Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Noua Skoda Octavia 1,9 TDI vs Renault Megane 2 Sedan 1,5 dci
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
Sebastian33603
As vrea sa stiu si eu pareri ale celor ce au avut ocazia sa le testeze sau stiu despre ele.Ma intereseaza raporturi privind dotari/pret, performante, tinuta de drum, consum, habitaclu, fiabilitate.
Rai
Eu am testat noul Skoda Octavia e fantastica la loc calitate pret,mare cat un Audi A6 are vreo 500 l de portbagaj mai mare ca la BMW seria 3,Mercedes etc.Pretul e bun si eu as cumpara asa o masina mai ales diesel sunt motoarele de VW-Audi si benzina e tot de VW-Audi si bine prelucrate.
Radu33501
Am testat si eu noua Octavia si am fost foarte surprins de motorizare. Remarc aici ca am mers cu Octavia 2.0 Tdi 140 Cp. Tinuta de drum a fost super buna din punctul meu de vedere.
Preturile sunt cam identice cu Golful 5, dar sunt mai mari ca la Audi A3. Oricum motoarele sunt aceleasi !
Radu33501
Zi-ne si noua mai multe despre ce anume vrei de la masina . de exemplu eu vreau ceva pe la 19 k Euro TDi , consum mic, sa fie foarte fiabil, rezistent, nou...
Radu33501
Fac o raportare dupa cate am aflat eu si am citit , ca modele de referinta noua Octavia si Megane

Raportul dotari / pret este favorabil Renault.

Performante depinde de motorizare - Skoda este in fata(motoare
VAG - gandeste-te ca aceleasi motore se afla si pe Golf 5 si A 3).

Tinuta de drum - favorabil Octavia

Habitaclu - Skoda este mult peste Renault (Turcia- fara Laguna care am inteles ca inca mai este facuta in Franta)- eu am vazut si in realitate un Megane si am fost foarte dezamagit de calitatea proasta a habitaclului.

Fiabilitate - Skoda.
Pretul este mai bun la Renault una peste alta. Acum depinde si de tine ce vrei calitate(Skoda) sau ceva mai ieftin(Renault, Logan by Renault ....).
Radu33501
Nu recomand la nimeni Renault - sunt foarte proaste - un prieten isi da cu mainile in cap ca trebuie sa ii faca revizia de 30.000 si zice ca ii troncane totul prin si sub masina.... sunt foarte proaste(ma repet) + plus ca in 30.000 a avut multe proble cu ea Megane sedan 1 pe benzina.
G e o r g e
conform www.skoda.ro octavia II 1.9 105 cp are demaraj in 15.5 si consum urban 9.6 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

asa ca MEGANE 1.5 dCI 100cp !!!
ionut32111
PT george
uita-te si la modelul de 2.0L TDI 140cp
consum 7.2L
demaraj 9.7s
acolo este o mare greseala,motorul de 2.0L 140cp consuma cu 2.4L mai
putin decat cel de 1.9L 105cp

greseala si la demaraj
motorul de 105cp cu 250Nm al octaviei 2 face 0-100km/h 15.5s
vs Octavia 1
motorul de 90cp cu 210Nm al octaviei 1 face 0-100km/h 13.0s
G e o r g e
eu m-am uitat , dar acolo oricat de mult m-as uita tot 15.5 scrie ! :shock:

