Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Zapada - Chicago SNOWpocalypse 2011
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
f1anatic
22.5 inch adica 22.5 x 2.5 = 51.3 cm in 24 h si deoarece a viscolit, troinele pe alocuri sint de peste 2 metri. Alea de duzina de doar 1-1.5 m
Orasul este paralizat. Nu se circula. Drumurile mari au inceput sa fie dezapezite dar strazile din zonele rezidentiale nu se bucura de prioritate. Garda nationala a fost mobilizata si trecuta sub controlul politiei statale care nu poate interveni deoarece nu are suficiente masini de teren.

Eu locuiesc linga aeroport unde a cazut grosul. Ne-a luat 3 ore ca sa putem scoate Forester-ul si asta dupa ce am consumat jumatate de ambreiaj; am rupt o lopata si spatele.

Bucurie - la noapte insa vine incalzirea globala si va dura pina in week-end cind va ninge din nou: se asteapta temperaturi de - 20 C.

http://www.reuters.com/article/2011/02/02/...E71180W20110202

Poze
http://www.chicagotribune.com/news/chi-110...78.photogallery
Tiberiu61940
Pai da-i telefon lui Al Gore sa vina sa dea la lopata verymad.gif Sa faca ceva de banii pe care ii escrocheaza.
mike.omega
Am vazut si eu la stiri ca s-au anulat 1100 de zboruri.... unsure.gif

Acolo lumea foloseste in general pneuri de iarna, iarna?! sau e ca la noi, tre sa te ingroape in zapada ca sa-ti aduci aminte unde e vulcanizarea?
Ideea e: prognoza meteo a prevestit ceva sau pur si simplu a lovit?

In rest, eu am o vorba: cu mama natura nu te pui smile.gif
T u d o r
Superb, parca am revazut drumurile albe din copilarie. La noi dau cu sare si alte traznai, arata ca o cioafla. Desigur, pentru un copil de 10 ani poate fi paradisul, pentru a pleca cu masina la munca e un infern.
ozz86651
Ba, voi sinteti serosi la glumele astea cu inclazirea globala? Ca inclazirea globala chiar prezice iernile astea si in general tlburari climatice in amindoua sensurile. La inclazire e vorba de MEDIE.
f1anatic
Cauciucurile de iarna nu ajuta pe nimeni. Atita vreme cit nu ai garda la sol de macar 50+ cm. Eu nici nu m-am complicat. Am degajat in fata masinii mele, dar nu am avansat pina la culoarul circulabil deoarece culoarul format de cauciucurile SUV-urilor este mai inalt decit garda mea la sol. Poate prin Aprilie sa o mai conduc.

Diferite poze din oras. Autostrazile sint practicabile dar acoperite cu zapada.
mike.omega
Bre, ai dracu astia! Dupa ce ninge juma de metru de zapada ei curata pana la asfalt. Ultima data cand a nins in ct, era un bvd lat de 6 benzi acoperit de zapada de nu se vedea nimic. A durat vreo 4 zile sa se topeasca ninja.gif

Iarna viitoare fac si eu poze, neaparat!
James Kilowatt
Na bucla de feedback pozitiv. Deci ninge foarte tare, e frig -> F1anatic lasa spaceshipul in garaj -> sua emite 10% mai putin CO2 -> scade efectul de sera -> se raceste si mai tare laugh.gif

La mine aceeasi bucla e de feedback negativ. E frig -> belgoidul da caldura mai tare, ca izolatia caselor e ca in sudul italiei -> cresc emisiile de CO2 -> in Be e si mai frig (dupa cum se stie, incalzirea globala aduce frig) -> belgoidu' da caldura si mai tare -> 3 zile alerta de smog/particule fine in Bruxelles, cu restrictii de viteza care duc la ambuteiaje suplimentare (dupa cum se stie, dieselul care merge incet nu mai emite particule, iar cand sta blocat la relenti emite cat un Prius unsure.gif )

Oare care din buclele astea or fi fost luate in calcul de IPCC?
Lucian107416
QUOTE (Tiberiu61940 @ Feb 2 2011, 09:43 PM) *
Pai da-i telefon lui Al Gore sa vina sa dea la lopata verymad.gif Sa faca ceva de banii pe care ii escrocheaza.

