam de la masa, ghinion, iar am ratat filmul... drept pentru care in incheiere mai mergem la o carciuma sa cautam niste colegi. de obicei faceam turul carciumilor si la ora inchiderii ne intorceam la camin unde daca ne lipeam de vreun chef bine, daca nu, mergeam sa ne culcam.

va urma
T u d o r
Echipa de moderare, propun ban pentru Solmar! Asa ceva e de neacceptat, sa lasi o povestire la jumatate cu "va urma".

Si eu am vandut bere in camin si in plus aveam si ness. Nenorocirea era ca noi eram 2 in camera si cand se terminau clientii la bere (pe la 4 dimineata) incepeau sa vina clientii la ness. biggrin.gif Noi dormeam nu. In plus aveam vizite saptamanale de la politia campusului, trebuia sa platim si noi impozit cumva. biggrin.gif Pana la urma ne-am imprietenit cu ei si urmare a acestul fapt am invatat marea cugetare "parintii munceste si studentii cheltuieste".
In schimb ieseau bani destul de frumosi pentru niste studenti caministi.
laurentiu
Cititnd povestile astea imi dau seama ca am avut o studentie atat de banala...
Si eu mai faceam chefuri prin camin, am picat jumatate de sesiune din cauza jocurilor NFS Hot Pursuit si GTA San Adreas si jucam Couter Strike la pariuri pana cand intr-o zi am pierdut vreo 500 de lei. Dar oricum astea sunt... "banalitati. biggrin.gif
T u d o r
Eu rupeam masa de remi, bridge sau poker. Mai spre sfarsit am descoperit calculatorul, aveam sesiuni infernal de lungi de Civilization 1 sau UFO.
solmar
Calculatorul a aparut tarziu la noi, aveam un coleg (sef de promotie) care avea mama in Germania si el lucra vara acolo in vacanta, tin minte ca a dat cateva mii de dolari pe el. Avea nu mai stiu ce versiune initiala a curselor... dar era bataie pe el si .... not fun compared cu porn!

Bridge-ul l-am descoperit in primul an, ca fapt divers era ilegal in '97. Jucau astia de anul V ceva de speriat si ne-am molipsit si noi, axa Jair-Solmar. Jair avea talent.. eu nu eram vreo valoare. Lui Jair i-am luat urma dupa multi ani dupa rezultatele la campionatele nationale. Asadar in anul I de facultate in loc sa invatam inainte de sesiune noi jucam bridge de dimineata pana seara cu batranii caminului. Secretul era ca ne trezeam dimineata la 6 si invatam pana la 8-8.30 cand mergeam la cantina. Ne intorceam si intram la masa pana seara tarziu. Si nimeni nu stia ca noi invatam pe ascuns. Cand am intrat in sesiunea de iarna Jair a impuscat 3 de 5 iar eu 5, 6 si 7 si am iesit integralisti. Se ofticau astia de anul 3 ceva de speriat ca nu lipseam la nici un chef, la nici un eveniment la nici un joc. Aia de anul 5 erau incantati ca bobocii, noi, erau de calitate... Cand veneam pe alee tin minte si acum ca Bibi (un urias cu voce pitigaiata) striga dupa noi sa ne intrebe ce-am facut, el avea deja o boaba din doua examene... iar noi topaiam de bucurie si asta injura de mama focului. Cum ...zda masii luati voi examenele cand n-ati invatat nimic, ce p... mea faceti acolo, ati copiat, le-ati aranjat ... smf... dumnezei si ....! Iar noi ne dadeam coate si faceam misto de ei, bey, noi avem talent si profesorii vad asta! Hai sa facem una mica whistling.gif biggrin.gif

In anul I l-am cunoscut pe Culi, statea cu noi pe palier! Era decan de varsta, era hatru si pasnic, avea nasul rosu si era tot timpul calm. Nu se omora cu jocul, in schimb facea o fasolica a la Culi ceva de speriat si avea intotdeauna bere la litru. Era in anul V, repetase anul II de 4 ori si socoteam noi ca are deja vreo 9 ani de facultate.... Incepea orice povestire cu nu mai stiu in ce an II eram dar.... 36182451.gif .... fusese coleg cu unul dintre asistenti si ne spunea ca daca ne enerveaza se duce sa-l traga de nas.

