Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sindicatele
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Baby Blues
Am deschis acest topic in urma reportajului PRO-tv din emisiunea " Romania te iubesc" despre sindicatele din Romania. Asa cum banuiam si chiar facusem cateva speculatii la un pahar de vorba, patrimoniul urias al U.G.S.R a fost sfasiat de baietii smecheri din Romania, respectiv banii si imobilele, cu toate ca exista si acum o hotarare de guvern care blocat fondurile uniunii si vanzarea proprietatilor iar UGSR, asa cum o stim, nici macar n-a fost desfiintata legal.
"Surpiza" este ca liderii care in 90' au sfasiat acest patrimoniu urias, sunt acum reprezentantii actualei puteri dar si a prea- curatei opozitii, "salvarea tarii", "singura sansa" in fata presedintelui chiospaliu. Daca ar fi sa enumar numai cateva personalitati as putea adauga: Victor Ciorbea, Miron Mitrea, Bogdan Hossu, Theodor Stolojan, etc.
Sunt inscris intr-un sindicat dar cu mari sanse sa ma retrag deoarece vazand inclusiv circul mitingurilor si pomana groasa data de politicieni diferitilor lideri sindicali, sau afacerile diferitilor lideri, iti dai seama ca de fapt totul se rezuma la jocurile diferitelor cercuri de interese si nu la doctrina, oameni, etc.
drabisan
Daca te apuci sa numeri sefii de sindicat care au ajuns parlamentari in romanica - te apuca asa o lehamite!
Daca nu te apuca dupa numaratoare, te gindesti la pinguinul din Piata Victoriei.

Pe de-o parte, daca te gindesti la cita putere are un lider de sindicat care reuseste sa fie convingator.

Bonusul total presupune niste lecturi. Sindicatele conduse de italieni sau de irlandezi de peste balta.

Din punctul meu de vedere: sindicatele sint un lucru bun si aplicabil fix la fel de bun si aplicabil cum este comunismul!
Mariustom
Răspunzând strict la întrebare, fără a fi misogin, cred că femeile sunt un rău necesar.
Sindicatele ??? Un rău sunt, dar arătați-mi utilitatea lor pt ultimii 10-15 ani.
În afara unor firimituri aruncate de la masa lor, a bogaților, ceva folositor nu văd de pe urma lor.

Concret, cunosc vreo 2-3 lideri regionali pe ramură care țin posturi bune blocate și sunt scoși din producție. Nu vorbesc de beneficiile lor, pe lângă salariul conform postului ...

Acum vreo 3-4 ani cel puțin, deoarece liderii pe țară nu au semnat CCM-ul, parcă, sau ceva asemănător, au fost băgați în producție, lucrând pe posturi. Să fi văzut ce mielușei erau atunci ... sick.gif sick.gif sick.gif
Și cât de repede au fost apoi de acord ...

Așadar, pt mine, între sindicate și politicienii din parlament, de ex, nu văd o mare diferență.
Atunci când într-adevăr vor fi o contrabalanță a politicienilor și a acelor patroni hulpavi sau membri ai CA ce habar nu au cu ce se mănâncă în acea societate, atunci voi putea spune că sindicatele sunt de partea celor pe care îi reprezintă. Până atunci, ca și parlamentarii, la alegeri au nevoie de voturile noastre și în rest ... ți se cacă-n cap, ca în acea glumă cu porumbeii wink.gif
ninja.gif
Mircea104901
Din punctul meu de vedere, sindicatele la noi nu sunt decat o alta forma de a mai "jupui" niste fonduri sub falsul pretext al protejarii "oamenilor muncii". Mentalitatea ramane aceeasi indiferent de forma de organizare. Pana nu se va schimba, nici nu vom resimti nimic bun. Eu sesizez in schimb o alta boala care ne prinde, in afara de sechelele dobandite pe vremea comunistilor (sechele care nu s-au dizolvat, ci s-au pastrat intacte din pacate), este vorba despre tv-lobotomia (sau incapacitarea de a gandi rational, mumificarea zonelor cerebrale responsabile de actul cognitiv si de cel al liberului arbitru (zombificarea) prin concentrarea masiva de dejectii pe canale tv croite special in acest sens).
Baby Blues
In aceiasi idee ma intreb daca a auzit cineva de Liviu Luca. Deoarece n-am inventat eu google search, in afara de faptul ca era omul de casa a lui SOV, multe voci spun ca acesta era un fel de Jimmy Hoffa al sindicalistilor romani, care santajeaza, excrocheaza, ameninta fara nicio remuscare politicieni, colegi sindicalisti, etc.
Domnul acesta reprezinta in fapt Petromservice care a avut un contract cu Petrom-ul in exclusivitate, acordat direct, etc. De spus sunt multe de spus despre Petrom Service dar si despre Upetrom alta firma a sindicalistului.
In sfarsit , daca ati fost atenti in momentul arestarii lui SOV din toata sleahta unul singur n-a fost arestat- Liviu Luca- liderul sindical . Alte zvonuri spun ca habarnistul de Vladescu a fost marioneta lui Luca iar in schimbul numirii acestuia Vladescu ar fi sters datoriile Irak-ului catre romania si odata cu programul petrol contra hrana, ghiciti cine a luat contracte?- Upetrom! Si tot asa. Practic smeherii si-au luat contracte tot pe spatele nostru. Vladescu aplecat, noi ne-am luat-o. biggrin.gif

Mai jos domeniul lui Liviu Luca:
luciham20
I’ve been visiting your blog for a while now and I always find a gem in your new posts. Thanks for your usual wonderful effort. google
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.