dar cu adevarat este o greseala .
conform www.skoda.de
http://www.skoda.de/index.php?motor=1%252C...p;typ=Limousine
demaraj 11.8
consum urban 6.4-6.6
Rai
Deci cine vrea date exacte sa scrie eu le am si nu din Ro ci din Germania mama masinilor.
Skoda Octavia 1.9TDI PD/77KW,V-max.192 km/h,0-100 km/h 11,8 s consum mixt 6,0 l.2.0 TDI PD/103 KW,v-max.208 km/h,0-100 km/h-9.6 s,consum mixt 5,9 l.Ar fii bine ca unii sa se mai documenteze si daca nu stiu sigur sa o lase mai moale sau sa consulte reprezentante adevarate.
G e o r g e
ia verifica matale www.skoda.ro ! :evil:
Rai
Asculta bine George si baga la cap pe mine nu ma intereseaza ce scrie cineva in Ro fiindca nu e interesant eu unul daca ma informez am banca de informatii la lucru si e tot asa de bine pusa la punct ca si cum a fost securitatea voastra.Masinile se vand aici bine si multe eu unul testez multe stau de vorba cu vanzatori caci in timpul meu liber scriu la diverse ziare despre anumite masini asa ca eu sunt informat bine si aici si acolo se fac greseli pe saituri e normal sa gresesti dar sa contazici pe cineva pe ceva eronat si ceeace nu cunosti personal e dureros si ar fii cum ai condamna un nevinovat,dar eu stiu ce se intampla acolo si stiu cum ganditi unii sau altii si as vrea ca cel putin Tu ca intelectual sa fii altfel.
Am vazut ca porti o campanie in potriva masinilor germane si productele lor si poate si impotriva tarii mele si a mea,dar inca suntem buni la masini.Stii ai putea sa scrii clar nu trebuie sa te ascunzi.
G e o r g e
dar cine se ascunde ?

eu consider ca grupul VAG are masinile mult prea scumpe pentru ce ofere. aici o bora e mai ieftina ca o octavia :shock:

cat despre 15.5 s, daca te uti vreo 3 posturi mai sus de asta , vei vedea ca am recunoscut ca e o greseala pe situl www.skoda.ro si am dat link catre www.skoda.de

eu nu am facut parte din securitatea "noastra" asa ca nu am de unde sa stiu :joker:

ma bucur ca ai o baza de date foarte bine pusa la punct , la noi amaratii exista doar internetul.

si BWM tot este prea scump pentru ce ofere.

ca fapt divers , nu port o campanie impotriva masinilor nemtesti , drept dovada detin si un vectra C !
V l a d
Rai tata da ce te pornisi asa de brutal si aiurea... nu toti lucreaza in domeniul auto si poate iau de buna ce scrie pe www.skoda.ro. Ca sa nu mai zic ca baiatul s-a corectat mai sus si tu il ataci chiar urat. Chiar atata paranoia nu am mai vazut... "duce o campanie impotriva tarii mele" nu crezi ca esti cam exagerat?
Rai
Nu cred ca mai are rost sa comentez in Ro ai zice unde dai si unde creapa.
Dar nu vreau si nu am de gand sa jignesc pe nimeni,numai ca am vazut cum merge stiu ca masinile germane sunt scumpe dar ma intreb un lucru de ce le cumpara lumea?Eu unul stiu de ce,numai daca ma uit in statistici aici vad doar ce se vinde.Dar sa nu uit aici e o alta planeta si poate oamenii au alte gusturi si poate sunt fraieri cine stie.Oricum discutia nu are nici un rost si o regret.
ionut32111
.....am fost la reprezentanta VW din Bucuresti,cei de acolo mi-au spus "Daca ati venit la noi la Vw ati venit pt o masina buna,fiabila etc nu pentru o masina ieftina,Vw nu este o masina ieftina"dar totusi o Octavie 1 1.9Tdi 90cp cu dotarile Borei 1.9TDI 90cp este 16500E bora este apraope 15000E
Liviu-98
Subiectul ma intereseaza foarte tare. Stie cu adevarat cineva care "jucarie" e mai buna? Din pacate, orgoliile v-au indepartat de la subiect. Degeaba va aratati "muschii" in cunostinte, daca nu-i si aratati! Lasati orgoliile la o parte si dati pe net pareri despre fiabilitatea Skodei vs. Megane II, constatari, fapte... Restul, preturi, dotari le aflam de pe site-uri si din cataloage. Dar experienta unora care merg cu asa ceva intereseaza de fapt! Chiar ma intereseaza... Multam... anticipat daca raspunde cineva pe bune!
G e o r g e
ti se pare ca nu raspunde cineva pe bune ?