Hai sa nu cadem in ridicol. Sau tu sustii ca nu poate exista incalzire globala atata timp cat e frig in Antarctica? Am vazut scenarii ale incalzirii globale ale caror finalitate e glaciatiune in Europa.
PS. Deocamdata chiar si cercetatorii sunt situati in tabere diferite, si ei au mult mai multe date decat tine/mine la indemana
f1anatic
M-am sculat ca asa a vrut ceasul. Compania e inchisa si azi - dar toti ne-am lua munca acasa. Si ieri, in ciuda celor 4 ore de dezapezit, am ras vreo 3 ore de munca. Sint -15C. Mmmm de fapt -16C daca ma uit din nou. Oare sa se fi incalzit de la -16 la -15 sau sa se fi "racorit" de la -15 la -16. Trebuie studiat aspectul. Dar mai intii sa incerc sa adorm din nou.
klm
O fi vorba de medii cand vorbim de incalzire globala insa 6 luni de primavara/toamna cu medii de 20 grade in loc de 19 si 3 luni de vara cu medii de 35 in loc de 34 nu topesc nicio calota glaciara in schimb 1 luna de iarna cu -10 grade in loc de -5 ingheata a dracului de multa apa.
Lucian107416
exact de genul asta de aproximari trebuie sa ne ferim. Meteorologia e al dracului de complicata.
adrian_flavius
N-am mai vazut asa zapada pe la noi de ani de zile...raritate...si zau ca ar fi fain...da' ar urla toate tembeliziunile, indiferent cine ar fi la guvernare, ca autoritatile nu-si fac treaba...si ca Romania e ingropata sub troiene...

Man, daca vine glaciatiunea, relocam toate activitatile umane SUB ghetari, si scapam de multe probleme...voi va ganditi cat de misto ar functiona toate serverele din lume, incastrate direct in gheata? ai? 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif
Tiberiu61940
QUOTE (Lucian107416 @ Feb 3 2011, 11:03 AM) *
QUOTE (Tiberiu61940 @ Feb 2 2011, 09:43 PM) *
Pai da-i telefon lui Al Gore sa vina sa dea la lopata verymad.gif Sa faca ceva de banii pe care ii escrocheaza.

Hai sa nu cadem in ridicol. Sau tu sustii ca nu poate exista incalzire globala atata timp cat e frig in Antarctica? Am vazut scenarii ale incalzirii globale ale caror finalitate e glaciatiune in Europa.
PS. Deocamdata chiar si cercetatorii sunt situati in tabere diferite, si ei au mult mai multe date decat tine/mine la indemana

O sa il cred pe smenarul Gorea cind in loc sa vrea taxe pe CO2 o sa mearga sa planteze copaci. Cit timp obiectivul lui sunt banii, da-mi voie sa ma indoiesc. Asta pe linga faptul ca, asa cum ai spus, cercetatorii sunt si ei impartiti. Iar dovezi ca incalzirea nu e provocata de om, sunt destule, n-ai decit sa cauti pe net. Anul 2010 a fost declarat cel mai cald omitand datele de la vreo 60% din statiile din lume.
Lucian107416
Despre Gore nu stiu mai nimic si nu ma pasioneaza omul. Pe mine incalzirea globala ma sperie, fie ca e provocata de om, fie ca e provocata de soare. Daca nu exista, cu atat mai bine. Stiu ca toata povestea cu incalzirea globala a pornit de la un studiu fabricat(pentru care s-a acordat si Nobel biggrin.gif ), dar asta nu inseamna ca nu exista. Exista si o gramada de cercetatori care confirma teoria incalziri globale. Pana la urma toate masurile astea anti-incalzire globala sunt niste masuri OK, care STIMULEAZA economia si care curata aerul pe care-l respiram.
James Kilowatt
Se cheltuie ai naibii de multi bani si e greu de spus daca au vre-un impact asupra incalzirii globale sau asupra aerului pe care-l respiram. Cu exceptia agriculturii nu cred ca se mai baga in nimic la fel de multi bani.

