Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cutie de viteze Skoda Octavia Tour 1,9 tdi 2005
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
bodo1981
Salutare,

Am o intrebare care ma chinuie : daca vreau sa retrogradez din orice viteza , trebuie sa astept pana cand turatia ajunge la 900-1000 rpm si viteza este destul de mica ( cred ca in jur de 20 km/h ) , altfel levierul cutiei nu intra in treapta repectiva ( se simte ceva care nu permite asta ) . E normal ce se intampla sau e o buba undeva ?
DORU
Nu e normal deloc !

Ori volantul ori ambreiajul sunt cauzele. Si mai precis: posibil sa fie placa de presiune, insa tot kitul trebuie schimbat.

Cati km are masina ?
Incearca sa pleci de pe loc in tr. a III-a si vezi ce se intampla: moare motorul sau totusi se misca masina din loc. Asta ar fi un test pt ambreiaj.
Daca atunci cand este incins f tare motorul simti la relanti o trepidatie, atunci ar fi volantul bimasic cu probleme.
bodo1981
Am gasit problema : ca de obicei ea se afla intre urechile mele ! adica in capatzana mea . Tot ce trebuia sa fac era sa apas ambreiajul inca putin fata de cat m-am obisnuit . Si totul merge perfect !

Intre timp incepusem cautarea de preturi pentru piese de schimb si am gasit pe pagina Porsche Romania ca au un program prin care pot sa dai la schimb piesa defecta si iti dau reducere la una noua(desi este un asterisc undeva si scrie ca aceea piesa s-ar putea sa fie reparata ).Preturile le gasiti in fisierul atasat .
DORU
Deci te-ai speriat degeaba...

Si volanta se poate "reconditiona" pe cont propriu, eu am facut-o acum ceva ani cu ajutorul unui strungar priceput si fosta mea masina (un 1.8T modificat) merge si in prezent f bine, dupa aproape 5 ani wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.