Hai ca ma apuc de va urma
solmar
asadar dupa ce l-am pisat la cap mai bine de-o saptamana sa tragem un sprit, intr-un sfarsit vine nasu de la examen ofticat, da’ ofticat nu alta… profu era in pasa proasta si si-a bagat picioarele in examen si le-a dat numai gherle… iar eu stiam cat s-a abtinut saracu’ de la stimulii externi ca sa invete… ma rog, a luat 6 sau 7, putin la cat a invatat. si uite asa incepem sa bem - de suparare nasu, de bucurie eu.

desfacem prima sticla si inainte sa incepem imi cere 25 de lei, zice sa-i dau sa-i puna deoparte, ca facem praf toti banii iar el are nevoie de 25 de lei sa-si ia bilet pe nehoiasu… pana la buzau era ok nasu de la cfr, dar in sus nu mergea sa circuli fara bilet ca venea supra. eu ma stramb la el - ce esti nebun, avem bani, ce-ti faci atatea griji!?

si bem tot ce aveam in dulap… si mergem in alt camin la un chef la niste colegi de-ai lui sa mai bem ceva. si acolo terminam si toti banii de pe bere … si la spartul chefului mergem sa mai luam ceva de bautura (pe datorie) ca ne mai era putin sete.

ajungem inapoi “acasa” pe la 3-4 dimineata si incepem sa batem in usa la toti prietenii sa-i trezim sa bea si ei un gat cu noi. si mai trezim asa din greseala si cativa care nu sunt prieteni cu noi dar nu-i nimic daca vor sa se imprieteneasca trebuie sa bea si ei macar o gura si e destul de greu sa ne refuzi ca aveam argumentele la noi… e sesiune, unii chiar invatau… si chiar nu erau doritori de noi prietenii… realizam ca suntem singurii care apreciaza bautura la adevarata ei valoare. pierderea lor!

si daca vedem ca nimeni nu vrea sa bea cu noi - niste bulangii, ei, nu noi… oscilam si la propriu si la figurat daca sa mai dam odata trezirea la 4 dimineata sau sa mergem sa facem un dus. mai bine facem un dus… si ne trezim putin si atunci ne dam seama ca dimineata o sa vina madam administrator sa ne ia la 13-14 ca iar am facut scandal. si uite-asa la ora 4 dimineata ne apucam sa facem curat in camera. deschidem ferestrele, aerisim camera, maturam, aruncam scrumierele, aranjam hainele frumos, improvizam si-o fata de masa si-o glastra in care punem o floare din plastic si lasam usa de la intrare deschisa, neincuiata si ne culcam pana dimineata.

si la 08:05 dimineata vine "furia" direct la noi, deschide usa plina de draci dupa ce i-au dat stropitorii raportul, si ramane blocata. in camera sclipea de curat ca intr-un dormitor de fete… si in loc sa ne ia la buleala o apuca rasu, face stanga-nprejur si se duce si-l baga la origini pe seful de camin care deja isi freca mainile ca ne-a facut-o!

nasu, om batarn, stia el ce stia. a avut dreptate c-am pus banii de tren si-un pachet de carpati de-oparte …
laurentiu
Va urma, da? laugh.gif
solmar
QUOTE (laurentiu @ Feb 22 2011, 10:39 AM) *
Cititnd povestile astea imi dau seama ca am avut o studentie atat de banala...
Si eu mai faceam chefuri prin camin, am picat jumatate de sesiune din cauza jocurilor NFS Hot Pursuit si GTA San Adreas si jucam Couter Strike la pariuri pana cand intr-o zi am pierdut vreo 500 de lei. Dar oricum astea sunt... "banalitati. biggrin.gif


Well, Laur! Sa nu-ti para rau pentru nimic si nu te judeca aspru ca n-ai de ce! Nimic din viata nu e banal.

Sincer, mie nu prea mi-a ars de invatatura in facultate iar consecintele pe termen lung se vad acum (fac cu totul si cu totul altceva decat ce-"am invatat", am mai pierdut cativa ani dupa facultate invatand o meserie de la zero. OK, e adevarat ca proaspat absovent am avut nesansa sa gasesc doar usi inchise si ca am fost oarecum nevoit sa ma indrept spre altceva). Asadar nu e un titlu de glorie.

Prin anul II m-am indragostit lulea de o colega, consecinta imediata a fost ca am repetat amandoi anul cu pricina (II) si ne-am casatorit in anul urmator (II bis) iar in anul IV deja divortam. Cand mi-a venit mintea la cap, era prea tarziu, ajunsesem in ultimul an. Atunci am inceput sa invat, am luat si bursa... dar era tarziu. Realizam inaintea proiectului de diploma ca materiile se completau ca niste bucatele intr-un puzzle. Iar mie imi lipseau niste notiuni pe care le fuserisem in anii de inceput cand eu aveam potential dar eram tanar si lenes si cu hormonii dezlegati, notiuni pe care trebuia sa le invat la foc automat.



QUOTE
Calculatorul a aparut tarziu la noi, aveam un coleg (sef de promotie) care avea mama in Germania si el lucra vara acolo in vacanta, tin minte ca a dat cateva mii de dolari pe el. Avea nu mai stiu ce versiune initiala a curselor... dar era bataie pe el si .... not fun compared cu porn!