Hai sa dau in exemplu: in grecia pentru a stimula utilizarea energiei solare, curentul "solar" produs e cumparat de al cetatean la pret bun. Pui panoul pe casa, dai curent in retea si esti platit functie de cat ai dat, ca sa rentabilizezi investitia panoului.
Baietii inventivi au pus panoul pe casa si in curte un generator diesel si au vandut o groaza de curent "solar", zi si noapte biggrin.gif

In italia s-au facut eoliene care n-au cabluri trase, intrucat nu intereseaza pe nimeni sa le lege in retea ci doar sa le construiasca cu costuri minime si sa ia maximul de subventii, cablurile fiind o cheltuiala inutila.
Asta inseamna produs otel (comparativ cu o centrala nucleara, raportat la energia produsa) , o cantitate imensa de ciment (TRIPLA fata de o centrala nucleara), drumuri de acces, etc.

Franta are 90% din energie nuclear, iar eolianul nu poate fi folosit decat in paralel cu centrale termice, pentru a compensa fluctuatiile. In Franta ca sa faci o centrala eoliana, pui si una cu gaz langa, altfel nu o poti folosi pentru ca fluctuatiile nu le poti compensa din reactorul nuclear. Insa au planuri mari de constructie, fara nici o justificare eco(logica) ci doar economica (aka atras subventiile). Vor construi parcuri imense de eoliene care fie vor fi "ajutate" de centrale termice fie nu vor produce nimic. Din cele instalate pana acum, au produs un procentaj infim din puterea instalata, au furnizat energie doar cateva saptamani intr-un an.

Ideea energiei regenerabile nu e rea, insa e prost aplicata. Subventionezi energia produsa ineficient, in loc sa subventionezi modernizarea tehnologiei. La inceput a fost justificata manevra, argumentul fiind ca energiile regenerabile sunt inca tehnologii imature care au nevoie de un impuls pentru a deveni mature si competitive. Insa de 30 ani, sunt tot imature.... ori pentru a numi o tehnologie "durabila", unul din cele 4 criterii de baza este sa fie competitiva economic. "Energie durabila subventionata" este o contradictie in termeni.
Reactoarele nucleare s-au maturizat si au devenit competitive intr-un timp mult mai scurt decat eolienele, desi implica tehnologii mult mai complexe in timp ce principiile eolianului sunt cunoscute de sute de ani.

Apropo de asta, un tip un Toulouse a facut un studiu academic despre capacitatea guvernelor sau a pietii de a stabili politici de dezvoltare industriale bune. Care e mai inspirat in alegerea unei strategii viabile, piata libera sau guvernul? Rezultatul e interesant si destul de neasteptat, zic eu.... se pare ca sunt la fel de bune, guvernele sau managerii privati sunt la fel de meseriasi in a alege politica corecta si a prezice care strategie industriala va da rezultate si care nu.
Diferenta e insa faptul ca in privat daca un program o da in bara, in clipa in care o ia in aratura este oprit. Nu se arunca bani aiurea intr-o chestie compromisa. In domeniul public insa exista tendinta de a arunca "bani buni dupa bani prosti", adica a continua sa sprijini un program pagubos la nesfarsit doar pentru ca nu are nimeni oo sa-l taie, sau pentru ca incearca sa acopere esecul.

Ma intreb daca nu e ceva de genul asta si cu unele din politicile de "dezvoltare durabila".

Propun continuare discutiei aici
http://masini.ro/forum/content/Eco/14288/M...lzirii-globale/
klm
Nu va mai faceti griji, uite ce se intampla prin alte parti:
Click to view attachmentClick to view attachment
Click to view attachmentClick to view attachment

Soseaua spre muntele Tateyama Kurobe (Japonia) in timpul iernii, adica in perioada Decembrie - Aprilie, este acoperita cu un strat de zapada de aproximativ 20 de metri! Snowmobile fantasmagorice, masini uriase curata drumul pentru numarul mare de turisti. Muntele Tateyama este considerat sacru de japonezi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.