eu nu inteleg de ce pe o octavia trebuie sa dau cu 1500 mai mult decat pe o bora :shock:
Nicolae30758
Rai scuza-ma, dar eu cred ca esti putin cam prea patimas. Eu nu cred ca cineva are ceva cu tine, cu tara ta, sau cu masinile germane in general. Eu de exemplu aveam o parere deosebita in ceea ce priveste masinile germane. mi se pareau suprema calitate si fiabilitate. de cand am un passat 1.8 turbo, nou (este o masina de companie nu am ales-o eu) am inceput sa-mi scimb parerea. am inceput sa regret precedenta adica un "amarat" de hyundai xg 30. si tie daca ti s-ar opri brusc motorul bmw-ului nou atunci cand astepti cuminte la semafor cu masina scoasa din viteza si sa nu-l poti porni, cred ca ai incepe sa-ti schimbi parerea. in trei ani cat am condus hyundaiul nu mi s-a intamplat asa ceva. asta nu inseamna ca masina coreeana este mai buna. inseamna ca nu mai cred in infaibilitatea masinilor germane. O fi altceva la bmw...eu stiu ?
florian34527
Rai cred nu mai stii sa citesti romaneste,ce atita suparare ,aici "ne dam cu parerea" atit,eu sunt nou aici dar acest forum il citesc de mult si nu prea am vazut atita rautate.
Dragos1
Dragul meu,
eu le am pe amandoua. A doua pe
care am luat-o a fost octavia.
Iata de ce :
calitatea finisajului un MARE - la
renault
portbagaj un MARE - la
renault
consum mai mic la octavia
pozitia in scaun la condus AVANTAJ net la
octavia
ma gandeam ca un test real l-asi
putea publica pe undeva.
Sfatul meu :
renault sta un pic mai bine la
abordarea curbelor stranse
pe ansamblu OCTAVIA castiga
detasat. Mai ales daca vorbim de
octavia 2.
Viorel5
Comparatia era mai indicata intre Skoda Octavia 1,9tdi vs Renault Megane Sedan 1.9dci. :!:
Cred ca noua Skoda are un oarecare avantaj in fata lui Renault dar parerile sunt de obicei subiective.
ionut32111
o octavie2 1.9TDI varaianta-ambiente=16965DDp(abs,ebv,msr,asr,clima,radio cd,2 ayrbag-uri,geamuri/ogliznzi electrice)
cristianc
La o masina motorul este foarte important Dci castiga versus tdi!
In rest fiecare are destule gadgeturidar Renault este totusi originalul!
A daca ar fi sa compar cu VW Passat ar fi deja alta treaba!
ncristi
Este nedrept ce se scrie despre Renault...
Lucrez in Ploiesti la firma care are un megane 1.9dci (84000 km) si o octavia 1.9tdi (35000).
La megane in 84000 km i-am schimbat o bieleta de directie pe partea dreapta (in afara de consumabile)-atunci tota lumea a spus ca este o masina proasta facuta in turcia etc...
La skoda primele probleme le-am avut pe la 15000 (ceva la motor-nu mai mertgea decat cu vreo 8o la ora etc) au urmat altele la 22000 plus niste bucsi schimate.De fiecare data toata lumea spunea "masina este extraordinara fiind una nemteasca dar se mai intampla...."

Este clara simpatia generala pentru skoda desi de multe ori este nemotivata....
...motoarele sdi de pe sunt niste porcari singurul "avantaj" este ca merg si cu motorina mai proasata...