Mai sus e o tampenie - calculatorul a costat cateva mii de marci nu de dolari... Tipul de care va spun era o valoare! Sclipitor! Nu m-am mai intalnit cu el. Nelucrand in domeniu nici nu ma intalnesc pe traseu cu fostii colegi...
RUE
solmar! fa-ti facebook.. cauta i acolo si poate gasesti si pe ala cu mama in germania... ;-)

la mine facultatea a fost o parte frumoasa si diferita a vietii, semiindependenta (primeam cota de al parinti dar era cat sa-ti ajunga cu zgarcenie dar sa ti ajunga :-).
imi amintesc in 97 prin ianuarie prin sesiune am prins un formular pentru aplicare la International Student Week in Ilmenau (DE) de la un coleg de la liga AC unde si noi organizam in TM.... ISWinT care e deja la a ..nu mai stiu cata editie. Am zis ca mi fac timp sa mai ajung si eu desi nu mai cunosti acolo pe nimeni.
Atunci era cu vizele Schengen etc. Am aplicat si recunosc ca aveam o engleza lipsa mai mult si textul a fost tradus de colegul de camera ce avea mama profa de engleza si lucra in zona aeroport pe ceva post.
Am spus cateva cuvinte mestesugite, "privind peste zidul comunismului spre democratie si societatea moderna", m-am inscris pentru atelierul de Human Rights avand ce povesti cu familia tatalui deportata 8-9 ani din '51 si 13 ani ai mei de viata in comunism.
Dupa sesiune fiind la tara in vacanta, mergand la scoala pe la parinti sa fac un sah cu profu de romana vine postarita si mi aduce un plic baban: documentatia de prezentare a ISWI si invitatia necesara vizei. Mi-am instiintat parintii despre o viitoare cheltuiala. Ei vedeau asta ca o realizare scolara a mea. Nu prea au prins spilul. Viza? 5000 lei vechi = 1 marca. Cum colegii de liga s-au balbait am plecat singur din liga in vacanta de dupa sarb de paste la TM si de acolo .. cu un amic la Chisinau Cris. De acolo un autobuz pana in vama Varsand... 3000 lei.
Planul era facut pe jumatate doar din auzite: AUTOSTOP!
Merg in punctul vamal si vad un cetatean la 60 de ani cu ochelari cu un bus VW Transporter. Il intreb daca merge in Germania si daca poate sa ma duca spre...
Tipul ma intreaba ce si cum si zice DA, dar merge prin Austria si eu nu am viza de AU si o sa ma lase la ramificatia cu SK.
Apoi... politistul: pasaport.. era un pasap din 93 cu alta freza dar tot volumica. Alt at cu poza: permisul (94) si nici cu asta nu semanam.
Carnet de sutend: 94 toamna... freza de student.. nu se poate.. ai 3 acte si niciunul nu seamana explicit in poze intre ele si nici cu mine...
Ghinion, altu nu am si daca ma mai tineti pierd ocazia!
Noaptea am ajuns in Mosonmagyaróvár unde stia o cazare ieftina: 10 marci.
Dimineata m-a lasat in priam statie de bus spre vama si la revedere (ne am vazut peste un an in Ocico in Tm).
Autobuzul pana in vama. De unde sa am forinti. I am aratat la sofer ca nu am gasit la ora aia inainte de 1 Mai casa de schimb si pot plati in DM. A refuzat si mi a zis sa stau linistit in spate. ;-).
La Raika in vama zic sa trec, politistul intreaba ce am in bagaj.. droguri? I am zis: GUNS... a zambit. M-a controlat, am trecut.
In 5 min nici nu ma dezmeticisem in SK si vine un Fiesta de BV care i am abordat la controlul slovacilor.
Pe vremea aia nu erau romani prea multi (in afara de tiristi) prin vami fata de ce i acum (vizele).
Au zis hai si aproape de frontiera cu De in Cehia la o parcare unde faceau pauza mi-au facut lipeala cu alt brasovean cu tirul care intra in DE dupa miezul noptii (viza mea era din 1 Mai doar). se potrivea perfect; am multumit si seara la 22 am plecat cu tirul iar la miezul noptii eram la frontiera. Am si dormit pana dimineata in cabina cu 2 paturi etajate. Diminieata vama si aerul nemtesc era in plamani.
La Bamberg ne am luat la revedere si papa. am mers o bucata de cam 3 km pe jos sa nu ma plictisesc si un mos a oprit o dubita Mercedes (208D ;-) ) si m-a dus pana in Coburg. Mosul nu stia decat germana: Ceausescuu.... etc.
In Coburg am traversat orasul pe jos si m am pus la iesire. Mentionez ca imi facusem o plansa cu Ilmenau si Erfurt pe verso.
Ce credeti ca opreste? Audi A4, lansata de un an si era nou nouta. Chiar erau vasnicii pensionari pereche in masina. Mergeau cu 10-20 la ora sub viteza maxima permisa! Era pentru mine un delir masina (acum o iei cu 3500-4000 euro). M-au lasat in fata universitatii din Ilmenau.

