Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bec bord aprins + aerul conditionat nu merge decat cand vrea ...
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
manu_tmuu
Am cumparat ft. recent un Polo, 2002, benzina, 1,4 - 16V (75 CP).. insa nu stiu daca am facut cea mai buna alegere caci deja am probleme cu ea.

Azi mi s-a aprins un bec pe bord - . E cumva de la sonda lambda? Cat e de grav. Si fratele meu a avut o problema asemanatoare - i s-a aprins acelasi bec - la un Golf 4 din anul 2001 cand era cu rezervorul aproape gol si dupa ce a facut plinul si a zis el ca a dat intr-o groapa s-a stins.
E grav acel bec aprins pe bord?




Si, de parca nu ar fi de-ajuns mai am o problema la ea, chiar doua:

- abureste parbrizu ft. tare....

- nu da aer rece decat cand vrea ea ... e pus pe aer conditionat si ea da caldura; is momente cand da aer rece si cand da aer cald desi e pus sa dea rece ... De la ce poate fi ?

Multumesc.
DORU
Martorul "Motor" aprins in bord poate avea cauze multiple - pt a sti ce remediu este necesar, tb sa afli cauza asadar >> fa o diagnoza si pune log-ul aici.

In privinta aburirii parbrizului si a alternantei rece/cald, presupunand ca ai AC manual, ma gandesc la urmatoarele cauze:
- filtru polen murdar
- probleme la senzorul de temperatura habitaclu (daca AC este semi-automat)
- probleme la calorifer > banuiesc ca tu nu muti reglajul dinbuton dar aerul totusi variaza ca temperatura, corect ?
getodac
Doru, si eu am de ceva timp un martor aprins in bord, la cat ma pricep eu la masini nici nu stiu sigur daca este airbag-ul sau centura, asa ca atasez foto.
Intrebarea este daca e ceva grav(desi nu cred) si cum se poate elimina.
RD-Woo
QUOTE (getodac @ Nov 12 2010, 12:55 PM) *
la cat ma pricep eu la masini nici nu stiu sigur daca este airbag-ul sau centura, asa ca atasez foto.



Este martorul de la airbag. verifica daca nu este dezactivat cel al pasagerului.
DORU
Daca "airbag passenger" se dezactiveaza, gasesti in torpedou lacasul pt cheita si implicit activarea lui.

Mai exista si varianta sa fi ajuns cu masina la aspirat / curatat interior si cineva sa-ti fi miscat mufa de sub scaun. Verifica si asta.
Ultima alternativa este sa faci o diagnoza pt a afla codul eroare.
getodac
Maine voi merge la service pt a schimba bucsele de la bara stabilizatoare care scartie ingrozitor, si voi face si o diagnoza cu vagcom-ul.
Tind sa cred ca ar putea fi mufa de sub scaun miscata mai degraba pentru ca fiind in doua usi scaunul se misca fata spate si se rabateaza destul de des, ultima data chiar am observat o mufa galbena nelalocul ei sub scaunul pasagerului, plus ca nu am obtiunea de a dezactiva airbagurile din vreun buton.
DORU
Perfect atunci, sa precizezi maine cauza problemei thumbsup.gif
getodac
Am fost la service pentru schimbat placutele de frana si bucsile de la bara stabilizatoare care acum nu mai scartie deloc thumbsup.gif , dar din pacate nu mi-au facut o diagnoza din motive de soft, au verificat mufa de sub scaunul pasagerului si acolo e totul in regula, nimic miscat de la locul lui ce ar putea sa imi mentina martorul aprins in bord. Pana la urmatoarea vizita la service cand voi putea face o diagnoza martorul v-a ramane aprins si ma va stresa in continuare. banned.gif


DORU
Mergi la cineva cu interfata pt o diagnoza. thumbsup.gif
alex63fanVW
CITAT(getodac @ Nov 18 2010, 05:32 AM) *
Am fost la service pentru schimbat placutele de frana si bucsile de la bara stabilizatoare care acum nu mai scartie deloc thumbsup.gif ,


Ma tem ca bucsile nu aveau cine stie ce uzura, numai ca nu au fost gresate in nici-un fel decat cu apa atunci cand mergeati la spalatorie sau cand ploua!
Veti avea surpriza ca dupa ce se vor lustrui si astea noi putin, sa inceapa si ele sa scartaie. Cel mai eficient ar fi sa slabiti colierele putin si sa le gresati cu ulei siliconic sau mai simplu cate un "puf" cu WD 40(spray pt gresare).
In ce priveste airbag-ul, daca ati fi de prin zona Argesului, v-as putea rercomanda un specialist.
Bafta!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.