scuze pentru poza... :roll:
G e o r g e
iar placa video ce legatura are cu subiectul ? :shock:
Gabriel33590
[quote="Rai"]Asculta bine George si baga la cap pe mine nu ma intereseaza ce scrie cineva in Ro fiindca nu e interesant eu unul daca ma informez am banca de informatii la lucru si e tot asa de bine pusa la punct ca si cum a fost securitatea voastra.Masinile se vand aici bine si multe eu unul testez multe stau de vorba cu vanzatori caci in timpul meu liber scriu la diverse ziare despre anumite masini asa ca eu sunt informat bine si aici si acolo se fac greseli pe saituri e normal sa gresesti dar sa contazici pe cineva pe ceva eronat si ceeace nu cunosti personal e dureros si ar fii cum ai condamna un nevinovat,dar eu stiu ce se intampla acolo si stiu cum ganditi unii sau altii si as vrea ca cel putin Tu ca intelectual sa fii altfel.
Am vazut ca porti o campanie in potriva masinilor germane si productele lor si poate si impotriva tarii mele si a mea,dar inca suntem buni la masini.Stii ai putea sa scrii clar nu trebuie sa te ascunzi.


Nene "RAI" scuza-ne ca suntem papuasi si nu ne pricepem sa citim in nemteste de pe site-urile de acolo, dar daca e vorba de ofense ne suparam rau . Aici, daca mai stii romaneste ( daca nu citeste doar in .......de) ne dam toti cu parerea, nu sarim la gatul nimanui.
Si ca sa imi dau si eu cu parerea de masinile nemtesti afla ca cu banii pe un mercedes imi iau si apartament si o solenza pe care cu diferenta de bani o intretin tot restul vietii.
ncristi
...pentru ca a revenit aceasta discutie....
Acum conduc megane II (1.6 16v) si vreu sa spun pt. ca trebuie sa afle lumea:
ESTE EXTRAORDINARA!
Motorul este super (unul dintre cele mai bune motoare pe benzina pe care am avut ocazia sa-l "cunosc") din toate punctele de vedere...si mai ales consumul, are viata,pana si zgomotul la turatii mai mari are un sunet placut care te face sa calci si mai tare pedala, nu "zdrangane" cum spunea cineva mai sus...
Masina este a tatlui meu si a luat-o cu 13 500 euro in decembrie 2004 si parerea mea este ca isi merita fiecare cent...
Cu octavia 2 nu am mers dar motorul este net superior celui de pe O1 (1.6 benzina)....
De fapt megane II este peste Octavia I (spun asta in cunostinta de cauza nu anapoda cum fac unii pe acest site) si probabil sub O2...
Kata
cristi, la megane-ul acesta 1.6 16 valve 115 CP benzina trebuie sa te contrazic.
eu conduc masina asta pe firma. nu ma re-lansez in ceea ce am mai spus pe acest forum, eventual cauta alte mesaje ale mele. n-o vreau nici gratis pentru mine personal. motive:
1. lenesa in trepte inferioare de viteza. masina grea, se urneste greu, ceea ce la trafic de oras ma calca pe nervi. recunosc ca dintr-a treia incolo ne intelegem altfel smile.gif
2. finisaje de cacao, plastic foarte cheap la aspect, la fel si tapiteria.
3. zdrangane. mai rau, se bataie, tremura, se zgaltaie, nu stiu cum sa va explic. are 14000 km numai! prima data cand am simtit-o am zis ca e cutremur. dupa aia m-am gandit ca e de la tramvaiele care treceau pe langa. dupa aia m-am prins ca asa face ea. nu ma intrebati ce are, e a firmei, eu o conduc ocazional. don't really care.

chestiile astea 3 mi-au scos megane-ul de pe lista de optiuni forever.