La receptie m-au intrebat nemtii cat m a costat drumul: le am raspuns ca 4000 lei. S-au speriat ca nu stiau paritatea. Le am zis zambind ca e cam 1 marca.
La vremea aia aveam audienta mare ca sa povestesc deplasarea (intoarcerea by stop a fost banala deja pt mine ;-) ). Crescusem cu 2 palme in ochii colegilor. Acordam consultanta in domeniu si puteam sa spun pe viu cam cum mai e viata prin Germanai (dupa 10 zile de trai.. cat viza!).
Chișinău Criș -Mosonmagyaróvár -Bamberg - Coburg- Ilmenau
Time 12h48 wich 08h45 on motorways
Distance 1234 km wich 1013 km on motorways

Ce am prins pe acolo? conferinte, chefuri, excursii, cluburile underground din campus. eram cam 40 de romani la un festival de 450 de invitati ;-)
Un tip de le electro din Tm imi zice ca i a costat mult drumul dar se fac liste si se returneaza din bani de catre nemti. I-am zis ca mie nu au ce sa mi dea ca nu am cheltuit nimic. Culmea a fost ca domnii nemti nu au tinut cont de nimic si in fct de tara au dat la fiecare o compensatie de drum... +70 DM... ;-)

Poza cu romanii. Ghici care sunt io! fara indicii! La intoarcere dupa distanta retur la ocazie (am facut si o deplasare prin Berlin sa l vizitez o zi intreaga iar prin DE am mers cu bilet de weekend cu trenul cu doar 40 DM 2 zile si puteau merge 4 pers pe el) am ajuns si la 2 laboratoare de la ora 17 pana pe la 20 la facultate. Ati mai vazut asa student silitor? :-D
9er
CITAT(RUE @ Feb 22 2011, 09:29 PM) *
alta freza dar tot volumica.


Al doilea din stanga sus? Sau ala de jos cu bluza rosie? tongue.gif
RUE
DA! ;-)


QUOTE (9er @ Feb 22 2011, 09:39 PM) *
QUOTE (RUE @ Feb 22 2011, 09:29 PM) *
alta freza dar tot volumica.


Al doilea din stanga sus? Sau ala de jos cu bluza rosie? tongue.gif

solmar
Rue am cont pe FB, asta e unul dintre motive... mai jos un nou episod din viata de student.

in orasul in care am facut facultatea am copilarit pana la 10 ani dupa care ne-am mutat la constanta. la momentul de mai jos mai trecusera 10 ani deja, dar pastram inca legatura cu prietenii din copilarie.

se apropia ziua mea si martisorul cu aceasta ocazie, colegul meu de camera era plecat acasa. ceilalti colegi/prieteni de pe palier aveau alte trasee, axa mea de bridge era si el plecat acasa asa ca se prefigura o duminica cam aiurea. pe vremea aia parca si sambata erau ore.

colegu’ era inca suparat pe mine de la cheful monstru tras prin toamna (urmeaza). colegu’ - un oltean cumsecade si potolit, cu parul grizonat, anul V, in fiecare luna cand lua bursa se ducea si cumpara cate-o carte. m-am molipsit si eu de chestia asta mult mai tarziu, lucru pentru care ii multumesc in gand de fiecare data cand imi aduc aminte de el. linistit, linistit da’ tot l-am dibuit pe bandit ce secret avea - o bulea pe ceasornicara schioapa de la BIG.

asaaa, sa raman singur in camin, sa ma plictisesc!? Nuuuuuu. am hotarat! plec in oras si raman peste noapte la prietenii din bloc la doi frati M si A, diferenta de un an intre noi, cel mare si el student in anul II, cel mic era in armata iar eu, normal, in anul I. iau o sticla de ceva pentru al batran, asa de pretext, un martisor pentru doamna si evident ca le fac mare bucurie ca nu ma mai vazusera de mult. M ma astepta. jucam un sah, fumam o tigare, inca un sah, ne face niste ficatei doamna B, o bucatareasa nemaipomenita, dl B vine si el sa stea cu noi si incepem sa povestim din armata. M facuse la unitatea de pompieri din oras, eu la iepurasi in Cravoia. batranul aduce de pe balcon o cana de vin rosu, o minunatie si depanam amintiri. si la a doua sau a treia cana de vin ne ajunge si pe noi somnul...

in timpul asta la camin vecinii de vis-a-vis, 3 olteni adevarati - Sange, Groapa, Voda si un moldovean de isprava - Micutu’, vin diliti din oras. nu stiu ce-i trece lu Groapa prin cap dupa ce urca in camera sa se intoarca pe alee la portar si sa-i spuna aluia ca in camera 218, eu si cu mandra mea am ramas in penis captivus, ca am incercat cu dus rece, ca câr că mâr, ca n-a mers iar acum e deja nasol, ca ma doare de ma rupe si nu mai e nimic de facut, trebuie chemata salvarea si un instalator/un lacatus sa deschida yala, ca ne-am inchis in camera si nu dam drumu la nimeni de rusine.

bata-l sa-l bata pe portar parca-l durea pe el, povesteau astia a doua zi, ca tot exclama la doua trei fraze: vai sărăcuțu’ cum il doare pe el acuma (vorbeau de mine)... si se tanguiesc ei pret de-o tigare si pana la urma cheama asta salvarea, politia si un lacatus si alai mare urca toti sa ma salveze.

