Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nissan Almera 1.5 98 cp benzina 2005 --Un sfat
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Nissan
dorunissan
Salutare tuturor!Am fost cu masina de curand la service autorizat nissan.Am facut toate testele pe ea inclusiv cel de compresie motor.Totul este in regula dupa cum au zis ei inafara de compresie unde saracuta a scos cam 8.5bari->piston1, 8.4bari->piston2 , 8.5bari->piston3, 8.6bari->piston4 (masina are in 5 ani nici mai mult nici mai putin de 154000 km).Acum pe ea am ulei Castrol 10W40 si nu mi-a papat cam deloc are deja peste 8-9000 km cu uleiu asta (luna asta intentionez sa fac schimbu) .Masina am achizitionat-o acum 9 luni.Inainte avea ceva gen 5w30 sau 35 nu stiu sigur iar cand am facut schimbul nivelu de ulei de pe joja era la jumate.Mecanicul mi-a zis ca e uzura normala pt cati km are si ca e uzura uniforma si ca e ok daca vreau sa fac o segmentare.Masina trage ok nu am ce zice dar trage dupa 2700 de ture.La teava de esapament vad tot timpul o depunere de funingine neagra pe exterior este normala ?De scos fum albastru nu prea am observat sa scoata nici cand o pornes la rece...Voi ce zice-ti se merita sa faca acum o segmentare sau sa mai trag de ea asa ... Daca e sa fac segmentare cam cat m-ar duce piesele (inlocuit totul ca la carte fara abateri si piese cat de cat bune) + service (nu la badsi sau alt altelier mare ca astia cred ca baga numai manopera 15000-2000 ron).
drabisan
Sa o stapinesti sanatos si fara evenimente!
Daca nu iti consuma ulei e foarte foarte bine! Funinginea de pe esapament - de ce ti s-ar parea anormala pentru o masina pe benzina?
Trasul dupa 2700 de ture - da, asa este. Fosta mea Almera e din 2004, deci acelasi model, si are 80000+km. Nu consuma ulei, trage tot asa, dupa 2500 de ture. Asa este motorul ala. Oricum, e foarte frumos! (acum o plimba socra-miu)

Te determina ceva sa o segmentezi? Ti se pare ceva in neregula?
dorunissan
Uitandu-ma in cartea ei de service vad ca mininum este 11.37bari per pistom si min de diferenta presiuni pe pistoane de 0.98bari( diferenta dintre presiunea pe pistoane sa zicem ca e ok ca nici copresmetru sau barometru ala nu cred ca era foarte bine calibrat).Nu sunt mecanic dar am cateva idei despre motoare si cum functioneaza.Masina nu se comporta ca una de 98 de caii i-au mai murit din ei smile.gif dar oricum se infige la peste 130 km/h.Maxim am mers cu 165 cu ea (mai mult nu am vrut sa-i dau pt ca imi place masinutza si tin la ea ....) cu toate ca putea mult mult mult mai mult.Si daca as face segmentarea + schimb semeringuri supape + ce mai ar fii nevoie de schimbat credeti ca s-ar simti o diferenta mare intre cum trage acum motorul si dupa reparatie (multe persoane care au mers cu masina asta ca test mi-au zis sa las in pace masina ca merge ok .... pt cati km are)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.