skoda octavia in schimb e altceva. am una in familie si cred ca e posibil sa apara si a doua curand smile.gif in cazul tau, octavia vs. megane, eu as merge pe octavia.
Doc
Pai daca zici ca este a firmei este normal ca cine se suie in ea isi baga picioarele in ea. Cred ca ar trebui sa verifici daca nu cumva gumele au galme sau jantele sunt ovale de la gropi. Cred ca din cauza asta se batzaie si zdrangane.
Prea multa lumea critica plasticul de pe M2, dar de ce credetzi ca pe alte masini plasticele sunt ok. Am vazut Corolla cu plastice mai proste decat M2.
Eu cred ca masinile Renault aduse la noi au dezavantajul materialelor mai prost finisate din cauza optiunilor cu cu care vin dotate. Sunt sigur ca este o strategie de marketing, prin aducerea in tarile de vest a unor masinii foarte dotate ca optiuni, dar la care se face rabat de la calitate materiale si finisaje. Si eu as prefera o masina farntuzeasca care sa aiba 6 airbag-uri, Clima, ABS, radio-CD, geamuri electrice, oglinzi electrice, jante aliaj, ESP etc standard decat una nemteasca dar cheala. Parca pot sa uit de finisajul de pe Golf V.
Kata
se zbantuie/bataie/tremura cand sta pe loc, asta nu e clar de la jenti ovale. in mers nu se mai simte asa rau.
anyway, asta a fost parerea mea, nu vreau neaparat sa dau cu pietre. cui ii place megane, s-o stapaneasca sanatos si sa nu aiba probleme cu ea...
eu doar am raspuns (parerea mea) la intrebarea acestui topic.
Kata
inca ceva - am uitat in mesajul precedent: eu as prefera o masina mai cheala dar cu finisaje si motor foarte bune decat una plina de gadget-uri dar cu motor mai asa-si-asa, gadget-uri care sa se mai strice din cand in cand datorita incercarii constructorului sa bage cat mai multe dotari pe o masina ieftina. again: "parerea mea! hac!"
ncristi
La megane ca si la skoda finisajele difera functie de masina.Ia exemplu megane expresion unde ai piele etc ...fata de autentik..
La firma la care am lucrat eu unde aveau O1 tdi 90 cai finisajele erau infecte...te simteai ca in dacia cu bord "de ceneu"...
Masina nu a venit nici macar cu casetofon.Acolo era un locas astupat cu un plastic exact ca la matizul economic.
Masina aia mie mi-a lasat un gust amar dupa toate laudele care le primeste pe acest site...
Megane II nu este singura masina pe care am condus-o asa ca totusi imi pot forma o anumita parere...
Doc
Poate in mesajul anterior am omis sa spun despre motoare, dar Renault chiar face motoare bune. Cel putin la cele diesel nu sta rau, dar nici la benzinare nu se face de ras. Am avut cateva reno-uri pe mana si probleme la motor nu a avut nici unul. La o utilizare in regim sport sunt chiar durabile, cu conditia sa ai grija sa pui ce trebuie in ele (ma refer la ulei bun si schimbat la timp).
ncristi
[[/quote]finisaje de cacao, plastic foarte cheap la aspect, la fel si tapiteria[[/quote]

Asa arta interiorul meganului pe care l-ai condus si care "scartaia"...
catalin40468
salut
conduc un megane 2 1.5 dci 80 cp bicorp

sunt multumit de masina
viteza buna 185 km/h (masina are si limitare)
consum excelent mai mic decat la octavia (cu siguranta mai spunea cineva ca este invers )
demaraj bun (mai bun decat la octavia cu 90 cp)
dotari cu mult peste octavia si 1 si 2 la preturi mult mai mici
motorul diesel dci 1.5 eu zic ca este superior celui clasic de la octavia de 90 cp sau se 105 cp(1.9 dci de la renault are 130 cp)
intradevar materialele sunt ieftine dar asa e si pretul masinii

inca ceva masina nu se zgaltaie cum am mai vazut pe forum e mai stabila in curbe si se aseaza pe drum mai bine decat octavia si 1 si 2

la megane apar mici scartaieli de la bord cand mergi pe piatra cubica sau pe o strada proasta in rest nu se aude nimic
nu cred ca pe aceleasi drumuri la octavia nu se aude nimic

am cu megane-ul 2 15000 km iar revizia a costat 6.100.000 lei dar am pus ulei castrol si nu elf cum se pune la service
ncristi
Stai linistit catalin!!!
Pe aici se abereaza mult in legatura cu M2 si trebuie sa ai nervii tari !!!!