astia de la salvare cand au auzit au plecat in viteza maxima, toti doctorii si toate asistentele, ca nu te intalnesti cu asa pleasca prea des, si-au lasat urgenta pustie. cica era salvarea plina cand a parcat in fata caminului. alearga astia pe scari, doctorii, asistentele, militianu si cu lacatusu si incep sa bata la usa.

hai mai copii deschideti mai ca am adus doctorii sa va faca injectie, puneti un cearceaf pe voi daca va e rusine... hai mai copii! din camera nici musca, era si lumina stinsa pe deasupra. hai mai copii mai ca nu e de gluma cu asta...astia isi pierd rabdarea, in cele din urma deschide lacatusu’ usa si surprizaaaa: camera goala. Sange se face pierdut, Groapa si cu Voda incep sa-l ia pe nu stiu in brate, Micutu se da si el mai in spate, ca intre timp poate am iesit, ca ne-om fi despartit si ca de rusine ne-am ascuns....

Va dati seama ca au plecat aia dezamagiti ca n-au vazut nici un cur de muiere si pe mine in penis captivus... am impresia au dat astia declaratii vreo doua, trei ore ca s-au enervat doctorii ca au batut drumu’ de pomana si-au lasat urgenta goala, ca daca se intampla vreun eveniment si ei umblau creanga... au scapat dupa vreo luna de zile cu o amenda...

lunea dimineata nu aveam cursuri, fetele aveau armata asa ca incepeam orele pe la unu sau doua dupa-amiaza. si vin eu agale din oras, pe la ora pranzului si toata lumea cu care ma intalneam pe alee zambea complice catre mine. ba ce dracu au? sunt murdar de rahat pe pantaloni? nu sunt! am vreun paianjen pe haine? n-am! oi fi frumos si ma plac fetele si si-au dat si ei seama intr-un tarziu!? asta e!

nu pricepeam de ce rade lumea la mine, se mai si intorceau – uite asta e ala! si ajung la camin.

in minteam mea calculasem ca am timp sa urc in camera, sa iau martisorul pentru “furia” (madame administrator – o tipa tare de gasca de altfel) sa i-l dau ca poate ma mai iarta de pacate si apoi sa ma duc la scoala. ii luasem un martisor frumos, o nebunie, dadusem si ceva bani pe el, dar merita – un fluture chinezesc de argint misto nevoie mare, si eram asa mandru de mine.

deschid usa, iau nestemata si ma duc sa fiu primul care-i da martisorul ca a doua zi era 1 martie. cand ma vede asta sa cada pe spate: satana! ce dracu ai mai facut azi noapte de-a venit si salvarea si militia dupa tine? sa fie ea a dracu cu ziua cand te-am primit in camin, ca numai belele imi faci ....si eu ma uitam senin si nevinovat la “furie” cum se monteaza pe masura ce vorbeste si nu intelegeam ce-a apucat-o, a muscat-o strechea!? si sa-ti iei martisorul si sa-l dai la cine-o vrea sa te tina in camin ca eu m-am saturat si sa-ti faci bagaju si sa pleci sa nu te mai vad....si ma face asta albie de porci cu usa deschisa sa auda tot caminul si intr-un tarziu se ivesc oltenii mei in pragul usii hlizindu-se care mai de care si inghiontindu-se unul pe celalalt.

Popeasco, lasa baiatu’ in pace ca n-a facut nimic saracu’, e nevinovat! Noi suntem tartorii! Aaaa!? Daaaa?

‘R-ati-ai-dracului si voi cu cine ..... si scoate un papuc si arunca cu papucu’ dupa astia pe hol si se pune pe un ras... la un moment dat imi zice ...Dă să te pup! Dă martisorul ala-ncoace si pleaca sa nu te mai vad ca-i spun lu’ xxx ca numai belele imi faci!

Si cum il doare pe el saracutu cu putulica prinsa ca intr-o menghina... saracutu de el....
ozz86651
Stateam cu un fost coleg la taclale daca cea mai misto perioada a fost studentia sau liceul. La noi si liceul a fost super dar la mine studentia a fost "extrema". El a facut facultatea acasa, oras cu universitate destul de veche dar nu traditional universitar, colegi putini etc. si a fost banal, plictisitor si linistit. Desi eu n-am povesti asa bine inchegate ca ale lui Solmar, sau am dar nu imi aduc aminte smile.gif, imi suna foarte cunoscut.

Trebuie sa recunosc insa ca prin ultimul an ma cam plistisisem. In prostia mea abia asteptam sa se termine si sa fac ceva util smile.gif. E drept ca daca as repeta acum studentia nu mi-ar mai place deloc pentru ca imi lipseste entuziasmul, deh batrinetile.

QUOTE
rin anul II m-am indragostit lulea de o colega, consecinta imediata a fost ca am repetat amandoi anul cu pricina (II) si ne-am casatorit in anul urmator (II bis) iar in anul IV deja divortam.


Aproximativ la fel, exceptind ca noi ne-am mutat impreuna in anul 2 dar ne-am insurat "abia" dupa anul 4... inca n-am divortat smile.gif.

Dupa fiecare examen in sesiune trebuia sa dam reset la creier ca era memoria full... asa ca bagam o bauta. Bauta era mereu buna indiferent de rezultat. O data, dupa a N-a bere ni s-a facut foame, de fapt ne era foame inainte de a incepe bautul. Cum stateam la terasa si ne gindeam ce sa mincam (bani canci) apar citiva porci care pasteau intre camine... unul din noi avea o surbelnita la el (inginer, deh). Urmarea: 4 betivani alergind dupa un porc de >100 de kile pe care il separasem de turma destul de profesional, ca niste carnivore. Din fericire nu prea puteam nici sa fugim si de fapt porcii sint destul de agili asa ca n-am reusit sa-l prindem dar s-au strins destui oameni sa ne apalude smile.gif.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Feb 22 2011, 09:21 AM) *
Si eu am vandut bere in camin si in plus aveam si ness. Nenorocirea era ca noi eram 2 in camera


Auzi la el, nenorocire! Sa stai doi in camin!? Pai asta era lux pe vremea mea. In anul I cu relatii am stat la o rezerva d'asta de 2 locuri pana a intrat caminul in renovare. Apoi pana la sfarsitul facultatii am stat in variante 2-3-4.
T u d o r
Pai eram politruc mah, ca si acum. ermm.gif

Asa era caminul, cu camere de 2 paturi.
getodac
Solmar in ce oras ai facut facultatea?... cumva in Ploiesti?
laurentiu
Solmar, stai linistit ca nu esti singurul care nu face acum ce a invatat in facultate. Nu stiu ce a fost in capul meu cand m-am hotarat sa dau la Geografie. De fapt nimeni nu stie. Mi-a placut facultatea asta pana la un punct, pana atunci cand am inceput sa invat niste prostii si caiete studentesti cu materie care nu imi va trebui niciodata.
In plus in anul 2 m-am angajat la dealerul Peugeot din Timisoara. Iti dai seama ca de atunci nu prea ma mai interesa facultatea.
Te-am cautat pe facebook, insa nu te-am gasit. Asta pentru ca te-am cautat cu numele Solmar... am zis macar sa incerc, ca sincer sa spun nu stiu care e numele tau teehee.gif whistling.gif
solmar
Laurentiu,

stau eu foarte linistit acum, nu-i asta problema. ieri am facut o retrospectiva la rece, dintr-un unghi la care nu ma gandisem. daca invatam precum JK atunci sigur la terminarea facultatii insistam sa gasesc ceva in domeniu si viata mea era cu totul alta dar eu n-am dat importanta aspectului asta.

in '93 piata muncii era la fel de salbatica ca acum. romanii inventau apa calda. aia smecheri plecasera din tara, demarau pe cont propriu sau falimentau de zor societatile de stat. se inventase spaga legala - comisionul si comertul explodase. inginerii erau o marfa ieftina si neatractiva. s-a impus sa ma reorientez si intr-un fel am avut noroc. am lucrat intr-un loc 6 luni cu un program 12 cu 24 (fara 12 cu 48) cu statut de colaborator (adica fara carte de munca) pe un salariu de 30 si putin de dolari. apoi intr-o zi mi s-a ivit o oportunitate si lucram doar noaptea la primul job, ziua lucram la o companie iar in timpul liber (care timp liber) dadeam meditatii la matematica....

ma gasesti si FB, dar trebuie sa cauti cu atentie...
James Kilowatt
Nu ma da pe mine de exemplu de studios ca nu-s bun biggrin.gif Liceul l-am terminat penultimul din an, iar facultatea am terminat-o cu formidabila medie de 6.80, in anul 2 am trecut la milimetru de repetentie iar integralist am fost doar in 1 si 5. Daca invatam tot ce au incercat criminalii aia sa bage in mine aveam deja 3 Nobele la activ, fara sa fie niciunul pentru pace (ala pentru pace l-as fi refuzat oricum biggrin.gif )

Mie mi-a venit mintea la cap abia dupa ce am terminat, am inceput sa lucrez si am descoperit ca unele chestii pot fi chiar interesante, si ca exista o lume intreaga despre care nu stiu nimic. Cat eram student avea impresia ca le stiu pe toate si ca n-are rost sa-mi mai bat capul...
Lucian107416
QUOTE (solmar @ Feb 23 2011, 04:42 PM) *
stau eu foarte linistit acum, nu-i asta problema. ieri am facut o retrospectiva la rece, dintr-un unghi la care nu ma gandisem. daca invatam precum JK atunci sigur la terminarea facultatii insistam sa gasesc ceva in domeniu si viata mea era cu totul alta ...