Masina este exceptionala...
Dudau40071
Sper ca megane 2 nu ar acelasi sistem de deshidere a airbagurilor ca la logan..ca am un prieten care a apasat frana mai tare si i a sarit airbagul in fata,iar cand a vrut sa ia viraj la maxim i s a blocat volanul...Asta e diferenta intre nemti si francezi ...calitatea...Asa ca luati va Logan made by Renault ca e super tare masina....Renault megane 2 nu am condus dar am condus 1 si mi se pare ca bordul e cam mic..adica parca e bord de dacie..pe cand in octavia ai senzatia ca esti intr o masina mai mare...parerea mea
V l a d
stai linistit, am franat brusc de la 180 la 0 si nu a sarit nici un airbag... si frane bruste am pus o tona de cand am megane-ul... sigur nu e acelasi sistem... sau daca e, sigur nu e montat de romani biggrin.gif :boxing:
adrian41198
Hello!
Fiind nou pe aici, tin sa salut pe toata lumea (chiar daca parerile unora mi se par ... cel putin ciudate).
Revenind la subiec, tin sa precizez ca am un Renault Megane I, 1,6 16V de care ma declar multumit. Este facut in Turcia si cumparat de pe piata romaneasca dar satisface nevoile personale. Am "calcat-o" si pana pe la 195 km/h si nu pot spune ca simteam vibratii sau alte chestii neplacute. Consumul - rezonabil - media undeva pe la 7l/100km. Demarajul - satisfacator pentru cineva care nu are pretentia de pilot de formula I. Costurile de intretinere - rezonabile.
Am condus O1 si am testat MeganeII - sedan. O2 inca nu am incercat asa ca nu pot spune despre ea altceva decat am citit.
La spatiu interior Octavia ramane mult in urma (mai ales pe bancheta din spate. Consumul - mai mic la Megane. Finisajele lasa de dorit la amandoua dar satisfac nevoile omului de rand. Pretul mai mic la Megane. Dar ma tenteaza Octavia 2 dupa ce am vazut publicitatea care i se face.
eddie
Daca ar fi fost sa-mi fi cumparat masina dupa publicitatea care se face (desele reclamele de la televizor si din ziare), mi-as fi luat o masina care are un clip publicitar bun ca idee si este prezentata numai din unghiurile care o avantajeaza. Cred ca siti la ce ma refer. Publicitatea ramane sufletul comertului, dar sa nu generalizam, un autoturism scump si superperformant cred ca nici nu are nevoie de asa ceva (prea des).
adrian41198
Am fost prea evaziv cand am afirmat ca ma atrage O2 datorita publicitatii care i se face. Aveam o scuza - eram nou pe aici :angel:
De fapt doream sa spun ca ma atrag imbunatatirile aduse Octaviei.
Megane este, totusi, mai rentabil dpdv financiar la caracteristici tehnice si dotari similare.
Depinde si cate "fitze" ai in cap. biggrin.gif
Mihai-302
Vrei vin si branza ... du-te catre Franta, vrei tehnica ... Germania. Or fi Renault "createur d'automobil" dar de la a creea pana la a fabrica e o cale lunga.
Octavia 2 2.0 TDI DSG e ceva senzational, ceea ce nu pot spune despre nici un Megane.
Estetic sunt oarecum OK ambele, insa tehnic nu sufera comparatie.
Iar ca fiabilitate ... nu mai zic de Megane care trebuie dusa la doctor destul de des ca o dor articulatiile. Asta, e drept, si de la drumurile noastre "perfecte", insa tot pe aici merg si cei cu Octavii.
Eu as alege fara nici o urma de indoiala Octavia, dar daca trebuie sa te inscri intr-un buget, atunci nu pot sa-ti sugerez decat sa mergi la un drive test cu ambele modele care incap in bani si dupa aceea sa alegi.
Bafta!
ncristi
QUOTE
Vrei vin si branza ... du-te catre Franta, vrei tehnica ... Germania. Or fi Renault "createur d'automobil" dar de la a creea pana la a fabrica e o cale lunga.


Lasa-o mai moale cu germania=tehnica---uita-te
si tu la formula 1....

Apropo:

Vand masina de spalat siemens stare exceptionala...
Are doar un mic defect--cans evacueaza apa o evacueaza direct prin casa...
O alta experienta cu tehina germana a fost un laptop "fujitu-zimans"....
Anuntu e pe bune!!