Sau poate te impusca un hot ce incerca sa te jefuiasca. cool.gif Mai explica-i tu JK ce putea pati ca n-am inspiratie de moment biggrin.gif
Semnat: Butterfly
solmar
Lasa ca esti un exemplu mai bun ca mine, macar tu faci inginerie in comparatie cu mine... - in liceu eram normal, mi-a placut chimia anorganica (organica sa n-o vad in ochi), la fizica si la mate eram ok. la facultate am intrat al 4-lea (automat sef de grupa - in prima luna am invatat ca nu e nevoie sa te duci la scoala ci doar sa apari prezent in condica asa ca am tras ceva foloase din chestia asta) si apoi am avut un traseu constant: anul I - o boaba; (anul II - love story) anul II bis - doua boabe; anul III - trei boabe; anul IV - patru boabe dar am intrat in V bursier, puteam sa iau orice nota la ultimul examen ca tot luam bursa (pompe - procese termodinamice, pe care l-am dat in re-re-re-re-re prin octombrie ...si unde era cat pe ce sa iau 10, damn - eram in stare sa fac orice demonstratie de la a la z si invers). Era tarziu insa... facultatea se cam terminase.

totusi cand era sa dau chix cu compania am studiat si posibilitatea sa ma apuc de inginerie. am ajuns la concluzia ca trebuie s-o iau de la zero ca necalificat la o schela/platforma de foraj (aiurea pe glob) ca sa invat meseria si apoi puteam sa ma consider inginer. nu mi-e frica de inceputuri de la zero.


QUOTE (Lucian107416 @ Feb 23 2011, 05:47 PM) *
Semnat: Butterfly

thumbsup.gif
James Kilowatt
Nici eu nu mai fac inginerie... fac un fel de management, sunt bugetar wink.gif Desi concursul ca sa ocup postul a fost de inginerie nucleara biggrin.gif
Inginerie "de-adevaratelea" am facut 2 ani in Romania, si vre-o 3 in belgia. M-am mai tinut si nitica stiinta entry-level, de it, de din astea care nu se incadreaza la inginerie. Si singura data cand am lucrat in domeniu a fost in Ro.

Si eu am cochetat cu ideea unei platforme de foraj la un moment dat, inspirat de un coleg tunisian care a plecat la BP. Nu mai tin minte daca pe deepwater horizon biggrin.gif
AZAZEL
QUOTE (James Kilowatt @ Feb 23 2011, 05:19 PM) *
Nu ma da pe mine de exemplu de studios ca nu-s bun biggrin.gif Liceul l-am terminat penultimul din an, iar facultatea am terminat-o cu formidabila medie de 6.80,



ehe,
eu cred ca am avut cele mai mici medii posibile.
clasa a 9 -a am terminat-o cu o medie generala pe la 6.20, a 10-a cu aprox 5.70, a 11-a cu aprox 6.40 iar a 12-a cu aprox 5.90.
am ramas de doua ori corigent pe vara la chimie adica intr-a 9-a si a 10-a.
apoi a urmat examenul la facultate unde am fost al 19-lea din 393 de canditati pt un total de 30 de locuri. am fost printre cei 6 ce au intrat la prima tentativa.

in facultate in primul an am dus in toamna 6 examene din 13 si spuneam acasa ca mergeam toamna la mariridar eu dadeam restante nene.
in anul 4 am intrat cu 7 examene din anul 3 neluate.
am si acum cosmaruri noaptea ca am nevoie de diploma de facultate iar eu nu am terminat facultatea. atat de frica mi-a fost ca nu voi termina incat noaptea si dupa cativa ani de la absolvire m-am trezit de cateva ori si-mi ziceam: oh god, bine ca doar a fost vis si de fapt eu am diploma in sertar si doar sechelele din trecut ma fac sa am vise despre o diploma ce-mi trebuie si eu nu o am.

si eu am avit o studentie f tare.
haideti sa va spun cum eu in weekend intram gratis in discoteca, ma imbatam ca porcul , ma distram si apoi cand nu mai puteam, strangeam bani sa am pt saptamana urmatoare.

in iasi, in copou este complexul studentesc targusor iar acolo era si o cantina.
la sfarsit de saptamana, se aducea bautura si se organiza discoteca.
intrarea in cantina se facea printr-un semiintuneric. ce faceam noi? ne mazgaleam pe mana cu rotringul o stampila si asteptam sa se faca ora 11 noaptea ca studentii sa inceapa sa mai iasa din discoteca improvizata. apoi ne faceam si noi ca eram iesiti sa ne racorim si ca vrem sa intram la loc in discoteca, dezveleam pt o zecime de secunda stampila mazgalita si paznicii ne dadeau drumul sa intram.

buuun.

nefiind decat ocazional in weekend bautura, berea se vindea la cantina cu 8000 lei din care 6000 lei era continutul iar 2000 lei ca si garantie pt faptul ca vei aduce recipientul.
erau in discoteca baieti cu gagici care nu mai mergeau sa ceara aia 2000 lei inapoi.