Nu mai vorbesc de constructii unde sunt cei mai mari "parasutisti" din europa... biggrin.gif ...in schimb sunt tari la curatenia la locul de munca... biggrin.gif
adrian41198
Mihai, apari foarte rar pe aici (cel putin cu scrisul) si atunci o faci ca sa arunci cu noroi si sa deviezi de la subiect. Era vorba despre motorizarea de 1,9 la Octavia (nu despre cea de 2,0). Iar cu "mersul la doctor" se intampla oricarei firme, nu numai la Renault.
Parerea mea este ca O2 este mai buna decat Megane sedan dar si pretul este mai mare. Raman la parerea mea - raportul pret/calitate este mai bun la Megane.
marius42279
Orice ar spune detaliile tehnice a le producatorilor e greu de crezut ca poti compara un motor de chiar ultima generatie de 1.5 cu unul de 1.9, mai ales in conditiile in care se discuta de masini de o anumita clasa ( ma refer aici la greutatea lor ) astfel incat dau mai mult credit la motorul de 1.9. De asemena nu uitati ca Renult e super tare la motoare pe benzina pe cand VAG e recunoscut pentru motoarele diesel chiar daca sunt zgomotoase. In rest la vara cald si nu uitati ca locurile in spate pentru unul de peste 1.80m sunt la fel de inconfortabile atat la Megane 2 cat si la noua Octavia. ( de necrezut dar ai mai mult loc in spate in Logan1 - dar ce ce folos?? )
Dudau40071
Pai daca nu nemtii is cei mai tari in materie de masini atunci cine sunt?Adica ce alta natiune se poate compara cu ce produc nemtii:AUDI,VW,OPEL,Porshe,BMW...de fapt din astea 5 is doar 4 tari da oricum is marci..le francezi ce marci iti taie rasuflarea?Eu am 2 prieteni de familie care au avut amandoi accidente grave cu peugeot 206 si nu s au deschis airbagurile ...si masinile erau aproape noi de maxim 2 ani de zile si acum au dat in judecata peugeot....Poata sa faca ei masinile oricat de frumoase (de exemplu 407 care ca design bate masinile germane) cu ce te ajuta asta cand stai in spital?Cat despre formula 1...uitate la ce marca de masina e aplicata tehnologie de formula 1..Iti dau un indiciu ..cu siguranta nu la renault...ei probabil ca peste vreo 10 ani o sa faca ce fac nemtii de cativa ani buni...Parerea mea
ncristi
Adevart asta este parerea ta .... biggrin.gif

Ai uitat de japonezi...etc
Oricum esti un caz special...ai avut 2 prieteni amandoi cu 206, amandoi au avut accidente si amandoura nu li s-au deschis airbagurile...o sa te caute centrul national de statistica... biggrin.gif

Iti reamnitesc ca renault are cele mai multe masini cu 5 stel la siguranta...
adrian41198
Cu siguranta vor fi destui care vor spune despre masinile Renault ca au luat cele 5 stele "pe ochi frumosi".
Chestia cu Peugeot 206 este cam ... trasa de par. Daca ar fi sa-mi iau masina numai pentru siguranta ar trebui sa-mi cumpar ... tanc.
La design francezii (latinii) stau mai bine decat nordicii dar nu se discuta despre o latura sau alta a celor doua masini (OII vs Megane sedan) ci despre ele ca ansamblu.
In plus, parerea mea este ca masinile au inceput sa semene intre ele chiar daca sunt produse de firme diferite.
Mihai34891
QUOTE(Dudau40071)
Poata sa faca ei masinile oricat de frumoase (de exemplu 407 care ca design bate masinile germane) cu ce te ajuta asta cand stai in spital?


Eu iti propun sa iti cumperi LADA 1200. Are tabla de 5 mm grosime si precis ii bagi in spital pe cei cu Renault...

Si nu mai pune VW (masina populara in traducere) alaturi de AUDI.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.