noi, fara rusine , treceam la adunat sticle nenicule pe care le duceam la improvizatul bar si cu 4 sticle goale ne dadeau o bere. mai adunam apoi alte 3 sticle goale si tot asa... pana ne faceam de ras si ne imbatam ca porcii. nici o fata cu mintea intreaga nu ar fi stat sa flitreze cu noi pt ca eram maimutele discotecii. noua nici ca ne pasa. dupa ce inghiteam vreo 3 litri de bere spuneam stop.
incepeam sa adunam sticle si sa le ducem la bar ca sa luam banii pe garantie si sa ne facem rost de ceva maruntis pt saptamamna de scoala ce urma .
sa zic ca mai faceam asa vreo 25.000 lei

su uite asa, intrare gratis, distractie, bautura si bani de buzunar.
RUE
ati facut careva intrarea la balul bobocilor facultatii? mai ales sa fie Dem Radulescu invitat special.
laurentiu
Si eu pana in clasa a zecea eram catastrofa la invatatura. Am facut 2 ani de meditatii la metamtica, a saptea si a opta si am reusit perfomanta sa iau 5 la capacitate. Evident am ajuns intr-o clasa mediocra, unde nu imi pasa ca luam 3,4,5, 9 sau 10. Singurii carora le pasa erau parintii care se tot gandeau ce voi face eu in viata daca voi continua in halul asta. Si s-au hotarat sa ma transfere intr-a zecea la o clasa de socio-umane la un liceu mult mai bun. Si bai nene, aia chiar invatau si n-aveam incotro. Asa ca m-am pus si eu cu burta pe carte. Nimanui nu i-a venit sa creada cand i-am zis ca am stat pana la 3 dim sa invat la matematica de exemplu. Unde mai pui ca mergeam si la olimpiada la istorie sau geografie. Ca sa intelegeti cat de tare m-a lovit "trenul" in liceui, in clasa a noua am avut media 7, intr-a 10-a 8,10, intr-a 11-a 8, 60 si intr-a 12-a 9,20. Ma rog, ceva de genu asta... nu mai stiu exact.
In faculta singurul an in care am invatat ca lumea a fost anul 3 cand am fost la buget. smile.gif
James Kilowatt
"pe vremea mea" aia de la clasele umane de la mine din urbe erau si mai pasta.... singurii din oras dintre umanistii care erau considerati ceva mai rasariti erau aia de la liceul sanitar (nu stiu de ce sunt astia umanisti) si oarecum ala pedagogic . Profilul uman chiar si la liceele de elita erau la pamant. Lipsa de experienta, probabil.
Geografia era considerata o gluma, si profa era terorizata de noi, iar istoria o gluma si mai buna. Si eram totusi un liceu serios, imi inchipui cum era la altele...

Cativa ani mai tarziu insa au inceput sa invete pe bune limbile straine, cu predare in straina si cu ore de istorie, cultura si civilizatie straina predate de strainezi autentici si le-a crescut cota foarte mult. Dpdv academic tot pasta erau, da' macar au invatat minim o limba straina destul de bine, si a inceput sa creasca concurenta si odata cu ea si nivelul.
Baby Blues
Viata mea (de invatacel) n-a fost simpla... mi-am complicat-o singur. whistling.gif Am ramas corijent in clasa a 7-a la matematica. Parintii mei au crezut ca e smecherie sa ma duca la o clasa de "engleza intensiv" de la cel mai tare liceu din oras. Engleza am invatat dar matematica nu. Fa meditatii, baga geometrie in spatiu, etc. In trimestrul III eram deja maestru la matematica. Am luat printre primii examenul la liceu dar aveam medii de zece la unele materiii (umaniste) iar la restul eram corijent sau in pragul corijentei. Scriam versuri si proza, comentam filosofie dar eram corijent la fizica si chimie. N-am luat din primul an la facultate datorita materiei care-mi solicita memoria: istoria. Gramatica- 09.00, engleza- 08.90, istorie- 02.30. M-am ambitionat, am stat un an acasa si al doilea an am luat examenul. Pana m-am dezmeticit in anul I , deja aveam restante cat altii in toti anii.
Pe timpul facultatii am avut un anturaj cu care nu ma gandeam decat unde sa mergem la baut, ce discoteca s-a mai deschis si ce femei sa mai calcam.
Orice povestire despre facultate ma face sa tresalt de emotie si sa-mi creasca adrenalina. N-as mai avea acum curajul sau tupeul sa mai fac ceva din ce-am facut atunci si aici ma refer la tot ce-i poate trece prin cap unui student. In sfarsit daca Solmar va avea vreo lipsa de inspiratie naratorica de la savuroasele povestiri, voi incerca sa povestesc si eu cateva intamplari amuzante. biggrin.gif
solmar
BB
Go ahead, nu e un topic exclusiv pentru memoriile mele. Ar trebui fiecare sa puna macar cate-o intamplare personala si sa votam la sfarsit care-i cea mai cea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.